Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 Chci si ho najít…jenže problém je, že jsem teprve nastoupila do práce, hledám si spolubydlení, ale nemám ani ty pitomé tři tisíce na nájem na měsíc
jsem z toho zoufalá.
Víš, mám i strach z toho, že mi budou psát nějaké hnusné smsky, myslím tím babičku, občas to dělávala i ségře, když se jí nelíbilo něco a tak. Jsem z toho psychicky vyloženě na dně.
A rika ti maminka: dokud bydlis v mem byte, budes poslouchat?
Splaskni s nafoukanosti a podrid se pra/ rodicum, az nasetris, tak si delej co chces. Nebo si najdi pritele.. Pozadej sestru, kamarady, spoluzaky, je ti 20 let, budovala sis nejake socialni vazby 20 let, ne?
Dokud chces od nekoho pomahat (bydlet v matky byte zadarmo), musis hrat jeji pravidla. To tu za tebe nevyresime
rebelovat budes moci, az budes mit alespon zakladni rezervy na najem a pocitej, ze potrebujes kauci atp.
Me prijde divny, ze se dozvis, ze mas nemocnou mamu a misto abys sedla na vlak, tak…
takze je jasny, jak to v rodine mate ![]()
@Lou2222 píše:
@Kobliha51 Chci si ho najít…jenže problém je, že jsem teprve nastoupila do práce, hledám si spolubydlení, ale nemám ani ty pitomé tři tisíce na nájem na měsícjsem z toho zoufalá.
Víš, mám i strach z toho, že mi budou psát nějaké hnusné smsky, myslím tím babičku, občas to dělávala i ségře, když se jí nelíbilo něco a tak. Jsem z toho psychicky vyloženě na dně.
SMS nemá ústa ani ruce. Nemůže ti nic udělat. Nečti to a vymaž hned. Kdyby se dělo něco vážného, on ti někdo zavolá. Jsi šikovná, dokázala jsi se odtrhnout. Nauč se říkat NE. Ty to zvládneš. ![]()
@Roker Promiň, ale ty jsi totální idiot. To je opravdu rada, najdi si přítele, abych měla kam jít, nebo aby mě živil…
Jak jsem psala, jsem teď v nové práci a jde mi jen o to, že nemám peníze na spolubydlení, svoji situaci řeším, hledám nejlevnější alternativu. Mimochodem, máma měla jen angínu, s realitní makléřkou normálně komunikuje, mě zkrátka ignoruje, takže proč bych tam jezdila, když mě cesta vyjde tam i zpět na patnáct stovek, když mi ani není schopná zvednou telefon a nestará se, jestli jsem naživu?
@Roker píše:
A rika ti maminka: dokud bydlis v mem byte, budes poslouchat?Splaskni s nafoukanosti a podrid se pra/ rodicum, az nasetris, tak si delej co chces. Nebo si najdi pritele.. Pozadej sestru, kamarady, spoluzaky, je ti 20 let, budovala sis nejake socialni vazby 20 let, ne?
Dokud chces od nekoho pomahat (bydlet v matky byte zadarmo), musis hrat jeji pravidla. To tu za tebe nevyresime
Me prijde divny, ze se dozvis, ze mas nemocnou mamu a misto abys sedla na vlak, tak…rebelovat budes moci, az budes mit alespon zakladni rezervy na najem a pocitej, ze potrebujes kauci atp.
takze je jasny, jak to v rodine mate
Matka má být dítěti oporou a má ho podporovat a ne dusit. A to je asi ten základ.
@Kobliha51 píše:
SMS nemá ústa ani ruce. Nemůže ti nic udělat. Nečti to a vymaž hned. Kdyby se dělo něco vážného, on ti někdo zavolá. Jsi šikovná, dokázala jsi se odtrhnout. Nauč se říkat NE. Ty to zvládneš.
Jenže jsem právě totálně v nervech, jestli mi nebude třeba volat, něco mi chtít vyčíst. Ani v práci nejsem schopná nějak normálně fungovat, nevyspím se…To přece není normální, copak jsem někoho zabila, že se ke mně takto chovají? A ještě do toho abych řešila byt já? Když je tady ke všemu nábytek, tapety, věci…To mám jako řešit já? A jak a za co?
@Roker pokud chceš reagovat, tak se také podívej na datum
,reaguješ na starou diskuzi ![]()
@Lou2222 píše:
Jenže jsem právě totálně v nervech, jestli mi nebude třeba volat, něco mi chtít vyčíst. Ani v práci nejsem schopná nějak normálně fungovat, nevyspím se…To přece není normální, copak jsem někoho zabila, že se ke mně takto chovají? A ještě do toho abych řešila byt já? Když je tady ke všemu nábytek, tapety, věci…To mám jako řešit já? A jak a za co?
Nenapsala jsi, čí je to byt a taky kdo ho platí. Nepřemýšlej nad nimi, přemýšlej jen o sobě. Je nezměníš. Jestli jsi tu nová, máš dnes jen 5 příspěvků. To ti říkám proto, abys věděla, že třeba už dnes nebudeš moci odpovědět.
Pardooon, jsem idiot, i ze reaguji na nekoho, kdo se boji vycitek a sms, pritom nevi ze byt se neproda ze dne na den a za mesic uz snad bude mit penize vydelane
by me zajimalo, z ceho zijes nyni Lou…
Matka ma byt oporou? Ncha ji tm bydlet zadarmo, to je malo? A praci budes mit stalou? To je problem na 2 tydny bydlet u kamaradky, pritele? Muzes i v armade spasy ![]()
„proč bych tam jezdila, když mě cesta vyjde tam i zpět na patnáct stovek, když mi ani není schopná zvednou telefon a nestará se, jestli jsem naživu?“ No protoze to se tak dela, vis? Chces byt prece lepsi, nez Tva matka… Jsou to tvi vlastni rodice a prarodice? Podle toho jak se o nich vyjadrujes, je nemas moc rada… ![]()
Mam pro tebe jedinou radu, bud vstricna, nikomu nic nevycitej a vse se v dobre muze obratit (spise, nez kdyz budes vztahovacna upjata a vycitat)…
Příspěvek upraven 20.10.15 v 12:18
@Roker píše:
Pardooon, jsem idiot, i ze reaguji na nekoho, kdo se boji vycitek a sms, pritom nevi ze byt se neproda ze dne na den a za mesic uz snad bude mit penize vydelaneby me zajimalo, z ceho zijes nyni Lou…Matka ma byt oporou? Ncha ji tm bydlet zadarmo, to je malo?
Z čeho? že by ze z nočních inventur, které jsem dělala v září na DPP?
Nechá bydlet zadarmo? chacha. To mi nabídnuto nebylo, ani za placení nájmu. Takže musím hledat něco jiného, nikdo mě nenechává bydlet zadarmo. Kdyby mi nabídla, abych něco platila, ale nic. Takže být tebou držím fakt klapačku, ani nevíš co a kam píšeš.
Doted a az do prodeje (ktery je v nedohlednu) tam bydlis zadarmo a mama za tebe byt plati a asi uz ji to nebavi, takovouhle hubatou dcerku bych vykopnul nato tata, mozna v tom bude ten problem… Ja jsem nikde nepsal, ze tam budes bydlet dalsi dva roky zadarmo anebo ze mamka ti neco ma ci bude nabizet.
Zadat ma vzdycky ten, kdo neco chce, ze?
Bud se s pra/rodici usmir, pokud nemas nikoho, kdo ti pomuze anebo jdi pod most… Takovych hrdych uz tu bylo. Necekej, ze ti bude ekdo stale pomahat. Anebo se za praci prestehuj.
Vztahy s mamou ti tady nikdo nevyresi, co cekas, kdyz zjevne potrebujes pomoc odborniku, hroutit se s vycitavych SMS od lidi, na kerych ti nezalezi a za nima nepojedes a vadi ti, ze ti babicka sla do bytu? To mi prijde absurdni. Ty jsi ta mlada a pruzna a ty bud ta, ktera se zacne chovat vstricne, docela zive si dovedu predstavit, jak se to asi odehravalo, ale matka nebude ta, co za tebou s prosikem prileze, tomu ver…
_____
Kdyztak si doedituj svuj predchozi prispevek, kdybys mi nahodou nemohla uz vynadat 6tym prispevkem, ze jdem idiot nebo tak neco.
Děti se nevykopávají, ani když jsou hubaté. Rodiče by měli přemýšlet, jestli to dítě nemá taky náhodou pravdu. ![]()
@Roker píše:
Holka nestezuj si, trp nebo vypadni, rikam ja. Je neobjektivni chtit, aby bracha pucoval barak zehlil a myl nadobije to kruty ale je to tak, jsou muzske a zenske prace. Nerikej, ze bracha se jenom valel, tomu neverim. A jestli ho vasi protezovali, tim driv se seber a vypadni od nich a postav se na vlastni nohy, opust mama hotel, je to tvrdy, ale ja mam zkusenosti, ze pro otloukanky zadny problem, to mamanci maji problem se postavit na vlastni nohy!Holka, co je naucena byt pracovita a spolehliva, ma tvrdou skolu, se v zivote neztrati… A nechces nam tady namluvit, ze protozes musela doma makat, ze ses nestihla udelat skolu a ted nic neumis, ze ne? Tvi rodice te nechaji doma zadarmo bydlet? No tak si pak stezuj… A studuj…
No když už tu byl vytáhnutý můj dávný příspěvek, psala jsem o době, kdy jsem byla já i brácha na škole. A nechápu, proč by dcera musela odedřít všechny domácí práce: vyžehlit pro 5 členů rodiny, umýt za všechny nádobí, 10 velkých oken, každý týden uklidit a vytřít celý barák bez ohledu, zda jsem měla teplotu a brácha přišel ze školy a jen spal. Jednou za rok nařezal venku dřevo či zryl zahrádku a to bylo vše. Asi jsem padlá na hlavu, ale tohle mi opravdu normální nepříjde.
A jakmile jsem šla do zaměstnání, musela jsem platit inkaso. Kdybych si jakkoliv stěžovala, matka mi vyhrožovala, že mě vyhodí z domu.
@Anonymní píše:
No když už tu byl vytáhnutý můj dávný příspěvek, psala jsem o době, kdy jsem byla já i brácha na škole. A nechápu, proč by dcera musela odedřít všechny domácí práce: vyžehlit pro 5 členů rodiny, umýt za všechny nádobí, 10 velkých oken, každý týden uklidit a vytřít celý barák bez ohledu, zda jsem měla teplotu a brácha přišel ze školy a jen spal. Jednou za rok nařezal venku dřevo či zryl zahrádku a to bylo vše. Asi jsem padlá na hlavu, ale tohle mi opravdu normální nepříjde.A jakmile jsem šla do zaměstnání, musela jsem platit inkaso. Kdybych si jakkoliv stěžovala, matka mi vyhrožovala, že mě vyhodí z domu.
A asi si dovedeš představit, kolik mi zbývalo času na učení. Škola byla opravdu hodně vydřená a nemohla jsem si při ní vydělávat jako brácha, který na to čas měl. ![]()