Zvláštní vztah s matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
15.12.14 21:20

@lenusek11111 Tvrdí,že jí přítel nabídl se přestěhovat, ale ona nechce.Teda aspoň to tvrdí.
Mě to přijde celý postavený a hlavu.

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.12.14 21:22

@lenusek11111 Nechápu Tvůj příspěvek, když máš potřebu reagovat a ještě tímto způsobem, tak by sis snad měla nejdříve přečíst celou diskusi, není zas tak dlouhá.

• Citovat
  • Upravit
midlajs
15.12.14 21:22

@čekámenaštěstí Chtela bych se zakladstelky zastat…je fakt, ze jedno velke nestesti a neuvedomuje si lidi kolem sebe a jejich potreby, ale ja mam znamou, ktera v zivite neudelala nic spstneho, vzdy byla ta „prava“ dcera a jeji matka ji porad predhazovala, ze je nechtena a ze nic stejnak nedokaze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.14 21:27

Něco pro příklad:Já jsem odešla od mého bývalého, když bylo synovi několik týdnů. Nachytala jsem svého bývalého s ženskýma v posteli a to měl přijet pro nás do porodnice. Odešla jsem k matce a ta dělala totéž, co zakladatelky matka. A po pravdě mi tím i trochu pomohla, protože tím svým kibicováním mi ho hlídala. Našla jsem si jednu brigádu, k tomu druhou a v podstatě to bylo, jako bych měla jedno zaměstnání. A po třech měsících jsem přišla s tím, že se stěhujeme do našeho nového bytečku mimo město. Moje matka koukala, můj bývalý se mi to snažil překazit. A stejně jsem si to udělala po svém. Tam jsem si našla práci po večerech a doma.Ano bylo to o štěstí, ale pomohla mi milá sousedka („babička“). S mým bývalým nás rozvedli až po skoro třech letech, já za něj nakonec musela zaplatit jeho dluhy a přesto jsem se s tím poprala.Dnes jsem šťastná se svým partnerem a můj syn také. Jezdí k nám paní sousedka „babička“ a je nám fajn.Jo a s mou matkou nemluvím dodnes, protože je to pořád o tom, že co udělám, to je špatně. Podle ní jsem špatná matka, pěkná potvora a můj partner je debil, co musí pracovat manuálně. :zed: :zed:
Zakladatelko zamysli se nad svým životem. Dítě je tvůj, ne tvé matky.Ty se máš starat. Ještě aby se nestalo, že by ti tvá matka chtěla dítě vzít. To bys koukala, čeho jsou lidi schopní.
Omluvám se za anonymitu. Hezký večer.

• Citovat
  • Upravit
merde
15.12.14 21:31
@Elen.Lenka píše:
Ahoj holky,

jdu si k Vám pro radu. Mám zvláštní vztah s matkou a teď to na mě dolehlo. Podotýkám, že jsem se mockrát snažila o tom s ní promluvit, dát ji najevo svou lásku, pochopit ji, bohužel vždy jsem z toho akorát moc smutná. Tak zkusím trochu popsat mou situaci.

Odstěhovala jsem se od přítele, se kterým jsem vychovávala tříletou dceru. Bohužel už nám to delší dobu neklapalo, oba jsme to věděli. Potkala jsem někoho s kým je mi momentálně moc hezky. Bohužel jsem se z finančních důvodů po rozchodu s přítelem musela odstěhovat zpátky k rodičům. Kámen úrazu je, že se ke mně má matka chová dost zvláštně. Myslí si, že jsem líná, k ničemu, hloupá a naivní. Dost mě to ubíjí, protože si myslím, že nejsem ani jedno z toho, ale jsem jinak smýšlející než ona, mám jiné životní hodnoty, jiný směr. Neustále se hádáme o tom, co bude dcera jíst, co ji oblékám, co dělám, nemám žádné soukromí a žádné právo víceméně na nic. Ano vím, že mé jediné vysvobození zřejmě bude zaměstnání a následné odstěhování se odsud. Jenže práci si hledám už rok a dost neúspěšně. Jsem učitelka v MŠ. Navíc si dálkově dodělávám VS, takže občas toho mám plné kecky. Navíc mi nepřidává situace, že když například chci odjet za přítelem do Olomouce, cca 1× za 14 dní, tak jsem hned neschopná matka, přinejmenším ku*** a můj nynější přítel je divadelní kur****. Podotýkám, že ho nikdy neviděli a jsem velice opatrná na to, co se o něm zmíním. Opravdu mě ubijí hodnocení lidí, o kterých nic neví, ubijí mě taky hodnocení mě, nepřidává to ani na našem vztahu, který by mohl být moc hezký, ale bohužel je už od začátku plný zbytečných starostí, protože jen co po 14 dnech přijedu, má matka mi volá, že má dcera kašel, tak ať přijedu - po příjezdu domů dcera žádný kašel nemá. Když řeknu, že si dceru tedy vezmu sebou do Olomouce, jsem zase otřesná matka, která své dceři ubližuje, protože bude mít 30 tatínků. S mým bývalým partnerem mám hezký vztah, pro dceru si jezdí, jezdíme i spolu, telefonujeme si, vše v krásné přátelské rovině, tak abychom si nikdo neubližovali a bylo to, co nejlepší pro dceru - ovšem podle mé matky opět špatně. Holky povzbuďte mě aspoň, mám dojem, že ať udělám, co udělám - vše je prostě špatně! :kytka:

Krásný adventní čas! :srdce:

ja to tedy vidim z te druhe strany, protoze jsem matka dvou skoro dospelych dcer. A urcite neni chyba pouze v mamince. pokud se chci chovat dospele a samostatne, tak se vsim vsudy a to i stim placenim za bydleni. To neplatis ani za energie? Taky mi pripada, ze mama hlidat malou nechce, ale nic jineho ji nezbyva.
Jsem presvedcena, ze tohle prameni ze vzajemneho dlouhodobe spatneho vztahu a ze maminka se na tebe hodne zlobi. Chtelo by to si vzajemne a v klidu vse vyrikat, ale je i mozne, ze to proste nepujde. Kazdopadne, to ze jsi dospely, rozumny clovek, ji dokazes az tehdy, az se postavis na vlastni nohy. Mozna uz toho ma taky dost a naopak cekala ve stari pomoc od dcery a ne obracene

• Citovat
  • Upravit
bamba
15.12.14 21:34
@merde píše:
ja to tedy vidim z te druhe strany, protoze jsem matka dvou skoro dospelych dcer. A urcite neni chyba pouze v mamince. pokud se chci chovat dospele a samostatne, tak se vsim vsudy a to i stim placenim za bydleni. To neplatis ani za energie? Taky mi pripada, ze mama hlidat malou nechce, ale nic jineho ji nezbyva.
Jsem presvedcena, ze tohle prameni ze vzajemneho dlouhodobe spatneho vztahu a ze maminka se na tebe hodne zlobi. Chtelo by to si vzajemne a v klidu vse vyrikat, ale je i mozne, ze to proste nepujde. Kazdopadne, to ze jsi dospely, rozumny clovek, ji dokazes az tehdy, az se postavis na vlastni nohy. Mozna uz toho ma taky dost a naopak cekala ve stari pomoc od dcery a ne obracene
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
Meha
15.12.14 21:35

@merde Na tom, co píšeš je také určitě kus pravdy.
Ale pořád to snad není důvod řikat dceři, že je neschopná, nechtěná, k ničemu, že neuspěje na pohovoru apod.

• Citovat
  • Upravit
424
15.12.14 21:40

@merde

Podotýkám, že jsem u našich 1 měsíc, hlídání proběhlo 2× za pomoci mé sestry. Když byla mamka nemocná, taky jsem pomáhala, jak jsem mohla. Starala se o 2 sestry, vařila, prala, snažila se jí být psychickou podporou.

Nebydlím s rodiči od svých 18-ti let, myslím, že od 18-ti jeden měsíc není zase taková hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
15.12.14 21:40

@Meha pokud je nekdo hluboce neustale zranovan a nedokaze se vyrovnat s tim, ze jeho vlastni dite ma jine zivotni hodnoty, tak verim, ze diky bolesti dokaze takhle ublizovat. Spravne to samozrejme neni, ale my zname jen jednu stranu pribehu. Kazdopadne, kdyby se ke me matka takhle chovala, vratila bch se k ni pouze v pripade nouze a pokud bych musela, tak bych si od ni nikdy nenechala zdarma hlidat dite a snazila bych se ji prispivat na bydleni, protoze bych nechtela, aby mi to nekdy mohla vycitat.

• Citovat
  • Upravit
1263
15.12.14 21:41
@merde píše:

chcete rict, ze je v poradku urazet a ponizovat svou dceru? Jestli toto mela zakladatelka od detstvi…sakra, kde muze mit sebevedomi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.12.14 21:42

@merde V tom s Tebou naprosto souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
bamba
15.12.14 21:42
@Meha píše:
@merde Na tom, co píšeš je také určitě kus pravdy.
Ale pořád to snad není důvod řikat dceři, že je neschopná, nechtěná, k ničemu, že neuspěje na pohovoru apod.

Jenže my nevíme, jaká je zakladatelka. Vo tom to je. Nezlob se na mě, ale já bych taky brblala, kdyby mi dcera nechala doma dítě a jela za milencem.Je dost možné, že veškerá péče o dítě visí na matce zakldatelk a proto pyskuje. Známe vetzi jen z jedné strany. I když by tu napsala matka, zakladatelka by tvrdila, že to tak není. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
424
15.12.14 21:43

@merde

Navíc jaképak stáří, mé mamce je 45, měla mě v 18-ti. Nabídla jsem se, že budu platit energie, bylo mi odpovězeno, že není třeba, že mají vysoký příjem. Za oplátku koupím nějakou drobnost pro radost, potraviny nakupuji běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.12.14 21:44
@Erkata píše:
chcete rict, ze je v poradku urazet a ponizovat svou dceru? Jestli toto mela zakladatelka od detstvi…sakra, kde muze mit sebevedomi :(

Dobře, ale proč se k matce vracela? Je spousta možností, ale dá to práci.

• Citovat
  • Upravit
bamba
15.12.14 21:45
@Elen.Lenka píše:
@merdeNavíc jaképak stáří, mé mamce je 45, měla mě v 18-ti. Nabídla jsem se, že budu platit energie, bylo mi odpovězeno, že není třeba, že mají vysoký příjem. Za oplátku koupím nějakou drobnost pro radost, potraviny nakupuji běžně.

Kolik je tobě? Každopádně své děti vychovala, tak proč by si nemohla užívat život.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová