// teď v květnu :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1911
12.7.15 12:23

@Vandulle jj,celkem jeste sok, ale tesime se, alespon budou hezky u sebe a hlavne mi uz neni davno ani 20 natoz 30let, tak muzeme byt jenom radi, ze to klaplo, v planu to bylo, jen ne tak rychle, ale to bylo i druhe :pankac: ;)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.7.15 21:01

@Debie

To je dobře, já všude četla do 12.tt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
12.7.15 21:15

Ahoj, dlouho jsem nepsala, naposledy jsem se zapojila někdy v prvních stránkách diskuze. U nás vyžadují při odběru krve na screening také na lačno, jdu už po třetí a pokaždé to tak chtěli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
12.7.15 21:28

Trochu jsem dočetla a já jsem teda -4kg v mínusu, říkám, že jsem teprve teď začla shazovat poporodní kila dalším těhotenstvím :lol: Při synovi jsem nabrala 8kg, u dcery přes 23kg a teď tuším taky kluka, tak to snad tolik nebude.
Na první část screeningu jdu v úterý v 7:00, u nás to je i s krátkým utz, kde upřesní stáří těhotenství, měla bych být buď 10+0 či 10+2tt. Na kontrole jsem nebyla od 7. týdne, tak doufám, že vše ok, v angelsoundu jsem už srdíčko slyšela, tak snad dobrý.
Jinak mě postihla migréna, což byla hrůza, první den jsem si říkala, že vydržím a druhý už jsem i zvracela, motala se mi šíleně hlava tak jsem si vzala aspoň paralen, abych se prospala. A třetí už to doznívalo. Normálně mám od neuroložky léky, ale v těhotenství se nesmí z triptanů nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.15 08:42

@mammy a co bude pokračovat v další části screeningu? Je vidět, ze každy to děla jinak. Bolest hlavy muže byt hodně nepříjemná :,( Co mas, spatnou krční pater?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.7.15 09:35

@Peka77 v té první berou krev a pak je kratší utz, kde změří přesně stáří plodu, určí dle toho TP, tím se řídí pak i můj gynekolog a stanoví termín další návštěvy, kde se měří šíjové projasnění, nosní kůstka a celkově umístění orgánů. Na migrény trpím snad už od 15, celkově to vždycky začínalo spíš poklesem hormonů před MS, stresem a nevyspáním i když s krční páteří mám taky problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
13.7.15 11:16

@Peka77 Ahoj, tak jsem prvni poradnu a odbery zvládla v pohode. :) mas pravdu, take tam byly zahrnute pohl. choroby. Screening mam objednany na na 30. 7. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.15 11:48

@mammy takže screening na etapy a výsledek dostaneš pak konečný po obou vysetrenich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.15 11:51

@Vandulle krásná zprava, gratuluji :hug: Hlavne ze mas vše za sebou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.15 12:16

Děvčata tak me gyndar řekl kdyz me objednaval, ze mi v jeden den bude dělat odběry vč pohlavních chorob a rovnou utz se screeningem. Takze jestli jsem to dobre pochopila vsechno v jeden den… A jeste k tomu najedena :D tady je to fakt jak co pes to jiná ves :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.7.15 12:38

@Peka77 Přesně tak, po tom druhém utz zadává hodnoty z krve a utz do programu a vyjede mu akorát riziko na ty různé syndromy.
Já původně chtěla jít jinam, ale mají zrovna dovolenou, když jsem potřebovala udělat ten hlavní utz a tam taky nabízeli dvě možnosti, buďto vše v jedné návštěvě, s tím, že výsledky pošlou poštou a nebo ve dvou, první odběr krve a pak utz a to jsou výsledky hned. Tady jak jdu já mají jen jednu možnost a to ve dvou návštěvách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.15 13:18

@StáleKrásně aspoň budeš mít vše v jeden den :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.15 13:22

@mammy je sranda jak každá ordinace děla screening trosku jinak. Ale co, hlavne aby jsme všechny dopadly dobre :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.15 15:38

@Peka77 to je zase dobre, ze to budu mit za sebou. Uz se na to hrozně těším a přitom se bojím jak blázen :zed: :D hlavne je to pro me mezník, kdy to budem oznamovat širší rodině a babickam :D holky ja mam dneska dost velký střevní potíže ( navíc v praci ) a dost křeče do podbrisku. Akorat nevim jestli je to od střev nebo jak se to tam roztahuje… Na poradě jsem myslela ze exnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.15 20:19

@StáleKrásně ani se ti nedivím, čekáme na to samé :lol: Ale v tom nás bude víc :lol:
kdyby te potíže přetrvávají tak raději k dr neradno si zahravat. Jdu na kontrolu zítra tak se těším jako malá :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí