Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kackamk píše:
@Efsheny třeba se ti plodovka dotvoří :') ty jo a to si rodila v terminu a mel jen 1.56kg??Budu ti držet palečkya co ti k tomu nalezu řekla doktorka??
No oni to celou dobu nejak neresili, rikali ze se muze mereni mýlit, ze bude mit pres 2kg, a celkove se tim nezaobirali, malej byl teda uplne v pohode, sice v inkubatoru, ale bez jakekoliv podpory dÝchání nebo cehokoliv. To ja jsem mela měsíc patalie sama se sebou
Držím pěsti, at neporodíš předčasně, ale naštětsí medicína je tak daleko, že zachranuje hodně malinká miminka ![]()
Holky, tvrdne některé bříško? Mně to začalo tak před 3 dny, vzbudilo mě to v noci i s jakoby silnou MS bolestí
Prej v klidu by se to stávat nemělo
Koupila jsem si magnezium a zdá se to malinko lepší, ale přes den mi ztvrdlo dnes taky.
Ale prej to má 90% těhotných, že se děloha trénuje, tak nevím, ale raději skočím zítra k dr ![]()
Moje sestra s tím ležela 2 měsíce v nemocnici a otvírala se, hrozil jí potrat, byla taky ve 20.tt ![]()
Nakonec porodila sice předčasně, ale malá byla naprosto v pořádku ![]()
@Whynot mě tvrdne brisko od 15tt
doktorka mi na to predepsala magnosolv a je to o hodně lepší. U prvniho mi bricho tvrdlo od 20tt do konce a v pohodě. Ale radsi se nech s kontrolovat jestli se neoteviras.ale verim, ze to bude ok
To se děje každýmu, s manželkou už jsme si teď po 12ti letech domluvili že budem před sebou prdět. Takže už žádný tvrdnutí bříška.
Můžeme doporučit. ![]()
Holky a jak přesně se tvrdnutí bříška jeví? Myslím, že to nedokážu pořádně rozpoznat ![]()
Já si taky kladla tuto otázku…ale to poznáš, bezpečně ![]()
Mě začlo jakoby táhnout, něco se uvnitř stahovat (trošku až bolestivě, ale ne pokaždé) a na pohmat ztvrdlo jak kámen (cítíš to i) a na jedné straně se udělala boule, která byla jak šutr
no nic příjemného, tvrdne mně to i za chůze, i v klidu…
Nejhorší je, že se dr nemůžu dovolat, píšou tam, že jsou vytížení…KO mám 22.9. tak nevím, jestli nepočkat… ![]()
Já větry nemám
je to tím, že děloha trénuje na porod ![]()
Holky tady v od cca 12:05 je to krásně popsané - paní tam říká, že by se to s tím magneziem nemělo přehánět, že děloha je sval a trénuje… jinak to video je celé hezky poučné ![]()
@Whynot diky za vysvětlení. Snad se k dr dovolas co nejdříve
A co připadne pohotovost když se ti nepovede dovolat? Opatruj se ![]()
Tady jít na pohotovost je zybtečné, jsou tam strašně příjemní, už jednou mě odmítli, takže ne. Navíc by řekli, že ordinuje můj dr, at jdu k němu, ale oni kvůli vytížení neberou telefony, tak co mám sakra dělat, když mám nějaký problém? ![]()
telefony prej berou pondělí a čtvrtek, ale to je tam jen sestra, dr ne ![]()
@Whynot a nechceš tam vyrazit k dr a řekni, ze jsi zkoušela volat. Třeba to vyjde a i když budou řeči, snad te uz dr nevyhodi. kdyz ti není dobre, tak by ti měl pomoci ![]()
@Peka77
Zítra je čtvrtek, zavolám zítra a třeba v pátek mě veme…kdy ne, tak snad vydržím do KO 22.9. Sice tvrdne, ale díky tomu magnezku to není už tak strašné.
@Whynot zatim dobre, diky odpocivam anebo pracuju v rámci možnosti, ale nepřála mi to
Uz se zas těším na další kontrolu, ale ještě si počkám
Pomalu se snažím připravit se na vše co musíme pořídit ![]()