Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, holky,
mám chviličku čas, tak jsem vás chtěla pozdravit!
Myslíte, že je normální, abych měla v 11.tt už břicho?? Vypadám tak na 5. měsíc! Dneska jsem toho využila v Intersparu, pěkně jsem to bříško ještě vyfoukla a šla se postavit do expresní pokladny, která je buď pro nákup do 5ti položek nebo pro těhotné a invalidy, tak jsem to v pohodě uhrála, že jsem PŘECE těhotná! ![]()
Přibrala jsem už 2 kila a je fakt, že teď, co je mi už dobře, tak nejím, ale žeru! A hlavně sladké, které jinak moc nemusím, včera jsem si koupila Studentskou pečeť a než jsem došla domů z obchodu (máme to 10 minut cesty), tak jsem ji celou zbouchala…Jojo, jsem ostuda, já vím, ale nemohla jsem si pomoct, bylo to silnější.. ![]()
Muchachacha (nevím, jestli jsem to napsala správně
), nejsi náhodou někde ze Severní Moravy, ha? To slovo FAJNÉ je pro to typické… ![]()
Tak se zatím mějte krásně, pápá!
Hezký den všem!
dnešní počasí je opravdu výstavní, tak doufám že si ho také užíváte. Čeká mě dnes halda žehlení, které jsem v posledním týdnu zanedbala a musím vymyslet co budu vařit o víkendu. Přijedou miláčkovo rodiče, tak bych ráda něco slavnostnějšího:-) Kdybyste měli nějaký tip, dejte vědět.
Pro Juka:
To je mi hrozně líto, doufala jsem, že už se to žádné z nás nestane. Nemůžu říct, že vím jak se cítíš, protože jsem měla zatím štěstí…ale umím si to zklamání představit.
Moc držím palečky, aby se tvá dušička rychle oklepala a trápení odeznělo.
Uvidíš, že se na Tebe brzy zase usměje štěstí a Ty budeš mít zdavé mimi. Stává se to bohužel dost často, příroda je krutá ![]()
Budeme na Tebe všichni myslet!
ahujky,
Anduli - cítím s tebou, také mi přijde že je bříško příliš vyfouknuté na třetí měsíc.(stydím se za ten špek a zatím ho schovávám-dokud nebude vypadat jako těhotné
)
Také jsem včera spořádala plno sušenek (mix z Lídlu - mňam) - jinak sladké moc nemusím - ňák mně to přepadlo. pak mně mamka nalákala na čerstvé škvarky, tak jsem zašla (a to jsem neměla dělat,ještě dnes je mi blbě) ![]()
Juka : nemůžu ani vyjádřit jak je mi to líto a jak dobře znám tenhle pocit. zažila jsem to před sedmi měsíci…bylo mi pořád dobře, žádný problém, než TO zaznamenal Dr na UZ. nevím KDY k tomu došlo, ale v 13 tt už tam nebylo nic. Mně z toho smutku pomohla chystaná svatba, takže jsem na to příliš nemyslela. Ale držím moc palečky - aby se za tři měsíce opět zadařilo. (u mně to bylo za 5 měs.)
Jinak zdravím všechny ,,, holčiny držte se. jdu se učit. ( a dam si zmrzlinu - na oběd dnes chuť nemám-fuj po těch kilech škvarků) ![]()
pa a dejte něco také do galerky! Ať se vidíme ![]()
tak jsem holky vložila do galerky pár fotek, nic aktuálnějšího ani zdařilejšího bohužel nemám.
Taky mi spousta fotek nešla vložit - důvod jsem nenašla, formát byl o.k. - nevím jaká je maximální velikost ? možná je i nějaký problém s certifikáty, fakt nevím - tyhle věci mi na tomhle webu nepřijdou moc intuitivní ![]()
Ahojky,
tak já mám za sebou kontrolu a taky úspěšné zkoušky a tak mám zase chvilku času, pročíst to tu a připsat novinky o nás.
Takže 1. února jsem absolvovala ultrazku a genetická screening pro I. trimestr. Vyšel negativní, nicméně jedna hodnota (volný beta těhotenský hormon hcg) je hodně vysoký. Zatím se nedá říct proč, ale na vývojovou vadu dle ultrazvuku a ostatních krevních ukazatelů by to ukazovat nemělo - údajně. Tak snad se dobré zprávy za pár týdnů na druhém screeningu potvrdí. A taky jsem dostala průkazku, tak se kochám…
Potvrzena je i délka těhotenství, takže vypadá že rodit bych měla někdy mezi 7-9.8.
. Rozhodla jsem se že to správné datum bude 8.8.08 - tak aby ste to věděly
![]()
No a fotku našeho drobka přiložím do fotogalerie za chviličku.
Zatím se mějte a prožívejte pohodové těhoteství.
Jo a břicho - připadám si jak v pátém měsíci, najednou se mi ze dne na den vykulilo a šíleně rychle roste, ačkoli jsem přibrala nějakých 1,5kg. No ne nadarmo se říkám, že s každým dalším těhotenstvím je ten růst a objem rychlejší ![]()
Ahojky, malé pozdravení před víkendem -
juka je mi líto, je to celkem dost časté, já jsem měla taky zmlklé těhotenství před 3 roky (v 9.t.), příroda si to tak nějak zařídí, když to není v pořádku a je lepší, když je to ještě takhle časně než později… no na mě to nezanechalo těžké šrámy, i když se teď daleko víc kontroluju, než kdyby se poprvé nic nestalo… taky jsem měla po zákroku svatbu a pak jsem se soustředila na práci, chce to čas a jak se zpívá v té písničce: každá trampota má svou mez…
Anduli jsem z Brna, takže jižní Morava, ale slovo fajné mi prostě přijde takové fajné…
kostickaa zkus www.apetitonline.cz - je tam spousta super receptů, můžeš použít vyhledávač (zadáš, jestli chceš recept z francouzské, italské … kuchyně, co v něm má/nebo nemá být a krásně Ti to vyhledá receptík), já odebírám i tištěný Apetit a pro rodinné oslavy anebo gurmánské hody, které občas doma pořádáme, je to ideální volba, zatím vždy úspěch ![]()
Oblečení: souhlas, zatím kromě Zary jsem na nic rozumného u nás v Brně nenarazila, ty jeansy máme asi kosticko stejné, když zakryju ten horní úplet svetříkem, tak vypadají úplně normálně, velikost L Ti závidím, já si dřív kupovala M-L (v Zaře, jinak M), ale teď jsem x-large. Bříško zatím nic (15.t.), jenom se mi vyfoukl špek a manžel mi říká ty můj michelinku…
Přibrala jsem asi 3kg, neboť nevolnosti jsem řešila zmrzkou a různými zeleninovými čalamádami, čili se mi je podařilo „přežrat“. Ale už je mi celkem dobře a protože kontroly zatím dopadají dobře (UZ+krevní testy 12.t. v pořádku), tak se začínám poohlížet po nějakém cvičení, ať nejsem jako balón (mamka přibrala v těhotenství 25 kg a prý to bývá u dcer dost podobné
Byla jsem na jednom cvičení pro těhotné na balonech - musím říct po těch 3 měsících skoronečinnosti celkem makačka, obdivovala jsem tam ty maminy v 8.měsíci (aspoň tak podle břicha vypadaly), jak to můžou vůbec zvládat, ale cítila jsem se v pohodě, takže fajn. A párkrát jsem byla plavčit, to bylo taky moc fajné. Ptala jsem se i na gravijógu, ale tu nedoporučují začátečnicím. Tož tak. Jo a dnes jsem vyčetla, že VZP přispívá gravidním na sportovní aktivity 1000,– Kč, tak musím vyzjistit, jak na to (u jiných pojišťoven to bude možná ještě lepší).
Mějte krásný víkend ![]()
este info pro dusicku Janu
muchachacha /1975/ Brno / 14tt+4 /TP vychází 4.8., podle UZ 6.8. 2008 / andilek 9tt /2004 / - /
muchachacha
apetit odebírám taktéž:-)recepty jsou oproti jiným kulinářským časopisům použitelný, je to dobře popsaný a většina věcí, které jsem zkoušela byla vynikající.
Nakonec jsem se rozhodla udělat plněné papriky a rajskou - takovou variaci na českou klasiku, to snad nikoho neurazí ne?
No a jako dezert udělám nadýchaný koláč - hl. ingerdience jsou maliny a drcená bílá čokoláda -mňam ![]()
zuz gratuluju ke kontrole i screeningu, mimi je parádní! ![]()
Ahoj srpnatka ![]()
Hlasim se po mensi odmlce. Nejak jsem posledni dobou unavena, takze k PC se vetsinou moc nedostanu, protoze odpadnu ![]()
Kazdopadne vsem gratuluju k uspesnym kontrolam!!!!
Juko , je mi lito, ze se miminku prestalo darit. Preji brzke zhojeni sramu na dusicce!! Opatruj se!!
Jinak jeste prosim o dodani terminu dalsich kontrol. Dekuju!!!! ![]()
ahoj holky mela jsem pokazeny pocitac, ted uz dobry.
Juko preji krasnou svatbu at ti doda nove sily do snazenicka. ![]()
Ja jsem tak rada zase na emiminu, konecne mi nekdo rekne ze se taky stydi za ten spek a netuka si na hlavu jako vsichni okolo ‚dyt jsi tehotna‘ ja snad zeru jen sladke, zrovna pecu babovku uz se na ni tesim. taky mam zatim jen dve kila ale bruch vyfoukly, vytaci me kdyz mi rikaji vsichni v praci vkterem jsi? v patem?, svadim to na svetry jinak to neni mozne. holky poradte prosim v cem vsem se nachazi zelezo chybi mi ze musim brat tablety. taky jsem se vas chtela zeptat jestli mam pokracovat v brani elevitu. Doktor rikal ze ne pokud jim spravne. Ale ja mam pocit ze moc dobre nejim, zeleniny malo a ovoce se snazim do sebe nacpat aspon dvakrat denne, jinak jsem na stiru i s masem.
dalsi navsteva 5.3. jooo taky vam tam byl videt pindour? doktor rikal ze to nic neznamena ze jeho dcera ho mela v teto fazi taky a pak se zastrcil.
jdu zehlit ![]()
Ahoj holky!
všechny moc zdravím, tak návštěva miláčkovo rodičů dopadla dobře, koláč se mi moc povedl - vřele ho doporučuju(kdyby někdo chtěl, pošlu receptík)
jsem dneska pěkně utahaná, půlku dne jsem prospala
taky mě nějak začaly bolet zuby, jedna stolička se mi dokonce částečně vydrolila
- nevím jak je to možné, nikdy se mi nic takového nestalo, na kontrole u zubaře jsem byla v listopadu,…vitamíny jím - vápníku by tam mělo být dost…a snažím se ho doplňovat i z jídla.
Máte někdo podobnou zkušenost?…možná je to náhoda a s těhotenstvím to vůbec nesouvisí…Zítra se objednám k zubaři, ale tady v Prazer jich je málo tak to bude problém.-
Krásný večer všem!
Ahojky holky
tak jsem tady po krásné dovolené, teď vás tady celý večer dočítám, a je mi moc líto Juky.
Vítám všechny nové příchozí, to je paráda, co bude srpňátek.
Leni, díky za info o QUELLE, taky tam nakupuju, nakoupila jsem si tam tuniky v minulém těhu. Ještě se taky zajdu podívat do Fonky ve Hvězdě, tam jsem nakoupila krásné dlouhé těhu rifle, za 400,–, tak tam když budeš mít cestu kolem taky mrkni, nevím, jestli je tam vedou stále, nebo jsem měla jen štěstí
Jinak já se měla fantasticky, užívala jsem si zimních radovánek, babička vstávala s Nelinkou, já si vyspávala, no prostě paráda.
Mějte se moc krásně, pohlaďte bříška, pa Marrca
Tabulka srpnatek 2008
Elunka Elena / 8.8.1982 / Praha / 15tt+4 / 31.7. / Matyas(20.2.2004) / vdana / 5.2.. 21.1. prukajda
muchachacha / 1975 / Brno / 14tt+6 / 4. nebo 6.8. 2008 / andilek 9tt / vdana(2004) /
zuz / - / - / 14tt+4 / 7.-9.8.08 / Filip(2006) / - / ** / 1.2. prukajda
kosticka** Mili / 9.9.1980 / Praha / 14tt+2 / 6.8.08 / - / svobodna / 20.2. / 2.1. prukajda
zuzaluj Zuzka / 3.3.1985 / Praha / 14tt+4 / 7.8.08 / Andulka(18.11.2005)/ vdana / / 7.2. prukajda
dusicka.. Jana/ 5.9.1980 / Nova Paka / 14tt+4 / 7.8.08 / - / vdana (24.4.2004) / 21.2. krev na vyvojove vady /31.1.prukajda
Ada76 / 2.8.1976 / Olomouc / 13tt+0 / 18.8.08 / - / svobodna / 19.2. magdi Magda/ 28.1.1979 / Svycarsko / 12tt+5 / 19.8.08 / - / vdana / 5.3. Markysek Marketa/ 8.4.1974 / - / 12tt+4 / 20.8. / Jirka(19.6.1992),andilek Kristynka/ vdana / 4.2. prukajda
ircina Irena / 17.4.1980 / Zlin / 12tt+3 / 21.8.08 / - / vdana(3/2006) / 10.3. krev na vyvojove vady
Marcca Marketa/ 29 / Strakonice / 12tt+3 / 21.8.08 / Nelinka(19mesicu) / vdana / 30.1. jajinaR Jana / 23.12.1979 / Benesov / 12tt+0 / 24.8.08 / kluk 2roky / vdana / 30.1. Nonina Monika / 18.5.1975 / Koprivnice / 11tt+4 / 27.8.08 / andilek 11tt / vdana / 18.2. Fly Marketa / 23.3.1976 / Praha / 11tt+3 / 28.8.08 / - / spratelena
/
Lenaze Strakonic Lenka / 28.3.1980 / Strakonice / 11tt+3 / 28.8.08 / - / vdana(7.7.2007) / 5.2. prukajda
myska Vladka / 17.8.1974 / - / 11tt / - / Veronika(17.8.1995),Martin(22.3.2006) / - / 10.1. Anduli Andrea / 8.3.1980 / Frydek-Mistek / 11tt+1 / 30.8.-1.9.08 / Michalka(24.5.2005) / vdana(09/2002) / 14.2 prukajda
Ala Alena / - / - / 11tt / 31.8.08 / - / vdana /