Poradna duly
Jana Čurdová
Jo úplně jsem zapoměla … v sobotu jsme měli vítání občánků. V naší skupince pěti mimin byly čtyři holky, takže o kluky tu taky bude boj
. Trvalo to asi 25 minut, ale bohužel jsem slyšela každé druhé slovo, protože jedna holčička se rozhodla, že to prostě poslouchat nebude ![]()
Trocha vánočního naladění: http://www.obrazovka.cz/…i/altan.html
Ahoj maminy
Kosti nakašli na to.Snažíš se pro malého udělat to nejlepší a pak ti do toho začne někdo kecat.Takových mám nejradši.
Ty přece Tomíka miluješ ze všech nejvíc a víš co potřebuje a co má rád.
Dell to je mi líto že manžel pořád upřednostňuje ten jeho koníček.A co dělá za práci, jestli se můžu zeptat.
Anduli a nemůžeš jít někam hned.Přeju at je to jenom nějaká prkotina, si taky myslím, že to bude mít souvislost s kojením.Držíme pěsti.
Aduš tak snad se to malému zlepší.Taky někdy nevím o čem píšete
.Já malého zatím koupu jen ve vodě, mazala jen indulonou, radili mě to v porodnici, jak měl osypanou celou prdelku.Ted mažu tím obyčejným olejíčkem Aviril, ten co býval už za nás. A zatím nás nic netrápí.Pusinku máme taky osypanou, teda jen tvářičky,je to jak krupička a to mažu bepanthenem.Ale bude to asi moje vina, ztlápala jsem jahody, u našich pomelo a to bych vůbec neměla. ![]()
Elunko tak snad se to už zlepší.Jo jo se ti nedivím, že tě to rozněžnilo.Clověk si vždycky vzpomene na ty naše broučky když se narodili, že!
Malého už jsem taky začala koupat ve velké vaně.V malé se mě propínal jak luk, a bouchal hlavičkou o vaničku.Tak jak píšeš Elu.A malému se tam moc líbí, mám ho na lehátku a on si tam kopká a já ho polívám hrníčkem a je spokojený. ![]()
Malý se už budí, byli jsme venku tak dospává v kočárku tak pa pa
Anduli já jsem si toho všimla už dřív, že si jsou podobní
I vykrmení jsou stejně, že?
Anduli, neboj,,to nic nebude. Zduřelá žlázka nebo tak něco,,jak psala Aduš. pro klid duše s dojdi k dr.,,ale zbytečně se nestresuj ok? ![]()
neviditelná drsná vyrážka-takové malé mapky jsem nahmatala Tomíkovi na stehýnkách,,jinak nikde. zatím to mažu olejíčkem,,,není to vidět, ale je to drsné.
holky, ještě dáváte takové ty vitamíny? - kanavit a vigantol? My kanavit 1× za měsíc a vigantol kapku denně. Do jednoho roka.(mně to nebaví,,,tak dlouho,,nehci furt na to myslet…
)
DUŚI: když ti Riky spinká v tom spacím pytli, přikrýváš ji ještě??? - já jo a Tom tvrdí, že je to moc-sice vypínáme topení, ale v noci je v ložnici 21-22 ´C.(to je dost), ale Tomík má věčně studené ručky a nožky tak ho ještě přes pytel přikryju-on je stejnak zvyklý držet si deku,,máčkne si ji na čumáček a usne.
papapa -
Hoj,
Takže Dell .....Jarisch je takovej roztok na uklidnění pokožky. Děláš to tak, že mu to napajciješ na místa kde je třeba a necháš odpařit a pak namažeš. V lékárně je 0,5l za 50Kč a mebo na recept- plně hrazeno ![]()
A Derma je naprosto děsně drahá kosmetika z Francie - k sehnání v lékárně. Krém pro Atopiky cca 400Kč a musím to pochválit. Namažu ho a kůže vybledne …jako se zklidní a hlavně má ochranej film několik hodin. ne jako třeba olej nebo vazelina. Od toho je vše mastné, ale za 2h musím mazat na novo. Tohle fakt nemastí tolik oblečení, ale film zůstává.
Ophtal je na vimívání očí, ale je to vlastně lepší Borová voda a opět super uklidní kůži a i mastička Ophtalmo septonex ![]()
Jinak doporučuju tuto stránku www. saloos.cz
Já si zítra beru na plavču přes ně Atopik balzám pro děti a nechám si objednat Pupálkovej olej - ten mi doporučila moje Dr na ekzém ![]()
BUCHTA …
tak to je mazec…já nemám recept.....hihihih dělám to dle oka ![]()
Prostě kynuté těsto..cca z 400 mouky a pak 1 vejce, mléko a máslo a droždí s cukrem.....ale množství nevím…já to tam napráskám a pokud to je husté dodám mléko a pokud řidké tak mouku a droždí cca 2 lžičky.
Dám to na kynutí a děláni těsta. pak to vyndám a vyválím na vále s moukou a nasypu skořicovej cukr a nasekané ořechy a na hrubo nastrouhané jablka. vše zabalím a udělám takovej naplněnej bochan a švihnu zpět do pekárny ( vandám vrtulku). No a dám na samotné pečení na 1h a na nejsvětlejší kurku. Občas musím přidat cca 10 minut.
No…to jsem teda radička co????
Ale já fakt kynuté těsto nevážím a dělám dle oka…ale na internetu třeba seženeš přesné dávky…tak promiň.
Ale buchty je super.
Ale mám lepší bábovku…
1 šlehačka
2vejce
250ml cukru ( já dávám 200 a jeden vanilkovej)
1/2 prášku do pečiva
2× 250 polohrubé mouky
citronová kůra
nechám 10 minut míchat na programu na nudlové těsto a pak vyndám míchadlo A dám program pečení na 1h. Vyklopím a pocukruju ![]()
Je výborná a dlouho vydrží …pokud ji nesežereš…hihihihi
Leni taky pořád dáváme ty vitamíny, Kanavit 1 kapku měsíčně (mám v mobilu upomínku, abych nezapoměla
) a Vigantol 2 kapky denně a prý to mám dávat do roka a půl. Zatím jsem zapoměla jen párkrát ![]()
Aduš díky moc za receptíky. To se pozná zkušená pekařka, když to děláš od oka. To víš, já jsem v tomhle začátečník, takže potřebuju pomocnou ručičku
Myslím, že je tvůj popis akorát. No co se může stát horšího než, že se to nepovede
příště už pak taky budu vědět, co zlepšit, aby se to povedlo. Teda možná
![]()
Ta bábovka vypadá jednodušejc, tak asi začnu s ní ![]()
Leni já taky dávám, kanavit mám napsaný v kalendáři a vigantol dávám vždycky po koupání.Takže nezapomenu, je to už takový rituál.Okoupeme, paseme, namažeme, dáme kapku, Luky už otvírá pusinku jak rybička.
Princezničko my dáváme jen kapku a prý do roka. Ála
Hoj holky,
Anduli - já bych taky myslela, že bulka v podpaží bude souviset s kojením, ale je fajn, že už za týden se Ti na to mrknou v centru, neboj, určitě Tě ukliní …
Kosti - holky už psaly, navíc Ty mi tady přijdeš jako jedna z nejpečlivějších, která se ale snaží nepřehánět …
myslím, že jsi citlivá supr mamka … ale úplně chápu, že jsi z toho zdrblá, vlastní rodinu nejde hodit tak lehce za hlavu - to znám - člověk může být stokrát dospělej, úspěšněj, samostatnej a stejně ho to rozhodí … … mně teď na splín zabírá dlouhá procházka, člověk si bezva provětrá hlavu (když teď nesmíme vínko) …
Aduš - takže taky klasika? vazelína alba na promazávání taky výborná, skoro nic tam není - takže nealergizuje … O-framykoinu bych se bála (je tam hnusná kombinace antibiotik), ale je fakt, že někomu pomáhá … prostě je třeba vyzkoušet …a A-derma prý výborná, i když drahá … ale určo to časem vychytáte … jo průběh taky záleží na tom, jak silnej ekzém jsi měla Ty jako dítě (můj muž naštěstí docela příznivý až na hnusnou exacerbaci v pubertě a zhoršujou mu to prakticky jen citrusy a výjimečně stres - tak to je taky vodítko …
fakt vám doporučili plavčo? já se rozhodla, že vyzkouším reakci na vaničkách v pitné vodě ( i když jsem do nich původně nechtěla jít, až do velkého bazénu) a uvidíme, co nám to bude dělat, máme právě od A-dermy vzorečky Exomegy na promazání před a po plavču …
Dell - tak to je Pavel fakt myslivec tělem i duší
no co říct? chlapi jsou fakt někdy trubci …
jinak Jarisch i Ophtal jsou desinfekční vody (bývá v nich bor resp. kyselina boritá), v Jarischi je ještě glycerol, který hydratuje, Just je tuším švýcarská přírodní kosmetika, velmi dobrá (já teda mám vyzkoušeno jen na pedikúře, kterou mi dělali v lázních) …
intenzita promazávání dle kvality kůže - Emi ji má dost suchou a navíc citlivou, takže nám vyhovuje mazání pro ekzematiky od fy Spirig - Excipial (mají Hydrolotio, Lipolotio a pak mast a ještě mast s mandlovým olejem pro velmi suchou, zvláště dětskou pokožku - tu používáme my, má i docela příjemnou vůni), výborně promazává a ještě chrání Bepanthen (s tou vůní je to tady už horší), pokud jste bez kožních problémů, tak bych asi volila něco značkového s příjemnou vůní (třeba tu Klorane, Sebamed nebo Suavenix) …
Jo Kosti já taky nedám na Balmandol dopustit, já se v něm koupala v těhu, někdy jsem si tam šupsla i trošku mlíčka a připadala si jako Kleopatra
… jenom kožařka mě upozorňovala, že časté a dlouhodobé používání mandlového oleje může způsobovat seborheu (šupinky), takže radí jednou týdně, ale já teda zatím používám pořád denně a OK, trošku to snížím, jak se bude dát Emís trošku promazat …
Elu - ten vánoční link je milej
.....
Ahojky holky
Much, Princezničko, jasně, že vám udělám PFka, pošlete mi na mail fotky a já se do toho pustím, mail marketa.carkova@centrum.cz
Anduli, neboj určitě to nic nebude, skoč si pro klid duše co nejdřív k dr, ať si můžeš v klidu užívat vánoc.
Kosti vyprdni se na babu, takový taky nesnáším, nejchytřejší, co všechno dělají nejlíp. Místo aby tě podpořili a uklidnili, po tom šoku, co jsi zažila s Tomáškem, tak ti ten pád ještě připomínají a že řekla, že se ti mohl zabít. Tak to je fakt Krá.., jako bys to sama nevěděla. To snad musí vědět, že tebe to mrzí úplně nejvíc, a že bys potřebovala spíš uklidnit? Nemám slov. Vyprdni se na ní, hlavně, že je Tomášek v pohodě a u nejlepší maminky na světě.
Elu vánoční altánek je super.
jo holky,
my dnes měly príma den
, vyšly jsme si s holkama z těhucvíča a jejich skoro stejně starými klučíky … sice trochu divokej terén do kopců přes kameny a kořeny (znovu musím pochválit naši Teutonii), pak jsme to zapíchly u jedné mamky doma a mimíci si „povídali“ na dece, Emi pod hrazdičkou chytala malého Štěpánka za ruku a dokonce mu ji chtěla žužlat
no srandy kopec, lituju, že jsem nevzala kameru … jo a Štěpánek měl doma akvárko a Emi se nemohla vynadívat na pohyblivé barevné rybičky
.. prostě pohodička ![]()
Leni , jojo, taky kapeme, kapku denně, někdy zapomenu, tak dáme druhej den dvě kapky …
Ahojky!
Much to jste měli hezkou návštěvu!
Já jsem večer vzala Máťu na nákupy-zas tak hrozně mu není a už se těšil ven.Dostal policejní motorku od lega,tak byl nadmíru spokojený ![]()
Byl to takový náš večer-bylo docela fajn vyrazit jen s ním.Michal hlídal Tobíka a zmákli to dobře.
Ten Kanavit se už nedává jednou týdně?
![]()
Ahoj holky,
moc díky za uklidnění -jste fakt zlaté… někdy si říkám že mě mrzí, že tu nikoho nemám, nějakou babičku co by mi poradila, někdy zakočárkovala…ale pak jsou zas okamžiky, kdy jsem ráda, že si mohu dělat všechno po svém a nemusím poslouchat něčí poznámky…Takhle si za nimi zajedu, když je chci vidět a mám svůj klid
Ale přesně jak psala Much - je to rodina a tam je to vždycky bolestivé - obzvlášt proto, že mám takovou miniaturní…a můj tatínek je bohužel strašně měkkej člověk a nechává se svou manželkou značně „řídit“…ale dost už…Jak je Tomík nemocný, nemůžu s nikým kočárkovat a musím být doma…tak si tu pak vylívám srdce
![]()
Včera jsem Tomíka přihlásila na „korálky“ - je to takové cvíčo pro miminka od 3 měsíců, stojí to kolem 500 Kč (na Prahu senzační cena
) a je to na 4 měsíce…skupinky jsou po 6 maminkách…tak doufám že tam budu mít samé fajn ženské se kterými se dá mluvit…k tomu dáme jednou týdně vaničky…snad se bobek trošku otrká a zbavíme se rýmiček, kašlíků a podobných věcí… ![]()
Dell - po balmandolu ve vaničce netřeba ničím mazat - Tomík je krásně „slizký“ - prostě je namaštěný a jen ho utřu…
Elu - nene kanavit jednou měsíčně - já tím láduju Tomíka vždy na jeho „narozky“ - tedy každého 18. v měsíci…na vigantol taky občas zapomenu…ale snad o nic nejde - také to mám spojeno s koupacím rituálem…
Marco - PF super!!!!!
Alo - my koupeme ve velké vaně už od konce šestinedělí - malému se to strašně líbí, natáhne si pohodlně ruččky i nožičky současně…prokope se…lavičku mu jen vypodložíme osuškou a jeden ručnajs dáme pod něj.....sice má ve vodě i uši, ale neva…po koupačce mu je trošku vytřu…ze začátku se snažil vodu ochutnávat, ale zjistil že není o co stát tak už to nedělá
ještě jsem nenašla odvahu vykoupat se s ním - už jste to někdo zkoušel????? - to kdybych tátovo manželce řekla, tak jí asi trefí - těch bakterií a tak že? - bych se musela asi jít sama nejdřív vyvařit, aby protui tomu nic neměla
![]()
jinak holky 3 dny jsme necvičili (v důsledku nemoci) a zase pase jako prase
![]()
…naštěstí teplotu už nemá, ale kašle hnusně - trochu se dáví…ale už mín jak v noci…taky už neublinkává - s návštěvou doktorky ještě počkám…zdá se mi že občas už sám odkašle…no uvidíme jak se to vyvrbí ![]()
Pěkné ráno všem
Ahojky,
dnes mame krasne ranicko, tuto u nas na „Prazskych horach“ mame nadherne slnecno.
Kosti , Tomik to dozene, len ako budete moct zasa cvicit. Tie Koralky, to mate tam u Vas? Tiez sa chcem do niecoho od noveho roku pustit, ale niekde asi blizsie..?
Much, Ado , diky za popis kremikov a olejikov. Nepoznala som ich, lebo este v tehu som nakupila celu skalu Welledy a de facto som pouzivala dodnes len olejicek a ten uz neni
Asi na tie tvaricky skusim tu A dermu.
Otazka na vsetky : je vobec niekto kto ma na tvarickach uplne hladunku pokozku bez krupicky a drsneho povrchu? Z odpovedi mi vychadza ze jemnu krupicku mame skoro vsetci, ze?
Marcco , super PF. Diky moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dnes mame KO. Tak som zvedava na nase miery…mam pocit ze Andy sa uz aj tak nevojde na vahu ![]()
bezim, aby som vsetko stihla, papapapa