0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4823
17.12.08 11:48

Kuk kecalky :D
Drzim palecky vsem, co maji problemy s kojeni, at se to brzy srovna a jste zase v poho!!!
My ted mame docela divoke noci. Riky sice vecer krasne usne a spi tak do pulnoci, nekdy do pul druhy, ale pak to zacne. Asi ma nejaky mamankovsky obdobi, protoze napapana, prebalena je, brisko neboli, jen proste ne a ne zabrat. Kdyz u ni stojim a drzim dudlika, tak v poho zabere..odeberu se do postele a behem 10ti minut uz zase houka.
Dneska Riky zvitezila na plne care :lol: Martin to uz nevydrzel a mala putovala do nasi postele. Jednu rucicku jsme drzela ja, druhou Martin a spali jsme spokojene skoro do pul osmy (ale i tak mam za sebou asi 4 hodiny spanku a to uz ctvrty den).
Bylo to prvne, co byla v noci u nas a ja doufam, ze se z toho nestane pravidlo :?

Jaji , my mame prikrmy presne od 4.mesice. Dr. nam ale rekla, ze nejdriv zacit zeleninkou.
Svestkove presnidavky bych se asi bala, aby Zdenecka nebolelo brisko 8O A jak jsi prisla na to, ze mate zacpu?

much , super, ze se cviceni libi. Skoda, ze u nas taky neco takoveho neni. Docela by se mi hodilo par typu, jka Riky zabavit. Oan je silene akcni a potrebuje porad nejakou zabavu, jinak protivkuje - hlavne vecer pred koupanim…

kosti , nase Riky vzdycky radi, sklebi se a je prote k sezrani a jak vytahnu fotak, tak dela modelku :lol: Nahodi profi vyraz a je vymalovano :lol:

Anduli , to je dobre, ze jste Misce vybrali darek, ktery se libi vam :lol: Pripomina mito lonske Vanocke, kdy synovci dostali autodrahu a nejvci jsme se na ni vyblbli my dospelaci :lol:
Super, ze bulka neni nic vazeneho!!! A verijm, ze to v unoru dobre zvladnete. Nikys to par hodin bez prsa zvladne a pak se urcite s radosti zase pekne pricucne :D

Ha, lvice krici, tak mizim :D
Odpol jedem do Hradce na nejaky nakup a doufam, ze poridime i nejaky pekny stromecek. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.12.08 16:36

Ahojík berušky!

Koukám, že se počet zlobidílek u kojení zvyšuje … nebojte holky, ona ty naše miminka se trápit hlady nebudou … Leni a Zuzi … věřte mi, že oba kluci časem sami od sebe začnou zase normálně baštit … já se taky trápila - vždyť víte … a najednou se Míša nechtěla pustit prsa (první kojení po té dlouhé době zlobení trvalo 40 minut :wink: ) a teď se to ustálilo na 10 -15 minutách a přibýrá hezky … takže nehroutit se, nevztekat se a vydržet!!!(se mi to říká, co? :oops: ) … a hlavně hned neutíkat k UM - pokud teda víte, že jenom prckové zlobí … chichichi jsem teda chytrá … ne, vážně bojkot se musi aspon zkusit prekonat … jinak by jste si to vyčítali … :wink:

Duši … to jako vážně jste s Riky, ještě nespali? … gratulka a u nás je to už skoro pravidlo, chichichi … Riky je chytrá holčička ví, kde je dobře :lol:

Jaji … s prikrmy neporadim, sama se v tom teďka plácám … ale koukám, že už máte 4 měsíce, tak snad už můžeš :wink:

Muchacho … tak cvíčo bylo tentokrát k užitku? … to je dobře … jenom mne napadlo, co když si zaplatíš cvíčo a pak zjistíš, že se tam prckovi nelíbí, že třeba pořád ječí a tudíž je to neschůdné? … ptám se, protože sama bojuju s tím, že Míše dost nevyplňuju čas a přemýšlím o nějakém tom cvičeníčku, ale s tím jejím nestálým chováním, já fakt nevím :oops:

Andulko … to je mooooooooooc fajn, že je bulka v poho … a te konizace se neboj … akorát si domluv s chlapem, aby byl pak doma - je fajn, že to bude ambulantně - já musela 3 dny být ve špitále a z toho jsem 24 hodin nesměla chodit ( k vůli krvácení) … :wink: … kdybys měla něco, na co ses zapoměla zeptat mudra, tak pošli SZ - co budu vědět, odpovím :roll:

Elu … teda popisek, jak malý řádil ve školce byl tak živý, že jsem se celá zpotila za tebe … ale vy jste šikulky šikovné … :wink:

Ostatní zdravíme a všem 4 měsíčním gratulka !!!!!

Pampalááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
17.12.08 16:50

Ahojky..
Dušičko možná nee zácpu ale strašně tuho hovínko:( ale opravdu moc.. je to hrozný než to vytlačí.. musí hoto děsně bolet protože když to pak vidím tak je to tvrdý jak šutr:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
18.12.08 09:33

AHoj holky,
koukám kojo problémy......
No my pokračujem v nespaní a mě už začíná docházet síla a trpělivost.
Spali jsme 2× po Fenistilu cca 4h a pak 2h a pak už po 1h. ALe Fenistil mu teda dávat pořád nechci.....takže jak se přestal drbat a exém je lepší tak sámo nic a šup opě nespíme.......budí se po 1,5h.....takže asi 5× za noc a to podoýkám že usínáme v 11h večer.
Mám už naštvano - zoufalé stavy a občas se už na něj i zlobím. nespí ani u mě v postely…i tam kope a válí sudy a kecá a …a......no mazec.
Teda alespoň vím, že mu nic není, ale přece musí někdy spát ne?????? Jinak mě fakt trefí pepka :)

Jinak se tu někdo ptal na to praní…asi Jajina ne? Ano já peru v Eko prášku od naší české firmy. Finančně stejné jako kupované, ale jediné naše na trhu co jsou bez fosfátů a zeolytů . Krásně perou i voní a neničí prádlo a hlavně s tím exémem …nic nezůstává v látce a tak nic nevadí pokožce.No a navíc podporuju tím český výrobek že? A obaly berou zadarmo poštu zpět k recyklaci a navíc netahám nic v rukách z obchodu, ale vše dojede domů :)
Mají i ůklidové prostředky a masti a td…

Jaji, to hovínko…ho lituju, ale myslím si, že UM je hustší než MM a tak já osobně bych soudila, že má menší přísun tekutin a dala bych mu pít třeba Fenykloví čaj.....takhle tělíčko využije vše tekuté z UM a na bobek už „vláha“nezůstává…hihihih Ale to je jen babský rozum :)

Duši,
lituju tě s nespaním a neboj v postely nebude na pořád :)

Leni,
plenky…jo mazec. Já teď krom Tescovejch na který nedám dopustit, kupuju Ekologický bez chloru a mám pocit že asi pojdu hladem.....hihihih hlavně, že máme plínky :)
Máme nově 7,17kg a rozhodně jedem v 3 kách a budu až do 9kg.Malej je hubenej a plandaj na něm i tyhle. A ty Eko jsou větší a máme je zaplé až u sebe ve středu ......
Tak snad až za 5-6 týdnů......č.4 :)
Jinak na světýlka kukne večer a pak to má na háku :)
Ale já nemám koukle, ale oříšky a slámové a tak se mu to moc netřpití, ale jelkož Rudyna šplhá a obírá, tak koule by nebyl dobrej nápad :)

Mám asi 6 praček žehlení…čekám na Petra až dojede a vypadnou na 3h ven a já budu žehlit......

Jo a dělala jsem BEBE střechu zákusek a super :)
1 tvaroh s půlkou másla a moučkovím cukrem a rumem utřít na krém. Pak na stůl narovnat ve 3 řadaách na střídačku BEBE tmavé a světlé. Napatlat krémem na prostřední řadu položit 2 banaány a přiklopit k sobě. Dát do lednice......já teda na balkon…hihihi a do druhého dne sw vše propojí a zvláční a je to super :)

Včera mi vezli novej sporák a vypadl jim z auta a je na Cimpr Campr.....takže zase čekačka.....a to bude až po Novém roce…chjo…chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.08 12:27

ahojinky, hlásím kontrolu v 4měsících: byla jsem moooc překvapená, navzdory nechlastání přibral za 4 týdny 750g to je paráda.tak asi toho za 4 minuty celkového času vytáhne TOLIK, nebo mám super výživné mlíko, :lol:
takže Dušičko, do tabulky: 4 měs. - váha 6.500g a délka 67cm
dostal injekci,,,ale ani nepíp brouček. Dokonce se pak na dr smál a kecal,,mám radost :wink: a hned sem klidnější.
a vyfásli sme „excipial“-tělové mléko na ty stehýnka, jak má ty mapky. prý to může být z punčocháčků-to mně nenapadlo,,je fakt, že se to objevilo, co je používáme,,že by?
Aduš, střecha bebe je luxus! :wink:
sporák-to je smůůůla -blbci jedni.To byl dárek k ježichu?Stihnout dodat novej?
tak papapa pudem ven, eště pořádně nespal,,tak at si zachrní v kočárku.papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
18.12.08 14:50

Ahoj holky!
Tak jsem se zase jednou kapku venovala sve budoucnosti :D a musim priznat, ze mam momentalne spis chut se venovat brouckovi a Laure - to asi ty hormony…
Farell roste, stale jeste je jedno z tech vetsich miminek, ale uz ne takovy slon jak na zacatku ( v 1. mesici tu byl myslim nejvetsi), normalizuje je- mimochodem stejne jako kdysi Laurinka.
kojenim vetsi problemy nemame, i kdyz taky nekdy kojime i 5krat za noc a denne skoro co hodinu, ale to byla jen takova faze - asi zase povyrostl. Jelikoz ho mam v noci v posteli u sebe, tak se presto dobre vyspim, ono se koji proste v polospanku. V posteli ho mam rada, je to tak nejak uklidnujici citit to male teplounke telicko, jen sem tam, kdyz se k nam nastehuje i Laura (bolela ouska) je tam trosku malo mista :)
Drzim vam, co vas momentalne pri kojeni zlobi, at to rychle prejde! A specialne Nonince musim gratulovat ke zvladnuti situace!
Anduli doufam uzijes klidne vanoce a vse probehne hladce.

No, zatim se mejte, broucek se vzbudil, tak bezim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
18.12.08 15:07

Ahoj holky,
tak vítání občánků proběhlo bez potíží - byla to srandovní akce - sešlo se asi 25 mímošů přibližně stejného věku - většina vykuleně koukala… a každou chvilku se ozvalo krknutí, škytnutí, prdík - někteří broučci celou akci prospali - dvě holčičky co seděli u topení to nějak nezvládly a poblinkaly se - bylo tam asi moc teplo…celkově byla legrace…Tomík ke konci začal do starostova projevu dělat takové „héééé“ - no asi k tomu musel říct své… :lol: :lol: :lol: před námi i po nás šla další taková skupinka, tak si asi dovedete představit kolik tu u nás jezdí kočárků…
Dostali jsme plyšového médu, malou kvetoucí rostlinku - asi voskovku, krásné fotoalbum, pamětní sešítek pro mimi, a kalendář s městskou částí Praha 15 -alespon se o té lokalitě něco dovím :wink: :wink: :wink:

dneska jsme byli na rehabilitaci - dostali jsme pochvalu, že cvičíme dobře a je to vidět…tak jsem měla radost…Tomík po tom cvíču šel strašně moc motoricky kupředu…takže budu ráda, když budeme moct po novém roce pokračovat - snad nám doktorka ještě další doporučení napíše - ani u toho moc nepláče - jen při cviku, mezi jednotlivými cviky vůbec

Leni - no vidíš, že Tomík krásně prospívá :wink: pěkně ho vykrmuješ :lol: a super že očkování zvládl s úsměvem - je to holt šoumen

Aduš - přeju pevné nervy…Tobík tedy pěkně zlobíkuje…snad bude brzy líp, hlavně aby měl od exemu brzy pokoj chudík…a se sporákem je to děs - to byly asi nějací profi stěhováci co?
Dusi - divoké noci jsou náročné - vím o čem mluvíš, máme to ted doma skoro stejný - po koupačce zabere kolem 9 - spí tak do 1 max. půl 2…a pak vstáváme každou hodinku…hodinku a půl - trošku si cucne a zase usne- jako by se ujištoval, že mu cecíky nikam neutekly :lol: :lol: :lol: kolem půl 7 už oka nezamhouří a vypráví úplný eposy :lol: :lol: :lol:

Noni - jojo kojo je fakt boj :? …a nebude to už lepší - mám pocit, že co se blížíme k těm 8kg jak tu o tom mluvila Elu, tak to přestává stačit - příkrmy budou další těžký boj…a pokud budeme vařit, tak to bude i zabíraz dost času…po tom co jsem si přečetla toho neštastného Fořta (aby dětem chutnalo), bych nehradši kojila bobka do 18 :lol: :lol: :lol: Budu mít pocit že do něj rvu samý hrůzy až s tím začneme …že jsem tu knihu vůbec otvírala :? :roll:
Anduli -super že jsi v pohodě…já jsem ani na chvvilku nevěřila, že by to mohlo něco být…jinak s tím mlíčkem - občas to Tomíkovi postříká celou hlavu…i obleček - když je tulipásek a pořád se odpojuje, tak co čeká žejo :lol: :lol:

Zuzanah - gratuluju k přibírání - jsou to ale starosti…oni si ti naši chlapečci nějak extra oblíbili prsa už ted co?… Tomík by taky nejraději cecík vůbec neopouštěl:lol: :lol:

Elu - to mě mrzí, že máte s manžou kvůli krámku problémy…a ted před svátky to asi musí být pěkně o nervy…no nic, počkáme až vánoční šílenství opadne a pak budeme nakupovat hadérky o 106 :wink: .....

Much -snad se hleníků brzy zbavíte - my to řešíme už podruhé …asi proto, že s malým podnikám kde co…k tomu ty víkendy mimo domov a rýmička je hned…ale asi lepší než nikam nechodit a držet děcko ve skoro sterilním prostředí…

krásný den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.08 17:06

ju a ještě hlásím, ANDULI, že taky stříkáme mlíčkem - když se Tomík utrhne moc brzy,,to je vodotrysk - do oka, do ucha,,,,cha cha sranda no - to je umění, honem ho umlubvit, aby se ještě přisál,,známe známe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.12.08 17:33

Ahojky holky,
nějak ten čas teď strašně rychle letí. Přijde mi, že nic nestíhám. No nakonec jsem nic upéct nestihla, tak ještě, že mám jedno kilčo od té holky z netu.

Včera jsem si byla na úřadě pro fotky z vítání občánků. Dostali jsme je ještě dodatečně darem. Pár fotek vytiskli, zbytek dodali na CD. A pak jsme taky dostali kalendář se zvěrokruhem.

Takže o lvíčatech tam píšou, že jsou hravá, roztomilá, neposedná a nanejvýš bystrá. Většinou si se vším vědí rady, dobře se učí, vše je zajímá. Soupeří s Berany a Štíry o prvenství. Rozumí si s dětmi Střelci, ty jim vycházejí vstříc a žádnou legrácku nepokazí. Mají hodně temperamentu, pozor také na jejich pýchu. Snadno je můžete ranit, pokořit. Pěstujte v nich zdravé sebevědomí, ale poučujte je, co je správné a co ne. Čas lenosti a pracovitosti se u nich bude střídat.

A o panenkách píšou, že jsou to děti bystré, čilé, klidnější než jiné děti. Mají svůj vnitřní svět. Hýří bohatou fantazií. Jsou vybíravé v jídle. Poctivost a pozornost se jim nedá upřít. Mají v sobě moudrost přesahující jejich věk, naslouchejte jim. Jsou pořádkumilovné, choulostivé, dobrosrdečné a nejsou ješitné ani ziskuchtivé. Milují přírodu, kamarády a šíleně své rodiče, nejvíce matku. Dlouho v sobě skrývají smutek, trápí se nepříjemným jednáním druhých. Potřebují péči a náklonnost.

Tak teď můžete posoudit jestli to sedí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.12.08 17:46

Leni my budeme mít stromeček taky bez čokoládiček. Sice jsme je už měli koupené, ale tak dlouho jsem je chodila „ochutnávat" až došly. Tak na stromku nebude nic :lol:
To je paráda, že Tomík tak krásně přibral. Aspoň můžeš být klidnější, že i když u koja zlobí, tak že nanapkanej je dost :D

Ado ty si chudinko užíváš s tím ekzémem, tak snad se to brzo zase zlepší.
Bebe střechu znám můžu jedině doporučit.
A co je to prosím tě za firmu s těma ekovýrobkama? Asi jsi to tady už psala, ale než bych to našla … :oops:

Much to je dobře, že je manžel v pořádku. To cvíčo muselo být super, úplně vám holky závidím. :lol:
Jo a to PF od Marrci je fakt moc krásný.

Dušičko tak snad to kňourací období brzo přejde. Mně přijde, že se to u mimísků hodně mění. Když už si člověk na něco zvykle, šup a je to zase jinak :D To abysme se nenudily.

Noni to je krásný jak už Míša krásně papká. Po těch začátcích to musí být úplný balzám na duši :)

Kosti to je fajn, že jsi si vítání občánků užila. A to vás tam bylo najednou 25? Nebo jste šli na etapy? Nás bylo celkem 32, ale chodili jsme po pěti miminkách po půlhodinách. Takže měli úředníci až do odpoledne co dělat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
18.12.08 19:12

Princezničko -jojo bylo nás tam 25 najednou… a před námi a po nás šli další skupinky po 25......na začátku se miminka představila - vyvolali jméno a rodič s mimíkem povstal…pak byl ohleduplný krátký projev…pak rozdávačka dárků a zápis do pamětní knihy - nakonec vtipný pan fotograf řekl, že si cituji: musíme napsat adresu jeho webovek, musíme si objednat fotky a pak je přijít zaplatit - fakt byl vtipnej s tím jeho „musíte“
no nic…letím na večerní kojo a uspávání
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.12.08 20:39

Kosti tak to musel být docela šrumec :D Pro toho fotografa to musí být rito, kdo by si fotečky z vítání neobjenal :D Ale taky to mohl říct trochu „dobrovolněji“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.12.08 22:05

Hoj,
je to Missiva.cz…zavoláš a oni ti dají číslo na někoho v okolí, kdo ti dojde vše vysvětlit a poradit. mě paní vše řekla a pak eště došla jak mi poprvé došla zásilka a vše mi nachystala a naředila a udělala první pračku :)
Momentálně už brnkačka. Prádlo pěkně měkké a lépe se žehlí a celkově i vůně je OK :)
Musím valit…Mumín zabral,,,,jdu si lehnout alespoň na hoďku…papapap

To jsem já ADA

• Citovat
  • Upravit
2269
18.12.08 22:50
:?:

Příspěvek upraven 20.06.14 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
19.12.08 10:14

zuzanah,

to je otrava co…pocit marnosti.....Já teda s kojením taky hapruju, ale ne tak moc jak ty a jsem taková , že jak to nejde, dám Nutrilon. Mám toho i tak dost a řeším jiný starosti a tak si říkám, že se to občas ne po......
MaLEJ navíc teda stejně preferuje prso a jak mu dám flašku, tak stáhne tak 40 a pak chce kozu a víc se snaží :)
Pokud ale nepřibíráte , tak mu dávej třeba jednou denně na noc víš…já to taky tak dělám, když je málo mlíčka.
Jinak díky za optání, ale jak to zvládám sama ????? CHCEŠ PRAVDU A NEBO TU SLUŠNOU ODPOVĚĎ? Slušná je : jo v poho jde to ! A ta pravdivá: jsou dny a momentálně jich je víc a víc, kdy jsem úplně v pr…!!!
Ale žijem a bojujem a ikdyž mám někdy pocit, že bych měla utíct, tak Mumínka miluju. jen mě trápí ty jeho věčné problémy a pak si to vyčítám. A já.....nečešu, nemeju, chodím v teplákách a zubní kartáček někdy nepotkám vůbec no......Takové jsou dny, kdy nespím 3 dny a malej řve kvůli ekzému.....
Ale pak zase vyjde sluníčko a vše je v poho!!!! podstata je, že jiné řešení nemám a snad se snažím jak to jde :)
Ale už dost ..blablabla......
Jinak mám problém.....malej se mi vybalí i ze spacího pytle - silák jeden a putuje v postýlce a neustále se spouští alarm!!!! Ale pak se otočí na břicho a pozvrací a dusí se a tak se to bojím vypnout. A to mám postýlku od půlky zadělanou , aby měl putující prostor omezen…
nenapadá vás něco????? Teda kromě sekundovího lepidla a leoukoplasti…hihihihiihi - to je sámo fór :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí