0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2269
19.12.08 11:56
:?:

Příspěvek upraven 20.06.14 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
19.12.08 11:59

Ahojky,

Kosti vítání muselo být fajn zážitek :lol: Ty jo, 75 dětí za den, to bude jednou ve školce pěkný nával?

Zuzanah přeju pevné nervy ať kojení s Vojtíkem vydržíte co nejdéle. Taky kojím z obou prsou a stejně máme málo a po každém jídle dávám 60ml UM.
Teda holky samovolné stříkání z prsu tiše závidím, nezažila jsem ani jednou :oops:

Aduš ty si s Tobíkem užiješ… snad se vám ekzém brzo zklidní. A to nespaní to je síla 8O Aspoň že Petr bude přes svátky s váma a ty si trochu odpočineš.
Od Missivy používáme prostředek na nádobí a na podlahu. Na praní si dělám z mýdla a sody tzv. „mýdlový sliz“ - prací účinek není excelentní, ale na poblinkané věci a počurané plínky stačí :)
Jo a fosfáty už nejsou v žádných pracích prášcích - jsou zakázané cca 2 roky, ale zeolity a další chemie tam samozřejmě je…

Much super že se vám cvičení líbilo :) Napiš nám pls nějaký tip, já umím jen Šiju boty do roboty… a Spadla šiška bum do bříška .. :roll:

spotřeba plínek - zkuste zvážit látkové plínky, jsou tvarované jak jednorázové, zapínají se na suchý zip nebo patentky - manipulace je fakt jesnoduchá a stačí vám cca 20 na celý rok. Je to samozřejmě každého věc co chce používat, nechci vám to nějak vnucovat :oops: jen chci upozornit na další možnosti :oops: Já jsem s nima spokojená. Pro zajímavost http://www.mamaja.cz/…ych-plenkach

Aduš na to nespaní mě napadl meduňkový čaj, ale takhle malý mimi by ho muselo pít přes tebe a aby to pak nedopadlo že ty budeš ještě víc ospalá a on pořád stejně řádit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
19.12.08 12:54

ahojky..
Aduško moc mě mrzí co máš za trápení… ale ono se to vše v dobré obrátí uvidíš..
Zuzko lepší spokojené dítko a maminka než náký řeči že je nejlepší kojit do pul roka.. když to nejde tak to prostě nejde a nebudu to lámat přes koleno:)
kojím jen v noci a malej je spokojenej:) přes den nutrilon a ted už i zeleninku.. a jak mu jede:) sem mu udělala zeleninku a jak si šmakoval:)
Irčinko plenky sou určitě super.. ale nák mě moc nesedí no… určitě sou pro někoho bezva ale já sem moc pohodlná a když mám možnost koupit plenky které se hned po použití vyhodí nebudu ani přemejšlet o ničem jiném :lol: každopádně tě obdivuju.. já bych ale nemohla deně prát plenky a podobně.. a vím že se to pořádně ani nevypere takže vzhledově je mě to proti srsti:)i:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
19.12.08 14:34

Irci ja bych na ty latkove nemela, nekde to musim skladovat ty dva tri dny, predeprat, to radeji ty ekologicke jednorazovky…Ale mas muj obdiv!
Much 4 jeste nemame, 3 jeste dobre sedi a vse udrzi :) pouzivame pampersky, ale ty elasticke.
Vitani tady bohuzel neexistuje, je to urcite pekny zazitek.

S kuzi zatim problemy nemame, koupeme vetsinou se mnou ve vane, nekdy v kybliku -miluje oboji - a to s pridavkem miminkovske peny do koupele. Nemazeme vubec, jen sem tam prdylku. Zatim teda - tuk tuk tuk - mame stesti, dispozice ma po me.

Ada mas to tezsi, o to vic ne sebe muzes byt hrda. Drzim Ti palce! :wink:

Princeznicka ja mam doma ted berana a lva - at sa mi nepobijou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
19.12.08 14:53

hoj,
jsme byli v lékárně objednat Sinlac pro alergiky, tak zítra bude a rýžové mléko.......
upekla jsem si chkeba a na lednici pověsila seznam co můžu a co ne.....
Malej nespal v noci…opět mu vyletěl novej ekzém, ale ráno jsem ho umyla Ophtalem a usnul na 3h :D jsem byla ráda
Jinak jojojojo s těma práškama :D
A ty plenky.......kupuju eko a tesco.....látkové jsem chtěla, ale i tak nestíhám no......... :roll:
Zuzanah,
jojojoj chlapi jsou někde stejně jen na zvonku…já vím :) já zase nemusím vyvářet a prát a žehlit a uklízet …hihihihi ale ne.....bylo by fajn, kdyby byl, ale není , a tak to tak je. a nejsem sama ......takových ženských je..........

malej se tak vzteká u koja.....no šílený…mlíko teče a on se pouští......a pak zase chytá…no blázinec fakt 8O pak si krkne a poblije mě a …a vůbec…Fakt se těším jak už bude normálně jíst. Sice ty bobky budou za to stát, ale co že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
19.12.08 18:12

Aduš, Ty si teda fakt „užíváš“… :? Taky Tě obdivuju, co všechno jsi už musela zvládnout, JSI DOBRÁ! A s tím alarmem taky nevím, my máme nanny taky a neřvala nám zatím ani jednou (ťuk ťuk). Ale je fakt, že NIky moc necestuje, maximálně se sesune níž k nohám, protože má postýlku nakloněnou, aby měl hlavičku výše, ale i tak je větší částí tělíčka vždycky na té podložce. Máme koupenou takovou molitanovou zábranu, ve tvaru trojúhelníka, takže to mu dám na jednu stranu, aby se tam neobracel a v pohodě..

Zuzi, to jsou taky starosti s kojením, furt… :? Ale někdy to prostě nejde, ať se snažíš sebevíc…Jak už psaly holky - než být vystresovaná a přenášet to na malého, tak bych se na nějaké kojení vyprdla a najela na Nutroš, pokud je po něm spokojený. :wink:

Plínky - jsem na tom stejně jako Jajina, vím, že to není moc ekologické, ale u mě prostě vítězí pohodlnost, takže vedou jednorázovky… :oops: Používáme všelijaké, občas protečou i ty sebelepší, momentálně máme nějaké z Lidlu a předtím jsme měli Huggiesy, zatím jsme ještě nemuseli kupovat žádný balík, co je Niky na světě, máme stále zásoby z těhu, měli jsme snad 10 balíků..... :) A ted spotřebujeme tak 3-4 pleny denně, tak se to dá… :wink: (kaká tak jednou za 4-5 dní..)

Jo, Aduš, Ty jsi taková pekařka a kuchařka… :lol: Máme doma pár dní pekárnu,už jsme v ní pekli chlebík-super, jen mě zajímá (neštudovala jsem ještě ten návod k tomu, ani recepty.. :oops: ), jestli se v tom dá nechat vykynout těsto na vánočku…? Já myslím, že joo, ne?

Dneska jsme byli na vánoční besídce ve školce, bylo to fajn, jen jediná Míša ze všech dětí stávkovala a nechtěla zpívat, ani recitovat a furt se mě držela, nechtěla jít ani mezi děti, tak jsem na ni byla trošku naštvaná, že zase my musíme mít něco extra. No jasně, jen co jsme došli domů, začala hulákat všelijaké koledy a básničky… :roll: To fakt nevim, po kom je tak stydlivá… :nevim:

Mizim, jdeme koupat, tatka šel na akci, tak budem večer sami, musím dozdobit perníčky a finito, končím s cukrovím.. Hezký večer všem přeji!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
19.12.08 19:30

Ahojky
Andulko a jakou si kupovala pekárnu?? já se pořád totiš rozhoduju a nevím:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
19.12.08 21:55

Anduli,
ta zábrana na bok není blbej nápad......Já mám zábranu od půlky postýlky…takovej mega polštář narvanej pod deskou přebalováku, takže dolů moc nemůže, ikdyž jsme 15cm nakloněný, ale na bok mi utíká pořád a máme dost širokou postýlku a jak pak na boku usne , tak to řve :) Tak to zkusím…něco na pevno, aby se mi tím nepřiklopil :)
Jinak pekárna jo…tak máme u maky velkou Etu a já mám menší Moulinex.....a dělám tam všechno. Jak těsto na pizu, tak na housky, nebo marmeládu. Tak v ní dělám bábovku a mazanec a td…
Naházíš tam vše dle receptu, jen dodržuj ty tekutiny vždy dolů a pak sypké a bacha aby droždí nebylo hned vedle soli. A dáš si program na dělání těsta. To záleží na pekárně. Já to mám jako Nudlové těsto :) Pokud potřebuješ jen něco umýchat, tak mám i jen na míchání…Mě vyhovuje jak tam vše naházím a nemám nádobí, kromě odměrky :) Pokud si chceš vyndat háky - to dělám u bábovky, tak můžeš, ale já je tam jinak nechávám a vyndavám až po upečení - mě ta dírky neva :)
Dnes jsem dělala taky chleba a zítra budu petrovi dělat mazanec :)
Holky pa a kdybych se nedostala už napsat , tak pěkné vánoce :)
papapapapp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
19.12.08 21:56

ahojky,

pisem v rychlosti a nestiham docitat…sme uz skoro tyzden v Kosiciach. Maly je hotovy cestovatel, v lietadle ani nemukol, len si vsetko obzeral a analyzoval…bol uzasny :lol: na rozdiel od mamky hysterky, ktora sa bala. Takze vsetko sme zvladli, moji rodicia su v siedmom nebi, Andy si hned zamiloval babicku, ze mu ani mama nechyba :cry: :lol: :lol:

Ja som dnes zaviedla nasim internet (po dlhom boji), takze konecne som tu, ale fakt len nachvilocku. Chcem aby sme mohli komunikovat cez videohovory na Skype. Mate niekto skusenost?

Anduli, super ze si v pohode.

kojo problemy.....tuk, tuk, tuk, my sme na tom stale velmi dobre. Papkame a priberame a na prikrmy vobec nemyslime.

plienky - mame uz tyzden 4. Pouzivam stale pampersky, mala som aj tesca aj huggies, ale Pampers mam najradsej. Su lahucke a vzdusne…no ale je to celkom palka za 4. :cry:

vitanie - nas nikto zatial nikam nezval, tak neviem ci nam to automaticky pride, alebo nie…

Kosti, tomik je krasny.

tak uz bezim, lebo babi vola, papapapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
20.12.08 00:12

Hoj holky,
tak nevím, co dřív - mám tu pěknej binec, měla bych zabalit dárky na zítřejší oběd se švagrákama, ještě mě čeká kupa mailů a ještě nějaká práce z práce … ale nic z toho se mi nechce :roll: takže radši zrelaxnu u chatu a zítra na to vlítnu …
Aduš - a jak je ta Missiva drahá? Že bych ji vyzkoušela, když říkáš, že dobře pere a hezky voní … sice mé zkušenosti s ekoprášky - konkrétně Ecoverem - nic moc … teď jsem byla Emísovi v ekoprodejně pro čepičky a paní mě přesvědčovala, že naše oblíbená čepička vlna/hedvábí se srazila kvůli Lovele :lol: (když jsem jí řekla, že nejlíp pere Ariel, tak jsem na ní viděla, jak se osypává :lol:
s tím tvým hadím mužíkem … máš ten pytel takovej propínací po dvou stranách nebo na zip? my máme jeden pytlík oteplenej na zip a nějak si nedovedu představit, že by z něj Emi vylezla …
jo a jinak jsme se taky zhoršily a Emi je dodrápaná … ale pořád je to ta léze na tvářičce, jen se trochu zvětšila … máme to asi z fleesu, má jeden fešáckej kabátek, sice podšitej bavlnou, ale vršek fleesovej a já neodolám a oblíkám jího, protože v něm vypadá táák rozkošnicky …
jo a v čem to koupete? já jsem teď koupila Oilatum (je v tom glycerín a lanolín) a střídám to s Balmandolem (při delším používání může dělat seborheu, tak ho chci střídat) a super …
a ekoplínky to je mazec, my dali tehdy za Moltexky okolo 10,– Kč za plínku :roll:
Dello - já věděla, že někdo už bude na 4-kách … koukám Andy bude asi cestovatel ? :) … to je fajn, že si užíváte pohody u vašich … a Internet pro Vaše super, i moji konzervativní rodiče se časem naučili nejen mailovat, ale mají internetové bankovnictví a surfují a teď začali i něco nakupovat po netu … skype mají taky, akorát ho skoro nevyužívají - ale mají nás dvě dcery tady blízko … ale takhle na dálku to budete mít ideální
Kosti - tý brďo, to bude v P-ze nátřesk ve školkách a školách …
jojo, člověk nemůže žít v izolaci, aby se nenakazil ......... jo a když odsáváte - kolik hleníků odsaješ?
Zuzanah - nebude to nakonec tím, že je Vojtík malý savec ? Napadá mě kacířská myšlenka nechat ho chvíli nenapapaného, aby se pořádně přisál … ale nebudu chytračit, Ty jsi už určitě vyzkoušela všechno … a určo to vymyslíte tak, aby jste byly spoky :wink:
Leni - gratulka ke krásnému přibývání, mám z vás radost :wink:
Helli - a co studuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
20.12.08 00:14

.........
Irči - třeba tyhle:
Kolo, kolo
Kolo, kolo, mlýnský,
za čtyry rýnský,
kolo se nám polámalo,
mnoho škody nadělalo,
udělalo bác.
Vezmeme si hoblík, pilku,
Zahrajem si ještě chvilku,
Až to kolo spravíme,
Ták se zatočíme.

Pásla ovečky
Pásla ovečky v zeleném háječku,
pásla ovečky v černém lese.
Já na ni dupy, dupy, dup,
ona zas cupy, cupy, cup,
houfem ovečky sežeňte se všecky,
houfem ovečky, sežeňte se.

Brambora
Valila se ze dvora,
velikánská brambora,
neviděla, neslyšela, že na ni padá závora,
kam koukáš ta bramboro,
na tebe ty závoro,
kdyby tudy projel vlak,
byl by z tebe bramborák.

Bleška
Skáče bleška po písku,
hledá, kdo je na blízku,
kdo nejede na koni,
toho bleška dohoní.
Alík leží na bříšku,
už má blešku v kožíšku. .

Zelí
Není zelí jako zelí,
některé je zelíčko,
některý je namaštěný,
některý jen maličko.

Rytíř
Jede rytíř na koni,
nikdo ho nedohoní,
hopsasa, hopsasa,
ten se pěkně natřásá.

Koťata
Bumtarata na vrata,
máme čtyři koťata,
první mňouká,
druhé přede,
třetí hajat nedovede,
a to čtvrté prská,
ocáskem si mrská.

Eskymáci
Eskymáci to jsou máci,
ti když nemaj žádnou práci,
sundavaj si holinky,
dávají si pusinky. ..............

stříkající mlíčko známe, je to sranda, když to tady ze začátku psala Della, tak jsem si říkala, že to ani není možný, no a teď když Emís zazlobí a odtrhává se, tak máme taky mlíčko v očičkách, na hlavičce, na sedačce …
Jo jinak jsem si teď pročítala takový ten speciál Betynky - výživa dítěte do 1 roku - a chytré hlavy psaly, že okolo 3-4m bývají díky růstovým spurtům kojící problémy a že se maminky zbytečně uchylují k UM … no to nechci provokovat, on někdy zelený strom života je pořádně zelený … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
20.12.08 00:17

holky dobrou :-) , doufám všechna miminka vzorně spinkají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
20.12.08 09:38

Jaji, my máme doma domácí pekárnu zn. Bifinett, je koupená v akci v Lidlu za 1111Kč a zatím se jeví jako dost dobrá, i ohlasy na ni na internetu byly dobré, žádná negativa, tak uvidíme, jak se osvědčí nám…

Aduš, díky za radu, tak já tam to těsto hodím, snad to nezkazím… :) My ty háky vytahujem, ale jednou jsme ho tam nechali a díry nám taky nevadily… :lol:

Much, básničky jsou super, líbí se i mé 3,5leté Míši, Niky na ně zatím moc nereagoval… :lol: A teda obdivuju Tě, v kolik chodíš spát, já bych teda do půlnoci nevydržela…Jsem zvědavá na Silvestra, jestli vůbec uvidím ohňostroj… :lol:

Dell, tak Andy je pohodář, to je doře, že mu nevadil let…A kojila jsi ho při vzlétávání a přistávání, kvůli ouškám…?

Tak já jdu na tu vánočku, papapa! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
20.12.08 11:02

MUCH,
KOUPU V LINOLE A VE SVAŘENÝCH A PŘECEZENÝCH VLOČKÁCH A OTRUBÁCH A NĚKDY VE ŠKROBU Z BRAMBOR.
MAŽU BRUTNÁKOVÍM OLEJEM NA NOC A PŘES DEN EXICIPAL A ADERMA A POTÍRÁM JARISCHEM A NEBO OPHTALEM - CO ZROVNA MÁM DOMA, ALE OPHTAL ZABÍRÁ LÉPE.
JINAK MISSIVA VYJDE STEJNĚ JAKO LOVELA A NEBO ARIEL. S TÍM ŽE JE TO JEDINÝ EKOPRÁŠEK SE DVĚMA EKO ZNAČKAMA V REPUBLICE. SYSTÉM JAK EMWAY DŘÍV ALE ZA ČESKÉ PENÍZE. MUSÍŠ SE NAUČIT V TOM PRÁT ALE JÁ JSEM SPOKOJENÁ. MŮŽU DÁT I MÁCHADLO - JE I PRO ALERGIKY A VŠE JE MĚKKČÍ NEŽ DŘÍV.A NEZATĚŽUJEŠ VODU A TAKY VŠECHNY OBALY ZADARA BEROU PŘES POŠTU NAZPÁTEK.

MALEJ MÁ OLEZLOU HLAVU A KRK A PAK CELÁ ZÁDA…ALE JSME LEPŠÍ ZA CENU MÉ DIETY......NEJÍM : MLÉKO, MÁSLO, VEJCE, OŘECHY, RYBY, RAJČATA, ČOKOLÁDA, CITRUSY, KÁVA,KOŘENÍ.....
ALE DÁ SE TO.......JÍM RÝŽI, BRAMBOR A CUSCOUS, PAK MASO A BANÁNY A CUKETU - TO HODNĚ. ŠUNKU A DŽEMY :)

A BÁSNIČKY SUPER…JÁ ZNÁM JEN ANGLICKÝ :)
PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
20.12.08 13:08
:?:

Příspěvek upraven 20.06.14 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek