Poradna duly
Jana Čurdová
A ukolébavky
Spi, děťátko, spi
Spi, děťátko, spi,
zavři očka svý!
Pán Bůh bude s tebou spáti,
andělíčci kolébati,
spi, děťátko, spi.
Spi, děťátko, spi,
zamhuř očka svý,
až se vzbudíš zachviličku,
dá ti mamička kašičku,
spi, děťátko, spi.
Spinky, spinky, spinky linky,
posílám ti dvě pusinky,
od maminky, od tatínka,
ať náš malý brouček hezky spinká,
ať náš malý brouček hezky spinká.
Hajej, spinkej
Hajej, spinkej, batolátko,
Kolem je tak teplo, sladko.
Uspává tě bzukot much,
Voní tráva, voní vzduch.
Všechno tady odjakživa,
Kvůli tobě voní, zpívá.
Kvůli tobě motýli,
Do křížku se pustili.
Ho ho Watanay (indická ukolébavka)
Spinkej, můj maličký, máš v očích hvězdičky,
Dám ti je do vlasů, tak usínej, tak usínej.
Ho ho Watanay, ho ho Watanay,
Kyokéna, kyokéna.
Sladkou vůni nese ti noční motýl z paseky,
Vánek ho kolíbá, už usíná, už usíná.
Ho ho Watanay?
V lukách to zavoní, rád jezdíš na koni,
Má barvu havraní, jak uhání, jak uhání.
Ho ho Watanay?
V dlaních motýl usíná, hvězdička už zhasíná.
Vánek, co ji k tobě nes, až do léta ti odlétá.
Ho ho Watanay?
Hajej, můj andílku
Hajej, můj andílku, hajej a spi,
Matička kolíbá děťátko svý,
Hajej, nynej, dadej, milej!
Matička kolíbá děťátko svý.
Hajej, můj zlatoušku, hajej a spi.
Zamhouři maličký očička svý.
Hajej, nynej, dadej, milej!
Zamhouři maličký očička svý.
Týýý jo, holky, vy jste se teda rozjely s těma básničkama!
Kdo se to má teď učit, když jsou všechny parádní, cooo? ![]()
No, ale zas tak veselo u nás není, Miška je nemocná, má angínu, včera jsme lítali po pohotovosti, měla horečku 39,7, tak jsem se vyděsila, naposledy měla takovou šílenou teplotu, když měla zápal plic před rokem a půl. Naštěstí je to „jen“ angína.. Tak ted leží a smutně kouká, doufám, že se do středy vyleží, at si aspon trošku užije Štědrý den..
A hlavně se bojím a modlím, at to nechytí Nikysek, bobátko moje malé, to si vůbec neumím představit…
Zatím je OK, snad mu v mlíčku dávám dostatečně protilátky proti všelijakému bordelu, co kolem něj lítá…
Takže místo vánočního těšení se máme zase nervičky, ale co se dá dělat, když se jednou člověk dal na rodičovství, tak se s tím už musí počítat.
Tak se zatím mějte všichni moc krásně předvánočně! Eště 2× se vyspíme a přijde Ježíšek… ![]()
chudinka Miška,,no držte se Anduli, to je ale nepříjemné takle před vánoci
a Nicky to určo nechytne, neboj.(jak u nás, marodili sme oba a malej to přežil ve zdraví
)
jojo básničky super,,, Jaji, s těmi „brambory“, tu jsme taky uměla a už zapomněla, dík za připomenutí.papa
Nazdáreček sluníčka !!!!
Nestíhám, nebudu reagovat … akorát, Andulko mrzí mne, že je Miška nemocná, a držím paleky, aby Nikýsek odolal bacilům ![]()
Krásné, veselé a klidné Vánoce Vám všem přejeme !!!!! Nejkrásnější dárečky jsme si letos už rozbalili, tak aby to stejně krásně i pokračovalo !!!!
Pampalááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!
i my vám přejeme krásné vánoce (budou ty nejkrásnější, protože máme ty svá maličká sladká „jezulátka“)
hodně dárečků pod stromečkem a žádné kostičky v krku! ![]()
papa
Ahoj holky,
nestíhám reagovat. Jsme u rodiny v Třeboni…Tomík už je zdravý - ráno a večer ještě odsáváme, ale už skoro nic neleze…
Dárky už máme všechny, v neděli večer jsme si udělali s miláčkem soukromý štědrý večer - s kaprem, salátem i dárky…Tomík si svůj dáreček robalil sám - šlo mu to dobře a bavilo ho to, jen se snažil odtržený balící papír ochutnávat…dostala jsem moc krásný vánoční dárek - Tom mě oficiálně požádal o ruku, tak v létě bude svatba
dostla jsem nádhernej vkusnej prstýnek
holky říkadla a ukolébavky krásné některé jsem si znovu připoměla a budu je malému zpívat - u nás stále vede Mravenčí ukolébavka (Tom jí říká Mravenečník
) a Princi můj maličký spi
Anduli - držím palce aby se doma angína nezabydlela - nějak mám ae vsugerováno, že to není infekční - ale asi je že? Já jí měla v dětství furt - vždycky následovala po velkém stresu
Holky přeju krásné svátky Vám i Vašim nejbližším…užijte si je v klidu a pokoji - největší dárky nám Ježíšek přinesl v srpnu, tak ted si ještě vychutnáme tu atmosféru že????? ![]()
Mějte se nádherně!!!!
nepřihlášená Kostičkaa
Ahoj holky,
taky nějak nestíhám.Snažila jsem se doma něco poklidit, ale nebylo to moc divoké.
Napekla jsem tři druhy, další cukroví dostanu, takže to je v poho.
básničky jsou super, hned jsem si některé opsala.Nejvíc se mi líbí šušky šušky u hrušky
díky Leni
Jáji ty máš teda pamatováka, to já bych si nevzpoměla.Vždycky malému něco říkám, nebo zpívám , nemá to ani hlavu ani patu, jsem to pozapomínala.Zatím tomu nerozumí ale ted se to doučím. ![]()
Holky neznáte někdo , myslím že je to z kabaretu (pamatujete ne s Molavcovou a Zedníčkem atd.)…Ví se o slepici, že má pod čepicí, že má pod čepicí nadání .............a dál to neznám.Vždycyky mu to zpívám a Luky se směje ale nevím jak je to dál.
Anduli tak doufám, že už je Miška lepší a štědrý den si užije a vy to od ní nedostanete.Hlavně Nikýsek ne.
Kosti Gratuluju teď už budete rodinka tak jak to má být
Krásný dáreček to je.
Jinak se máme dobře akorát že bobík nějak často papá v noci.
byla jsem zvyklá, že vstával až ve tři a pak až v šest a teď chce papat tak třikrát na noc.
No nic musíme vydržet, snad se to brzo vrátí do starých kolejí.
Marcco ještě jednou díky za PF- poslala jsem je jako pohlednice a nechala orazítkovat u Ježíška na Božím Daru.Moc se líbily.
Teď jdu ještě pobalit dárečky.Poslední roky mě ty vánoce nijak nebraly, ale když teď mám to sluníčko tak se na ně zase těším, jako když jsem byla malá. ![]()
Holky krásné svátky Vám přeju a hlavně si to s těma našema dárečkama užijte.Jsou to jejich první vánoce, tak musí být krásné.
Álo, z kabaretu si pamatuju:
ví se o slepici, že má pod čepicí, že má pod čepicí nadání!
Když jí tíží žaly, dá si tři žížaly,
dá si tři žížaly k snídani.
dál nevím, esli něco bylo.
papa a dík za chválu „šušek a berušek“
Tomčovi se taky líbí, jak je tam hodně sykavek - š š š - dobře se to poslouchá ![]()
papaa
Kuk!
Salát se chladí, polévka je už taky hotová a kapřík čeká v lednici …
**Všem srpňátkům a maminkám krásné vánoce !
Je tu s váma na chatu hezky ![]()
Emi s maminkou**
to je pravda MUCH,,,ještě že se „máme“! jsem tu s vámi moc ráda,,,hmmm nějak mně přepadá melancholie, otřu slzu a jdu dál.papa
Holky, vy mě eště rozbrečíte!
Taky mě přepadá nějaká melancholie nebo co…
Hlavně se ve vzpomínkách vracím k loňským Vánocům, kdy jsem měla pro všechny ten nejkrásnější dáreček na světě…
No, nejen ve vzpomínkách, ale přečítala jsem si i pár našich příspěvků z té doby a z ledna, je celkem sranda, co jsme tehdy řešily za „blbosti“…
Teď už nemáme žádné pochybnosti, jestli jsme těhotné, jestli se mimi udrží, jestli roste tak, jak má atd..teď už máme ty naše poklady u sebe a to je prostě fakt. ![]()
Takže srpňátka - maminky i miminka - KRÁSNÉ VÁNOCE VÁM VŠEM PŘEJI, JE TO TU S VÁMA PRÍÍÍMA, DOUFÁM, ŽE V KONTAKTU BUDEME STÁLE… ![]()
Pápá, Andy a spol. ![]()
Mila miminecka a maminecky, prejeme Vam vesele Vanoce a kolem stromecku hodne radosti a stesti. A co pod nim? Alespon 365 darku a v kazdem jeden krasny stastny den!!
Jana+Martin+Riky
Ahojky,přejeme všem krásné Vánoce.Hodně zdraví,pohody a štastných dnů v roce 2009.Elen a Tobík
nějak nestíhám:( krásně svátky holky a užijte si to:) zdeněček byl hotovej ze světýlek a trhal papíry jak das:)