0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.12.08 21:22

Marrci, jojo „tchýně“ (to slovo si ona nezaslouží!!!!) najednou obrátila a nechápu proč. Ale esli se bude dožadovat hlídání, tak to NIKDY!!! jen doufám, že nás s Tomem nerozvede.(to by si přála)

musím se smát, že tvá Nelinka měla v roce stejnou váhu jako „naše“ Julinka hihihi. Moje kámoška má Filípka, stejně starého a má 8,300g a tadle kámoška měla v 2 letech 22kilo,,tak bude asi Filda po ní hihihi.

vložila sem Tomušáka se sestřeničkou,,aspoň jednou Tomík vypadá velkej a mohutnej hahaha.(to se mu to machruje u novorozenečka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
28.12.08 08:08

ahoj no jo julca je macek jeste ji nikdo neprekonal :D ja do ni cpu jableckovo jahudkovou presnidavku to sni par lzicek a je spokojena takze mlicka ji tak o polovinu min coz musim zaklepat.

Dell to je mi moc lito, snad se da vse do poradku, doufejme, a to odlouceni je dobry napad, manzel si snad uvedomi ze bez vas byt nemuze, jinak to prece neni mozne!

Leni ja mam taky tchyni na hlavu a nikdy bych ji julcu nesverila, ale taky mamobavy z manzelovy strany ze na to dojde, protoze mi rika ze bychom ji meli zacit duverovat ze by ji to zvedlo sebeduveru ale copak je juli naky pokusny kralik? at si zveda sebevedmi na nekom jinem. a nestras s 22 kily :lol: svaliky nemam jen bolesti zad :?

Ta fotecka je super, to si fakt uvedomis jak uz mame velke deti :lol:

Alo teda banan, muj manzel ji taky furt dava olizovat cukrovi a tak vubec vsechno, a porad ji rika ‚ty by sis uz dala spagety vid bobku a nemuzes‘ :roll: no tak to by me urvalo, makaron jeden :lol:

Kosti gratuluju t je stesticka najednou to je parada!

jeziiiiiiiiiiiis julca zase kakinecka :lol: :lol: :lol: uz ji jdu prebalit potreti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.08 09:11

Magdi, trochu mně „klidní“, že nemám jediná já tchynici-krávu. Chápu Toma, sice mu celý život jen ubližovala, ale už nikoho nemá, jen jí a ségru a „chce mít někoho SVÉHO z rodiny“,,protože já mám oba rodiče, oba prarodiče, tety, strejdy,,,ale já to prostě nesnesu, aby ona vídala Tomíčka. A bojím se, že se s Tomem budem hrozně hádat.....no nějak to musím zvládnout. KAŽDÝ MÁME NĚJAKÉ PROBLÉMY, takový je holt život.

přesnídávka místo mlíčka-jojo dobrý nápad, není tolik kalorická že,? a Juli si aspoň „šmákne“, určo to dětičkám chutná.
Musím se smát, že manža dává olizovat cukroví, hihii. Já ujela jednou - dala sem Tomíkovi líznout hořké čokolády, já jí žrala a on tak koukal…(chudák) smál se na to-asi mu to chutnalo, ale bylo to jen fakt líznout, do žaludku se mu to ani nedostalo.
tak zatím papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3238
28.12.08 11:55

Ahoj holky,
posledně Roman dával malému olizovat bompar :roll: A tchyně mu pořád dává na dudlík cukr (prý na kosti) :roll: Ale odhalila jsem je, trochu cukru měl na tvářičce, já se furt dívala co to je a on to byl cukr.Tak se aspoň přiznala.Přitom ví, že si to nepřeju ale co nadělám.
Leni já chci kojit taky co to půjde, klidně bych ho kojila do pěti roků :D On na mě při kojení vždycky tak kouká těma jeho očičkama a já si uvědomuju, jak moc ho miluju :)

Jo, jo tchyně, to vám vůbec nezávidím.U nás je teď klid ale taky jsme měli divoké časy. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
28.12.08 13:10

Ahoj, maminy,

tak u nás svátky proběhly celkem v klidu, až na tu Míšinu angínu, ted se jí k tomu přidal ještě brutální kašel a z nosu se jí spustila rýma jak sviňa, chuděrka, je mi jí tak líto… :( Ale už bere atb 5 dní, tak snad už jí bude pomalu lépe. Jen je zvláštní, že na Štědrý den se nějak zázračně uzdravila a dárky rozbalovala s vervou, jako by jí nic nebylo… :lol:

Magdi, tak myslím, že máte velkou konkurenci v našem Nikýskovi, dneska jsem ho tak orientačně vážila a má cca 8,5kg… :lol: A to je jen kojený… :lol: No, je pravda, že jsem mu zkusila dát teď 3× po sobě na večer kaši, protože se mi už snad 3 týdny budil v noci co hodinu, že jsem ho furt kojila, tak jsem to s tou kaší zkusila a ejhle! Papá teď jen kolem 2-3 v noci a pak až ráno v 7, takže nějaký efekt to má…Jen ted nevím s tou jeho váhou, abych ho zbytečně nepřecpávala a on tím víc nepřibíral… HOlky, které dáváte na noc kaši - kolik vám toho prcci sní? NIky sní v pohodě mléčnou kaši Hami banánovou ze 130 ml vody… Není to moc…? Do poradny jdu asi zítra, tak jsem zvědavá, co mi dr řekne, až ho uvidí… :lol: Ale tu kaši na noc mi doporučila ona, ve 3 měsících na kontrole mi říkala, že mu ji klído můžu od toho 4. měsíce začít dávat.. Ale kámoška, co je laktační poradkyně, mě seřvala, že mu to dávám zbytečně, že krásně přibírá, takže mu to moje mlíčko stačí… :roll: No jo, ale chtěla bych ji vidět, jaký by na to měla názor, kdyby k mimču musela za noc vstávat minimálně 10× a tudíž se vůbec nevyspala.. :roll: Každopádně kojíme normálně dál, jen mu prostě na noc šoupnu kašičku, ať spí dýl… :wink:

Vánoce jsou fajn, moc hezké období v roce, ale s těmi kily jsem na tom stejně jako vy, holky…Taky se shazování nějak zastavilo a kilo jsem opět nabrala zpět… :? A taky si říkám, až přestanu kojit......bla bla bla… :lol:

Jo, chodíte s mimčama ted ven, když je venku i třeba -7st, jako dnes u nás…? Já jsem malého dala spinkat na balkon, spal tam skoro 2 hodiny, ale pak jsem ho radši vzala dovnitř, i když měl teplý nosík a ručky… Tak nevím, sice to nedoporučujou, chodit ven, když je míň než -5 st, ale když vypadá, že je mu teplo…? 8O

Tak se mějte zatím krásně! pápápá! A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.08 13:20

ahojinky, Alo, jen se nenech, žádný cukr probůh na dudlíka…!!!!! to je nezodpovědnost.
Anduli: super macíček,,,,teda jak ty to děláš?

mám dnes starost, Tomík spinkal celou noc, byl ráno pomalý, ospalý,,a změřila sem ho a měl 39´C (takže 38,5-má se půl stupně odečíst že jo?) a mám strach :cry: nic jiného mu neni, jen horečka. Dala sem mu paralen čípek a hned kakal tak nevím esli to bude účinkovat.achjo,,,,nemoci jsou svině, jak jde o malé děti.
papa držte pěstě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
28.12.08 13:37

Alo, cukr na dudel, ježišmarjá… 8O Tohle mi udělat tchyně, tak to byl viděla ten mazec potom… :evil: Naštěstí já mám tchyni milionovou, je absolutně perfektní, hodná, starostlivá, vždycky mi se vším pomůže, když mám nějaký problém a přitom se nijak nevnucuje, prostě jsem za ni moc ráda… :wink: A vás, holky, teda lituju, že jste to s těma svýma tchynkama moc nevyhrály… :roll:

Leni, zatím jsi udělala to nejlepší, co jsi mohla, když jsi mu dala ten paralenový čípek. Zuby se mu asi ještě netlačí, že..? Že by to mohlo být z toho…JInak na něho může jít nějaká virózka, neboj, to zvládnete, ted je toho všude plno… :wink: Pokud je ale teplota vyšší než 38st, tak se doporučuje dávat preventivně proti febrilním křečím půl tablety Diazepamu, tak jestli ho máš náhodou doma, tak bych mu ho asi dala… A kdyby teplota nechtěla klesnout, tak mu můžeš dávat co 4 hodiny na střídačku Nurofen sirup (nebo Ibalgin sirup) a pak za 4 hodiny paralenový čípek… U dětí většinou nejdřív vyskočí teplota a tak do 2 dnů se projeví, z čeho to bylo - spustí se mu rýma nebo začne kuckat… Ale to jsou jen moje zkušenosti, jak to u nás většinou probíhá, u vás to může být něco jiného, však uvidíš. Kámošky taky měly hodněkrát u dětí teplotu jeden dva dny a pak nic a nepřišly na to, z čeho to bylo… :) Tak se držte, však na pohotovost můžeš zajet kdykoliv, zatím bych neplašila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
28.12.08 13:52

jejej leni uplne to prozivam s tebou 39 ja bych asi hned letela do nemocnice :D nevedela bych co s nim. jasne cipajs a vyckavat ale prave co kdyz to vubec nezapusobilo ze? mozna by byl dobry prieznitzovy zabal uz nejsou uplne nejmensi ale zas riskovat. chudinky deti nemaji to jednoduche. a co teprv my mamy. vite co se mi stalo pred par dny? julca vecer rvala a rvala ja nevedela co s ni je nechtela jist, pit, nosit, rycela jak blazen, tak jsem se chtela kouknout na plinku a kdyz jsem ji rozbalila zalkla se a uplne zmodrala a prestala na par vterin dychat :cry: :cry: :cry: hned jsem ji vymrstila a otocila a triskala do zadicek, jeste ted se mi hrnu slzy do oci, pak se zakuckla a dobry ale ja se klepala cely vecer. a to jak naschval nebyl manzel doma. ja vim ze se takove veci stavaji ale je to tak hrozne, tohle na materstvi nesnasim, ten vecny strach. no ale na to si budu muset zvyknout.

hm jinak ten cukr teda to bych ji asi prizabila, i kdyz mu to asi neublizi ale skodi to rozhodne, nedej se!

Vlastne jo nikolas je taky bombardak a navic kojeny to je paradicka, ty muzes byt jen hrda, ale ja se s tim UM skoro stydim. ted jsme presli na 4 chody misto peti a ji to uplne staci! naopak ani je nedojida! takze me stve ze jsem ji zbytecne precpavala, ach jo. tak to snad shodime no a nikolas bude na prvnim miste :D

holky chtely byste dalsi miminko? ja joooooooooooooooooo :D nedokazu na to prestat myslet, nejradsi bych do toho sla hned at uz na to nemusim myslet, dve mi staci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
28.12.08 14:00

Magdi - já už třetí asi nechcůůůůůů!!! :lol: :lol: :lol: ALe kdyby se NÁHODOU ještě třetí špunt „povedl“, tak bych na potrat nešla, no… :wink:

A s tím zmodráním - je fakt, že se to stává, mě se to stalo v porodnici a taky mě to příšerně vylekalo, od té doby se to naštěstí neopakovalo a doufám, že už nikdy nebude… :? V takové chvíli se prý má s dítětem zatřást nebo ho propleskat, prostě aby se znovu to dýchání nastartovalo, případně ještě normálně fouknout do pusinky… Fuj, mě úplně otřepalo při té vzpomínce… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.08 15:02

ježíš Magdi to je hrůza,,,to zakuckání a nedýchání,,,uff, já se těd tak o Tomíka bojím, achjo.
No, on furt spí. Hlavičku má chudinka horkou,,,a ještě se na mně směje chudinečka. Dík Anduli za tipy,,,diazepam nemám -jejda ten je na uklidnění, máma si ho bere když nemůže usnout, hihi(blázen je to-typická zdrav.sestra).
mamina zašla a přinesla mi citron, že mu mám potřít dlaně a plosky nohou(pamatuju že mi to taky dělala když sem jako malá marodila),,tak uvidíme. Čajíček mu chutnal, jen se olizoval, dávám pár lžiček, v pauzách když je vzhůru. Ale hrozím se večera,,,to horečky většinou vylítnou. uf
tak pa a dík holčenky moje!!!!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.08 15:19

a ještě. ano, Magdi, chtěla bych mimi,,hrozně se těším, až budu znova těhotná (už to budu všechno znát,,tak nebudu tolik plašit) a na to maličké(jaxem včera viděla v porodce u sestřenky). Ale zas na druhou stranu, si to nebudu asi moc užívat jako TOmušku,,,ten je jedinej a je čas jen na něj - pak budu muset dávat velký pozor, abych tu lásku a péči rozdělila, aby Tomík nežárlil.
ted teda nechci,,ale asi vy:,–(ím ANTI, až bude Tomíkovi rok a půl. a uvidíme,,radši nic neplánuju. nedá se to.
Magdi jak dvě děti? - jako že má manžel z prvního manželství nebo co???Sem to ňák nepobrala :roll:
 papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
28.12.08 16:31

leni no manzel sice ma jedno z prvniho manzelstvi ale to jsem tim nemyslela jako dve moje a tri jeho a pak uz nemusim myslet na to ze bych chtela jeste, dve by mi stacily:D

dneska mame vyroci svatby tri roky a ja zhruba den pred ovu tak zeby? :lol: :lol: :lol: vzdycky me to tak popadne kolem te ovulace pak si zas rikam no jesteze tak (jako aby me to moc nemrzelo :D )

leni at se ti bobik uzdravi brzo

andul treti chapu :D to jsou hrozne predstavy co? dychani ale aspon v krizovych situacich vime co delat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
28.12.08 18:45

Ahojík holky!!!

Teda toho se tady dneska nakecalo…ale jak čtu, tak samé důůůůůležité věci :wink:

Leni … jsi skvělá, že neplašíš, ale s tím čípkem jsi to udělala dobře … akorát teda, já bych asi počkala, co udělá teplotka večer a pokud by byla vyšší tak bych pereventivně zajela na pohotovost … jo a ještě v chytré knížce píšou - míň oblíknout, aby se mímo ochlazovalo … myslím na vás, vy si určitě poradíte … je mi Tomulky líto … dej zprávičku, co se děje, ju?… jo a foto Tomíka s dvoudenní holčičkou je úžasné … takový habánek, chichichi

Andulko … teda, to můžeš být na sebe faaaaaaakt hrdá, taková váha kojeného prďolínka … Nickýsek má fakt baštu výživnou :wink: … jo a jakou tu kašičku používáš? … už o tom taky uvažuju, protože Míša baští 3-5 krát za noc … někdy i co 1,5 hodiny … mám podezření, že má otočený noc se dnem … ve dne jí stačí baštit po 3-4 hodinách, chichichi …
jsem zvědavá, kolik zítra v poradně navážíte - my jdem taky na 4 měsíční prohlídku… :wink:

Marrco … to se máte, že máte chaloupku, kam můžete utéct … taky jsem umlouvala Milana (ne že by bylo moc potřeba) abychom si na příští Vánoce něco pronajali a vypadli odsud :wink:

Magdi … nevím proč by ses měla stydět za Julinčinu váhu … nechci nic zlého přivolávat, ale říká se, že stačí jedna nemoc a něco na víc se bude hodit :oops: … buď ráda, žes už přišla na to, co děláš zbytečně a teď na tom zapracuješ a bude dobře, ne? …ale váhu máte úctihodnou , chichichi… určo máš co nosit 8O

Kosti … gratulujuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Álo … tchýni s cukrem bych hnala svinským krokem … promiň, ten ostřejší ton … jsou to věci na tom světě … mne zase tchýně vytáčí tím, jak pokaždé, když Míša zapláče, tak jí říká …nedá ti maminka napapat, nedá?, trápí tě hladem? … jsem na to moooooc háklivá - ještě po tom trápení s tím, jak malá nechtěla baštit … a to je přitom tchýně super!!! … nenech si říkat nic takového, že je to dobré na kosti - to je kravina !!! 8O

Dell … je mi líto, že to máš teď tak těžké … asi bych tchýni zvala tak, aby to manžel slyšel - aspoň by nemohl říct, že to je tvoje vina … ale kdo chce psa být hůl si najde, že? :cry: … držím ti palečky a myslím na tebe … posílám objetí !!!

A druhé dítě?????????? No po zralém uvážení našich psychických možností a porovnání toho, co teď Míša zase předvádí ( několikrát za den kolikový řev ) - ale jinak je bezvadná …má i záchvaty smíchu a to se pak řehním i já :lol: … NEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!

Ale když už jsme u toho … holky, nevím, jestli je to normální, ale já měla zatím jenom jednu MS a to hned po šestinedělí … na:,–(ila jsem antiko -AZALIA a od té doby NIC … neví, jeslti je to kojením, nebo nějakým problémem … těhu si nepřipouštím - se přiznám, že s tím, co malá předvádí , tak my to zatím stihli jenom dvakrát :oops: …a nechybí nám to … zatím spíš dospáváme, kdy to jde … no, je to asi blbá otázka, ale je to normální, že nemám MS?

Pampaláááááááááááá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3238
28.12.08 19:17

Holky taky bych brala druhé, už se moc těším, ale to jen proto, že Luky je tak hodný :D Zatím :)
Noni vím že je to kravina.Zakazovat nepomůže, ona mu to stejně bude dávat, když já tam nebudu :roll:
Manželovova syna tak dlouho vykrmovali, až musel jet ve čtrnácti na odtučňovací kůru.Sice sem jezdí jen jednou za měsíc, ale taky mu dopřávali.Už vidím, jak malému budou kupovat čokoládky, kinder atd.No to bude ještě veselo.Ale já se nedám :wink: Kdyby bylo po mě, tak mu nedám čokoládu aspoň do pěti let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3238
28.12.08 19:18

Jo a MS taky ještě nemám ani jsem neměla :D A ani mě nechybí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie