Poradna duly
Jana Čurdová
NOninko, gratulka k přibírání!!snad už ste si všechno vybrali a ted bude Mišička už jen oukej!!! ![]()
Magdi, bybycook fakt nevím co je ![]()
papapa, my sme ted odpo na teplotce 37,5 (zatííím)
Čauky, kecalky, ![]()
musím jen rychle reagovat, at manžel nenadává, že jsem zase na PC… ![]()
Tak Duši - údaje do tabulky: Při 4 měsíční kontrole jsou naše míry 8,45kg a 68cm.
Týýý jo, během měsíce přibral kilíčko a povyrostl o 4 cm! Jsem si říkala, že mu jsou skoro všecky dupajdy nějaké krátké (a úzké, hihi..)
Mudra nás moc chválila, že je NIky nádherný buclíček, at jsem ráda, že tak hezky přibírá a tu kašičku na noc mu klidně můžu dávat, když po ní tak hezky spí… ![]()
júúúúú, holky, já jsem tak šťastná a pyšná vždycky po kontrole, mám hezký pocit z toho, že se o něj dobře starám, že je taky štastný a spoky…
Prostě mateřství je úžasné…
Jo, Kosti, tu kašičku mu dávám od Hami na dobrou noc - banánovou od 4. měsíce. No, mlaská u toho a hezky otvírá pusinku, je to šikula, myslím, že s papáním mít problém nebudeme… ![]()
Tak já mizím…pápá a hezký večír přeju všem! ![]()
Jo, NOni, tak moc gratuluju k hezkému přibývání, Miška je holka šikovná a Ty taky, parádně jste to zvládly… ![]()
LEni, to určitě nic nebude, jak už psaly holky, klidně to mohla být ta pátá nebo šestá nemoc, vidíš, na to jsem zapomněla, u Míši jsem ji nezažila…
Kosti, docela Ti závidím, co máš před sebou - myslím svatební přípravy, mě to strašně bavilo a užívala jsem si to… A můj svatební den byl úžasný, všechno a všichni se motají kolem Tebe, Ty jsi prostě hvězda dne, určitě si to taky parádně užiješ… ![]()
Magdi, taky netuším, co je to babycook…?
![]()
Much, brzké uzdravení přeju! Já jsem u Míši musela kvůli angíny a atb skončit s kojením, malá měla tehdy už skoro 15 měsíců, takže jsi šikulka, že jsi to tak hezky zvládla a v kojení vytrvala… ![]()
Ted už fakt odcházím, využila jsem chvilky, kdy šel miláček na balkon si zakouřit…On je ted chudáček celý na nervy, když je už týden doma s děckama, zvlášt s Miškou, která ven kvůli té angíně nemůže a už jí otrnulo, tak celý den lítá a huláká jak na lesy…Tak se šel zklidnit cigárkem, no… ![]()
gratulka k priberaniu babatok ![]()
magdi, my tiez ideme na dva jazyky…sice podobne, ale o to viac sa bojim aby sa to malemu neplietlo. Je vraj potrebne striktne dodrziavat jeden jazyk u jednej osoby a potom je to vraj v poho. Tak uvidime.. ![]()
diky za slova pochopenia vsetkym.
Kosti, ja mam nasu svatbu v zivej pamati, celu som ju pripravovala uplne sama, kedze bola v Cechach a nasi su na Slovensku. Bola nadherna ako z rozpravky. Vyslo uplne vsetko…bohuzial az na to najdolezitejsie -kvalitu manzelstva ![]()
Keby si cokolvek potrebovala, rada pomozem. Mna to strasne bavilo. Mali sme to na zamku Dobris - obrad v kostole a hostinu a zabavu na zamku - dnu i v zahrade. Cca 100ludi, z toho vacsina bola i ubytovana. Takze celkom narocna akcia, ale fakt dopadla vyborne. Farar, Saty, foto, video, cattering, prostredie…no vsetko. ![]()
Jůůů, Dell, to muselo být fakt jak z pohádky…Já jsem si na svoji svatbu zrovna v sobotu vzpomněla, dostala jsem totiž od našich k Ježíšku parfém MEXX, a to přesně ten samý, jakým jsem byla navoněná v den své svatby…
Však jsem si tehdy říkala, jak jsem se s ním voněla, že si tu vůni navždycky spojím s tímto krásným dnem a pokaždé, co ji ucítím, tak si vybavím, jak jsem byla tehdy šťastná…A fakt to funguje, vůně na mě hodně působí… Třeba, když jsem byla těhotná s Miškou, tak jsem se voněla parfémem Kenzo (nevím, jak se přesně jmenuje, je na něm ale vlčí mák, myslím…
), mám ten flakonek schovaný a když k němu přivoním, hned si vybavím, jak jsem chodila na ultrazvuky a pod… No, to jsem se lehce rozepsala, hihi…
![]()
Jéé, holky, mě ted něco napadlo!
Co kdybychom si udělaly takovou menší galerii z našich svatebních fotek, at se můžeme všechny pokochat, jak nám to slušelo…?? Že bychom je třeba normálně hodily do galerky a naše hodná Dušička
by nám je, samozřejmě až bude mít čásek, seřadila podobně jako máme náš seznámek s dětičkama…? No, je to jen nápad, jestli nechcete, tak nic… ![]()
Tak. Nacpala jsem Nikouše kaší, nechtěl ani prso, byl totálně unavený, protože byl od 15.15 vzhůru.. Jo, ještě jedna věc mě zajímá: Kolik vám toho prckové naspí přes den? Náš NIky vstává mezi 7-8 a pak má během dne většinou 2 tříhodinové spánky - 3 hodiny dopoledne a 3 hodiny odpoledne. Není to moc…? Třeba proto mi taky spal blbě v noci, já už fakt nevím.
I když ta kaše nám fakt pomohla… ![]()
Anduli tak Matys si zdřímne vždycky před kojením 20-30min a v poledne na procházce v kočárku 30-90(když se zadaří). Co já bych dala za spavé miminko ![]()
Irči - tak málo?????
Týýý, jo, tak to teda Niky toho naspí přes den mnohem víc…
Jsem zvědavá, co ostatní holky…
Anduli buď ráda.Luky toho taky moc nenaspí.Vstává tak v 8, tak v jedenáct si zdřímne tak na 30minut, někdy hodinu. A potom musíme odpoledne ven, to mě usne v kočárku.Většinou spí 3 hodiny,no ale dnes tomu moc nedal, spinkal tak hodinku
A pak v kočáru plakal, neevím co mu bylo, tak jsme šli dom.No a pak je čilý do koupání.No a každý den si říkám že ho dám po koupání a papání spinkat ale jaksi se nedaří
Okoupem, najíme se malý usne, tak ho dám do postýlky, ale za půl hoďky je vyspaný a prostě sám tam nebude.Takže tam chvíli běhám a pak ho nakonec vezmu a jsme vzhůru do devíti, do půl desáté.
No ale v noci spí krásně, jen napapáme, někdy si vykládá ale bez řevu zase usne.
S těma fotkama je to super nápad, já souhlasím ![]()
Noni gratuluju k přibírání.Tak snad už bude líp ![]()
Leni a Tomíkovi je snad už taky lepší.Člověk aby se pořád o ty naše bobečky bál.
Farell je dobry spac, narozdil od Laury, ktera sice v noci spavala dobre, ale ve dne skoro vubec.
Spinkat jde mezi pul osme a osmou, vstava take tak, hodinku pozdeji si uz zase tak na 30 minut schrupne, v poledne v kocarku tak 2 az 3 hodinky, a pak jeste tak 30 minut pred veceri.
Magdi ja to s tou cestinou u Laury prosvihla, nemela jsem moc kontakt do Cech a sama jsem ze sebe nevypravila jedinou plynulou vetu. Tenkrat jsem to vzdala a ted toho lituju. A hodne. Proste Laura nemuze slusne komunikovat s ceskou rodinou - a to je strasna skoda. Na Farella mluvim od narozeni cesky, vyhradne, ctu ceske knihy a vubec jsem ozivila kontakty do Cech, ale tim to u Laury uz nikdy nespravim. Tak bojuj, Julca ti za to jednou, i kdyz to asi jeste dlouho potrva
bude vdecna.
Se svatbou na me jeste nedoslo (i kdyz to pritel jiz parkrat navrhoval
). Nemam odvahu… Ale rada se na vase fotky kouknu ![]()
jo, jo, pohadka to byla…aj vsetci nasi hostia nam este dlho dakovali za krasny zazitok. Bolo to hodne narocne, ale rozhodne to stalo zato. Dojem bol umocneny tym ze sme aj spali na zamku…a boli sme tam uplne sami (myslim my a nasi hostia). fotecky…musim najst cdsa leo moj pocitac aj s vybranymi oblubenymi fotkami som dala rodicom kvoli internetu. Inak uz sme vyskusali spojenie Kosice -Paha - videotelefon a je to sranda. Akurat nam to dost casto trha obaz, take tie pocitacove mrtvolky…neviete co s tym? Asi je to slaba prenosova rychlost..??
Anduli
mam pocit, ze Andy spi dost podla pocasia. Ked bolo mlhavo a zamraceno a nizky tlak tak spal hodne, tak ako ty pises. Ked je pekne tak ak se doma cely den tak sa zobudi medzi 7-8h (mozno skor, ale ja spim
), rano sa salime, mazlime, umyjeme, oblecieme a odnesiem ho dolu do dennej postielky kde si okolo 9.30 cca na 1hod schrupne. Potom spinka obvykle az poobede o 15.30 tiez asi hodinku. Kupeme ho cca o 19.30 takze spinkat ide medzi 20-21h.
Ale hovorim, ked je nizky tlak tak kludne spinkal aj 2-3h doobeda i poobede. A ked beham niekde s kociarikom, tak v nom mam pocit ze prespi cely den.
Takze v poho, myslim, ze spinkaju tolko kolko potrebuju, nema zmysel ich nasilu drzat v bdeni, hovori sa ze v spanku rastu a ti nasi su toho ukazkou ![]()
ahojky, jejda to já mám spáče.(ale vše se může změnit) - dopo spí 2 hodky, pak odpo v kočáru 2-3hodky a od 18h spí do noci, že ho musím na kojení vzbudit. - je asi po mně (já bych chrněla 24hod v kuse)
a dneska, vstal na pití v 3.30h, pak v 7h a nechtěl už spinkat, ale my jo, tak sme ho dali k nám do postele, tak chvíli tátu krákal za vlasy, pak ho štípal do nosu a píchal do očí a pak usnul a všichni sme se vzbdili v půldesátý,,no nádhera.
nechci to zakřiknout, ale dnes už snad bude Tomík OK - divočí pod hrazdičkou, kope nohama, točí se ,,,je plnej elánu,,tak snad!!!!!!!
![]()
Anduli: jsem pro!!!!! Ráda ukážu svatební fotenky a kouknu na ty vaše…(a nesezdané maminky dají prostě sebe s přítelem, aby jim to nebylo líto, ne?
)
To je pěkný Andul, jak píšeš s těmi „paměťovými vůněmi“ - mám na vůně pamatováka a přesně jak píšeš,,zasním se a zavzpomínám na dobu, kterou mi připomene.(joo, tady sem chodila s Ivanem,,,tadle vůně zas to je celej Patrik,,ATD HAHAHA
)
Já svou svatbu miluju,,,ačkoli sem před ní měla takové patálie!(týden před zjištění, že mimi nežije a revize,,dva dni před svatbou opětovná revize, zánět, úplně ubitá,,,ale BYLA TO NÁDHERA!) - jako by mi nic nebylo,,pařili sme a chlastali jak prasata!(zato pak další dva tři dni sem chodila v předklonu au au)
ale to je pryč…a když se dívám pokaždé na naše video,,,řvu jak kráva.(a viděla se to možná,,,hmmm120×????)
zatím papapa
Ahojky holky,
tak se hlásím po svátcích. Proběhlo to celkem v klidu. Pár návštěv u nás, na pár návštěvách jsme byli zase my. No znáte to.
Dell mrzí mě, že se manžel takhle chová. Škoda, že se mu ani za tu dobu, co jste byli pryč, nerozsvítilo ![]()
Leni úplně tě chápu, že nechceš Tomíka půjčovat blbé tchýni, zvlášť když víš, jak se chovala k manželovi. Třeba kvůli tomu bude Tom na tvé straně a taky nebude chtít Tomíka své mámě půjčovat.
A jsem moc ráda, že už je Tomíkovi líp ![]()
Álo někdy mě přijde, že tchýně schválně dělají to, co si nepřejeme, jako by nás zkoušely a navíc jsme pak za fúrie a co teprve když si pak postěžují manželům, co?
Jo a ty očička při kojení znám taky
a když si pak ještě začne povídat…nádhera
Anduli to víš Ježíšek a dárečky mají kouzelnou moc a na tu chvilku se na nějakou nemoc snadno zapomene, tak ať se Miška brzo úplně uzdraví.
S tím spánkem je to u nás jak kdy. Někdy spí malá 2×-3× tak 30 minut, někdy si jedno spaníčko protáhne třeba i na dvě hodinky, třeba jako dneska. Ale nemůžeme se podle toho řídit, řídí si to Terezka sama ![]()
A fotky ze svatby super, taky souhlasím.
Noninko moc gratuluju k šesti kilům. Tak to má Míša nakonec ve 4 měsících víc než Terezka, ta měla jen 5720 ![]()
Much super, že už se uzdravuješ. No vidíš a já bych řekla, že v takovémhle mraze všechny bacily pojdou a ono ne ![]()
Taky mám nějaké MM v mrazáku. Už jsme i dvakrát rozmražovali. Mám to v lahvičkách, ale nějak mě nenapadlo si k tomu čuchat, tak snad to ničím cítit nebylo, Terka zbaštila všechno, tak asi bylo dobrý ![]()
Kosti určitě si zařizování svatby a pak svatbu samotnou užiješ. Je pravda, že ke konci to byl docela blázinec, že jsem si říkala, že jsem ráda, že už je to za mnou, ale teď bych si klidně zase nějaký to zařizování zopákla ![]()
Irčino pěkně to Matýsek zařídit s tou nevítanou návštěvou ![]()
Magdi závidím Julince, že bude umět hned dva rodné jazyky. To se jí bude jednou hodit a určitě to zužitkuje ![]()
Jinak… kilča po Vánocích - radši jsem se ani nevážila
![]()
Další mimčo - sourozence bych pro Terku chtěla, ale kdy…to je ve hvězdách ![]()
MS - já ji poprvé dostala hned po šestinedělí, ikdyž to byl slabý odvar toho, co bývalo dřív, pak jsem taky na:,–(ila HA a měla cca 3 měsíce nepravidelné špinění, pak jsem zase jakoby dostala MS, tak teď čekám jestli se to bude přibližně za měsíc opakovat nebo mi dá ještě na chvíli pokoj ![]()
Mějte se krásně a hodně zdravíčka, štěstíčka a lásky do nového roku všem přeju ![]()
jůůůů, vy jste krásné princezny - ve fotogalerii jsou super fotečky ze svateb!!!! ![]()
u nás je fajn,,,Tomča bez teplot celý den, takže to (snad ) máme za sebou. tak papa pěkně se vyspěte na ten poslední den v roce! ![]()
Ahojky,přejeme všem miminkům i maminkám hodně štěstí a zdraví v Novém roce!