Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a Leni.....tak teda to je jediné co my nidky nedělali…Sabíci
Alespoň ten pupík a zaražený prdy jsem nechala Vám
![]()
Aduš - no jo, já zkouším … zatím to vypadá, že je Emi alergická na fleece a aviváž a ekzém nám zhoršují citrusy a fleece a celer …
uff, ty mokvavé puchýře nezávidím … když jsem Emi v so ráno rozbalila a byla rudá jak rak, tak jsem se úplně zděsila, že máme celotělovou formu AE
pak jsem se uklidnila, vypadá to jinak - koukala jsem na rajče - Tobík má fleky na zádíčkách - tohle bylo kompletní slití - prostě alergickej exantém - a prcka absolutně bez poskvrnky
- a teď po 2 dnech už to hoodně vybledlo, je to v podstatě už jen taková krupička …
jo jinak to vypadá, že máme konec poklidnýho hraní pod hrazdičkou
beruš se přes víkend tak zapálila pro obracení, že teď na zádíčkách nechce … hned je na břiše a zkoumá vše pod sebou a pokouší se plazit (samo, že jí to nejde
) … byla teď krátce po kojení - tak jasně, že na bříšku blindí
, tak jí teď obracím zpátky na záda - navíc si blinkací plínku hamouní pod sebe a dusí se v tom, tak jsem jí plínku odstranila - asi budeme hrací deku prát tak obden ![]()
much, jo, ja si myslim ze to nase je tiez alergia a to na palacinky s nutellou a orachami…alebo este to moze byt na citron. Boli sme u Palvovej babicky a ta nam k obedu dala mrkvovy salat a bolo v nom hodne citronu…Ja som uz totiz uplne prestala riesit co smiem a co nie…dokonca som na novy rok jedla i cocku ![]()
Ja som nechcela bobika trapit, tak som mu ten dithiaden dala a lepsime sa. Doporucila mi to segra, ona je tiez Mudr a tvrdila, ze to mimcu nemoze uskodit, ze je to vraj lepsie ako nechat dlhsie tu alergiu posobit.
Zajtra ideme k nasej Mudre na KO a prip. dalsi Prevenar, tak uvidime co nam povie.
Dell , jo, Dithiaden je v pohodě a dřív mu to odezní, to jen já jsem taková macecha - teda jsem dost farmakofobní a než si vezmu nějakej prášek, tak to musí fakt být …
jinak si nedělej výčitky, kdyby nic horšího, prcci snášejí tyhle bolístky docela dobře … nemůžeme je od všeho ochránit a myslím, že by to ani
nebylo dobré …
Aduš - fakt obdivuju Tvoje dietní kuchtění
to já ujíždím … ale řekla bych, že náš AE je slabší (snad) … v čem jsem důsledná, je mazání - to promazávám fakt poctivě - 2× denně celý tělo a obličejík prakticky pořád … lenienska je fajn, tu dáváme na noc, ráno zatím Excipial lipolotio - ale až domažem, tak zakoupím A-dermu, zkoušela jsem ve čtvrtek na vaničkách Exomegu bariéru a úplně super, krásně se vstřebává a hezky zvláčňuje …
Zuzi - a jak Vojtíkovi angínu diagnostikovali? otevřel pořádně pusinu ?
… ani nevím - penoš pro tyhle prcky je v sirupu? držíme palečky, ať je brzo OK! a Ty taky!
Kosti, Anduli - nespavce fakt nezávidíme, no třeba drobci nazrávají k příkrmům …
Kosti - lepší je drobky po očkování tak 2-3dny šetřit - nebo i dýl v případě horší reakce …
Dell - teď to čtu - palačinky s nutelou a ořechy - to muselo být mňamózní! jsem pro to svézt alergii na citrón
…
vaničky - já čekala na první Hexa - ale i kvůli „věku“, záleží, kam půjdete, my chodíme do Baby Kenny Clubu - všechno je tam čisťoučké, vanu napustí jen pro nás - jsme tam samy jen s instruktorkou, takže jsem ani nemusela být tak opatrná, větší riziko je na cvíču …
zvlhčovač vzduchu - nemáme, ale nějakou dobu už o něm přemýšlím … už máte nějaký vyhlídnutý? Álo - doufám záda už jsou lepší …
Noni - hlasuju proti vyřvání a pro chování … ale neboj, ona těch pár dní Miška brzo zapomene …
Elu - doufám Tobík už je bez ekzému ![]()
jo já dnes byla na sociálce
nový formuláře!!
fakt si musím příjmy potvrdit znovu
- kvůli tomu, že od 1.1. mám vyšší mateřskou - to si nemůžou ti chytrolíni přepočítat z té loňské??!!
.. jo a držte se - rodičák, který mi nabíhá od zítřka, doplatí v lednu jen do celkové měsíční sumy 11400,– (resp. výše měsíčního rodičáku) - není to divný??? čekala bych, že prostě dostanu poměrnou část mateřské a poměrnou část rodičáku - a oni ne - prostě o co víc mi zaplatí na mateřské, o to míň mi doplatí na rodičáku
to musel vymýšlet někdo prudce inteligentní
… pokud to ovšem správně pochopila ta nebohá žena …
Much,
tak dobrý no ![]()
My mále alergii na 100% na mléko, vejce, rybí výrobky, čokoládu a ořechy a sámo citrusy!!!!! To vím, to jsem brutálně odzkoušela a Mumínek byl do několika hodin jak spařenej!!!! No a pak prací svinstva - jako aviváže…hihihhi
Dnes jsem si lízla rybyček - tresky a jsme za 3h červení…jsem idiot!!!! Ale musela jsem to zjistit no !!!!
Jinak já opravdu chválím Adermu a koupel v ovesných vločkách a bramborovém škrobu!!!!
Jo a jinak vřele doporučuji kaši Sinlac!!!! Volala jsme strýcovi - on je Dr a ptala se na ty kaše , že tam je od 6m a že rýžová je od 4m ale že mi vadí ten Nutrilon- je dost hnusnej. A on mi řekl.....namíchat nemléčnou rýžovou na půl se sinlacem a počkat 2-3 dny , zda nebude mít srajdu. Když ne, tak můžem papkat.
Děvčata ten Sinlac je dobrej…sežrala bych ho i já
A s tou rýžovou je ta chuť jemnější a Mumínek do toho dostal probiotika a sežral mi 40ml ![]()
Tak uvidíme co na to střeva ![]()
Much,
tu sociálku nechápu......a to jsem v tom částečně dělal, ale letos mě teda dojímaj
Nevím na co přepočet, když mateřskou už nemám......ale rodičák a ten mám 7.600Kč. A navíc přesně jak říkáš.....pokud se to někomu láme, tak by to měl být jasný propočet za mateřskou a rodičák …daným poměrem za dny ne? Však to vyplácí navíc každé někdo jiný…ale…a vůbec!!!!!!
Otravujou a přitom mi nedaj žádný jiný dávky…ani příplatek na dítě ani na bydlení......ale papíry jo…ty by pořád chtěli a víc a víc…hihihihi
![]()
Aduš - no jasan, aspoň zase vyzkoušíš účinnost A-dermy
…
Kaše Sinlac - dík za tip … dneska jsme začaly noc kojením po 2h - tak snad je to výjimka …
beruška spinká na boku - úplnej dospělák
.. jen 5m a malý mimi je pryč …
Hoj,
tak Mumín zdlábl tu kaši…půl na půl a chrupal od 9-1h..hihihii teda snad to vydrží
Já stihla večer i udělat nádobí a pověsit prádlo a v 10h šup chrup a i jsme se vyspinkali
Ráno byl kakanec, ale normální, takže kaše asi takhle OK. jen prej ne hned samotnej Sinlac, že to by nemuselo projít dobře střevama ![]()
Jinak rybyčky dožírá Rudyna a děsně jí to šmakuje
My jsme namazali a snad se dnes vše uklidní…hold žádný rybyky no ![]()
Dnes jdu na nákup…a taky na poštu.....včera na mě zvonil pošťák a neslyšel mě a odešel…nebo to udělal schválně!!! Máme tam balík.....tak dle velikosti buď pojede na kočárku a nebo počká na sobotu na Petra a auto ![]()
Pěkný den ![]()
Jo a my teda chrupem na boku pořád
To jsme asi dospěláci od narození…hihihihiihi
Je to až smutný jak rostou.....zrovna včera jsem u Mumínka seděla a říkala jak moc mo Miluju a že není na světě nikdo jinej na kom by tak záleželo a on se na mě culil,jako by věděl co mu říkám.
Musím se ale přiznat, že ta šílená láska až za hrob se u mě rozjela později, ne hned, ale momentálně bych ho umačkala láskou a snědla ho a okousala mu nohy a a vůbec......snad už to ani víc nejde.....Mít ho ráda
někdy mám pocit, že se mi z toho rozskočí srdce.....takoví mravenčení po celím těle, když ho chovám .....no a už dost…blablabla…hihihihi
Jo a Much,
my teda měli období obracení a muchlání plen i dek a te´d se rozhodl, že je línej a zase jen leží na zádech a nechává si vše podávat.....dám mu hračku a šup zahodí ji a mečí , že další, dám mu ji a jen se otočím tak ji zahodí a pořád dokola ![]()
Ale děsně nás berou krabičky od léků, kapesníčky, cedulky na oblečení…hihihi Jsme asi divní ![]()
Jo a moje dieta došla tak daleko, že tady chlastám babánovej džus......no šílený
Teda ředěnej vodu, ale .......fuj.....:)
papapapap už držím papulu ![]()
Tak,holky, včera jsem dala po delší době (asi tak po 10ti dnech) kaši na noc, pak jsem ho nakojila, vypil mi celé prso, tak jsem byla zvědavá, jaká bude noc… A řeknu vám, hrůůůůůza! Niky usnul o půl 8, za hodinu se vzbudil, že mu vypadl dudel a pak se vzbudil už o půl 11 a řval a řval a řval…
Tak jsem ho už v 11 musela nakojit, a to byl podle mě nažraný
až k prasknutí, té kaše snědl 135ml, hlad teda určitě neměl, ale jedině prso ho uklidnilo. .....Na chvilku! O půl 12 začal tak příšerně řvát, nic na něho nepomáhalo, ani chování, prso už nechtěl, tak jsem ho nechala řvát a čekala, kdy na mě přiletí sousedi..
Pak dostal takový hysterák, že jsem normálně myslela, že ho hodím z okna, fakt…
No, samo, že jsem to neudělala
, ale nervy to byly teda pořádné, to vám povim..
A víte co až pomohlo? Přehodila jsem mu přes hlavu deku a on se v okamžiku zklidnil a do minuty vytuhnul! Nebojte, neudusila jsem ho, hned jsem mu ji zase stáhla dolů, ale i tak nechápu, proč tak ječel… Bříško ho nebolelo, to by se kroutil, on se prostě vztekal a nevěděl, co chce. Jsem byla totálně vyřízená, naštěstí po tom hysterickém záchvatu spal až do 4, ale já jsem pak nemohla hodinu vůbec usnout, jak jsem z toho řevu byla vykolejená a hlavně ze svých pocitů, protože jsem cítila, že ho nesnáším, když tak řve…
![]()
Takže opačné pocity než má Aduš… ![]()
Ale ráno se na mě začal řehtat, tak jsem mu to odpustila, no… A už je to zase moje zlatíčko. I když protivný je furt, tak fakt nevím, proč. Že by zuby? Míša měla první až v 11ti měsících, tak předpokládám, že u NIkyho to bude taky později, prý je to dané nějak genově nebo co..Já jsem měla první zub v 8mi měsících… Chjo, su vyřízená..... ![]()
Každá máme prostě něco… Někdo atopík, někdo angínu a někdo prostě nespavce uřvaného…Co naděláme, že… Vydržet…
ahoj Anduli, to ho určo bolelo bříško,,,proto brečel. hele já mu dávám deku vžycky - když byl mimi tak kapesníček přes čelíčko. ted mu řeknu" vem si dudása(dudlík) a deku"!!!!-tu okamžitě čapne, přimáčkne na hlavu a spí. V noci se bojim, aby se neudusil - protože přes den, když zabere - mu ji opatrně sundám ale v noci ji má přes hubu furt ![]()
papapa jdem vymrznout ven.