Poradna duly
Jana Čurdová
Jej leni bobku, to je neprijemne. Pekne masaz od manzilka si vyzadon. Jo jo klido mu dej cajik nebo prso nebo co chces, treba mit zizu nebude a treba jo. Tak jsem vyzkousela poprve tu brokolici, a naprosto bezuspesne, sklebila se rvala proste konec. Tata mi radil kdyz se na to divali, ze jsem to mela udelat s bramborem, tak to zkusim zitra, jeste kousek brok. zbyl. no ale nepocitam s velkym uspechem jako vzdycky. Nejdriv by se melo zacit s jednim druhem pak po nejake dobe kdyz uz si na nej zvykne ho smichat s necim jinym. a vzdycky kdyz je neco noveho tak taky par dni jen to. teda aspon tak mi to vysvetlili. no a v mem pripade jsem zkousela uz brambor, mrkev, brokolici, cuketu a taky to ruzne promichat a nechytla jsem se vubec s nicim.
Elu dik.
Kurna vecer prijde navsteva a ja tu zas sedim od rana, do prcic.
Leni-to je nepříjemné s těma zádama-jak píše magdi-hezky masáž od manžela
a jestli manžel nechce,tak od profíka ![]()
Příkrm-Tobík většinou nic pít nechce,ale vždycky mu připravím čaj,ale protože nekojím-když kojíš dala bych mu MM.On si řekne sám jestli chce nebo ne.
Magdi a zkoušela jsi třeba i jiný poměr?Myslím třeba když máš mrkev s bramborem,tak třeba víc mrkvičky nebo tak?
Jo Leni a jak špenát u kroket?Dej bacha,aby nebyl ochucený-ale já spíš asi nechápu jak u těch kroket.Já mám dnes dlouhé vedení
,moc jsme se nevyspali.
jé Magduš, to je škoda, že nechce papat zeleninku,,to mně mrzí. Tomík žere všechno jak otesánek. (osobně si myslím, že fakt přicházím o mléko a že má teda hlad
) hele zato přesnídávku nebo ovocné příkrmy - to by jí „jelo“ že? ![]()
ELU: já jsem dnes ňák mimo(nevyspalá..)a jak čtu, aby Magdi zkusila jiný poměr…sem myslela jiného chlapa..no JÁ MÁM DOST! ![]()
jO A „KROKETY“ tak tomu já říkám: je to mražený špenát a je v kuličkách, což je fajn - vyndám jen jednu a tu uvařím. Ochucený není, to jsem dala pozor ![]()
ale sem dement: dala sem vařit mrkev a tu „kroketku“ špenátu a po chvíli přídu a špenát na kousíčky plaval ve vodě…to musím vychytat jinak..sem Tomíkovi dala co z toho zbylo(kousek co se nerozpustil) a mrkev-jelikož řval, tak narychlo, a byly v tom dost kousky ale sněd všechno chudák. těším se večer jak bude eagovat na kašičku.
zatím pa,,jdu oddechnout a zavřít oko…(děda si vzal kočár huráááá-ale když ono to dycky tak rychle uteče… ![]()
Tak vidím, holky, že tu řešíte zase dlabanec, i když tentokrát ne dospělácký, ale mimácký! ![]()
Tak my zeleninku eště nee, přes den mu stačí jen moje MM, možná by mu to stačilo i v noci, ale už jsme si na tu kašičku před spaním tak zvykli, že je mi ted líto mu nedat…
Mám pocit, že už ví, že bude následovat po koupání a že s tím počítá.
A jak mě vidí, že ji míchám, tak začne mlaskat, dělají to taky vaši prckové, vypadá to jako rybička, když otvírá pusinku, ale on u toho ještě pomlaskává a dělá bubliny… ![]()
Jojo, Leni, dáváme rýžovou banánovou, pak měl už i meruňkovou - obě byly Hami, ochutnal i Sunarku banánovou a taky ještě nějakou od Hippu, byla myslím jablečná s fenyklem přímo na dobrou noc. A co se týče stoličky, tak od té doby, co baští kaše na noc, začal kakat jednou denně, předtím, když jsem jen kojila, tak to bylo tak co 4-5 dní, ted vždycky ráno, jak vstaneme, tak ho šoupnu s holým zadečkem na zem na deku, at si ho provětrá, a pokaždé se mi totálně pose.., že je to skoro po celém pokojíčku. Nechám ho tam i 10 minut, abych se stihla rychle osprchnout, dát vařit čaj atd, no a pak přijdu a vidím tu spoušť, Niky to má všude, protože se v tom plazí, smradu fšude, fakt chuťovka…
![]()
A jéé, už se mi vzbudil, ale je šikula, spal od 11-14.30 na balkoně… ![]()
Jé Leni,to jsi mě pobavila.Jiného chlapa jsem fakt nemyslela
![]()
Hlavně,že mu chutná.
Jo,jo Anduli mlaskání máme-je to legrační-ten už tedy vyzkoušel druhů kašiček.Asi taky nějakou koupím-už je to dlouho co jsme jí zkoušeli.
leni to je dobry, s tim pomerem
no nevim vzdycky jsem zkousela jen dve dohromady a to pul napul. ale taky me napadlo smichat vsechno co muzou treba ctyri druhy dokupy no tak to vyzkousime treba v pondeli.
andul taky mlaska! uz ji rikame rybicka taky
a ted se naucila furt si hryzat spodni ret a to vypada jak stary dedous no taky sranda
jo a s tema presnidavkama ja ji vubec nemuzu dat banan dam ji tam treba jen kousicek tak 2-3cm do jabka a ona ma pak stolicku jak dospelak strasne tvrdou! tak nevim jestli ji to netrapi pak no.
jdu nachystat presnidavkus
tak sme dali kaši a chutnala moc! Ještě chtěl.(dala jsem poloviční dávku- 60ml vody a 3lžíce kaše) a přišlo mi to dost.(celá dávka by takle v začítcích byla moc) musela jsem se smát, jak pokopával nohama spokojeně a z miky nespustil oči ![]()
Magdi, aha banán staví, to chápu že to malá nemůže.
bobek musí bolet broučka,,radši když to maj kašovité. Čovek by neřek, jak moc e musí myslet nad jejich stravou-když sme jen kojili,,bylo to lehké jojoj.
Anduli, to je sranda jak mlaskaj, to zatím neznáme. Ale na zem s holou prdkou bych ho nedala - co popisuješ,,,,hustý mno ![]()
tak papapa
Leni-to je dobře,že kašička chutnala.Hezký fotečky!
Já jsem Tobíkovi taky koupila kaši a snědl plný talíř
.Fakt nevím kam to jako dal ![]()
Pořád otvíral pusinu a smál se.
Teď spinušká,pusinka moje.
Holky jsem hrozný PC-antitalent-ve fotogalerii-když chci dát smajlíka ke komentáři,tak mi to nejde.Poradíte?
Ahoj moje mila srpnatka ![]()
Jdu vas jen pozdravit na koneci tohoto divokyho mesice a poprat vam, at zazenete vsechny bacily, vystrnadite vsechna trapenicka a v tech dalsich mesicich se jen a jen usmivate!!! ![]()
Chtela bych vam moc za vse podekovat, jen slova nejak nestaci… DIKY!!!!
Mam vas moc rada!
vsem maminkam a mimiskum
P.S: Elu, smajlici v galerce kliknutim vlozit nejdou. Musis proste napsat ten jejich znak…Doufam, ze jsem to napsala srozumitelne ![]()
děkujeme Janičko drahá! Znova jsem koukala na fotečky na rajčeti a je to…prostě hrozný pocit…nechápu,,,,takové zlatíčko krásné,,,,tak jak se uměla smát - tak ji pořád vidím ve svých představách a snech…zdává se mi vás…) vrátí se brzy,jsem si jistá.(tak jak je psáno v tvé diskuzi, denně ji čtu)
Janičko drž se zlato jak to jen jde,,,,v pondělí už jdeš do práce že? Trošinku si „odlehčíš“, budeš se mět čím zabývat,,atd.
holky dobrou,,,,i Tobě RIKINKO,,sladce spinkej na svém obláčku andílečku ![]()
Dušičko-moc děkuji.Také bych ti ráda popřála,aby jste tímto měsícem mohli ukončit vaše trápení a mít jen hezké vzpomínky…bohužel vím,že to nejde.
Nastupuješ do práce už toto pondělí?Jestli ano,tak přeji hodně síly.
ahooj duši,
moc zdravíme … jo, ty lednové dny byly hodně pošmourné a už se těšíme na jaro … přeju, ať se daří vítězit nad bolestí … a ať máš sílu na nové naděje … a můžu se zeptat, jak jako nutriční terapeutka funguješ - děláte taková ta konzilia po celém špitále?
Jo,jo, v pondeli jdu zase do roboty
Mam z toho teda poradne smiseny pocity, ale snad to bude dobry…Uvidime…
Much , konzilia bychom delaly rady, ale je nas ponekud malo a jsme zaroven pro oddeleni a pro provoz. Takze ani neni cas.
Rano naklusu na kuchyn, kde pripravim papiry podle stavu pacientu, aby meli podle ceho varit. Pak jsme u snidani, kdy „hlasime“, co na ktery tablet dat. Ono to neni zas tak slozity, ale z oddeleni si (nebo i my doporucime) hlasi nejaky pridavky(sipping, jogurty, mleko..) a nebo maji pacienty a nejakym dalsim omezenim, takze si u toho radsi jsme.
Pak nasleduje normovani na dalsi den - z toho vyleze papir pro sklad, co maji na dalsi den nafasovat. A taky podle toho objednavame pecivo a zbozi z mlekarny.
Dal je to ruzny. Pokdu nas zavolaji z oddeleni, tak jdeme tam (utery a ctvrtek tam chodime pravidelne) a jinak se „hrabem“ v jidelnickach a nebo chystame dlasi objednavky na zbozi (bohuzel mame uplne tupou skladni
) a nebo nas zaukoluje sefka necim strasne dul;ezitym, co je nakonec druhy den uplne jinak ![]()
Pak jsme zase u vydeje obeda a nakonec u vydeje veceri (mame krom pondeli a patku studene).
Jeste je tisic drobnosti, co se tam dela, ale to pak vyplyva z provozu a kazdeho dne… Treba ze 10× vysvetlujes kucharce z dietni kuchynky, co na to „specialni“ jidlo chces ![]()
A to je asi tak vse…
Omlouvam se za douhy prispevek, ktery se maz tak nepatri ![]()
Mejte bajecnou nedeli!!! ![]()
Duši, dík za příspěvek, náhodou to zní zajímavě - bavilo by mně to. Klidně bych dělala někde ve zdravotnictví, ale „bokem“, ne sestru(mám původně zdrávku ale nikdy to dělat nebudu-jinak jsem sociální prac.) Třeba sociálku v nemocnici,,to by mně BA!
věci okolo zdravotnictví mně nějak pořád trochu lákaj. zatím o tom aspoň čtu ![]()
Tovíš, všude je něco,,jako třeba tupá skladní a nebo dementní ředitel(jak u nás v ústavu-když vidím jaké věci ted rozhoduje, jsem ráda že tam nejsem, mé nervy by nevydržely a stalo by se neštěstí. Moje zaskakující kolegyně ho poslouchá jak beránek,,,ale důsledky jsou hrozné-samozřejmě pro ty děti-klienty naše.
)
TAK přeju ať je nástup do práce v poho a bav tě to…a ať nepotkáváš hloupé lidi co se blbě vyptávaj..
![]()
jinak kaše: hlásím úspěch, nejen že chutnala(večer) ale i spal super.Pil v 22h a vstal až v 6h-bez jakéhokoli buzení na dudlík nebo tak…že by? ![]()
zatím papa holky
Ahoj dusicko, ach jo ja ti chci vzdycky neco hezkeho napsat ale vsechno co pisu muze vyznit blbe. Jsem rada pokazde kdyz zavitas. Mame te taky moc radi a posilame moc a moc sil.
Leni nebo nekdo nemohli byste mi rict co je to za kasi a kolik ma kalorii? a taky kdy jim to davate, vzdycky jen vecer? ja se porad snazim na obed tu zeleninku. Dneska jsem udelala luxusni brokolice-mrkev-brambor obidek, samotne me chutnal ale dama snedla jen par lzicek a po kazde z nich ji natahlo, a pak uz jenom sevrela rty a za nic na svete je neotevrela ![]()
Jdu omrknout fotecky.