0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
996
1.2.09 15:28

Ahojky holky

Janinko hodně štěstí zítra v práci, ať to zvládneš co nejlíp.

Tak my už jsme snad konečně z nejhoršího venku. Nakonec to chytl i manžel, ale už je mu taky lépe. Tak snad už letos máme vybráno.

Magdi super video s Julinkou, Amy asi bude muset taky natočit nějakej song, jinak se nám Tomík zakouká do Juli :D

Elu jak je Máťovi, moc na vás myslím, doufám, že už je lepší.

Anduli co kabátek, už dorazil?

Jinak my jsme taky stále jen na mlíku a mně to tááák vyhovoje, že se mi do těch příkrmů ani moc nechce, no stejně jednou budu muset začít, ale ještě měsíc vydržíme, pak se na tu zeleninku taky vrhnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3238
1.2.09 17:58

Janičko vždycky jsem ráda, když napíšeš.Dívala jsem se na Eričku, nádherné fotky.
V práci přeju hodně štěstí, víc nevím co bych napsala.Máme tě rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.2.09 18:09

Zdar ženy :)

Duši,,,,super , že zajdeš .....a fotky.....NÁDHERA :) a dál........drž se v práci i v životě holka naše :)

Ostatní ......nestíhám dočíst :)

Víkend Super :) Nikdo z objednaných nedorazil, takže chřipka nám prostě skolila návštěvy a my si to užili :)

Petr dojel ve čtvrtek a v pátek ráno hlídal Mumínka :) Já byla na odběrech a na gyndě a Dr řekla, že mám dorazit v úterý a vše poctivě prohlédnem, ale vypadý to na nedozavinutou dělohu.......tak nevím. Prej bych už měla být v lepším stavu no......dostala jsem mazání a pokud to červené a opuchlé místo nebude lepší, tak to nějak napíchnou či co…

Jinak Petr dodělala ze´d za sporákem a udělal mi regály na potraviny a vůbec mi hodně tento víkend pomohl. V sobotu jsme byli v Liberci…já si nakoupila v Globusu nějaké Bio věci a pak jsme byli na návštěvě u petrovích známích. Starší lidé , ale moc fajn :)

Jinak Tobša se zbláznil a pořád se směje.....a v sobotu večer dostal sám záchvat smíchu a řezal se asi 15 minut …no mazec. Máme video :) :)

Celkově je děsně v pohodě až na to spaní :)

Jinak my teda jíme k obědu mrkev nebo brambor a nebo mix - ale jen asi 6 lžiček. A večer …pokud není unavenej tak Sinlac . A začíná fakt po něm spát asi 3-4h a pak je teda konec :)

Nic …jdu se nabaštit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.09 18:25

ahojíky,
Magdi, tak to sme „měli stejný obídek“ - my taky mrkev+brambor+brokolka. A jak prďákoval. :D
my máme kaši „MLÉČNÁ KAŠE-RÝŽOVÁ S BANÁNY“ od Nestlé. Je v ní kojenecké mléko, bezlepková, 11vitamínů, s vápníkem a železem. Má se dát 120ml vody +6 lžic směsi - já dávám půlku(přijde mi toho dost-aspoň prozatím) a v té 120ml kaši je 692Kilojoulů.Z toho 3,6 tuků.(opisuju z krabičky)
Já dávám v poledne tu zeleninu a večer (v cca 17-18h) tu kaši.Pak spí. Jinak zbytek kojím,,ale moc toho už není.
ELUN: ty jsi přestala úplně kojit? Já měla za to, že přikrmuješ k MM. Úplně ti to přestalo?
MARRCI: neboj my vám zůstanem „věrní“ hihihi, Tomušákovi se tvé holky moc líbí :-)) a máš pravdu: zlaté kojení, nic nemusíš připravovat, dítě je čisté..(po kaši musím prát a Tomíka omývat)
zatím papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
1.2.09 18:29

Ahojky,

Aduš to je dobře,že ti Petr pomohl a že jste si to užili.

Máťa má horečku pořád-vždycky se mu to na pár hodin srazí Panadolem a pak to zase vyskočí.Prý u této chřipky trvají horečky týden-to bude pozítří,tak snad ano a už to bude lepší.Hned jak bude bez teploty,tak vyrazíme k babi do Orlických.Nevím jak to tam tedy vydržím,ale musím-kvůli klukům.Máťa je bledule bledá.

Magdi-já koupila kaši Sunarku na dobrou noc-rýžová s banánem a tam píšou,že energetická hodnota na 100g prášku je 427kcal a na jednu dávku se dává 40g.Ale kdyžtak jukni co prodávají u vás.
A vy máte nějak omezené kalorie?
Kaši dávám na noc-pak ještě většinou udělám mléko(čaj nechce vůbec),ale to se jen tak trochu napije před spaním a pak má mléko až ráno.

Marrci-to je dobře,že už vám je líp.Teď už bude určitě dobře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
1.2.09 18:31

Leni-ve čtyřech a půl měsících se už odstavil sám.Už pak vůbec nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.2.09 18:34

Elu,
to je sranda.....mě zrovna dnes přišlo, že už taky jakoby jen malinko žmoulá a sám si řká o jídlo a kozu…nenenenenen :)

jéééééé pláčeme …musím letět.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
1.2.09 20:02

Tak…nakrmeno,vykoupáno a spinkáme.Dokonce i Máťa-chudinka měl zase 38.8 :(
Tobík měl chudáček vzadu na hlavě dredy,tak jsem mu to musela rozčesat-jsem si nikdy nemyslela,že když mám druhého chlapečka,že budu mít takové broblémy s česáním :lol:

Ale Tobík má spinkání tak na půl hodinky,pak je s námi ještě vzhůru a kolem půl desáte usíná už na celou noc.

Doufám,že jste měli hezký víkend!
A máte moc krásné fotky v galerce-máme opravdu krásná miminka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
1.2.09 21:37

Ahoj mamky,
tak mam konecne zase chvilicku na pc,je to hruuuza,proste nestiham.
V utery jsme byli na pulrocni prohlidce,tak mame 8.30 kg a 66 cm jsme mali bucci :lol: ,jinak vse v pohode.Rikala jsem Dr.ze se mi zda,ze mala se staci na pravou stranu,to se mi nezda,to je evidentni,ale rikal,ze zatim to nechame tak a uvidime v tech 8 mesicich.Naockovani jeste nejsme,neni u nas Hexa,ale mala ma jeste malinky stroupek na raminku,tak ze mame prijit za mesic.
Papani-tak davame vsechny mozne prikrmy,co jsou od tech 6 mesicu a zatim ji chutna vse,i ovocne presnidavky.Na vecer ji davam takovou ridsi kasi od Humanny,taky je to nocni kase a spinka pekne.Teda dnes obvzvlast ,rano spala do 9.15h,spat sla vecer kolem 20.30h,tak uz doufam,ze se nevrati to brecici a budici se obdobi.Naucila se vyplazovat jazycek a porad strasne prska,hrozne se ji to libi,ohodila i Dr.jak ji prohlizel :lol:
Tak jdu vas jeste aspon trosku procist,at jsem v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
1.2.09 22:14

ahojky

sme spat z Bratislavy. Andreas bol ako vzdy super celu cestu ani nemukol, doma som ho este okupala, nakojila a uz krasne haja v postielke. Je to uz velky cestovatel. :lol:

..prikrmy…stale sme len na MM, ale asi by som sa uz mala od Vas „skusenych“ zacat cosi o prikrmoch ucit, lebo zachvilu budeme matpol roka a vobec na to nie sme pripraveni…mne :lol: to kojenie tak straaaasne vyhovuje. :lol: :lol: :lol:

je pozde, ozvem sa zajtra

vela sil vsetky marodom a rychle uzdravenie!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
1.2.09 22:35

Dell-vítejte zpátky!
Už jsem si říkala kdy se vrátíte.Jestli ti kojení vyhovuje a Andreas je v pohodě,tak koj až do ukončeného sedmého měsíce.Laktační poradkyně to teď doporučují a věř mi,že s příkrmama to už pak tak jednoduché není.Ne,že by to bylo složité,ale buď musíš být doma nebo s sebou nosit víc věcí.Kojení je prostě pohodička :wink: :D

Tak Tobík se dnes po své půlhodince neprobudil a to znamená,že se určitě probudí v noci,tak já jdu rychle do hajan.Přeji všem maminkám i miminkům hezkou dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.09 08:45

DELL, ahoj doma. Já bych se připojila k Elunce - abys jen kojila. když tak pěkně prospívá! :potlesk: je fakt, že je to „práce navíc“. Já se na to tak těšila,,a ted už to probíhá a rostě 2× denně musím připravovat papu.(hlavně než uvařím zeleninku-ňákou dobu to trvá,,tak aby bobík nebyl dlouho hlady. :-)
ELUN: tak to jo, Tobča se sám odstavil, vidíš to mi uniklo. Tomča zatím hltá tak mu snad zatím chutná. :-) ale už to není ono. Mléka trošku,,,nevím esli mu to stačí. Proto jsem začla s těma příkrmama v 5ti měs.
MYSKA: mně se taky TOmík otáčí na jednu stranu-na levou.(myslíš to tak, že se otáčí na bříško jen na jednu stranu?) ale to mi neva,,naučí se i na druhou. díky za info o váze a míře Vladěnky. Je šikovná že hezky dlouho spinká. A že dáváte ovocné příkrmy-a chce pak papat zeleninku? Já se bojím dát Tomovi ovocné, že mu přestane zelenina chutnat.(zatím bagruje statečně všechno)
zatím papa,,máme celý týden tátu doma(nemaj práci) tak bude furt u PC---pappa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
2.2.09 08:46

Ahoj holky
na horách bylo fajn, dokonce jsem asi hodinku jezdila na takové loučce - byla jsem tam jen já a houf dětí :lol: , ale mě to vůbec nevadilo - užila jsem si to…akorát jsem zjistila, že už to skoro neumím :lol: :lol:
Byli jsme tam společně se známými - mají o měsíc a kousek statrší holčičku - Tomík je sice větší než ona, ale na motorice je měsíc hodně znát - krásně se na bříšku vytáčela do stran, ručky měla mnohem šikovnější a pomalu nadzvedávala zadeček, válela sudy - k lezení jí chybí fakt jen kousek :wink:
kamarádky malá už je skoro nekojená - a řeknu vám…kojení je teda fakt pohoda…bobci po chvilce zjistí, že i když jim příkrm chutná, je mnohem větší legrace ho na vás plivat - všecko to trvá - než to ukvrdláte, než dítě nakrmíte - bordel všude, všecko špinavý…dítě kolikrát skoro nic nesní…no zlatý kojo fakt :roll:
co se týká příkrmů, tak se budu snažit co nejvíc uvařit doma a doplnit to něčím kupovaným…Asi vás tu pár naštvu, ale já výrobcům dětské výživy nevěřím - sice to jídlo vychvalují až do nebes, ale to je jen marketing…hlavně mě dojaly ty žvásty na kaších od nutrilonu - o tom, jak podporují zdraví a povzbuzují imunitu…bych takovou lživou reklamu zakázala :twisted: :twisted: :twisted:
třeba ochucenou kaši bych bobkovi nedala - příchut je nějaký chemický ksindl a toho si ještě v životě užije až až…zatím mu chutná kaše bez příchutě a až bude větší, ochutím mu jí opravdovým banánem, nebo švestkou…merunkou…atd…

jinak Tomík od rána do večera brebentí jako pominutý - říká ted BABABABABA :lol: a začal si strkat palečky do pusy - ale jen, když nemá plenku, jinak mu to nejde …vždycky číhá, až ho přebalím :lol: :lol: :lol:

Elu - Tobík je šikulka, že tak krásně spinkoší…a Máta at se brzo uzdraví brouček - to je pořád něco vid? :? …ale už začíná únor… a s jarem všechny tyhle hnusné rýmy, kašle a virozy odezní…už aby to bylo co?

Dell - malý je fakt „za odměnu“ že? Tomík je furt znuděný - jak není nějaká akce - když někam jedeme je moc hodný - spousta nových podnětů mu vyhovuje…ale doma je to kolikrát za trest :?

tak já musím, už je uplakaný :cry:
papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
2.2.09 08:59

no jasne, andy je strasne fajn, ale tiez musi byt akce…inak to nejde.A teraz tych novych podnetov bolo az, az…Stale bol niekomu na rukach, no budem mat asi tazke obdobie odvykania…

ale predsa jedno pozitivum, konecne som nasla dudel ktory chce..je to dudlik od MAM 6+, a ma na sebe otvory a hrbolceky, takze mu to pekne masiruje dasna..toi je prvy dudel, ktory mu v pusinke vydrzal celkom dlho. Ostatne (asi 20) boli vzdy do 1min von.. :lol: :lol: :lol:

s kojenim je to jasne. vydrzim, kym sa bude dat. Zatial mame mliecka dost a az sa divim, ze pri Andreasovej velkosti a vahe mu to v pohode staci..ma uz cca 9 kg …Samozrejme ze a cape za normalnym jedlom, ale on sa teraz cape za vsetkym a vsetko konci v puse :lol: :lol:

Kosti, dufam, ze budeme moct dat skoro nejaku prechadzku :lol: Elu,vy sa rychlo vyliecte aby ste mohli s nami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
2.2.09 09:02

Čau, holky,

tak jak je po fikendu? :lol:

Elu, vidím, že pořád marodíte, chjo, chudáček Máťa, tak dlouho v teplotách… :? Tak snad už bude líp… Dneska ráno jsem volala do školky a odhlašovala malou na další týden, u nás začala pořádně řádit chřipka až teď. Míša byla ve školce naposledy před Vánocema, protože pak měla tu angínu 14 dní a dalších 14 dní do školky nesměla, no a pak hlásili, že přichází epidemie chřipajzny, tak jsme ji tam preventivně nedali. Tak je ted docela protivná, školka jí evidentně chybí.

Aduš, teda Ty máš šikovného chlapa! :wink: To já toho svého už od Vánoc prosím, aby mi pověsil 2 obrázky do kuchyně a zatím bez úspěchu.. :roll: Ale prý je to proto, že se mu nelíbí, prý jsou hnusné a takový kýč nikam věšet nebude, mi bylo řečeno… :evil: Mám je z MMB, zkusím pohledat, jak vypadají a dám vám je tu, schválně, jestli si budete myslet to samé, co můj drahý… :lol:

Dell,vítajte zpátky! :wink: Andy je fakt pohodář, závidím… :oops: :lol: Jsi dobrá, že pořád jen kojíš! Niky se dneska pro změnu budil co hodinu od té doby, co v 8 usnul, jindy vydrží spát tak do půlnoci a až pak se co hodinu budí, dneska to bylo pořád, tak já už nevím, je to s tím jeho spaním čím dál horší…

:? :(

Myško, téda Ty máš doma ale Šípkovou Růženku! 8O Jak je to možné, že některé děti tak hezky chrní a některé né??? A proč já mám zrovna to druhé, búúúúúúúúú…?!?!?!? :cry: :lol:
Ale i tak ho miluju naprosto šíleně, miláčika mojeho… :)
Viděly jste některá včera Střepiny, jak tam byla reportáž o tom zavražděném Jakubovi a jeho mamince, která se minulý týden udusila doma neštastnou náhodou? To byla hrůza, já jsem to sledovala jak přibitá a po tom mi bylo hrozně zle. Najednou mě přepadl tak strašný strach o ty moje zlatíčka, že by jim někdo ublížil a přesně, jak tam říkal tatínek od toho chlapečka, že by tomu vrahovi vyrval srdce z těla, tak jsem to cítila stejně, v těchto případech by měl být trest smrti, ale obzvláště mučivým způsobem… :x Už je mi zase z toho blbě, když jsem si na to vzpomněla…

:?

No, tak k jinému tématu…Marrci, kabátek z MMB dorazil v pátek, madam ze mě dostala strach, haha! :lol: Tak jsem ráda, že to tak dopadlo, ten kabátek je moc hezký… :wink:

Tak a už si na nic ostatního nepamatuju.. :oops: Jdu se chystat ven, Niky ted dospává noc, tak se aspon v klidu namaluju. :) Jo, jak to máte s mimčama v kočárku venku, když nespí? Náš Nikys je aspon v tomhle v pohodě, že s ním můžu jít ven kdykoliv, i když je zrovna vyspaný, zvednu mu zádíčka, at je v takovém pololehu a má výhled, takže vydrží sedět a koukat i hodinu a pak stejně usne… Tož aspon něco, když už noci stojí za prd… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí