Poradna duly
Jana Čurdová
Tak to vypadá, že jste mě ukecaly!
Jen doufám, že u nás v tom obchodě půjde tahle barvička objednat, zatím tam mají jen tu světle zelenou a modrou… Ale jsem ráda, že už mám vybírání za sebou.
Holky, kdy máte v plánu kočárek kupovat? Já myslím, že tak v červnu - červenci je akorát… (I když bych pro něho nejradši jela hned zítra!
)
Ahoj holky,
tak se konecne dostavam k pc,maly me moc nenecha…
Jak jsem psala vysly nam spatne TT,muj Dr.se ani neobtezoval mi zavolat,az jsem prisla za tyden na kontrolu,tak mi rekl vysledky s tim,ze jsem za dalsich 5 dni objednana na UTZ.Nic vic mi nerekl,nemluve o tom,ze mi vlastne od zacatku tehu nedelal zadne vysetreni,ani zakl.veci,ktere se tehotnym delaji.A to jak jsem se dovedela pozdeji,jsem mela byt brana ihned jako rizikova vzhledem k me anamneze.No muj Dr.to nejak nebral.Dopadlo to tak,ze se s manzelem malem drzeli pod krkem.Geneticky UTZ jsme si vybehali do druheho dne,pan Dr.to zvladnul nas objednat az za 15 dnu.A vubec mu nevadilo,ze minule tehu bylo na zaklade spatnych vysledku preruseno v 18tt.Proste nezajem.
Nakonec vse dopadlo dobre,na genetickem UTZ se nic nenaslo,tak jsem meli svatky klidne.Presla jsem k jinemu lekari ,ted dohanime vysetreni,ktera se jeste daji,snad to bude vse v pohode.
Vidim,ze resite kocarky,my budeme mit po Martaskovi
http://www.babyexpert.cz/…d/H93603.jpg /> a tuhle korbicku
http://www.mimishop.cz/…33798-tb.jpg
ahojky,
taxem si oběhala zubní vyšetření a praktickou lékařku…mám je z krku
normálně mi nic se zubama nedělala - a já se tolik bála. Mám zuby normálně dobré - ale kámoška v těhu ted byla a měla 5 kazů najednou!!! A jelikož jsem 3 měsíce blila a měla odpor k mlíku (to mám furt),,taxem čekala nejhorší.uf uf.
anduli : oranžový kočárek je super!!!! Také ho chci. Víc se mi líbí ten celý oranžový. Já mám kočár vybraný (z shopu z Písku) - maj plno barev ale můj favorit je sytě oranžový s trochou zelené.
Ale to jsem se zasmála - s Miškou!!Ta teda perlí, já bych si nedokázala udržet kamennou tvář. Kam na to chodí? ![]()
Mno já si ten kočárek dojedu zamluvit v červnu…a oni nám to v krámu nechaj klidně do porodu.
Včera jsem byla opět nakupovat s mamkou (jen „kouknout“ do značkového sekáče) a kromě těhu tuniky na léto, tepláků a košile pro Toma jsem koupila dvě prostěradýlka do postýlky ( za 60 kč jedno) - jemňoučké a krásné s medvídky. a také takovou tu „ohrádku“ co se zaváže kolem špršlí v postýlce, aby se mimík nebouchl. ty jsou s méďou Pů.(188 kč) no sice jsem se zařekla, že nebudu takle dopředu nakupovat, ale neodolala jsem. A ty hadříky na mimíky, to je nádhera, tak levné a tak krásné (vědět na 100% že je to holka, tak jich tak 10 koupím
-heboučké růžové šatičko-dupačky, no sladké)
MARRCI: - znáš ten sekáč u teplárny? -chodím jedině tam.Super.
jinak mně od včera šíleně bolí hlava - a přetrvává dodnes. Mám takové místo nad pravým okem, a to je jak když mi pomalu někdo vráží šroubovák do hlavy a rumpluje tam s ním. ![]()
dřív bych na:,–(ila dva ibubrofeny a bylo by…ale takle fakt trpím.
Zítra dem na svatbu mé kámošky. (dali sme jí s Tomem inzerát, ač nechtěla,, no a je z toho 6.měsíc těhu a zítra svatba
)
tak zatím papa
v 13h jedu k Dr. ![]()
Hoj,
odjíždím do Jbalonce a budu tu na skok v pondělí a v úterý mám pak kontrolu.
S tím pohlavím.....jsem jen četla, že do 20t. to vypadá skoro stejně a že se můžou poplést , tak nevím. po pravdě mi to je jedno, hlavně aby jsme byli zdraví. kdo to ale víte už tak brzo, tak vám stejně závidím
Já jsem ve 21 t a pořád nic. Hraje si na skovku a asi chce být překvápko no ![]()
Opatrujte se a pappaap
Čauec,
tak náš chlapeček je asi holčička
Na fotce ve 12.t. byl zřejmě pupečník a včera na ultrazvuku se plaváček schovával(a), takže s jistotou to ještě není, ale spíš holčička. Takže začíná další bitva o jméno, Adámka už jsem si vybojovala, ale s holčičkou to ještě bude veselé, líbí se mi Ema, ale ta se nám moc nehodí k příjmení a manžel je proti, taky se mi líbí Elen, no ale ještě budeme muset popřemýšlet
Jinak má plavuška všechno v pořádku, ručičky, nožičky, prstíky, ledvinky, krásně byl vidět mozeček, no nádhera. Ještě tedy mířím příští týden na spešl UZ srdíčka - to je spíš opatrnost místních gynekologů, koncentrují se tady rizikové gravidity z jižní Moravy, takže vidí koncentrace špatných nálezů a prostě jsou pečlivý, já bych ho ani nedělala, ale jelikož dělám ultrazvuky srdce dospělým, tak zase bude fajn vidět pěkně srdíčko v malém formátku.
Tak tak, mějte se krásně!
Ahoj srpnatka!!!
Hlasime se z kontroly. Jsmev poradku, jen jsem si zapomnela rict o fotecku. Kulisek se pekne ukazoval a dr. se me ptal, jestli si ma tipnout, co to bude. Tak jsem rikala, ze ne ![]()
Priste uz nas ceka odkaz na test na cukr - ble, ble, uz ted se na to netesim. Jeste k tomu je to u takoveho dr. blbecka, chjo. No, nejak to budem muset prezit.
Taky jsem se zapomnela zeptat na ten velky UTZ. Dr. me zaskocil tim, ze mi delal UTZ sam, prestoze podle prukajdy bych ho mela mit az za 9tydnu. Tak nevim. A nijak to hrotit nebudu.
Pak jsem se byla podivat v praci a chvilku se mi trosicku zastesklo. Ale jakmile uz podesate zvonil telefon, tak me stesk presel ![]()
Jinak jsem uz druhy den nejak bez nalady. Vubec netusim, co to je. Mozna jen malo slunicka
Snad to brzy prejde.
Moc a moc se vsichni opatrujte!!! ![]()
Ahojky!
Duši-gratuluji k úspěšné kontrole!!!
A nedělal ti podrobný ultrazvuk teď na té kontrole? Má se totiž dělat od 18.do 22.týdne.
Asi se dělá jen trochu déle.Zkontroluje páteř,lebku,žaludek-bříško vůbec.Změří stehenní kost atd.Možná ti to ani neřekl.Mě tak dlouho ani netrval(bohužel nevím jak dlouho
).Nejdéle asi trvalo když zkoumala pohlaví…
Aha, tak neco takovyho mi asi delal minule
On toho moc nenamluvi, takze pokud se nezeptam, tak nic moc nevim
Ale jinak to je dobry mudrc ![]()
ahojky, tak se tké hlásím z kontroly.
Vy ale máte hodné Mudrce…to ten můj..
mno jak sem čekala, tak na mou otázku jak se chodí na ty velké UZ, řekl? „jaký velký uz?“ tak sem řekla, že všechny mé těhu kamarádky na něj chodí - na ten podrobný a on řekl vztekle že ON na něj něposílá - pokud vyšla krev ok. A jestli si na tom trvám at se objednám sama - ale budu si to platit…ale že to nemá cenu ta chodit. tak sem jen pokývala hlavou a myslela si své.
takže Marrci moje milá:
dáš mi to číslo do Budějc? Objednám se - sic by se to platit nemělo (viď Muchacha????) ale ať si. Já za to ty peníze dám - o to potěšení vidět bobečka živě a všechno pěkně podrobně - o to se s Tomem nenecháme připravit.
Holky a prosímvás - v jakém termínu tam jdete? Aby to bylo 20+ nějaký ten den? Zkrátka po dovršení 20 tt????
jen mi dnes máčkl na břicho a dal takový podobný jako je UZ - a oni tam byly slyšet ozvy. To bylo milé. ![]()
jinak na uz k němu jdu až 21.4. (takže Duši: já byla v 15 tt naposled a ted jdu v 22 tt) - no a mezitím samozřejmě na velký UZ ale to mu řikat nebudu.
no tak se mějte a Dušičko - žádná špatná nálada, holka zlatá..pěkně na:,–(it úsměv at se i mimi směje. A obdivuju tě, že ses nedala zlákat a říct - co to bude. Nevydržela bych. ![]()
Leni dělá se od 18. do 22.tt
Dejme tomu od teď(co jsi ty17+6) až do tvého 21.+něco týdne
Jinak ten tvůj doktor je tedy fakt divný.Máš možnost chodit k jinému?