Poradna duly
Jana Čurdová
Dušičko-tak už to začíná dobíhání na záchod
.
Taky máš doma furt „mrzáčka“
.Tak to jsme na tom stejně a taky už by nejradši někam vyrazil,ale furt mám poslední slovo,takže zatím nemůže,ale byl semnou u mamky,sice ze začátku prudil co tam bude dělat a tak,ale nakonec byl aspoň trochu rád,jelikož nemusel být doma
.
Kostičko-v tomhle ti vůbec neporadím v Beskydech jsem nebyla
.Ale snad něco najdete a dovolenou si užijte
.
Kuk! Dobré ránko holky!
KO dopadla dobře tripply v pohodě…za poslední tři týdny jsem přibrala 2 kilča, takže od začátku těhu to je + 4 kg…dokonce mám další Ko až za 4 týdny, to jak je gyndr. s náma spokojený
…takže pro Dušičku KO 28.4… a průkajdu jsem obdržela 18.1…
Akorát jsem pořád špatná z toho, že Piškotka necítím, já vím, ještě máme čas, ale přesto
… jenom mne napadlo, jestli není možné, že mimís je vzhůru v noci, kdy já spím a proto, že o něm nevím???…jsem blázen, co?
Duši … o těhuplavání jsem taky přemýšlela a taky o těhucvičení, akorát nemám s kým chodit, teda aspoň s kým jít poprvé…nerada jdu někam poprvé sama
…je fajn, že se ti to líbilo… jo a já se rozhodla, po zkušenostech své sestry, že mimivěci budu prát v lanolinu… je to sice nákladnější, ale ségra to malé tak dělala do půl roku a pak přešla na lovelu…snad nebude Piškot alergický na lanolin ![]()
Leni … bříško mne taky bolí, dokonce skoro celé dny a večerů se ppomalu už bojím, ale ptala jsem se na to gyndr. a říkal, že je vše v pohodě…je to tím, jak roste mimísek a roztahuje se děloha…dokud nekrvácíme, tak je to ![]()
Kostičko … mně taky najednou bříško poskočilo…už to na sobě poznám i já a to je co říct
…a s tím jarem bych to holky ještě neviděla, vždyť na zítra ještě hlásí ochlazení a na horách sníh
…chjo… jo a koupelna?…paráda, to musí být fajn pocit, co?
Zuzulaj … co se týká koleček na kočárcích, tak s tebou souhlasím, takže já, protože jsem z města, tak beru nafukovací…hlavně u hlubokého kočárku, který bude hlavně na zimu, že? ![]()
Marrco … zubařka mne čeká za dva týdny a už teď se bojím…mám ze zubaře opravdu fobii a teď si myslím, že mi jeden zub dokonce bude muset vytrhnout
…je úplně mrtvý, zasádrované kořeny, ale bolí jak šlak, tak nevím
…nebudu se raději děsit předem
… a tobě našla dva kazy?… tak to je fakt, že by to mohla udělat najednou, ale zase je fajn, že je ohleduplná ![]()
Markýsku … to je krásné, jak jsi psala o tvojí mamce, jak cítila Ellenku!!!
… a den strávený na sluníčku?…Bájo
![]()
Tak snad jsem na nikoho nezapoměla
…
Mějte se dneska sluníčkově…já zase příjdu, chichichi???
Papapapapapa ![]()
Ahojky holčiny… Nojo moc za váma nechodím a mrzí mě to.. ale není vubec čas:( malej byl ted nemocnej na mě taky vlezla náká ta chřipajzna takže nálada na bodu mrazu:( ale ted už to snad bude v pohodě.. začíná svítit sluníčko a to mě neskutečně nabijí pozitivní energii:)
Zítra du na velkej ultrazvuk tak doufám že vše dopadne dobře.. já se vždycky tak nák předtím bojím… Chci vidět jesli už mě řekne co to bude.. Nechám si to říct jen když si bude jistá… jinak se nechám překvapit:)
jinak na další kontrolu du 16 tak si to kdyžtak Duši napiš…
Vypadá to na další slunečnej den takže zahrada to jistí:) tak se zatím mějte krásně.. a opatrujte se:)
Ahooj
Hugýskovi všechno nej k svátečku
!!
Jajino-zítra držíme palečky
,ale určitě to bude v pořádku.Přejeme ať se mimisek hezky ukáže
.
Noni-tak to je super,že je všechno v pohodě a daří se vám dobře
.
A kolikátý si týden(nemáš metřík,tak nevím
)?
Dneska jdem zase sluníčkovat
.
Tak se mějte papa
.
Markýsku…já jsem 18+4…ale já u sebe metřík vidím, tak snad není někde šotek???
…užij si sluníčko!!!
Jajino fajn, že podáváš zprávičky a držím palečky na velký UTZ, abys konečně věděla, co to je…a co bys chtěla raději?
ahoj holky,
dlho som sa neukazala.trochu sme cestovali. A vcera prisiel poriadny sok. Uz pred voma tyzdnami mi moja gyn povedla ze triple testy su ok ale nahlasila ma na „kratku geneticku poradnu“. Tam mi Dr oznamila ze celkovo je sice screening negativny, ale jeden z markerov - a to HCG je vyssi ako ma byt. Ihned ma poslala na velky UTZ kde opat bolo skoro vsetko ok az na to ye tam dr objavil nejake cysticky ktore uz mali zmiznut…mam dost. do konca tyzdna sa musim rozhodnut ci podstupim amniocentezu..i ked je uz hodne pozde…
bojim, bojim… co bz ste robili? pocula som ze pri amniocenteze moze nastat infekcia, potrat..
ahoj holky,
dlho som sa neukazala.trochu sme cestovali. A vcera prisiel poriadny sok. Uz pred voma tyzdnami mi moja gyn povedla ze triple testy su ok ale nahlasila ma na „kratku geneticku poradnu“. Tam mi Dr oznamila ze celkovo je sice screening negativny, ale jeden z markerov - a to HCG je vyssi ako ma byt. Ihned ma poslala na velky UTZ kde opat bolo skoro vsetko ok az na to ye tam dr objavil nejake cysticky ktore uz mali zmiznut…mam dost. do konca tyzdna sa musim rozhodnut ci podstupim amniocentezu..i ked je uz hodne pozde…
bojim, bojim… co bz ste robili? pocula som ze pri amniocenteze moze nastat infekcia, potrat..
ahoj holky,
Ahojík Dello, já bych na amniocentézu šla…už jenom proto, abych měla jistotu,že je mimimečko v pořádku…a s tím rizikem potratu je to cca 1%…tak nevím ![]()
Přeju Ti aby ses nakonec rozhodla dobře a samozřejmě, aby bylo vše OK…což samozřejmě BUDE!!!! ![]()
ahojky holky,
dnes mně vzbudil nějaký „bručák“ v 9 h (co si to vůbec DOVOLIL!!!) a ted mi volal manžílek, že když jel ráno do práce, tak mi musel přeparkovat autí, protože tam byl zákaz stání(ten bručák-bylo auto co čistí silnice),, já jsem teda všímavá-ted teprv vidím, že mi stojí pežůtek na trávě pod barákem. mno nic.
dnes je mi nějak šoufl,od žaludku uf uf.
a to musím jít vařit rajskou, měla jsme na ni chutˇ…ale nevím nevím až ucítím „pach“ vaření.
DELLA:
já bych na amnio šla. s tím potratem je to nepravděpodobné. Moje kámoška (byla jsem jí ted na svatbě), té vyšel z krve nějaký „syndrom“-prostě vrozená vada - no a pak na amnio vyšlo že je vše v pořádku. jen jdi - ať jsi v pořádku. Přece se říká, že krev často vychází falešně špatně a pak na amnio se to vyvrací. koho z nás to ještě čeká myslím Álu že?
mooooc držím palečky.
ANONYMNÍ:
kolik jsem vážila? Mno mám 180 cm a před prvním těhu(zamlklý potrat v 13tt) jsem měla 60-61Kg.To jsem byla spokojená
ale po tom těhu jsem už neshodila a zůstalo mi 67 Kg.Mno, taky jsem byla v pohodě a smanžílkem jsme papali a papali. Nyní mám 73 kg. Což mi přijde strašně rychle nabrané.Necvičím - jak mně pobolívá břicho. Jseme taková roztřesená(nezpevněná) a je to děs. Ale nebudu to hrotit, mimi je důležité. Pak to shodím, to už slibuju.
DUŠI:
a říkáš, že těhu plavání je fajn? Já se tam nemohu donutit. Stejně jako NONINA - nechce se mi tam jít samotné
Je to fakt přínosné??? Nějak nevěřím, že „plavání“ mi pomůže..
NONI:
nejsi sama, já s těma pohybama také bojuju-před týdnem a něco jsem to tu psala, že jakoby nějký náznak byl, ale to si večer lehnu a držím obě dlaně na břichu a čekám- jsou to ale takové slabé ťuknutí a musím být hodně trpělivá.
..no nevím, taky už si připadám divně. chci cítit pořádné kopnutí!!! ![]()
Jinak kočár jednoznačně s nafukovacími koly!(my už máme vybráno-žádné ty moderní malé, do kterých se mimi vejde naposled v 5.měsíci…pěkně velkej prostornej a 3kombinaci.
tak
budu končit…jdu se připravit na tu rajskou(bléé)
papa
nonino já bych radši holčičku kluka už máme:) Ale tak nějak spíš chci aby bylo vše v pořádku a mimisek byl zdravej:) ale to víš ta holka je holka:)
Jajino tak to Ti přeju, abys měla v bříšku vysněnou princezničku!!!
Holky, já vím, že bychom sem měly psát hlavně pěkné věci, ale já mám od včera trápení a fakt nevím co s tím…
Ve včerejší poradně jsem se potkala s holkou, která je na tom zhruba stejně jako já, ale jí vyšli ty tripply hodně špatně
, prý nějaké rozštěpy a ještě k tomu mají rodinnou zátěž, že se kluci nevyvíjejí dobře ( prý kdyby to byl chlapeček, tak může být bez kůže)…dneska jede do Ostravy na nějaké speciální vyšetření a taky na genetický UTZ, tak na ni pořád myslím
![]()
Sorry za ten smutný příspěvek, ale musel prostě ven…
Krasne slunickovate utery srpnatka ![]()
kosticko , my byli v Beskydech jen na tzv. vikendovy pobyt. Nadelili jsme si ho k vyroci svatby. Ubytovali jsme se v Ostravici v hotelu Zlaty orel www.zlatyorel.cz Je fakt, ze to je malinko drazsi bydleni, ale fakt krasa.
Na vylet jsme vyrazili na Radrost. Lanovkou nahoru a pak pekna prochazka po vrsku. Uzili jsme si to moc a moc. Co se tyka dalsich vyletu, nevim, nemeli jsme tolik casu.
Markysku , uz to takovy mrzacek neni. Vcera mu dr. sundal dlahu, tak ho musim zaprahnout do nejake prace. Ale on se nechce nechat ![]()
S dobihanim na zachod to snad nebude tak hrozne. Vcera jsem se po plavcu poradne nahltala vody, protoze jsem byla pekne vyprahla a pak jsem nestihala dobihat ![]()
Noninko , gratuluju k uspesne kontrole!!!
Neboj, pohybu se dockas. Mozna uz jsou, jen to jeste nepoznas
Vsak on se Piskotek brzy prihlasi poradnym zduchancem ![]()
Janinko , hlavne ze jste v poradku a ze se obcas zahlasis. Preji, at nad bacily konecne poradne vyhrajete!!!
Na zitrejsi UTZ drzime pesticky!! ![]()
Della , chapu, ze mas zamnia strach. Ale riziko infekce nebo potratu je tak mizive. Urcite to stoji za to vedet, ze je miminko v poradku!!! ![]()
Drzime pesticky a neboj, vsechno bude dobre!
Leni , teda budicek v 9hodin, kdo se to opovazil
Co ja bych za to dala. U nas je budicek skoro presne v sedm - nechapu, jak to ten kocicak dela ![]()
Plavani je fakt fajn. Ja vodu miluju, takze parada. Nevim, jak moc to je prinosne, ale s kamaradkou jsme se vcera po plavcu citily tak fajn. Hlavne jsme si pekne protahly zada. A Marta rikala, ze ty cviky ve vode na uvolneni kycli jsou fajn (kycle ji davaji dost zabrat).
Ja to beru hlavne tak, ze to je dalsi pohyb, ktery je fajn. Moje nemocny kolena mi moc pohybu nedovoluji. Poznam se s novyma lidickama a „vypadnu“ z domu. Zacinam i premyslet o normalnim cviceni. Uvidim, jak se mi to rozlezi.
Preji, at rajska chutna a Ty zvladnes vareni bez ujmy na zdravi a krase ![]()
Dneska jsem se konecne dokopala k obvodni dr. Dost jsem se tam uklidnila, protoze namereny tlak byl naprosot super 110/80. Merila mi ho klasicky, takze tomu verim vic nez tem digi modernim pristrojum ![]()
Ted uz me ceka jen objednat se k zubari. To je ale horsi boj ![]()
Ne ze by mi nejak extra vadil, ale je to zubar - to je samo o sobe nic moc ![]()
Jo, taky jsem se chtela zeptat, jestli vas gyndar posilal na EKG?
Tak mizim taky bojovat do kuchyne.
Zatim pa pa pa ![]()
Ahooj holky
tak místo sluníčka mám pěkný nervy
.Manžel si nechal doma mobil,když jsem mu volala do práce,tak mi jeho kolega řekl,že si vzal celý den volna,ale mě samozřejmě nic neřekl
.Vůbec nevím co sním je,kde může být a tak.Poslední dobou je dost divný,tak nevím co se mu mohlo stát
.
Začínám hysterčit,ale vůbec nevím co sním je a mám strach
.
Muselo to ze mě ven
.
Dušičko-jo jo i tohle jsou „radosti“ těhotenství
.
Manžu zapřáhni,aby moc nezlenivěl
.
Krásný tlakt
!
Noninko-chjoo stou kámoškou je to fakt síla
.Dej pak vědět jak to dopadlo.
Metřík už taky vidím,ale ráno jsem ho neviděla,tak teda nevím
.
Ty pohyby já je v prvním těhu cítila až v 21 tt.,ale myslím,že každým dnem je ucítíš
.
Leni-tak co uvařila si
?Doufám,že je ti už líp
.
Dello-to je složitý,ale nejspíš to taky podstoupila,takhle by ses nervovala do konce těhu.Riziko tam sice je,ale jen 1%.Takže můj názor je-ANO.Hodně štěstí!!
Teda Markysku to je děsný:( vubec nevím co bych já dělala.. já sem v tomhle děsná a eště bych všechno viděla děsně černě.. jako že má milenku nebo tak.. já sem ted kord dost přecitlivělá a všechno vidím černě:( Eště když se tohle nedávno stalo mojí kamarádce.. Ale snad máš manžela v pohodě a chce tě třeba jen něčím překvapit nebo tak:) no každopádně bych si na něj teda došlápla.. at vím vše na rovinu… přeju at je vše v pohodě a dej určitě vědět …
Jinak ted nevím jméno ale natu amniocentezu bych šla.. nemohla bych čekat až do porodu jesli je vše v pořádku nebo není.. ale uvidíš že to v pořádku bude!!! Držím moc palečky:)