Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kleo,
Hluboce soucítím s tebou i tvou dcerou a myslím že nejlepší bude si o tom všem promluvit, či dokonce absolvovat nějakou ezoterickou terapii.
Doufám že objevíte svoji vnitřní bohyni.
![]()
Dcera na mě působí jako klasický puberťák, co přemýšlí za roh, objevuje nové možnosti komunikace, aplikuje na rodiče jejich vlastní zbraně a někdy přestřelí. Taky dost možná smazat fotky není ve skutečnosti to, co si sama přeje.
Připadá mi to celé jako krásný výkop k dlouhé a hluboké debatě o právu na soukromí, rodičovské odpovědnosti, vlastní odpovědnosti dítěte, účelu GDPR, ale třeba taky psychologickém účinku ultimát a nenásilné komunikaci… Tam, kam moje znalosti nesahají, vzala bych na pomoc internet. Kdo ví, kam vás debata zavede. Mohl by to být fajn stmelující zážitek a program na celý víkend. Věřím, že společné hledání odpovědí vás může přesunout na jednu stranu barikády.
A prosím diskutující připravené sázet náctiletým rány a vinící matku ze zanedbání výchovy o větší porci nadhledu. Skutečně je tak běžné pubertální blouznění řešit fackami a bezradnou mámu ranit na tom nejcitlivějším místě?
@Klmarik píše: Více
A ty myslis, ze to za 4 roky nezvládly nejak vyřešit, at uz to bylo cokoliv…
@j.a.n.i1 píše: Více
přesně, dcera už je dnes zletilá a určitě to za 4 roky vyřešily
@stinga píše: Více