15letá dcera na mně chce trestní oznámení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.6.22 10:01

Na druhou stranu holky vemte si, že tohle je už dítě, které vyrostlo v době soc. sítí. Znám nemálo žen, které sdílí každý týden pět fotek svých dětí, od trůnění na nočníku, přes úsměv s vysvědčením až po koupání v bazénu a upřímně, pokud jde o odstranění těchto fotek, myslím, že na to má dcera plné právo. Ne, že by to vydupala přes PČR, ale čistě z lidského hlediska bych tyto fotky klidně smazala. Okolí se jimi koneckonců už pobavilo, netřeba, aby to bylo dohledatelné i pro nové spolužáky na střední atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
29.6.22 10:02

Jinak teda, odteď bych jí z rodinných fotek vyhazovala, kde by to nešlo, ihned černě kostičkovala (a kdyby mě jo naštvala, tak když pak někde fotku ukážu, tak s komentářem, že mi dítě nedalo souhlas se zveřejněním a proto je vykostičkovaná).

Nu a pak bysme se mohly začít bavit o právech a povinnostech rodičů vůči dětem a dětí vůči rodičům. Myslím, že heslo k wifi, kredit na telefon nebo značkový kecky mezi takové povinnosti rodiče nespadají.
Byla bych zvědavá, kdo tuhle bitvu vydrží déle :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.6.22 10:04

Nekrmte to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.22 10:05

Děkuji za odpovědi, změnila jsem heslo na WiFi a chtěla jí odebrat telefon ale bohužel telefon ji k narozeninám koupil její přítel, tudíž okamžitě začala volat příteli že má nahlásit pokus o krádež. Na telefonu ma data takže telefon jí zůstal a i přístup k internetu má. Navrhla jsem jí i tu brigádu na to mi řekla že je trestné vykonávat práci jako dítě, takže nebude nic dělat a že jí nemohu nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.22 10:06
@Kleopatra805 píše:
Děkuji za odpovědi, změnila jsem heslo na WiFi a chtěla jí odebrat telefon ale bohužel telefon ji k narozeninám koupil její přítel, tudíž okamžitě začala volat příteli že má nahlásit pokus o krádež. Na telefonu ma data takže telefon jí zůstal a i přístup k internetu má. Navrhla jsem jí i tu brigádu na to mi řekla že je trestné vykonávat práci jako dítě, takže nebude nic dělat a že jí nemohu nutit.
:mrgreen: Hezky jsi si jí vychovala :mrgreen:
Co teda po tobě konkrétně chce smazat?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.6.22 10:10

A kdo ji platí tarif do mobilu? Také přítel? Okamžitě bych vzala kapesné, tv a přidala práci v domácnosti. Když tak vyžaduje svá práva, musí také vykonávat povinnosti…pokud odmítne, nevyprala bych ji, nevarila ani nic podobného…oni si lidé neuvědomují, že jejich práva konci tam, kde začínají práva druhych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.6.22 10:11

A nemyslela třeba fotky na sociálních sítích? To bych i chápala, ze ji to muže vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27762
29.6.22 10:11
@Kleopatra805 píše:
Děkuji za odpovědi, změnila jsem heslo na WiFi a chtěla jí odebrat telefon ale bohužel telefon ji k narozeninám koupil její přítel, tudíž okamžitě začala volat příteli že má nahlásit pokus o krádež. Na telefonu ma data takže telefon jí zůstal a i přístup k internetu má. Navrhla jsem jí i tu brigádu na to mi řekla že je trestné vykonávat práci jako dítě, takže nebude nic dělat a že jí nemohu nutit.

tak pomáhat doma místo brigády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
29.6.22 10:12

Proboha to je mládež :mrgreen: nic lomcuje s ni puberta, vymysli kraviny.
Jak psaly holky, ze sociálních sítí bych to odstranila, ale rozhodne bych nenazvala fotky v počítači :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.22 10:14

@píďalka0484 Tos trefila, dnešní mladí lidé jsou samé „já mám právo“, ale povinnosti jim jaksi unikají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.6.22 10:15
@Kleopatra805 píše:

Zrušit kapesné, přestat ji prát a vařit, pokud se chová takhle. Přestat ji kupovat nové oblečení, kosmetiku atd
A fotky bych smazala ze sociálních sítích. A ostatní pro jistotu zazálohovala někde na externím ukozistit/externím disku mimo bydliště, kde k nim nebude mít přístup.
Ale evidentně jen sklízíš plody naprosto nezvladnute výchovy.

• Citovat
  • Upravit
1785
29.6.22 10:18

Ohoho :D ať je to trol nebo ne.
Já bych si je zálohovala, aby mi je smrad nesmazal. Raději dvakrát někam. Pak bych jí řekla, ať podá oznámení, že si na to sednu a udělám si popkorn :D
Taky bych ji zaměstnala, ať nemá čas myslet na čičoviny. A jestli by to nepřestalo, tak ať si peníze na letní radovánky s přáteli shání sama a najde si děvčátko brigádu.

Se smějeme, ale nová generace Alpha (tuším?) prostě žije v jiném světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21915
29.6.22 10:19

Pokud je toto pravda, tak asi nejaky TO kvuli fotkam, neni zdaleka jediny problem, ktery jako matka s dcerou mate, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
29.6.22 10:20

Nechci nic říkat, ale tvoje dcera potřebuje pořádně profláknout z obou stran. Nejlépe ještě několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
29.6.22 10:20
@unuděná píše:
Na druhou stranu holky vemte si, že tohle je už dítě, které vyrostlo v době soc. sítí. Znám nemálo žen, které sdílí každý týden pět fotek svých dětí, od trůnění na nočníku, přes úsměv s vysvědčením až po koupání v bazénu a upřímně, pokud jde o odstranění těchto fotek, myslím, že na to má dcera plné právo. Ne, že by to vydupala přes PČR, ale čistě z lidského hlediska bych tyto fotky klidně smazala. Okolí se jimi koneckonců už pobavilo, netřeba, aby to bylo dohledatelné i pro nové spolužáky na střední atd.

No jasně, tohle bych pochopila taky. Ale mladá (dle vyjádření zakladatelky) požaduje vymazání všech fotek z rodinných archivů a alb.
A to už je přehnané (nehledě na to, že ani dle gdpr na to právo nemá, pokud jde o záznamy pro osobní použití)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí