Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Včera mi to píchala sestřička a myslím, že mi to nějak blbě píchla.. ![]()
Dneska půl hodiny po aplikaci byl vidět jen vpich.. ![]()
Toto mi ještě zbylo po včerejšku..
@Macamaca No upřímně já si to vždycky doma píchla mnohem líp než sestřička v ordinaci
Člověk pro to má větší cit ![]()
@Kikuška90 píše:
@Macamaca No upřímně já si to vždycky doma píchla mnohem líp než sestřička v ordinaciČlověk pro to má větší cit
No moc se s tím nedrbala ![]()
Zabodla, zmáčkla a vytáhla..
Já picham pomalu a pomalu vytahuju a hodně dávám pozor, abych tam neměla vzduch.. Tak asi proto ![]()
Holky ještě mám otázku..
Minule jsem os 7DC dostala Rosalgin a teď mi ho nedali.. ![]()
Měli jste nebo ne? ![]()
Holky, mám další otázku.. ![]()
Dneska jsem píchala Cetrotide a po aplikaci mi trochu tekutiny ze vpichu vyteklo a trochu krve..
Stalo se vám to?
Prosím odpovězte mi, jestli tu někdo je…
Na tu pohotovostní linku se zase nemůžu dovolat ![]()
@Macamaca Ahoj, jo jo stalo se mi to taky, jednou. Že mi vytekla po tom krev asi i s trochou toho. Já jsem tyhle detaily ale vůbec neřešila
Většina byla vevnitř, stejně tak když jsem vypouštěla bublinku z injekce, tak mi trošku vyletělo a neřešila jsem. Podle mýho to nemá vliv na nic.
A ten Rosalgin jsem dostala jen při 1. IVF, při 2. už né. Ale já ho moc nepoužívala ani při 1. Zkusila jsem to jednou, dvakrát a stačilo mi ![]()
@Kikuška90 píše:
@Macamaca Ahoj, jo jo stalo se mi to taky, jednou. Že mi vytekla po tom krev asi i s trochou toho. Já jsem tyhle detaily ale vůbec neřešilaVětšina byla vevnitř, stejně tak když jsem vypouštěla bublinku z injekce, tak mi trošku vyletělo a neřešila jsem. Podle mýho to nemá vliv na nic.
A ten Rosalgin jsem dostala jen při 1. IVF, při 2. už né. Ale já ho moc nepoužívala ani při 1. Zkusila jsem to jednou, dvakrát a stačilo mi
Díky moc za odpověď ![]()
Já jsem teď nějak víc vynervovana než poprvé.. Taky jsem předtím nic neřešila… Asi jak teď už vím, jaký byl výsledek a kolik věci musí klapnout ![]()
Dost dobře nechápu ten pohotovostní telefon..
Minulý týden mi to nevzali a volali teda zpět za půl hodiny..
Ale dneska to hlásí volané číslo nedostupné..
Tak k čemu to potom je?
![]()
@Macamaca píše:
Dost dobře nechápu ten pohotovostní telefon..
Minulý týden mi to nevzali a volali teda zpět za půl hodiny..
Ale dneska to hlásí volané číslo nedostupné..
Tak k čemu to potom je?![]()
To vypadá jak kdyby ten telefon byl vyplý. Třeba vybitý. A to je docela na prd, když člověk něco potřebuje ![]()
@Kikuška90 píše:
To vypadá jak kdyby ten telefon byl vyplý. Třeba vybitý. A to je docela na prd, když člověk něco potřebuje
To jo no, volala jsem před hodinou a asi je pořád nedostupný..
To by mi jinak došla sms, že účastník už je dostupný..
Jako nic život ohrožující js nepotřebovala, ale ten telefon by mě uklidnil, kdyby řekli, že to je v pohodě.. ![]()
Myslím, že klid je taky při stimulaci důležitý…
Tak jsem to schválně zkusila a pořád nedostupný.. Volala jsem 9:17 a teď 10:33 a pořád nic
![]()
Holky, tak mi volali 17:50, že se moc omlouvají, že se jim zablokoval mobil.. Takže ta linka asi nejela celý den..
Ahoj holky, prosím poraďte. Přemýšlím, kam v Brně na IVF. Podle vebů i diskusí je každé brněnské centrum to nejlepší a všichni si chválí jen to svoje. Pro mě je hodně důležitá i cena. Kolik jste cca doplácely na 1. IVF bez genetiky? A jak se to platí? Nejdřív léky a pak zbytek? A kolik vás stály léky? Vyšetření máme a v podstatě můžeme začít, jen nevíme kde. Mělo by nám podle doktora stačit obyč IVF, podle vyšetření jsme oba v pořádku.
@majdalien píše:
Ahoj holky, prosím poraďte. Přemýšlím, kam v Brně na IVF. Podle vebů i diskusí je každé brněnské centrum to nejlepší a všichni si chválí jen to svoje. Pro mě je hodně důležitá i cena. Kolik jste cca doplácely na 1. IVF bez genetiky? A jak se to platí? Nejdřív léky a pak zbytek? A kolik vás stály léky? Vyšetření máme a v podstatě můžeme začít, jen nevíme kde. Mělo by nám podle doktora stačit obyč IVF, podle vyšetření jsme oba v pořádku.
Co myslíš tím „obyč IVF“?? Jestli jste oba v pořádku, tak proč nejdete do IUI?? Jinak v Repromedě se platí záloha dopředu, né zvlášť léky a pak nějaký zbytek. Záloha bývá většinou kolem 20.000,– Pokud chceš co nejlevnější, tak si najdi státní CAR, né soukromý. Ale nezapomínej taky na kvalitu a přečti si dopředu nějaké recenze. Jinak genetiku proplácí pojišťovna 100% (pokud máš tu správnou pojišťovnu), takže za tu se třeba neplatí, ale za různé metody oplodnění ano. A když už jde člověk do IVF (i bez příčiny neplodnosti), tak je blbost nechat oplodňovat pouze přirozeně.
@Kikuška90 píše:
Co myslíš tím „obyč IVF“?? Jestli jste oba v pořádku, tak proč nejdete do IUI?? Jinak v Repromedě se platí záloha dopředu, né zvlášť léky a pak nějaký zbytek. Záloha bývá většinou kolem 20.000,– Pokud chceš co nejlevnější, tak si najdi státní CAR, né soukromý. Ale nezapomínej taky na kvalitu a přečti si dopředu nějaké recenze. Jinak genetiku proplácí pojišťovna 100% (pokud máš tu správnou pojišťovnu), takže za tu se třeba neplatí, ale za různé metody oplodnění ano. A když už jde člověk do IVF (i bez příčiny neplodnosti), tak je blbost nechat oplodňovat pouze přirozeně.
Obyč IVF myslím bez genetiky. V IUI nevidím smysl - to samé děláme doma už 2 roky a nevede to nikam. To s tou zálohou je zajímavá informace, to jsem nikde nenašla. Holky, co byly jinde, mi právě říkaly, že třeba v Reprofitu se platí postupně podle toho, v jaké jsi zrovna fázi. Na Obilňák nechci - kamarádka tam za genetiku platila, i když na to měla indikaci od pojišťovny. No a tu já právě nemám. Moje pojišťovna by mi genetiku zaplatila, pokud bych byla starší, pokud by se u mě něco našlo krevníma testama, nebo pokud bych za sebou měla IVF a neotěhotněla z toho. Jo a ještě při špatném spermiogramu. Prostě na pojišťovnu to neuhraju. A IUI mi přijde jako ztráta času. ![]()
@majdalien ahoj, já mám zatím největší zkušenosti - ne moc dobré - s Unicou, byli jsme tam před 3 lety, takže ceny se mohly změnit, ale nás to stálo cca 33tis, platilo se vše postupně. Ale jak jsem psala, já bych už do Unicy nešla ani kdyby to byla jediná klinika. V repromedě jsme zatím na začátku, příští týden si jdeme pro výsledky AMH a spermiogramu a uvidíme co dál, takže tady moc neporadím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.