Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@rossie0911 Na to prádlo bych vyprdla jestli máš šnůry nahoře. Jak sem ted byla těhotná, tak mě dva doktoři v nemocnici sprdli, že nesmím dávat ruce nahoru a natahovat se, že to způsobuje potraty
Prý je to v těhotenství špatnej pohyb. Jsem na ně koukala jak tele na nový vrata, protože kromě věšení prádla máme v práci ventilačky nahoře a každej den se ráno a odpoledne natahuju, abych je otevřela/zavřela ![]()
@oskárek59 @Kikuška90 hǒky prádlo jsem dala na dvůr na sušak a nosila po jednom kuse, tchýňe se na mě dívala, a myslím se říkala, jestli mi nehrabká! jinak nic netahám, dneska azitra budu jen lezkat, a projit do zahrady a zpět! jinak na trasfer jsem měla Hromadovou, jinak mě to teda bolelo! ještě teď to trochu cítím
@rossie0911 Bolelo??
Já když tam byla, tak to bylo úplně v pohodě a ted tu čím dál víc od vás čtu, jak je to bolestivý
Měla jsem na zavedení Tokarevu, stejně jako na celej IVF cyklus a chtěla bych jí znova, škoda že to nejde dopředu domluvit
![]()
@Kikuška90 Tak já měla na transfer Hromadovou, Kafku a naposledy Krajčovičovou a ani jednou to nebolelo. Necítila jsem vůbec nic. Prostě pohoda.
@missy-m Krajčovičová - to je ta nová? Slovenka? Nebo napůl slovenka mi přišla, taková mladá? ![]()
@Kikuška90 Jojo. Připadala mi dost odtažitá při prvním setkání, ale potom už dobrý. Dělala mi UTZ před KETem a potom i transfer a v pohodě. Je bylo při tom vidět, že je dost unavená. Měli tam v tu sobotu strašný fofry.
@missy-m Mám z ní úplně stejný pocit, na poprvé nic moc.. na podruhé už v pohodě
Měla jsem jí teda jen na dvou UTZ
Mám za to, že to zavedení by bolet nemělo, strašně bych chtěla Tokarevu zase, asi se jí zkusím zeptat, jestli by to nešlo nějak ![]()
@Kikuška90 Já byla posledně ráda, že tam nebyl zase Kafka. Já nevím proč, ale nemám z něho dobrý pocit
Jsem se málem osypala, když mi minule došlo, že tam bude on, protože všechny ostatní doktorky se rozprchly po ambulanci. Jinak je mi asi jedno, kdo u toho je. Když to tak vezmu, ještě jsem tam neměla Tokarevu (a to mi vlastně dělala celý IVF kromě transferu). No, zůstává ještě jeden bobek, tak třeba Tokareva bude ta poslední a nejúspěšnější.
@missy-m Já byla jen na jednom transferu, to zavedení bylo s ní super, pořád si se mnou povídala, byla milá. Mám jí nejradši.
Nic mě nebolelo, vše v pohodě, proto bych jí chtěla zas. Jinak by mě docela zajímalo jak moc záleží na tom „jak“ se tam to embryjko dá
![]()
@Kikuška90 Tak to by mě taky zajímalo. Vždycky mi řekli, že to tam všechno pěkně vklouzlo, ale jak to vlastně vědí? Že se někde nezachytilo, to zkontrolují embryologové, ale kam to šoupli vevnitř a jak ho tam šoupli. Tak budu moc držet pěsti, aby jsi měla zase štěstí na Tokarevu. A hlavně, aby to miminko pěkně zabojovalo. Včera jsme se se sestřičkou při odběru krve shodly, že to je fakt strašný boj a že vlastně nakonec je to stejně na přírodě a ona mi říkala, že nás všechny obdivuje, kolik toho máme za sebou. No jo, je to boj.
@missy-m Děkuji
Jo jo, je to boj, to je pravda. Ale já jsem se naučila brát věci tak, že všechno špatný je k něčemu dobrý
A já bojovat nikdy nepřestanu, chci aspon jedno zdravé dítě ![]()
@Kikuška90 jo mě to prostě tak zvláštně bolelo! prvni mi setřela utrogestan z čipku a pak zavedla! mě to bylo teda nepríjemné! ale to uz je to fuk, ja teda se snazim chodit jen k Hromadové! je hodná, a mYslím že nejaky ten patek má za sebou ![]()
Ja si myslim že tam to embryjko proste jen vpusti, a pak uz děj Se vule boží! jinak Repromeda má velé mínus, že se transfer neděla pod ultrazvukem
@Kikuška90
já poprvé Koukala (už tam nedělá) a pak Hromadovou a nikdy jsem nic necítila..
a domluvit to jde..já se vždycky domluvila s Hromadovou že chci ji a šlo to..
![]()
@oskárek59 píše:
@Kikuška90
já poprvé Koukala (už tam nedělá) a pak Hromadovou a nikdy jsem nic necítila..
a domluvit to jde..já se vždycky domluvila s Hromadovou že chci ji a šlo to..![]()
Jůůů to by bylo super
Koukala jsem měla celej svůj první cyklus IVF
Akorát ET pak dělala Tokareva.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.