Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lilly15 Musí musí
… Jo jo když pomineme, že nemáme ještě to první a už plánujeme druhé
… A já bych pak možná ještě za 6-7 roků chtěla třetí
.. ale je taky možný, že mě to po první přejde a budeme mít jedináčka ![]()
@Lalunta Moc děkuji. Kolik Ti vůbec odebrali vajíček, že jsi měla náběh na ten hyperstimulační syndrom? to musela být armáda ![]()
@Lilly15 V pondělí máme volat v 11hod. Jsem opravdu zvědavá co nám řeknou… bude to dlouhej víkend
. Jinak na bolestivou MS jsem dost zvyklá, tak to snad přežiju… já jenom doufám, že přijde brzo ať můžeme brzo do KETu… teda jestli budeme mít nějakýho vhodnýho broučka. a Tebe v sobotu čeká KET? už se ti to blíží, to už uteče jako voda… budu držet pěsti.
@Kikuška90 Máš pravdu…taky si říkám, že i kdyby to mělo cyklus rozházet, tak snad už další po KET nějakou dobu nebude… navíc kontryhel doma mám, tak by byl hřích to aspoň nezkusit ![]()
@Kikuška90 @Lilly15
No to bude plodná sobota, holky. Budu na vás myslet!
![]()
@Kikuška90 píše:
@Lalunta Aha, to jsem nevěděla, že se píchá takhle dopředu.. A budeš se ptát jak si budeš volat co budou rozmrazovat?
… No mě se naštěstí při té narkóze nic nezdálo, ale šla jsem tam docela vyděšená
![]()
… A jinak jo jo, už jen dva dny
![]()
Ano, píchá se to prý tak 6 dní dopředu. Mě to dali včera večer před 18 a ve středu půjdu hned ráno, hodinu upřesní. Minule jsem si píchla v sobotu v 10 a v pátek v 10 jsem šla na KET.
Asi se na pohlaví nezeptám. Já nevím ještě
![]()
@Lalunta Děkujeme
… 6 dní předem?? Kéž by mi to v sobotu už píchli
![]()
@Peťka26
Odsáli mi 30 folikulů. Když to viděla na utz Tokareva, nedala mi Ovitrelle, ale Decapetyl, protože ten neobsahuje HCG a prý by mi to mohlo dělat neplechu. V den odběru jsem nemohla skoro chodit, sed/leh a přesuny hrůza, břicho jako balón… Bylo tam 24 vajíček, 21 vhodných k oplodnění. Kafka nám řekl jen, že jich je 24, ale že ještě neví, kolik jich bude vhodných k oplodnění, že je ještě nestačili prohlédnout. Dali jsme strop 20, kdybysme věděli, že jich bude 21, nechali bychom oplodnit i to poslední, ale to jsem se dozvěděla až když jsem volala do laboratoře a to byly oplodněné. Podařilo se oplodnit 16, 15 se rýhovalo, do 6. dne zbylo 7 a po PGS máme 2. Jsem šťastná za dvě, ale tiše závidím všem, co mají více, protože bych si přála 3 děti. No, ale to opravdu moc předbíhám. Třeba budu ráda za jedno.
@Kikuška90 píše:
@Lalunta Děkujeme![]()
… 6 dní předem?? Kéž by mi to v sobotu už píchli
![]()
Uvidíš… nebo Ti to dají s sebou a vpálíš si to doma. Jako já tenkrát během stěhování mezi krabicema
![]()
@Lalunta A nebo mě řekne, ať přijdu za měsíc
… Minule jsem 17 DC měla sliznici 8mm, ted jdu už 14 DC
Každopádně jestli to ted neklapne, tak chci příští KET stimulovaný, tohle čekání mě fakt zabíjí ![]()
Holky teď jsem si ještě vzpomněla, jak jste tu včera řešili tu kyselinu listovou. Tak já taky beru Femibion (teda až ted, od 1 DC), právě kvůli tomu štěpení a přišli jsme na to vlastně taky náhodou. Když jsme byli v Repromedě poprvé a brali mi krev kde na co, tak mi pak Dr. říká, že by nebylo vůbec špatný brát tu kyselinu listovou a já na něj čuměla jak puk, že jí beru už přes dva roky. Tak mi právě taky říkal, že je strašně moc lidí, kteří jí prostě nedokáží „štěpit“. Já jí kupuju kdekoli, vždycky mě vyjde na 300,–/na měsíc.
@Kikuška90
To Ti určitě neřekne. Pozve si Tě na další kontrolu, aby viděla, jak roste! Ale neboj - kontryhel a červené víno to jistí! ![]()
@Lalunta No v pondělí jsme do sebe „kopla“ půl litru bílýho
Zbylo nám z oslavy ze soboty a bylo stáčený, tak se prostě vypít muselo
Tak doufám, že to neva… ale Kontryhel piju jako o život
![]()
Já bych teda chtěla vědět, jestli tu listovku štěpím dobře nebo ne. Vám to v Repromedě nějak zkoumali? Mě nic o tom neříkali a to mám imuno i trombofilní mutace vyšetřený… ![]()
@Lalunta Jo zkoumali. Mezi těma výsledkama testů Dr. viděl asi hodně nízkou hladinu, protože mi říkal, že bych jí měla brát a já jí přitom brala! A ty bereš listovku z čeho? ![]()
@Kikuška90
No já to tak střídám - Femibion/Chytré miminko Superfolin. Teď mám Ch. m.2 - s tou DHA. A u toho asi zůstanu. Je to mírně levnější. Ale toho Femibionu už jsem za ty 3 roky snědla za tisíce… ![]()
@Lalunta
mě tohle vyšetření udělaly na hematologii ale až v Repromedě mi podle výsledků řekli, že listovku neštěpím a proto mi doporučily Femibion alespoň měsíc (raději 2.-3.)
před otèhotněním..takže jsem ji preventivně zobala už 5.-6.týdnů před KET-em..
@Kikuška90 jj,dekuji, uz se tesim.18.zari se vracime takze 16 dni.ano relax. nebudu resit nic jenom si to vychutnavat. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.