Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sylviasek píše:
no je to strašný… jako já nechápu, jak to na tom UTZ vidí nebo neví…
u nás v nemocnici - je to krajská nemocnice, je třeba jen jeden veliký ultrazvuk. Jako ten podrobný. A bývá tam každý den šíleně lidí. Takže to berou rychle, rychle… A pak se není čemu divit, že?
Ale i tak..
@Kleofasek : teprve včera jsme se dozvěděli na 100%, že má plod rozštěp páteře v krční oblasti + srdeční vadu v Brně na klinice na Veveří u dr. Vlašína, který nám doporučil potrat (viz moje diskuze Rozštěp páteře/potrat). Dneska jsem byla u svého doktora v Kyjově oznámit mu jak jsme dopadli v Brně. Ten mě objednal do kyjovské nemocnice na pondělí. Aspoň, že to jde ještě pod narkózou, vyvolaný porod bych asi nepřežila ![]()
@kk94 píše:
@Kleofasek : teprve včera jsme se dozvěděli na 100%, že má plod rozštěp páteře v krční oblasti + srdeční vadu v Brně na klinice na Veveří u dr. Vlašína, který nám doporučil potrat (viz moje diskuze Rozštěp páteře/potrat). Dneska jsem byla u svého doktora v Kyjově oznámit mu jak jsme dopadli v Brně. Ten mě objednal do kyjovské nemocnice na pondělí. Aspoň, že to jde ještě pod narkózou, vyvolaný porod bych asi nepřežila
Páni, to je teda strašné. Jsou stejně hrozní, že to nechávají tak dlouho, copak si neumí představit jak té ženské je
Můžu se zeptat v kolikátém jsi týdnu? Neříkej, že už tak ve dvacátém ![]()
@Kleofasek : 13tt, ale i tak je to strašné na psychiku, včerejšek jsem celý probrečela a snoubenec musel ještě do práce, dneska je aspoň se mnou doma, ale chtěla bych to mít už za sebou
nedokážu si představit to čekání než se budem moct snažit o miminko, sice jsem otěhotněla neplánovaně i tak je to strašná bolest, když vím, že ho nebudeme mít, proto chceme začít, co nejdříve se snažením, aspoň to mi dává nějakou vyhlídku do budoucna ![]()
Vítám nové příchozí, kéž by to bylo v příjemnějším tématu.
@kk94 To je mi moc líto,
takhle je to ještě horší než jsme to měly my. Uplně s tebou soucitím.
@Kleofasek no mě dostala dr na gyndě, když hledala srdíčko a pak teda řekla, že není. A pak ten monitor na mě otočila abych se podívala. No to byl teda pocit. Nevěděla jsem, jestli jí mám poděkovat nebo jí nafackovat.
Dneska mi teda kolem poledne bouchly nervy. Furt psychicky v pohodě a najednou jsem řvala jako želva.
. možná kdyby člověk měl doma už jedno štěstíčko, tak by to nebylo tak smutný. Nakonec jsem zjistila, že oba hormony na tu štítnou žlázu mám dost pokleslý. Tak asi za to můžu vážně přičíst vinu endokrinoložce. chjo. ![]()
Muzu se přidat? Ja mám za sebou uz 3
posledni ted v únoru a zacneme se snažit zase asi v říjnu.
@kk94 píše:
@Kleofasek : 13tt, ale i tak je to strašné na psychiku, včerejšek jsem celý probrečela a snoubenec musel ještě do práce, dneska je aspoň se mnou doma, ale chtěla bych to mít už za sebou![]()
nedokážu si představit to čekání než se budem moct snažit o miminko, sice jsem otěhotněla neplánovaně i tak je to strašná bolest, když vím, že ho nebudeme mít, proto chceme začít, co nejdříve se snažením, aspoň to mi dává nějakou vyhlídku do budoucna
to je hrozný… četla jsem tvou diskuzi ještě dřív než jsi přišla sem a říkala si, že je to strašný
moc mě to mrzí… ![]()
@prdelka184 píše:
@Kleofasek no mě dostala dr na gyndě, když hledala srdíčko a pak teda řekla, že není. A pak ten monitor na mě otočila abych se podívala. No to byl teda pocit. Nevěděla jsem, jestli jí mám poděkovat nebo jí nafackovat.
Dneska mi teda kolem poledne bouchly nervy. Furt psychicky v pohodě a najednou jsem řvala jako želva.. možná kdyby člověk měl doma už jedno štěstíčko, tak by to nebylo tak smutný. Nakonec jsem zjistila, že oba hormony na tu štítnou žlázu mám dost pokleslý. Tak asi za to můžu vážně přičíst vinu endokrinoložce. chjo.
no to je hrůza.. kór, když jste byli pod kontrolou ![]()
@Ivettka129 píše:
Muzu se přidat? Ja mám za sebou uz 3posledni ted v únoru a zacneme se snažit zase asi v říjnu.
třetí? A co s tebou doktoři dělají? Doufám, že tě alespoň nějak hlídají a dělají nějaký vyšetření, aby se přišlo na to proč ![]()
@Ivettka129 píše:
Muzu se přidat? Ja mám za sebou uz 3posledni ted v únoru a zacneme se snažit zase asi v říjnu.
Ahoj, 3 to už je mazec. Snažíte se pořad o první nebo už doma nějaké štěstíčko máte? Snad už máte všechno zlé vybrané a teď už to vyjde!
@prdelka184 Doktoři to asi neřeší, když udělají totok. Někdy je prostě nechápu. Je to hrůza co se děje. Já sice jedno dítě doma už mám ale i tak se z toho nemůžu pořad dostat. Chce to čas. ![]()
@lmohy Manžel ve středu v práci brečel, že se těšil, že budeme mít prcka a já se furt nějak držela. Až dnes mi trošku bouchly nervy a rozeřvala jsem se. Ale snažím se na to nemyslet a myslet na to, až se začneme koncem srpna snažit. A uvidí se. Budu u doktorů nekompromisní. Já jim dám.
. Holt si s manželem zatím budem muset vystačit sami.
.
Taky se chci zeptat, holky vysazujete kyselinu listovou a nebo berete i teď v pauze?
@prdelka184 Ono je to lepší když se z toho člověk vybrečí než kdyby to držel v sobě. Léto uteče a zase se začnem všichni snažit a doufám že to každému vyjde co nejdřív a se šťastným koncem.
Já brala chytré miminko to obsahuje denní dávku kyseliny listove. Dr. mi poradila ať to na měsíc vynechám a pak to začnu brát znova. Zatím jsem si teda nevzala ale přemýšlím že to brát budu. Tím snad nic nezkazím.
@kk94
to je mi líto, že jste o miminko taky přišli.

Klidně se k nám přidej. A proč tě chudáku nechávají čekat až do pondělí?
To jste se dozvěděli až dneska?
Myslím, že snažit s emůžete klidně už za 3 měsíce od revize. Někdo na to najel třeba už za dva a podařilo se. Ale já dodržím aspoň ty tři. Myslím, že to stačí.
Na kontroly běhěm toho chodit nebudu, jen teď na jednu.
Pokud je to po revizi v pořádku, není vlastně co dál konrolovat. Ale zase budeš mít jistotu, že vše probíhá jak má. Možná je to tak i lepší.