Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@kopretina90 píše:
@Terezxx Najednou jich dám tak 30 a pak volám záchranku![]()
Já jich nedám ani těch 30
Jeden čas jsem jich dělala denně 50, ale musela jsem si to dělit na 25 a 25. Mezi tím jsem dělala kliky a výpady. Takže jsem udělala těch 25 dřepů, pak 25 výpadů a nakonec půlku kliků. Pak jsem si dala 2 minutky pauzu a vše znovu opakovala. Ale prý to nemá takový efekt, jako kdybych dělala vše najednou, ale už takhle to pro mě bylo maximum ![]()
@Terezxx Ale to snad ani neni zdrave, aby se udelalo treba 200 drepu v jednom kuse
Musi to byt obrovska zatez.
Já to zkoušela, ale zasekla jsem se na sedmém dni. Dřepy nejsou moje silná parketa.
![]()
@kopretina90 píše:
@Terezxx Ale to snad ani neni zdrave, aby se udelalo treba 200 drepu v jednom kuseMusi to byt obrovska zatez.
Tak radši jich udělat méně, ale vkuse. Jsem se ptala manžela, jak to je, a že jestli je lepší teda míň, ale dohromady nebo je lepší to rozdělit a udělat jich na 2× víc a on na to, že je lepší jich udělat víc a vkuse
Ale jemu se to říká, má fyzičku. Ten těch dřepů udělá najednou 100 na to hned 100 kliků.
to by mě zabilo. Mě docela láká běh, takže se asi místo dřepů pustím do něj, protože mě šíleně bolela kolena.
@Terezxx píše:
Tak radši jich udělat méně, ale vkuse. Jsem se ptala manžela, jak to je, a že jestli je lepší teda míň, ale dohromady nebo je lepší to rozdělit a udělat jich na 2× víc a on na to, že je lepší jich udělat víc a vkuseAle jemu se to říká, má fyzičku. Ten těch dřepů udělá najednou 100 na to hned 100 kliků.
![]()
to by mě zabilo. Mě docela láká běh, takže se asi místo dřepů pustím do něj, protože mě šíleně bolela kolena.
No ale manzel rika pravdu tak na pul…nejlepsi je udelat 20 dřepů a byt vycerpany, ze musim sednout a vydychat se.. nez udelat 20 dřepů s 5-ti prestavkama. Ale pred tim je dobre se protahnout. Ps. neznam nikoho, kdo udela 100 poctivých kliků.
@Danikoof píše:
No ale manzel rika pravdu tak na pul…nejlepsi je udelat 20 dřepů a byt vycerpany, ze musim sednout a vydychat se.. nez udelat 20 dřepů s 5-ti prestavkama. Ale pred tim je dobre se protahnout. Ps. neznam nikoho, kdo udela 100 poctivých kliků.
No však tak jsem to myslela
Udělat radši méně cviků, ale dohromady. Než víc, s přestávkou. Neznáš žádného vojáka? Ti mají povinné fyzické a těch kliků dělají víc než 100 a poctivé jsou. Musí být. Ty nepoctivé se nepočítají ![]()
@kopretina90 píše:
@Terezxx Ale to snad ani neni zdrave, aby se udelalo treba 200 drepu v jednom kuseMusi to byt obrovska zatez.
Není, pokud děláš squat dřep. Začala jsem dělat výzvu a to, že se to nedělá s klasickými dřepy, které jsme se učili na hodinách tělocviku, je asi podstatná věc. U klasických udělám 50 dřepů a taky by mě po pár dnech bolela kolena. U squat dřepu je padesátka na kolena vpoho, můžou bolet stehna, ale kolena ne.
Výzva je vymyšlena na squaty.
Začala jsem s výzvou, přidá se někdo, ať se můžeme podporovat? Vím, že diskuze už je starší, ale jsou tu i nové příspěvky. Budu ráda. ![]()
@sticky píše:
Není, pokud děláš squat dřep. Začala jsem dělat výzvu a to, že se to nedělá s klasickými dřepy, které jsme se učili na hodinách tělocviku, je asi podstatná věc. U klasických udělám 50 dřepů a taky by mě po pár dnech bolela kolena. U squat dřepu je padesátka na kolena vpoho, můžou bolet stehna, ale kolena ne.
Výzva je vymyšlena na squaty.
Koukala jsem na youtube, jak ten squat vlastně vypadá a přesně tomu říkám dřepy.
a přesně z toho mě bolí kolena. Ale neříkám, že jsem si dlouhá léta nemyslela, že je dřep to, co nás učili ve škole
V technice bych mít problém neměla.
@Terezxx píše:
Koukala jsem na youtube, jak ten squat vlastně vypadá a přesně tomu říkám dřepy.![]()
a přesně z toho mě bolí kolena. Ale neříkám, že jsem si dlouhá léta nemyslela, že je dřep to, co nás učili ve škole
Nečetla jsem celou diskuzi, ty máš problémy s koleny už delší dobu, nebo jenom v souvislosti s dřepy? U těch dřepů nesmíš jít moc dolů, nebo mít nerovná záda, z toho taky můžou bolet kolena. Jsem tu výzvu viděla teprve nedávno a říkala jsem si, že je nějaká blbost dělat tolik dřepů „školsky“, tak proto jsem se začala zajímat, jaké dřepy dělat. Podle českého návodu na výzvu by mě ale nenapadlo, že se jedná o neklasické dřepy.
@Terezxx píše:Řekla bych, že bude hodně špatných provedení. Viděla jsem kolikrát jako s vystrkováním zadku - což je podle mě špatně. Měla by jít kolena dopředu a zadek zůstávat stále v jedné ose nad patami.
Koukala jsem na youtube, jak ten squat vlastně vypadá a přesně tomu říkám dřepy.![]()
@Tiger-lily píše: Řekla bych, že bude hodně špatných provedení. Viděla jsem kolikrát jako s vystrkováním zadku - což je podle mě špatně. Měla by jít kolena dopředu a zadek zůstávat stále v jedné ose nad patami.
To máš pravdu, i na ukázkovém videu jsem viděla, že to někdo dělal lehce blbě. Neříkám teda, že to určitě dělám dobře, ale tím, že necítím nic krom svalů, tak snad ano. Snažila jsem se na to nakoukat vícero videií, abych měla představu, jak na to.
@sticky píše:
To máš pravdu, i na ukázkovém videu jsem viděla, že to někdo dělal lehce blbě. Neříkám teda, že to určitě dělám dobře, ale tím, že necítím nic krom svalů, tak snad ano. Snažila jsem se na to nakoukat vícero videií, abych měla představu, jak na to.
@Tiger-lily píše:Koukla jsem na nějaké video a řekla bych, že těžce blbě. Vystrkování zadku je fatal error vždycky a nevede to k žádnému výsledku.
To ano, s tím zadkem souhlasím. Nějaké video, které vyjede na googlu mezi prvními, tak tam ten zadek hodně vystrkuje. Viděla jsem třeba i to, že je někdo nahrbený, tak to podle mě vede k bolesti zad, nebo kloubů.
@sticky Tak jistě. Nic se tím neposiluje, akorát se tím podpoří špatné držení těla.