Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@M_Vladim píše: Více
Já tam byla, ale nebylo to ještě úplně opravené. Ex je fanoušek, jeho kamarádi dokonce nějakou malou tvrz koupili a opravují, dělají tam i nějaké akce.
Celkem jich bylo vystavěno 830, což je dle mě neskutečné číslo.
@Anna766 píše: Více
Jak se to vezme. Je to opravdu hodně, ale v plánu jich bylo víc. Nicméně se uvádí dokončení téměř 10 000 pevnostních objektů.
Dostavba byl hlavní důvod, proč Hitler v Mnichově tak spěchal. Wermacht v tě době byl sice početný, ale nebyl až tak vybavený, aby přes opevnění hladce přešel. Počítalo se, že na jeden řopík přijde asi o dva tanky, padne 10 mužů a z boje bude vyřazeno dalších 50. To by pak znamenalo ztratit v průlomech jistě přes 1000 tanků (to by ovšem byly všechny) a obrněných vozidel a 60 000 mužů. Výpočty se ale dost různí, neberte mě za slovo. Ale v každém případě to bylo tehdy pro wermacht moc - především stavy techniky výrazně doplnil až z našich zabraných zásob. A hlavně by to mohlo být pro Hitlera politicky neúnosné.
Příspěvek upraven 09.04.24 v 17:17
@Anna766 píše: Více
Vím, jsem z pohraničí. Ale taky jsem si dlouho myslela, že se tomu říká prostě „malej bunkr“.
Pražský hrad je podle Guinessovy knihy rekordů největší starobylý hrad na světě.
V Česku je více než 2000 hradů, což je jedna z nejvyšších hustot hradů v zemi na světě.
Tolik hradů a tak málo princezen…asi je všechny sežral drak ![]()
I když potomků šlechticů je tu celkem dost…
V hradech a zámcích jsme velmoc.
Jenže každá hůl má dva konce. Tady jsou tím druhým finance. ![]()
@Magical-eyes píše: Více
Tchyně mě během prvního těhotenství varovala, že dítě může zdědit deformitu, kterou má ona (odoperovanou), že jsou potomci habsburských levobočků a tohle občas „vyplave“…
Že do vesmíru lítali kříženci z řad toulavých psů to víme, byli vybíráni proto že byli zvyklí na tvrdší život na ulici a tudíž se předpokládalo že vydrží tvrdé podmínky nácviku a letů.
Ale že byly vybírány vesměs fenky, to už se tolik neví. Prý se lépe učily potřebné návyky, ale také proto že moč psích kosmonautů se během cesty shromažďovala ve speciálním zařízení a to jde u fenek lépe, protože samci psů u močení zvedají nožičku a je to složitější je to naučit. Že bylo těch fenek v kosmu tolik, to jsem ani nevěděla. Po Lajce následovaly Zulka, Žemčužina, Bělka, Strelka, Včelka, Muška, Černucha, Zvězdočka.
Zajíci nemají oční víčka, tudíž i spí s otevřenýma očima. Taky proto že si lidi mysleli že nikdy nespí, tak se se velikonoční zajíc symbolem zmrtvýchvstání.
Ano, jsme jako firma přihlášení. Akorát mám obavu, že až si pro to někdo zvenku přiběhne, tak ho tam za krádež sejme dvacet chlapů, protože se na to “nesmí sahat” (máme boxy s alarmem a furt tam někdo lezl) a stálo to majlant
. Kromě toho záchranář, co nás školil, tak říkal, že nechápe, proč to dáváme na haly, když to určitě klepne někoho z oficu a ne fyzicky pracující ve výrobě
![]()