Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V souvislosti s dnešními kolapsy z počasí:
Víte, že v aplikaci Záchranka najdete, kromě pohotovostí, v sekci Lokátor i umění nejbližších AED (automatických defibrilátorů )?
Dočetla jsem knížku o řopících. Donedávna jsem nevěděla co to je a že to vlastně znám, jen ne pod tímto názvem. Ani muž nevěděl co je řopík a proč se tak jmenuje… víte někdo? ![]()
@Anna766 píše: Více
Já myslím, že nějaké to vojenské opevnění. (bez googlu) ![]()
já vím díky Ulici, někdy loni to tam bylo vysvětlené, jeli se tam podívat. A nedávno o tom mluvili ve zprávách, že jsou některé na prodej.
@vokishka píše: Více
Jsou. Já u nich taky byla, několikrát, ale vůbec jsem nevěděla že se tomu tak říká, znám to jako bunkry, nebo pevnění,
Objekt Ředitelství opevňovacích prací…
Moje poslední návštěva: Stachelberg. ![]()
Příspěvek upraven 08.04.24 v 11:01
@Anna766 Nejdřív jsem neměla tucha, ale jak jsem to tu četla, tak prvně to nakonec neslyším. Jen moje hlava toto vypustila.
To náhodou vím. Na FB jsem členem ve skupině Opevnêné králicko. ![]()
Já to znám zase díky tomu, že si to lidi předělávají na „chatičky“…
@M_Vladim píše: Více
Kudznudy i s dětmi.
![]()
Kompletně asi 11 km a spousta schodů:
https://www.stachelberg.cz/
Příspěvek upraven 08.04.24 v 11:44
@Havlova píše: Více
Jsou tam i řopíky a jeden je dobově vybavený a přístupný.
Zjistíte, že i když to zvenku tak nevypadá, uvnitř není zrovna místa nazbyt. ![]()
Na místě se dá i chvíli spočinout, tvrz je muzeum a provádí se tam.
Jinak se s řopíky potkáte třeba podél cesty z Labské boudy na Zlaté návrší, nebo třeba z Luční na Výrovku, abych jmenoval aspoň některé, co jsem obešel.
Asi 20km od Stachelberku je tvrz Hanička a Adam. Taky muzejní objekt.
S řopíky se potkáte i jinde, například za mostem na břehu Berounky v Karlštejně i zatopený u paty Žďákovskěho mostu a jinde. ![]()