Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice píše:
@Anna766 porad nechapu, jak z Istvana udelali Pistu. Ja tam tu podobnost neslysim.
ISTvan pISTa
@Havlova píše:
ISTvan pISTa
To by se mu taky mohlo rikat fIŠTa. ![]()
@malákráličice píše:
@Anna766 porad nechapu, jak z Istvana udelali Pistu. Ja tam tu podobnost neslysim.
Maďaři no ![]()
@malákráličice píše:
To by se mu taky mohlo rikat fIŠTa.
Mám kolegu, jmenuje se Štefan, takhle jak píšu, Štefan, ne Štěpán a Pišto se mu říká. Taky mi to přišlo divný. ![]()
@Anna766 píše:
Mám kolegu, jmenuje se Štefan, takhle jak píšu, Štefan, ne Štěpán a Pišto se mu říká. Taky mi to přišlo divný.
Tak Štěpán, Štefan a Ištván je vlastně stejné jméno jen v různých jazykových podobách (dále třeba Stephen, Steven, Esteban, Étienne…). Proto se těmto všem může říkat Pišto (taky nevím proč).
@lucad77 píše:
Tak Štěpán, Štefan a Ištván je vlastně stejné jméno jen v různých jazykových podobách (dále třeba Stephen, Steven, Esteban, Étienne…). Proto se těmto všem může říkat Pišto (taky nevím proč).
Však jsem o tom psala tady už.
@gabrriel píše:
Jj, a pod nákladními auty rozdělávají oheň, aby nemrzlo palivo.
To mi připomíná ten vtip, jak se baví Čech s Rusem, Čech mu říká: „Heleď, já jsem četl, že prý u vás máte běžně v zimě třeba -35 stupňů, je to pravda?“ „-35, ale prosím tě, tak to pěkně kecaj, to jsme tu fakt nikdy neměli, tak -15, maximálně někdy -20, míň ne…“ „Ale já jsem viděl obrázky, že vám normálně padali z drátů zmrzlí ptáci.“ „Jo tááák, ty myslíš venku!“
@Havlova píše:
Jj, a pod nákladními auty rozdělávají oheň, aby nemrzlo palivo.
nejen palivo, ale i zmrzlé pneumatiky aby nepraskly zkřehnutím
Zaujalo mě, že maďarská prezidentka se jmenuje Káča Nováková… respektive Katalin, ale Nováková je…i když teda už brzy nebude prezidentkou, protože neustála rozhořčení veřejnosti nad tím, že omilostnila někoho, kdo kryl pedofilii.
Jen prostě to příjmení Nováková se mi úplně do Maďarska nehodí.
Ale vizuálně je mi o dost sympatičtější než její kolegyně ze severu paní Čaputová.
Delfíni se rodí vousatí a po narození jim vousy vypadají. Zůstane důlek ( jsou ve dvou řadách), který umí zachytit elektrické napětí.
Vynálezce prvního kulometu - Maximov ohluchnul kvůli neustálému testování jeho zbraně..
To vedlo jeho syna, aby vynalezl chrániče uší…
@smile_xxx jj zdužnatělé květenství. A o paprice nás teda učili, že je to vysychavá bobule a ne lusk, jak se píše v kuchařkách ( plněný paprikový lusk)…
![]()