Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ester13 píše:
Bohužel se vykřesala z mrtvice?
Dal přednost kontrole domu před nákupy?
Po rozchodu jsi měla dva milence, pak se vrátíš a myslíš, že to pro ni je automatické, odpustit? Že nemá právo se zlobit?
Zakazuješ ji vstup k vám do bytu?
Opravdu si myslíš, že je chyba JEN na její straně? Každá mince má dvě. Promiň, nesoudím Tebe, ale rozhodně ani ji… Nemůžu napsat, že je ona psychopat, bohužel.
1.slova mého manžela a jeho otce
2.opět planý poplach-bez alarmu měl nervy v klidu-nákup jen vyvrcholení všeho
3.myslím,že je to náš vztah
4.poté co chtěla dceru do své péče jen proto že ji nikdo jiný nezbyl,tak ano nikdy…
Neříkám,že jen její,ale s ost.lidmi mám vřelý a komunikativní vztah. Vše vyvrcholilo jejím chováním,ale zbytečné obhajovat.
![]()
Amber_1977 píše:
Dámy a jste si jisté, že tím, že zakladatelce diskuze napíšete, že ani ona není svatá, jí něčím pomáháme???
Má problém - tudíž chce pomoci ten problém řešit, nepotřebuje slyšet, že není dokonalá… Promiňte, nechci tu být za chytrou, ale tenhle přístup, když prosí o pomoc, se mi vůbec nelíbí a není fér. Myslet si můžu cokoli, ale neměla bych soudit.
A s prominutím, fakt, že tchyně jí bere jako konkurenc a absolutně ji jako partnerku svého syna nerespektuje, problém je. Fakt, že syn je bohužel narozdíl od své sestry mamánek, je problém ještě větší, a to od chvíle, kdy si založil vlastní rodinu…
kdyby me manzel opustil , nasel si dve milenky a pka se ke me vratil, tak si nemyslim, ze moji rodice by s nim nejak extra vychazeli nebo se s nim vubec bavili…
tohle nevyresi nikdo - bud bude brat sveho muze takoveho jaky je i s jeho rodinou ktera k nemu patri nebo ne a nebude mit klid nikdy a pak nechapu smysl byt spolu ![]()
jA NEJAK NECHAPU PROC DISKUSE?CO CHCES SLYSET?hold sinerozumis s tchyni,podle toho co pises,tak nevidim,ze by manzel stal nejak na jeji strane,tvoji tchyni chapu,kdyby mi cnacha utekla od chlapa,pak si nasla milence,pak se k chlapovi zase vratila,udelala si rychle dite?co jako?To ,ze tchyne ma vecne bremeno na baraku,chapu,budte radi,ze vam vubec neco dala
Myslim si ,ze nejsi vubec tolerantni,chtelo by to trosku taktnosti,co ti treba vadi na tom,ze babicka vola tve dceri?trikrat tydne?to mas byt spis rada ne?Jednou je to matka tveho chlapa,smir se s tim,me by treba zase vadilo,ze ty si se svoji matkou volas kazdy den ![]()
Uplně ti rozumím,u nás to neni až tak,ale taky mě tchyně pěkně sere.Naštěstí muj manžel stojí při mě.Sám ví jaká je jeho matka psychopatka a nebojí se to říct i jí.Plno sil na dlouhý život s tchýní!
Neda mi to, ale myslim, ze bys potrebovala meho manzela, nebo jeste lepe manzela me zname… Pak bys vedela, ze tvoje problemy jsou fakticky prkotiny… Ja to nechapu, co konkretne ti tak hrozne vadi na tchyni? Ja to z toho tedy vubec nepochopila… a ze manzel stoji jeste za tebou me dost prekvapuje, pokud tchyni nesnasis z tak malichernych duvodu, jake jsi uvedla…
Nejsi jim vubec za nic vdecna… a pritom jste bydleli v jejich byte, prepsali na vas chalupu(pocitam, ze ma vetsi cenu nez je cena elektriky a alarmu a nenpises o tom, ze by vas tyhle poplatky nejak ruinovaly).Ty ses tchyni zrejme od zacatku vyhybala a abyste dobre vychazela jsi se nikdy presprilis nesnazila(aspon podle toho, co pises). Kdyz jste meli s manzelem problemy, nasla sis dva milence, odesla jsi od nej, on postavil vas spolecny byt, vratila ses… no uprimne, ja bych jako tchyne asi nejasala…
Uprimne by me zajimal nazor druhe strany… ![]()
Amber_1977 píše:
Dámy a jste si jisté, že tím, že zakladatelce diskuze napíšete, že ani ona není svatá, jí něčím pomáháme???
Má problém - tudíž chce pomoci ten problém řešit, nepotřebuje slyšet, že není dokonalá… Promiňte, nechci tu být za chytrou, ale tenhle přístup, když prosí o pomoc, se mi vůbec nelíbí a není fér. Myslet si můžu cokoli, ale neměla bych soudit.
A s prominutím, fakt, že tchyně jí bere jako konkurenc a absolutně ji jako partnerku svého syna nerespektuje, problém je. Fakt, že syn je bohužel narozdíl od své sestry mamánek, je problém ještě větší, a to od chvíle, kdy si založil vlastní rodinu…
Mnohokrat je lepsi slyset pravdu,ikdyz negativni na svoji stranu,je zrejme,ze v tomhle pripade ma nejen tchyne problem
Navic pokud by to bylo az tak hrozne souziti,proc by se zakladatelka vracela ,ze ![]()
Ester13 píše:
Bohužel se vykřesala z mrtvice?
Dal přednost kontrole domu před nákupy?
Po rozchodu jsi měla dva milence, pak se vrátíš a myslíš, že to pro ni je automatické, odpustit? Že nemá právo se zlobit?
Zakazuješ ji vstup k vám do bytu?
Opravdu si myslíš, že je chyba JEN na její straně? Každá mince má dvě. Promiň, nesoudím Tebe, ale rozhodně ani ji… Nemůžu napsat, že je ona psychopat, bohužel.
Hm, tak nejako…
plus mi ešte udrelo do očí, že sa tvárila že spí, keď mala prísť na návštevu alebo odišla, viní ju z pôrodu v 35tt, odmietla jej ponuku na kočíkovanie syna, čaká, kedy umrie… Tak si hovorím, bola tam vôbec snaha o nejaký normálny vzťah s tchýní?
jpichova - keď manželovi nevadí, že to všetko platí, prečo to vadí tebe?
U psycholožky jsme byli,ale kvůli dceři,z toho jak ji má tchýně v hrsti. Zakázala styk s dítětem bez rodičů,telefonáty max. 1× za 14 dní. Dcerka se v 8-mi pořád pokálí,nekomunikuje…manžel se jí to bál říct než ho dotlačil švagr,protože jejich dcera měla to samé a v 18 utekla z domu-ráda bych se toho vyvarovala. Moje lékařka si na ní po 4 letech pamatuje jako na despotickou paní/jednou s ní byla na injekci/ a proto psychologa sama doporučila.
Co se týče nevěry ta právě vyústila z manželova chování…A proč jsem s ním? Někdy sama nevím,ale to co jsem potkala,když jsme spolu nebyli bylo ještě horší. A bylo tu dítě,hypotéka…asi životní chyba.
Zakladatelko,ja se obavam,ze tady zadne poplacani na rameno nenajdes,hold mela by sis uvedomit svoji znacnou chybu,kterou si zasadila uz zacatkem sveho vztahu ke tchyni ![]()
Ty problémy, ale existovaly před její nevěrou - to bylo jenom příliš hloupé vyvrcholení.
Mně osobně rozhodně nepřijde nic normálního na faktu, že rodiče mi darem dají nemovitost, napíšou si tam věcné břemeno dožití (což bych ještě chápala), naši rodinu tam nepustí a ještě si nechávají svoje živobytí námi platit.. To tedy rozhodně není košer. Umím si představit, že my budeme financovat zásadní opravy, jako výměna oken, fasáda,… Ale rozhodně nebudu za rodiče platit inkaso s telefonem (pokud by tam nebyl zvlášstní důvod, pokud se oboustranně celá rodina takto nedohodneme..) a de facto je živit s tím, že si na chalupu ani nemůžu na víkend zajet, že se mi tam nepostarají o zahradu ve smyslu - neokoou mi brambory, mrkev,…
To, že je jejich manželství v současnosti v rozkladu, se ani nedivím, ale neodstartovalo se nevěrama manželky, ale už dávno před tím tím, že se neřešily vztahy mezi synem + jeho rodinou a jeho rodiči/maminkou a nestanovila se jasná pravidla..
Z tohohle se teda těžko ti dva vyhrabou a šrámy už tam i tak zůstanou napořád, ale upozorňovat manželku na to, co všechno zvorala ona, jí teda v řešení situace nijak nepomůže.
Amber_1977 píše:
No, ono jej tým totiž môžme vo finále pomôcť viac, než priateľským poplácaním po pleci a hláškou, aké to má chudinka ťažké.. ![]()
Gabika píše:Amber_1977 píše:No, ono jej tým totiž môžme vo finále pomôcť viac, než priateľským poplácaním po pleci a hláškou, aké to má chudinka ťažké..
Souhlasím s Tebou Gabika. ten příspěvek totíž není volání o pomoc, ale celý jen a pouze o nenávisti, bohužel.
Tak si nasype popel na hlavu, všem v téhle diskuzi se omluví, že ji vůbec založila… A v jejích problémech jí to pomůže jak? Pokud vím, tak se neptala, kdo za co může, ale jak to má řešit…
marra píše:
Zakladatelko,ja se obavam,ze tady zadne poplacani na rameno nenajdes,hold mela by sis uvedomit svoji znacnou chybu,kterou si zasadila uz zacatkem sveho vztahu ke tchyni![]()
Tak zacnete chodit k psychologovi i vy, zrejme je problem hlubsi, nez tu pises… bohuzel jsem stale nejka nepochopila, proc ma dcera problemy kvuli tchyni? Vzdyt s ni nezije, ne?