Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Amber_1977 píše:
Ty problémy, ale existovaly před její nevěrou - to bylo jenom příliš hloupé vyvrcholení.
Mně osobně rozhodně nepřijde nic normálního na faktu, že rodiče mi darem dají nemovitost, napíšou si tam věcné břemeno dožití (což bych ještě chápala), naši rodinu tam nepustí a ještě si nechávají svoje živobytí námi platit.. To tedy rozhodně není košer. Umím si představit, že my budeme financovat zásadní opravy, jako výměna oken, fasáda,… Ale rozhodně nebudu za rodiče platit inkaso s telefonem (pokud by tam nebyl zvlášstní důvod, pokud se oboustranně celá rodina takto nedohodneme..) a de facto je živit s tím, že si na chalupu ani nemůžu na víkend zajet, že se mi tam nepostarají o zahradu ve smyslu - neokoou mi brambory, mrkev,…
To, že je jejich manželství v současnosti v rozkladu, se ani nedivím, ale neodstartovalo se nevěrama manželky, ale už dávno před tím tím, že se neřešily vztahy mezi synem + jeho rodinou a jeho rodiči/maminkou a nestanovila se jasná pravidla..
Z tohohle se teda těžko ti dva vyhrabou a šrámy už tam i tak zůstanou napořád, ale upozorňovat manželku na to, co všechno zvorala ona, jí teda v řešení situace nijak nepomůže.
pokud je ale na materske, tak penize na to vydelava jeji muz a jak bude podporovat sve rodice je jeho vec… pokud jeho rodina deti nestradaji vtom dusledku.. jak jsme rikala, vrazi to do sveho.. kazdemu proste prijde normalne neco jine, je z vlastni rodiny na neco jinaho zvykly, kazdopadne pokud tam jsou takove vazne veci, zakladatelka vi, ze to stoji jako manzelstvi za prd.. tak je asi lepsi jit od sebe, protoze z toho dle asi stesti nekouka nikdy ![]()
marra píše:Amber_1977 píše:Mnohokrat je lepsi slyset pravdu,ikdyz negativni na svoji stranu,je zrejme,ze v tomhle pripade ma nejen tchyne problem
Dámy a jste si jisté, že tím, že zakladatelce diskuze napíšete, že ani ona není svatá, jí něčím pomáháme???
Má problém - tudíž chce pomoci ten problém řešit, nepotřebuje slyšet, že není dokonalá… Promiňte, nechci tu být za chytrou, ale tenhle přístup, když prosí o pomoc, se mi vůbec nelíbí a není fér. Myslet si můžu cokoli, ale neměla bych soudit.
A s prominutím, fakt, že tchyně jí bere jako konkurenc a absolutně ji jako partnerku svého syna nerespektuje, problém je. Fakt, že syn je bohužel narozdíl od své sestry mamánek, je problém ještě větší, a to od chvíle, kdy si založil vlastní rodinu…Navic pokud by to bylo az tak hrozne souziti,proc by se zakladatelka vracela ,ze
Hrozné soužití s manželem nebylo,asi jsem žila v naději,že se od ní osvobodí ![]()
Amber_1977 píše:
Tak si nasype popel na hlavu, všem v téhle diskuzi se omluví, že ji vůbec založila… A v jejích problémech jí to pomůže jak? Pokud vím, tak se neptala, kdo za co může, ale jak to má řešit…marra píše:
Zakladatelko,ja se obavam,ze tady zadne poplacani na rameno nenajdes,hold mela by sis uvedomit svoji znacnou chybu,kterou si zasadila uz zacatkem sveho vztahu ke tchyni
A co tím chtel basnik rict?Hele,ja uz jsem poradila,najit u sebe taktnost,a zacit se chovat ke tchayne normalne,ne kdyz prijede,jit spat ,ze?cela tahle diksuse souvisi se vsim,chapes?je jasne,ze nebudeme konejsit zakladatelku,ale taky si urcite spojime jedna a jedna a rekneme k tomu svuj nazor
Amber_1977 píše:
Tak si nasype popel na hlavu, všem v téhle diskuzi se omluví, že ji vůbec založila… A v jejích problémech jí to pomůže jak? Pokud vím, tak se neptala, kdo za co může, ale jak to má řešit…marra píše:
Zakladatelko,ja se obavam,ze tady zadne poplacani na rameno nenajdes,hold mela by sis uvedomit svoji znacnou chybu,kterou si zasadila uz zacatkem sveho vztahu ke tchyni
Nejde o to, aby sa ospravedlňovala za založenie diskusie, ale o to, že by si po sebe mala prečítať, čo píše, a ako to vlastne vyznieva a možno pouvažovať nad zmenou postoja. Jej tchýně jej nebude konkurenciou, pokiaľ ju ona sama za konkurenciu považovať nebude (pričom som nepochopila, prečo by vlstne konkurenciou mala byť…) Cesta od tchýně k nej je rovnako dlhá ako od nej k tchýni. Rozhodne by mala s ňou aspoň normálne komunikovať, v láske ju mať nemusí, ale rešpektovať by ju mala. Ja mám ale zo zakladateľky pocit, že reaguje ako býk na červenú na všetko, čo s tchýní súvisí, a to rozhodne dobré vzťahy v rodine neurobí.
EDIT - opravená citácia
Příspěvek upraven 03.12.11 v 16:22
Ano, právě proto radím návštěvu psychologa, tedy profesionála, který narozdíl od nás všech ji nebude ani hladit po rameni, ani jí nebude vysvětlovat, jak je blbá. Ale pomůže jí najít řešení.
U nás doma tyhle hry na hledání viny jednoho krásnýho dne skončily tatínkovou smrtí. A netvrdím, že tady to skončí stejně, ale on i hloupý rozvod nebo manželovy nevěry, či hodpoda, či cokooi jiného je dost zoufalá prohra.. A mrzelo by mě, kdyby se jí paní dožila jenom kvůli tomu, že jí tu budeme vyjadřovat lítost, případně upozorňovat na její chyby..
Gabika píše:
No, ono jej tým totiž môžme vo finále pomôcť viac, než priateľským poplácaním po pleci a hláškou, aké to má chudinka ťažké..![]()
mroe píše:
Tak zacnete chodit k psychologovi i vy, zrejme je problem hlubsi, nez tu pises… bohuzel jsem stale nejka nepochopila, proc ma dcera problemy kvuli tchyni? Vzdyt s ni nezije, ne?
Nežije,jen si ji jako malou často brávala než chodila do školky a teď si na ní bere vlastnické právo,včetně plánované adopce.
jpichova píše:marra píše:Hrozné soužití s manželem nebylo,asi jsem žila v naději,že se od ní osvobodíAmber_1977 píše:Mnohokrat je lepsi slyset pravdu,ikdyz negativni na svoji stranu,je zrejme,ze v tomhle pripade ma nejen tchyne problem
Dámy a jste si jisté, že tím, že zakladatelce diskuze napíšete, že ani ona není svatá, jí něčím pomáháme???
Má problém - tudíž chce pomoci ten problém řešit, nepotřebuje slyšet, že není dokonalá… Promiňte, nechci tu být za chytrou, ale tenhle přístup, když prosí o pomoc, se mi vůbec nelíbí a není fér. Myslet si můžu cokoli, ale neměla bych soudit.
A s prominutím, fakt, že tchyně jí bere jako konkurenc a absolutně ji jako partnerku svého syna nerespektuje, problém je. Fakt, že syn je bohužel narozdíl od své sestry mamánek, je problém ještě větší, a to od chvíle, kdy si založil vlastní rodinu…Navic pokud by to bylo az tak hrozne souziti,proc by se zakladatelka vracela ,ze
A osvobodilpisu to uz po druhe,nezapomen,ze je to jeho matka,a podle toho co pises,mi neprijde,ze by si s ni kazdy den volalm,nebo se kazdy den po praci stavoval na veceri ne?maji normalni kontakt ne?jako vsude? ![]()
Zakladatelko,máš pravdu!Marno vysvětlovat někomu,kdo nežil tchyni-megeru.
Amber_1977 píše:
Díky AMBER-všem se tedy omlouvám jaká jsem strašná nenávistná snacha,která omezuje svoji ubohou tchyni a dokonce po ni chci,aby si platila,co je mimo rozsah majitele nemovitosti. Já vím,oni pořád cigarety zdražujou.
Ježiši zakladatelko!proc si tak vybusna,mi se ti jen snazime rict,ze je chyba i na tve strane,a to se zdrazovanim cigaret opravdu nesouvisi,pokud takhle vybuchujes v komunikaci s tchyni tak se ani nedivim tomu hjaky mate vztah
![]()
marra píše:jpichova píše:A osvobodilpisu to uz po druhe,nezapomen,ze je to jeho matka,a podle toho co pises,mi neprijde,ze by si s ni kazdy den volalm,nebo se kazdy den po praci stavoval na veceri ne?maji normalni kontakt ne?jako vsude?marra píše:Hrozné soužití s manželem nebylo,asi jsem žila v naději,že se od ní osvobodíAmber_1977 píše:Mnohokrat je lepsi slyset pravdu,ikdyz negativni na svoji stranu,je zrejme,ze v tomhle pripade ma nejen tchyne problem
Můj manžel svou matku nenávidí…a to doslova,bere ji jako rodiče,který mu dal život. Co jsem spolu chodili,nikdy k ní neměl vztah,mluvil o ní jako že bohužel přežila mrtvici apod. Dost mě to tenkrát vyděsilo. Po pár vzpomínkám,co mi povyprávěl a co už teď za 10 let spolu vím,se nedivím. Ono bouchnout se a zmlátit děcka,že jsem se bouchla,no nevím
. Volala denně,vždycky se naštval,zařvala pak zvedl telefon a na půl metru poslouchal její
.Pak předal malou,která odpovídala ano,ne…slyšet její hlas tak bylo na
i mě. Psycholožka omezila styky s dítětem,viz.nahoře,ale on se jí to bál říct a tak volá 3× týdně,on řve už jen 3× týdně. S mojí mámou mluvíme skoro denně a třeba i hodinu,prostě máme si co říct,on jen poslouchá nemluví,kýve,skřípe zuby a pak je naštvaný a odnášíme to my.
Mám z téhle debaty tak strašně nepříjemný pocit.Ze zakladatelky cítím jen zahořklost a zlobu.Četla jsem dvakrát úvodní příspěvek a nepřišla jsem na nic,čím si zasloužila ona tchýně takovou nenávist.Podle mě je to nemocný,labilní člověk se kterým se tak musí i jednat.Nemocné nervy,nejsou žádná sranda.I podle úvodních slov,měla snahu být na tebe milá,ale asi to nepadalo na úrodnou půdu.Víš jak muselo být a je tvému muži,když ví,že se nenávidíte s člověkem co ho porodil?
Snažila jsi se tomu zabránit?Říkáš,že už nebydlíte spolu,já ani neuznávám soužití dvou generací-to nedělá dobrotu,a tím to máš snazší ,ale jednou za čas se člověk může zapřít a svoji nenávist ukočírovat.
S darovanou chatou-no nemuseli jste jí přijmout a myslím,že v konečném efektu se vám tahle investice nakonec vyplatí tak o co jde?Jistě,že elektřinu by si měla platit sama,ale říkáš,že tam bydlí jen půl roku?Takže asi má důchod a platí si ještě byt?
A jak děti?Ona je na ně zlá,nebo je nějak vydírá,že musela dcera k psychologovi?A co ty?Ty jsi v pohodě,nebo jsi taky trochu hysterická?Víš,že chlapy si vybírají ženy podobné jejich matkám?
A řešit problémy nevěrou-no podle mě je to jen výmluva,aby sis to nějak omluvila.Omlouvám se,ale rada zní,naučit se tolerovat lidi a stáří.Kdoví,jak na tom budeme my.
Asi to nebude nejlepší tchýně pod sluncem,ale mohlo se to řešit diplomatičtěji,než si ve finále vulgárně nadávat ![]()
marra píše:
Ježiši zakladatelko!proc si tak vybusna,mi se ti jen snazime rict,ze je chyba i na tve strane,a to se zdrazovanim cigaret opravdu nesouvisi,pokud takhle vybuchujes v komunikaci s tchyni tak se ani nedivim tomu hjaky mate vztah![]()
Já nevybuchuju,já to píšu s úsměvem,jaká jsem strašlivá snacha,s ní jsem se nikdy nehádala. Jen jsem ji řekla 2 věty,že si s ní nemám o čem povídat a že si za vše může sama. Toť vše. Od té doby ona nespí…Asi nečekala že se vůbec ozvu
Podívej, tohle je to poslední, čím bych se trápila. Pokud je to přesně tak, jak píšeš - že se na tebe tchýně vyptává a chce vaše dítě adaptovat, tak to mluví pouze o tom, že je opravdu psychicky nemocná, tomu bych se spíš usmála a snažila se to taktně přecházet..
Pokud má na vnoučata tak špatný vliv, tak bych to prvořadě řešila s manželem - snažila se s ním dohodnout na tom, že děti v kontaktu s babičkou prostě nebudou, ale když to uděláš direktivně bez jeho souhlasu, tak jsi opět v nezáviděníhodné pozici té špatné, co rozvrací rodinu..
Podle mě je nejdůležitější narovnat si vztahy s manželem a s ním teprve pak hledat dohromady nějaká kompromisní řešení.. Ale bez jeho podpory, ať uděláš blbost nebo správnou věc - vždycky to bude špatně a může ti to kdykoli vyčíst.. Nehledě na to, že za děti jste zodpovědní oba dva stejně, tudíž na jejich výchovu máte oba stejné právo.. Nemůžeš ho obcházet, on by si to taky asi nedovolil..
jpichova píše:
Nežije,jen si ji jako malou často brávala než chodila do školky a teď si na ní bere vlastnické právo,včetně plánované adopce.
Jemu to vadí taky,ale bojí se jí říct o peníze.
Když se k vám někdo chová od počátku jako k onuci,chodí se vyptávat k vám do práce,jaký jste člověk ,vy máte „jen“střední školu a pracujete v bance-asi málo,na každé návštěvě se chová jako počasí-oblačno,sluníčko.....:nevim:
6 let mi trvalo než jsem ji řekla první křivé slovo,do té doby jsem si nechávala srát na hlavu. Po 8-mi letech jsem ji poslala do prdele. Já myslím,že je to dost dlouhá doba. Možná jsem měla jít k psych. už dávno. Teď ona jen sklízí,co zasela. Její dcera odešla z bytu kvůli ní ve 20-ti letech a vzala si prvního,kdo ji zkřížil cestu,jsou spolu sice dodnes,no taky to vypadá,mají jednu dceru,která byla také silně ovlivňována tchýni a jak dopadla-tetování,piercing/to neznamená,že je to špatné/,prav.útěky z domova.
Ale marno vysvětlovat někomu......