Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano přesně tak.Ten původní příspěvek byl jen o nenávisti,o vzteku,ale ne o příčinách.Je asi pravda,že ve vzteku jsi ho asi psala,ale pak se nediv reakcím.V podstatě jsi tam ze sebe udělala ublíženou necitelnou bestii a z tchýně ubohou,vetchou stařenku,co vám dala chatu ![]()
„Svoji tchyni nenávidím“
„dostala i mrtvici asi před 15 lety,bohužel se vykřesala“
„Když měla přijet dělala jsem že spím,pak jsem kolikrát i jela radši ven,abych ji neviděla“
„našla jsem si milence,jednoho,pak druhého a pak od manžela na rok odešla. Nakonec jsem se vrátila,nastěhovali se do novýho bytu,který se na hypošku stavěl během našeho odloučení a pořídili si druhé mimi“
„Tchýně mi řekla,že mi jako odpouští,že jsem manžela opustila“
„Tak na ulici nám s pláčem řekla,že je ráda,že jsme ji ho ukázali aspoň na ulici a já po ní vyštěkla,že si za to může sama-píča. Buď mě neslyšela a nebo nechtěla slyšet“
„Nakonec jsem ji potkala v buse,milá,málem mě líbala a že si koupila legitku na MHD a bude jezdit vozit. Sem se doma tak nasr…,že jsem ji to všechno napsala do sms a že ji nikdy už nechci vidět a že když děti tak jedině u ní v bytě,k nám nikdy apod“
„Manžel je slaboch,bojí se jí,je to dirigent,ale mé je táááááákhle bába u ..... Je jí 66 a já čekám na den D“
„Nelíbí se mi to a tak místo nákupů budu sedět doma,řvát a čekat s čím příjde domů,kolik nás budou stát vykopnuté dveře a zničený např.nábytek. Mám vztek a NENÁVIDÍM jí“
promin, ale nevěřim ti, že jsi ji nikdy nic neprovedla, tot můj názor, asi nebude jednoduché se s tebou dostat do křížku i kdyby byla labilní, chtělo by se chovat aspon trochu slušně a myslím si, že tu válku si začala ty, tím, jak si ji od samé chvíle nesnášela, čus
Dočetla sem na 2 stranu, dál ne. Každý si tu může založit co chce, vypovídat se. Někdy je těžké napsat co nás všechno trápí. Chci tím říct, že v kůži zakladatelky to může být vážně k vzteku, sami nevíte, jak byste reagovaly, i když můžete říkat tak a tak. Zakladatelka hledá pochopení, ne kázání, že je ta špatná…
Zakladatelko, věřím že když Ti nabourá plány není to fajn. Určitě by se našel soused na kontrolu, aby manža nejezdil na chatu zbytečně? A chování tchyně určitě v pořádku není, ale asi se s tím nedá nic dělat ![]()
Přeju Ti pevné nervy a radosti s dětmi ![]()
Ester13 píše:
Bohužel se vykřesala z mrtvice?
Dal přednost kontrole domu před nákupy?
Po rozchodu jsi měla dva milence, pak se vrátíš a myslíš, že to pro ni je automatické, odpustit? Že nemá právo se zlobit?
Zakazuješ ji vstup k vám do bytu?
Opravdu si myslíš, že je chyba JEN na její straně? Každá mince má dvě. Promiň, nesoudím Tebe, ale rozhodně ani ji… Nemůžu napsat, že je ona psychopat, bohužel.
Souhlasím. Tvůj muž přišel zadarmo k chalupě a teď ještě chceš, aby Ti tam tchýně něco platila? Mě zadarmo nikdo nic nedá, tak buď ráda, že něco máte a udržujte si to. Podle mě zbytečně hysterčíš, hádat se s manželem kvůli tchýni je pěkná pitomost
![]()
Fen-fire píše:Ester13 píše:Souhlasím. Tvůj muž přišel zadarmo k chalupě a teď ještě chceš, aby Ti tam tchýně něco platila? Mě zadarmo nikdo nic nedá, tak buď ráda, že něco máte a udržujte si to. Podle mě zbytečně hysterčíš, hádat se s manželem kvůli tchýni je pěkná pitomost
Po rozchodu jsi měla dva milence, pak se vrátíš a myslíš, že to pro ni je automatické, odpustit? Že nemá právo se zlobit?
Opravdu si myslíš, že je chyba JEN na její straně? Každá mince má dvě. Promiň, nesoudím Tebe, ale rozhodně ani ji… Nemůžu napsat, že je ona psychopat, bohužel.
S tou chalupou se zastávám zakladatelky. Mají hypotéku na byt, být na jejím místě raději bych splácela víc peněz na hypotéku, než dávat peníze do chalupy, kterou vůbec nemůžou využívat!! která bude jejich třeba za 20 let, hodnotu bude mít bůhvíjakou. Myslím, že tohle je od tchýně trochu výčuranost. Aspoň energie by si tam určitě mohla platit sama, když chalupu užívá jen ona…
vis co ja to nechapu - pokud je podle vas obou tchyne takova megera a blazen a provadi vam jen zle , tak proc s ni neprerusite kontakt uplne? proc ji tvuj chlap vse plati? - pokud jste tak zajedno a situace je tak jasna??
a pokud to je jinak - jsi proti ni v kazde situaci a hadate se kvuli tomu s chlapem tak ma vas vztah cenu?
myslim ze si mate sednout, situaci si vyrikat a resit ale mam pocit ze ono to je vsechno malinko jinak ze…
beruska2× píše:
vis co ja to nechapu - pokud je podle vas obou tchyne takova megera a blazen a provadi vam jen zle , tak proc s ni neprerusite kontakt uplne? proc ji tvuj chlap vse plati? - pokud jste tak zajedno a situace je tak jasna??a pokud to je jinak - jsi proti ni v kazde situaci a hadate se kvuli tomu s chlapem tak ma vas vztah cenu?
myslim ze si mate sednout, situaci si vyrikat a resit ale mam pocit ze ono to je vsechno malinko jinak ze…
Zrovna jsem se na to samé ptala manžela a odpověď: já vím,ale já se jí bojím,přeci jen je to moje matka a tak si nechává srát na hlavu.
Anonymní píše:Fen-fire píše:S tou chalupou se zastávám zakladatelky. Mají hypotéku na byt, být na jejím místě raději bych splácela víc peněz na hypotéku, než dávat peníze do chalupy, kterou vůbec nemůžou využívat!! která bude jejich třeba za 20 let, hodnotu bude mít bůhvíjakou. Myslím, že tohle je od tchýně trochu výčuranost. Aspoň energie by si tam určitě mohla platit sama, když chalupu užívá jen ona…Ester13 píše:Souhlasím. Tvůj muž přišel zadarmo k chalupě a teď ještě chceš, aby Ti tam tchýně něco platila? Mě zadarmo nikdo nic nedá, tak buď ráda, že něco máte a udržujte si to. Podle mě zbytečně hysterčíš, hádat se s manželem kvůli tchýni je pěkná pitomost
Přesně moje slova,my třeba máme zdi od holky pocákané od jídla,od barviček a když jsem chtěla vymalovat,řekl mi,teď na to nejsou peníze. Třeba jen v kuchyni,kam přijde návštěva. Tchýně poručila vymalovat celý barák každé dva roky a to že mi přišel domů ztrhanej,vyčerpanej a naštvanej,protože mu ještě vynadala,že jí zasvinil okna,no comment. No a o platbě barvy asi mluvit nemusím.
Fen-fire píše:Ester13 píše:Souhlasím. Tvůj muž přišel zadarmo k chalupě a teď ještě chceš, aby Ti tam tchýně něco platila? Mě zadarmo nikdo nic nedá, tak buď ráda, že něco máte a udržujte si to. Podle mě zbytečně hysterčíš, hádat se s manželem kvůli tchýni je pěkná pitomost
A k čemu mi to je,když je to v podstatě její za naše peníze. To raději nic a šeřit si,za 20 let bych měla balík. Ono se ne nadarmo říká,že pak člověk není nikomu vděčen a povinnován. Ono pomoct je jedna věc ale být uzurpátorem druhá.
Anonymní píše:
„Svoji tchyni nenávidím“
„dostala i mrtvici asi před 15 lety,bohužel se vykřesala“
„Když měla přijet dělala jsem že spím,pak jsem kolikrát i jela radši ven,abych ji neviděla“
„našla jsem si milence,jednoho,pak druhého a pak od manžela na rok odešla. Nakonec jsem se vrátila,nastěhovali se do novýho bytu,který se na hypošku stavěl během našeho odloučení a pořídili si druhé mimi“
„Tchýně mi řekla,že mi jako odpouští,že jsem manžela opustila“
„Tak na ulici nám s pláčem řekla,že je ráda,že jsme ji ho ukázali aspoň na ulici a já po ní vyštěkla,že si za to může sama-píča. Buď mě neslyšela a nebo nechtěla slyšet“
„Nakonec jsem ji potkala v buse,milá,málem mě líbala a že si koupila legitku na MHD a bude jezdit vozit. Sem se doma tak nasr…,že jsem ji to všechno napsala do sms a že ji nikdy už nechci vidět a že když děti tak jedině u ní v bytě,k nám nikdy apod“
„Manžel je slaboch,bojí se jí,je to dirigent,ale mé je táááááákhle bába u ..... Je jí 66 a já čekám na den D“
„Nelíbí se mi to a tak místo nákupů budu sedět doma,řvát a čekat s čím příjde domů,kolik nás budou stát vykopnuté dveře a zničený např.nábytek. Mám vztek a NENÁVIDÍM jí“promin, ale nevěřim ti, že jsi ji nikdy nic neprovedla, tot můj názor, asi nebude jednoduché se s tebou dostat do křížku i kdyby byla labilní, chtělo by se chovat aspon trochu slušně a myslím si, že tu válku si začala ty, tím, jak si ji od samé chvíle nesnášela, čus
Anonymní.....asi bys mě musela znát,abys pak mohla psát jak to vše bylo,je či nebylo,není.Jsem velmi tichý,uzavřený člověk,který se vyhýbá jakýmkoliv konfliktům a bohužel na dnešní dobu,nechává si srát na hlavu,pak pohár přeteče a když už je toho moc-např. zpráva o adopci mé dcery byla už hodně,nikdo se nemůže divit,že i největší slaboch se zvedne ze země. Proto si stále trvám na svém,že za urychlený porod můžou její slova a činy. Ruku na srdce,kdo z vás by se nezhroutil v těhu,kdyby jste se o sobě dozvěděly,jaký se na vás chystá komplot.
mari1912 píše:
Ano přesně tak.Ten původní příspěvek byl jen o nenávisti,o vzteku,ale ne o příčinách.Je asi pravda,že ve vzteku jsi ho asi psala,ale pak se nediv reakcím.V podstatě jsi tam ze sebe udělala ublíženou necitelnou bestii a z tchýně ubohou,vetchou stařenku,co vám dala chatu
Ano,psala jsem to ve vzteku,protože ji nenávidím kvůli příčinám.
mroe píše:Už tak to bylo dlouhé a netušila jsem,že potřebujete veškeré detaily o našem soužití,to by bylo na románek. Fanynky nehledám,nejsem star a není mi 20. Čekala jsem plnohodnotné názory,kterých se mi sešlo celkem dost. Každý byl o tom stejném a to,že jsem špatná já,svým chováním.jpichova píše:A prečo by si nemohla všetko napísať v úvodnom príspevku? Hľadáš fanynky alebo riešenie?Určo nejsem v nevině a nechala se na hlavu dělat hodně dlouho. Jak říkám,kdo nepozná,nepochopí. S ostatními lidmi mám kamarádský vztah.
No nic holky,tak se mějte pěkně,já jdu vařit večeři. Díky všem za reakce
Neodmítala jsem se s ní vídat,jen jsem dělala že spím a to proto,že ona byla schopná přijet v 6 ráno a čekala,že budeme kvůli ní nastoupeni v pozoru,že přijela. Mezitím si zašla do obchodu a já se mohla probudit,umýt a připravit na pořádný pojeb.
A o tom přeci diskuze je,ne pak by se nebylo o čem bavit,kdybych napsala vše do úvodu.
Já za sebe nemám potřebu se s ní dávat dohromady a manžel si to musí holt vyřešit sám,. Když jsem načala téma její syn - bojí se říct a tak říkám,já… řekla,že je to mezi ní a jí a že se do toho nemám míchat,protože on se ji přece nebojí,vždyť je to její syn.
Ano,vím,byla to chyba-plnohodnotně jsem neinformovala o skutečném stavu,ale jen o výseku mé podrážděnosti.
Příspěvek upraven 03.12.11 v 19:45
Tady druhá anonymní
Je to těžké, co teď s tím.. Člověk musí být slušný, ale tvrdý. Já bych asi se snažila s tou chalupou stanovit nějaké finanční limity, co jste ochotni do ní investovat. V horším případě i trvat na prodeji - tchyně má svůj byt, jestli jsem dobře četla, chalupa je pro ni jakýsi nadstandart, prodat s tím, že se o o to opravdu nemůžete starat, při prodeji trvat na tom, abyste dostali peníze co jste tam investovali. I když s psychicky labilním nebo i nemocným člověkem musí být moc těžká domluva..
Souhlasím s Amber.Jsem tu na emiminu celkem nová a z těch drsných příspěvků mi trochu běhá mráz po zádech. I když ten problém tebou popsaný je taky pěkně tvrdý. Ale beru to, že je to napsané ve vzteku. Já mám ale trochu pocit, že vlastně nevíš, kde je problém. To že nenávidíš svou tchýni je důsledek ne problém. Souhlasím tady s kritiky (i když to napíšu jinak), že s nadhledem by ses dostala daleko dál.
Ale kdyby na mě někdy v hádce s mým manžou šel někdo s nadhledem, tak si nejsem jistá, že by to přežil
.
Ale bohužel smutná pravda je, že chlapi problémy dokážou odsouvat až donekonečna, tchýni to takhle vyhovuje, takže koho to ničí jseš TY. Takže TY musíš zatáhnout za záchranou brzdu a ty to musíš začít řešit.
Navíc tady lidi mají pravdu, že každý problém je tak velký, jak velký ho sama vidíš. To že to vidíš tak špatně, není to že jsi blbá, nebo mrcha, to mělo nějaký vývoj. Ale to je teď dost jedno. Chce to vzít rozum dohromady říct si která strana je schopna něco zlepšit a prostě v té hře nějak přešoupat figurkama.
Je dost možné, že Ty jseš jediná, která může něco změnit. Ale neřikám, že by ses měla přizpůsobit. Ale třeba přijdeš na to, že se na některé věci dá dívat jinak. Vyřešit si ty zlobné momenty (proto ten psycholog). Když už nebudou emocionální, tak se nenávist k tchýni může zmenšit.
NICMÉNĚ, z toho málo, cos tady pustila do světa mě děsí něco úplně jiného. To je tvůj vztah s manželem. Já nevím, jakmile si svého muže přestanu vážit, tak by to pro mě byl konec. Odpustím mu lecos, ale nemohla bych ho vidět jak směšného slabocha, co si neumí říct své vlastní mámě o peníze. Pokud bych něco řešila je to tohle. Najdeš v sobě ještě kusy lásky k němu? Můžete to vyřešit společeně? Dál se tady Amber ptala co na to Vaši a ty píšeš, že se viděli jednou. Nevím jak Ty. S mojí mamkou se vídám tak jednou za měsíc i míň, ale když se s ní bavím a mám problém v práci nebo se tchýní, tak se jí prostě vypovídám. A ona mi pak zahraje tu roli toho psychologa. Je to ženská se zkušennostmi a zná mě jak někdo jiný. Takže mi vždycky dokáže poradit. Když ty se svojí mámou bavíš každý den, tak to přeci musí vědět. Tady to není o tom jaká tchýně je. Je to o tom, jak tu danou situaci zvládáš Ty a jak působí na Tebe. Myslím, že Tvoji nejlbižší ať kamarádka nebo mamka by Ti mohli poradit nějaký návod jak třeba manžela donutit, abyste měli nějaké hranice. Protože možná co Tě nejvíc děsí je, že příště povolí v něčem, co už neustojíš. Hlavně si prosím najdi ten jeden konkrétní problém a ten řeš. To že nesnášíš tchýni je stav, ne problém. Jo a i když introvert, tak ty věci řeš nahlas. Vůbec bych se nedivila, kdyby manžel neměl nejmenší tušení čím si procházíš.