Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s ABC Design Visper 4S?
Přidejte zkušenost s ABC Design Visper 4S@kittysha My bydlíme ve městě, takže terén dobrý. Jen se bojím co ve sněhu, ale kdo ví jaká bude zima
Já jsem dost drobná tak se mi zdá těžké všechno ![]()
Ale musím říct, že pořád vyhrává ![]()
Kočár je spíše pro střední a vyšší postavy. Přijde mi, že čím výš je rukojeť, tím lépe se ovládá, proto je důležité si jej vyzkoušet.
Těžký je, ale pro mě dobře ovladatelný, i když přetížím košík, cestuje se mi s ním pohodlně.
Sporťák protisměru je hůře ovladatelný, než po směru. Syn má v 10 měsících 83 cm a 10,5 kg a cítím, že musím dávat sílu, ale nic extrémního mi to nepřipadá.
Má opravdu dobrou stabilitu a s korbičkou to bylo moc fajn. Holt nyní je již miminkovské období pryč
.
@kittysha A co tě štve na tom sporťáku?
Holky v kolikati měsících jste prcky daly do sporťáku??my máme zatím hlubokou korbu ale nevím jak dlouho se mi tam malá ještě vydá
![]()
Syn šel v 6 měsících, protože přišli mrazy a ve fusaku se tam nevešel. Ale byl dlouhán. Ale jen na ležato do cca 7m.
@Janik26 sporťák mě ze začátku neskutečně vytáčel, ale už jsem rezignovala když už ho mám:-) četla jsem kritiky ještě než jsem ho koupila, ale pochopila jsem to až jsem ho měla doma:-) malý sedák a vysoká opěrka - nechápu jaký německý matlal tohle vymyslel, ale malá mi neskutečně sjíždí, takže musím dávat pořád pásy, i když by to nebylo potřeba. I s pásem tam pak občas sedí tak nějak podivně, prostě nechápu tu konstrukci sporťáku, ta je podle mě úplně špatně. ale každý kočár má něco - v porovnání s jinými je fakt stabilní, i sporťák jde úplně do lehu, ve stříšce máš průhled, takže můžeš koukat na mimčo i když jede po směru..
Je pravda, že pro vyšší postavy je asi líp ovladatelný, já zase mám dojem, že když tu rukojeť vysunu hodně, tak že by se mohla vysunout úplně - ale to je jen takový subjektivní pocit:-)
@Aninkaaa v korbičce dokud vejde, viz moje kritika sporťáku:-) já tam měla malou i s fusakem docela dlouho, snad 8-9 měsíců, vydržela by i dýl, ale už jsem chtěla na jaro vytáhnout ten sporťák aby víc koukala. ale není to obr, teď bude mít rok a má tak 73cm.
@lucousek0 bydlím na horách a viper 4s sme meli taky a muzu rict, ze projel pole, louky, les i ve sněhu. Cili na tohle je skvelej.
ale je dost tezky. Nyni mam x lander x run. Sem pomerne aktivni. Kazdopadne pokud ti nejde o převezeni v aute nebo tahání se s nim, tak proc ne;)
@Aninkaaa mala sla do sportaku uz začátkem pátého mesice, ale z duvodu, ze uz seděla a chtela videt a ne ležet
@lucousek0 píše:
Už jsem si ho vyzkoušela, lehký opravdu není. Ale tím prý zase lépe sedí.
Velikostně pro mě akorát, jen ještě pouvažuju a podívám se na jiné.
Já jsem svůj Viper právě prodala, ale musím teda říct nikdy víc… Je sice stabilní a má super jízdní vlastnosti a nic to nemění na tom, že jsem z procházek chodila unavená, protože tahat 16kg kočár a 10kg dítě bylo znát, takže jsem si rychle pomáhala a kopila golfky
Ahoj,
u nás to vypadá, že jsme se taky konečně rozhodli a to pro tento kočár.
Mám dva dotazy…
Podařilo se Vám nějak vyřešit problém s klouzáním dítěte ve sporťáku? Předpokládala jsem, že tento problém vyřeším právě vložkou, ale jak čtu tak pak klouže dítě i vložka.
Druhý dotaz je, zda máte někdo zkušenosti s koupí tohoto kočáru v zahraničí - ideálně v Německu okolo Drážďan.
Děkuji předem za jakékoliv další komentáře a zkušenosti k tomuto kočáru.
Alena
@alahatl ve sporťáku neklouže, když tam sedí. A pak i podnožka jde zvednout úplně nahoru jako zábrana.
Byli jsme v Elbeparku, výběr kočárů mě celkem zklamal a u Viperu mi přišlo, že je tady levnější a to byl i jiný kurz
.
@alahatl Já ti teda neporadím, jen chci říct, že jsem po tomto kočáru taky hodně pokukovala, ale po přečtení tolika špatných recenzí, jsem od něho dala rychle ruce pryč. Určitě se dá v této cenové relaci sehnat lepší a kvalitnější kočár. Sice ještě nemám úplně jasno, který kočár nakonec vyberu, ale začínají se mi líbit kočárky Tako. (a to jsem k nim měla dřív docela averzi
)
@alahatl Mě malá v něm taky neklouže. Kupování v cizině namám zkušenosti, tak to ti bohužel neporadím. Jinak já jsem sním nadmíru spokojena a jsem ráda že jsem nedala na špatné recenze
A upřímně jsem pyšná, když denně poslouchám od lidí co potkávám jak máme krásný kočárek ![]()
I já jsem velmi spokojená. Pomalu začínám okukovat golfky, ale vypadá to zatím bídně, protože Viper splňuje vše, co mám ráda.
Recenze jsem již dlouho nečetla, ale v poslední době se tu negovala jen váha a klouzání.
Kvalita kočáru je opravdu vysoká. Kamarádky mají Dorjana a Tako a obě do roka byly v servisu.
Za mě je skvělý v tom, že má ultravysokou, kompaktní rukojeť, velký a dobře přístupný koš, který uveze o mnoho více
. Velká kola a přední má daleko od sebe - tohle jsem skoro nikde nezaznamenala, šířku mezi předními koly. Pro stabilitu celkem zásadní
, neb některé je mají velmi blízko a pro mě to bylo dost nepříjemný pocit, připadalo mi to skoro jak s trojkolkou. Má standardní korbičku a parádní sporťák. Je prostorný, dlouhý a skvěle polohovatelný. Syn neklouže. Mám v něm kožešinku z brány k dětem a je moc příjemná.
Jako nevýhody byla zmiňována váha. Je těžší, ale podobně jako Tako nebo X lander x move. Cestuji s ním vlakem i mhd velmi často a až nyní, kdy má syn v roce okolo 12 kilo, tak když je košík přetížen, nastupování je trochu znát, což mě nikterak neomezuje. Naopak, tím že uveze strašlivě moc věcí a i mega nákup je fajn, že nic netahám na zádech a v ruce
. Pak šisování, trochu vidím rozdíl po roce, ale nic zásadního. Klouzání ve sporťáku jsem zaznamenala jen, když jsme měli fusak šusťákovitého typu, ale s kožešinkou sedí syn naprosto krásně a pohodlně. Polohování stříšky u korbičky, jsme využili jen opravdu dvě polohy a pro mě nebylo víc třeba.
Dlouho jsem nad kočárem přemýšlela, hledala a okukovala. Měla jsem v merku Mutsy Urbana a 4ridera, Maxi Cosy Mura 4, Xmove, Jané Muum, PP Book, Jané i ty levnější. Ale tenhle byl prostě nej a stále je.
Takže záleží, co komu vyhovuje
.
Zkušenost s koupí v zahraničí nemám.
Ja se musim taky nakonec pridat, ze asi prevazujou klady a na zapory jsem si zvykla:) s korbou spokojenost, sportak me ze zacatku dost vytacel, ale zvykla jsem si malou zapinat do pasu, to klouzani grochu zabrzduje a ted mi stejne hlavne sedi a kouka ven, takze neklouze tak moc. V porovnani s jinymi kocary co mame s maminama ne fakt srovnatelny, ne-li lepsi:) Tako je uplne jina kategorie, prisel mi strasne forovy, xlander taky - blbe resene pasy i kos, jine drazsi znacky uz musely mit servis..osobne bych uz nesla do nafukovacich kol, pichli jsme 2× behem 14dnu a meli hodne problem s nafouknutim - spatny ventilek..vyblednuti-no asi trochu jo..ale kos fakt paradni. Uz mi vypadl i sroubek z konstrukce takze se naklanela korba sportaku, jela jsem rovnou do obi a proddavac si zah na mechanika, takze nejake karamboly jsou, na kosi se furt odepinaji cvocky a jdou hodne blbe zadelat, ale v celku bytelny kocar, do terenu jezdim denne.
Servis teda ridi uply blb, takze doporucuju resit spis po kutilsku, ale sama sleduju oblibenost, protoze v okoli jich pribyva a urco vim, ze ho maminy musely videt u me, nikdo jiny s viperem u nas nejezdil:))
Teda, na to, jak ho huntuju v terenu atp., jsme jeste ani jednou nepichli a ani nebyli v servisu. Jen jednou se uvolnila matka u konstrukce (njn holt jsem to rok nekontrolovala
), tak jsem sjela k nam do zelezarstvi a pan mi to tam i rovnou utahl:).