Anketa pro muže - způsob porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
12.9.19 23:20
@Lexter píše:
Ajaj, další romantika. To bude zase o víkendu, spor co si večer pustíme. Romantiku nebo nějaké sci-fi. :lol:

To je blbě popsaný jako romantický, já bych to spíš nazval, že je to mrazivý, plus se dá při tom koukat na zamyšlenou Keiru, což je plus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.19 07:53

Je mi šumák styl porodu, co mi není šumák je místo porodu. Jsem rozhodně a zásadně proti domácímu porodu. Porodní plán v porodnici, ano, porod doma, v žádném případě.

• Citovat
  • Upravit
7692
13.9.19 07:56
@Anonymní píše: Je mi šumák styl porodu, co mi není šumák je místo porodu. Jsem rozhodně a zásadně proti domácímu porodu. Porodní plán v porodnici, ano, porod doma, v žádném případě.

Souhlas, spousta věcí se může podělat a i když je u něho přítomný kvalifikovaný odborník, nemůže být tak vybaven jako v nemocnici.

Na druhou stranu, matky tak rodily dlouho před porodnicemi. Jistě, dnes ale ta rizika porodních/poporodních komplikací můžeme výrazně snížit porodem ve specializovaném zařízení, tak proč toho nevyužít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
13.9.19 08:16
@pe-terka píše:
8o Ty bys opustil těhotnou partnerku, když by ji sužovala panika a úzkosti z přirozeného porodu? Chápeš, že se jedná o duševní poruchu, kterou si nevybrala? A co kdyby se jí po porodu rozjela poporodní deprese nebo laktační psychoza, což je další psychopatologie, vázaná na mateřství! Taky ji opustíš, protože není ideální „samice“ :roll:?

No ať paní nakonec porodí, nebo to z ní vyříznou, tak by se stejně někdo měl zajímat o její duševní zdraví, protože extrémě nepřiměřené reakce, jako je zvracení z toho, když se o porodu byť jen mluví… To by se mělo léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
13.9.19 08:24
@Mango_Lassi píše:
Nejlepší varianta je samozřejmě umělá děloha a nikdo normální rodit nemusí.

Tak vývoj v těle matky, porod, první kontakt, kůže na kůži, to je všechno pro to dítě velmi důležité. Kontakt s matkou, položení dítka na matčin hrudník. A tady to ještě nezaznělo. A tím že se dítě nechá plánovaně vyříznout. Tak si myslím, že o to to dítě příjde, což je určitá forma újmy. Nevím, jak se rozřezaná matka věnuje dítěti po porodu. Chápu, když jsou komplikace tak je potřeba dítě zachránit i za cenu císařského řezu. Ale tvářit se, že to vyjde na stejno, že o nic nejde, to je zvláštní přístup. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
13.9.19 08:29
@Anna766 píše:
@Venetia to jako takhle pošeptá ona jemu do ouška sladké tajemství, jak už nebudou dva, ale tři… a on na to vážně a důrazně „Ale porodíš ho vaginálně!! žádný císař jasný jo! Nebo nehraju!“

nee, to on se jí zeptá hned na prvním randeti, jestli je připravená rodit přirozeně, a když zaváhá, další rande už nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
13.9.19 08:34
@Honza 12 píše:
Tak vývoj v těle matky, porod, první kontakt, kůže na kůži, to je všechno pro to dítě velmi důležité. Kontakt s matkou, položení dítka na matčin hrudník. A tady to ještě nezaznělo. A tím že se dítě nechá plánovaně vyříznout. Tak si myslím, že o to to dítě příjde, což je určitá forma újmy. Nevím, jak se rozřezaná matka věnuje dítěti po porodu. Chápu, když jsou komplikace tak je potřeba dítě zachránit i za cenu císařského řezu. Ale tvářit se, že to vyjde na stejno, že o nic nejde, to je zvláštní přístup. :roll:

Úplně stejně jako vyčerpaná matka po náročnějším x hodinovém porodu :nevim: rodila jsem přirozeně 3× a nelze jednotlivé porody srovnávat. Po jednom bych mohla hned odejít, po jiném jsem byla vycuclá ještě hodně hodně dlouho. Je to hodně individuální, jak někdo nezná nikoho s následky po porodu, já jich znám hned několik i s těmi tragickými konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
13.9.19 08:39
@Lexter píše:
Souhlas, spousta věcí se může podělat a i když je u něho přítomný kvalifikovaný odborník, nemůže být tak vybaven jako v nemocnici.Na druhou stranu, matky tak rodily dlouho před porodnicemi. Jistě, dnes ale ta rizika porodních/poporodních komplikací můžeme výrazně snížit porodem ve specializovaném zařízení, tak proč toho nevyužít.

Nebo ty komplikace, ten personál v porodnici také může zvýšit. Vytahováním placenty násilím, zbytečným nástřihem hráze, nucením tlačení v leže, tlačením na břicho atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
13.9.19 08:40
@Tichopredbouri píše: Úplně stejně jako vyčerpaná matka po náročnějším x hodinovém porodu :nevim: rodila jsem přirozeně 3× a nelze jednotlivé porody srovnávat. Po jednom bych mohla hned odejít, po jiném jsem byla vycuclá ještě hodně hodně dlouho. Je to hodně individuální, jak někdo nezná nikoho s následky po porodu, já jich znám hned několik i s těmi tragickými konci.

Tak když je to těžký porod, tak pak nastupuje táta, dostane dítě na odhalenou hruď, aby tomu malému ty prvotní kontakty aspoň trochu nahradil. No, ženská s přirozeným porodem tomu aspoň dala šanci. Jako ty, když píšeš, že jsi mohla odejít. Věnovat se dítěti. Ta co se nechá rozříznout, bez závažnějšícho důvodu, tomu šanci prostě nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
13.9.19 08:43

@Katy 7 Pořád tu melete o nějakých extrémech. Nebaví mě to. Vytahujete jednotlivosti, průšvihy které se prostě stávají vždy a děláte z toho všeobecné závěry. Jestli se vám něco strašného stalo, je mi to líto, ale na faktech to nic nemění.

Dovedete si představit že přirozených porodů probíhá násobně více než císařských? I při nižším výskytu komplikací při naturálním způsobu v malých hlavičkách nejspíš zajiskří, že jsou nebezpečnější. Hry s fakty a čísly.

Příspěvek upraven 13.09.19 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
13.9.19 08:44
@stinga píše:
nee, to on se jí zeptá hned na prvním randeti, jestli je připravená rodit přirozeně, a když zaváhá, další rande už nebude

Spíše až po prvním sexu. Proč se bavit o porodu, když ještě chlap ani neví, zda jí holka má a funguje jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
13.9.19 08:47
@pe-terka píše:
8o Ty bys opustil těhotnou partnerku, když by ji sužovala panika a úzkosti z přirozeného porodu? Chápeš, že se jedná o duševní poruchu, kterou si nevybrala? A co kdyby se jí po porodu rozjela poporodní deprese nebo laktační psychoza, což je další psychopatologie, vázaná na mateřství! Taky ji opustíš, protože není ideální „samice“ :roll:?

Jistě. Je to známka slabosti a naznačuje, že se o ní nedá opřít. Neimponovala by mi a nemohl bych si jí vážit. Lidé s duševní poruchou jsou do vztahu nevhodní a neměli by mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
13.9.19 08:50
@Lexter píše:
@Katy 7 Pořád tu melete o nějakých extrémech. Nebaví mě to. Vytahujete jednotlivosti, průšvihy které se prostě stávají a děláte z toho všeobecné závěry.

To bohužel nejsou extrémy. ;) Stačí se tu začíst do porodních deníčků. A klid, já s tebou souhlasím. Přirozený porod je pro mě osobně lepší volba. Ale rozhodně je důležité, kterou porodnici si člověk vybere. Já rodila jednou i doma, protože neexistovala porodnice, kde by mě v té době nenutili většinu těch podle tebe, extrémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
13.9.19 08:54
@pe-terka píše:

Hele tady se doporučuje opustit chlapa i když nekoupí nanuk cizímu harantovi, tak proč bych měl žít s člověkem, který je magor a v noci mě podřízne jako slepici. Navíc ho za to ani pak nezavřou, protože má mlíko na mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
13.9.19 09:13

Zajímalo by mě zda by nějaká matinka preferovala císařák doma. Steakovou kudlu máme doma všichni. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí