Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lexter píše:
Ajaj, další romantika. To bude zase o víkendu, spor co si večer pustíme. Romantiku nebo nějaké sci-fi.
To je blbě popsaný jako romantický, já bych to spíš nazval, že je to mrazivý, plus se dá při tom koukat na zamyšlenou Keiru, což je plus ![]()
Je mi šumák styl porodu, co mi není šumák je místo porodu. Jsem rozhodně a zásadně proti domácímu porodu. Porodní plán v porodnici, ano, porod doma, v žádném případě.
@Anonymní píše: Je mi šumák styl porodu, co mi není šumák je místo porodu. Jsem rozhodně a zásadně proti domácímu porodu. Porodní plán v porodnici, ano, porod doma, v žádném případě.
Souhlas, spousta věcí se může podělat a i když je u něho přítomný kvalifikovaný odborník, nemůže být tak vybaven jako v nemocnici.
Na druhou stranu, matky tak rodily dlouho před porodnicemi. Jistě, dnes ale ta rizika porodních/poporodních komplikací můžeme výrazně snížit porodem ve specializovaném zařízení, tak proč toho nevyužít.
@pe-terka píše:
Ty bys opustil těhotnou partnerku, když by ji sužovala panika a úzkosti z přirozeného porodu? Chápeš, že se jedná o duševní poruchu, kterou si nevybrala? A co kdyby se jí po porodu rozjela poporodní deprese nebo laktační psychoza, což je další psychopatologie, vázaná na mateřství! Taky ji opustíš, protože není ideální „samice“
?
No ať paní nakonec porodí, nebo to z ní vyříznou, tak by se stejně někdo měl zajímat o její duševní zdraví, protože extrémě nepřiměřené reakce, jako je zvracení z toho, když se o porodu byť jen mluví… To by se mělo léčit.
@Mango_Lassi píše:
Nejlepší varianta je samozřejmě umělá děloha a nikdo normální rodit nemusí.
Tak vývoj v těle matky, porod, první kontakt, kůže na kůži, to je všechno pro to dítě velmi důležité. Kontakt s matkou, položení dítka na matčin hrudník. A tady to ještě nezaznělo. A tím že se dítě nechá plánovaně vyříznout. Tak si myslím, že o to to dítě příjde, což je určitá forma újmy. Nevím, jak se rozřezaná matka věnuje dítěti po porodu. Chápu, když jsou komplikace tak je potřeba dítě zachránit i za cenu císařského řezu. Ale tvářit se, že to vyjde na stejno, že o nic nejde, to je zvláštní přístup. ![]()
@Anna766 píše:
@Venetia to jako takhle pošeptá ona jemu do ouška sladké tajemství, jak už nebudou dva, ale tři… a on na to vážně a důrazně „Ale porodíš ho vaginálně!! žádný císař jasný jo! Nebo nehraju!“
nee, to on se jí zeptá hned na prvním randeti, jestli je připravená rodit přirozeně, a když zaváhá, další rande už nebude
@Honza 12 píše:
Tak vývoj v těle matky, porod, první kontakt, kůže na kůži, to je všechno pro to dítě velmi důležité. Kontakt s matkou, položení dítka na matčin hrudník. A tady to ještě nezaznělo. A tím že se dítě nechá plánovaně vyříznout. Tak si myslím, že o to to dítě příjde, což je určitá forma újmy. Nevím, jak se rozřezaná matka věnuje dítěti po porodu. Chápu, když jsou komplikace tak je potřeba dítě zachránit i za cenu císařského řezu. Ale tvářit se, že to vyjde na stejno, že o nic nejde, to je zvláštní přístup.
Úplně stejně jako vyčerpaná matka po náročnějším x hodinovém porodu
rodila jsem přirozeně 3× a nelze jednotlivé porody srovnávat. Po jednom bych mohla hned odejít, po jiném jsem byla vycuclá ještě hodně hodně dlouho. Je to hodně individuální, jak někdo nezná nikoho s následky po porodu, já jich znám hned několik i s těmi tragickými konci.
@Lexter píše:
Souhlas, spousta věcí se může podělat a i když je u něho přítomný kvalifikovaný odborník, nemůže být tak vybaven jako v nemocnici.Na druhou stranu, matky tak rodily dlouho před porodnicemi. Jistě, dnes ale ta rizika porodních/poporodních komplikací můžeme výrazně snížit porodem ve specializovaném zařízení, tak proč toho nevyužít.
Nebo ty komplikace, ten personál v porodnici také může zvýšit. Vytahováním placenty násilím, zbytečným nástřihem hráze, nucením tlačení v leže, tlačením na břicho atd.
@Tichopredbouri píše: Úplně stejně jako vyčerpaná matka po náročnějším x hodinovém porodurodila jsem přirozeně 3× a nelze jednotlivé porody srovnávat. Po jednom bych mohla hned odejít, po jiném jsem byla vycuclá ještě hodně hodně dlouho. Je to hodně individuální, jak někdo nezná nikoho s následky po porodu, já jich znám hned několik i s těmi tragickými konci.
Tak když je to těžký porod, tak pak nastupuje táta, dostane dítě na odhalenou hruď, aby tomu malému ty prvotní kontakty aspoň trochu nahradil. No, ženská s přirozeným porodem tomu aspoň dala šanci. Jako ty, když píšeš, že jsi mohla odejít. Věnovat se dítěti. Ta co se nechá rozříznout, bez závažnějšícho důvodu, tomu šanci prostě nedá.
@Katy 7 Pořád tu melete o nějakých extrémech. Nebaví mě to. Vytahujete jednotlivosti, průšvihy které se prostě stávají vždy a děláte z toho všeobecné závěry. Jestli se vám něco strašného stalo, je mi to líto, ale na faktech to nic nemění.
Dovedete si představit že přirozených porodů probíhá násobně více než císařských? I při nižším výskytu komplikací při naturálním způsobu v malých hlavičkách nejspíš zajiskří, že jsou nebezpečnější. Hry s fakty a čísly.
Příspěvek upraven 13.09.19 v 08:53
@stinga píše:
nee, to on se jí zeptá hned na prvním randeti, jestli je připravená rodit přirozeně, a když zaváhá, další rande už nebude
Spíše až po prvním sexu. Proč se bavit o porodu, když ještě chlap ani neví, zda jí holka má a funguje jí.
@pe-terka píše:
Ty bys opustil těhotnou partnerku, když by ji sužovala panika a úzkosti z přirozeného porodu? Chápeš, že se jedná o duševní poruchu, kterou si nevybrala? A co kdyby se jí po porodu rozjela poporodní deprese nebo laktační psychoza, což je další psychopatologie, vázaná na mateřství! Taky ji opustíš, protože není ideální „samice“
?
Jistě. Je to známka slabosti a naznačuje, že se o ní nedá opřít. Neimponovala by mi a nemohl bych si jí vážit. Lidé s duševní poruchou jsou do vztahu nevhodní a neměli by mít děti.
@Lexter píše:
@Katy 7 Pořád tu melete o nějakých extrémech. Nebaví mě to. Vytahujete jednotlivosti, průšvihy které se prostě stávají a děláte z toho všeobecné závěry.
To bohužel nejsou extrémy.
Stačí se tu začíst do porodních deníčků. A klid, já s tebou souhlasím. Přirozený porod je pro mě osobně lepší volba. Ale rozhodně je důležité, kterou porodnici si člověk vybere. Já rodila jednou i doma, protože neexistovala porodnice, kde by mě v té době nenutili většinu těch podle tebe, extrémů.
@pe-terka píše:
?
Hele tady se doporučuje opustit chlapa i když nekoupí nanuk cizímu harantovi, tak proč bych měl žít s člověkem, který je magor a v noci mě podřízne jako slepici. Navíc ho za to ani pak nezavřou, protože má mlíko na mozku.
Zajímalo by mě zda by nějaká matinka preferovala císařák doma. Steakovou kudlu máme doma všichni. ![]()