Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Raduna-Raduna píše:
A já si zase myslím, že kdokoli, kdo je schopný mít takové kecy jako on, si zaslouží být i na tom internetu označen těmi správnými názvy. Už jen proto, aby nenabyl dojmu, že mu tu ty jeho bludy schvalujeme.
Yesss, označit správnými názvy a upálit na hranici, emiminový heretik jeden. A všichni patolizalové s ním. My tu Radunovskou pravdu vybudujeme ![]()
@Uslava píše:
Ale jdi ty brepto. Děti mám a ještě žádný muž neopustil mě. Neměla jsem jich moc, ale pořád je mám na dohled a vycházíme spolu velmi dobře. A ty?
Zlatí, ale to nemělo vazbu na děti, ale na tvůj mozkový orgán ![]()
A jsem na tom stejně jako ty, žádný muž mě ještě neopustil ![]()
@azeta píše:
Teda pardon že se vměšuju do diskuze, ale tohle je myšleno vážně?
Ano. Ty bys chtěla za partnera slabocha a poseroutku? ![]()
@semto1 píše: Ženy jako ty dávají mužům jako ty bohužel dost silnou argumentační munici. Ikdyž ti blbouni by měli dost „dobrý“ argument kdykoliv a z čehokoliv.Četl jsem diskuzi kam se zvrtla. Na jednu stranu chápu argument „mé tělo“. Na druhou pokud je v tom už i naše dítě a následky rozhodnutí ovlivní jeho, pak je správné, pokud rodič udělá pro dítě co nejvíc, sám prožije bolest, aby on měl lepší život. Já jako chlap jsem ochotný se za dítě obětovat. Mnoho žen říká, že by pro dítě umřely. Tak pokud je myšleno vážně, tak by přeci i trpěly ne? Pokud opravdu přirozený porod pomůže, možná, ale opravdu možná dokonce i jen když může pomoci lepšímu životu dítěte, tak by se mělo. I v rodině mám ženu, která jedno dítě rodila císařem a druhé přirozeně. Hádejte k jakému dítěti chová city a k jkaému i přes snahu neumí. Nedá se zobecnit z jednoho případu, ale možná na tom něco je.
Nicméně. Porod je mnohdy největším zásahem do lidského organismu. Větším je snad jen když se armádnímu pyrotechnikovi nedaří v práci.
Z těchto titulů bych se nejspíš snažil pomoci rozehnat strach, pokud je to onen důvod vyhledávání císaře. (Pokud je to zdravotní důvod a doporučil to doktor, tak ani nedutám. Co řekne doktor já určitě nerozporuju. Medicínu jsem nestudoval a nebudu v kritický moment dělat machra a překážet-ohrožovat.) Pokud by to nešlo, tak bych určitě nenutil. Žena už je pod mnoha hormony, pod velkým stresem. Bolest při porodu je bez přípravy během těhotenství (vylučování spoustu tlumících hormonů) nesnesitelná. A to nesnesitelná není nyní myšleno tak, jak je to v běžné komunikaci myšleno. V této chvíli opravdu nechám konečné rozhodnutí na ženě s doktory. A vzhledem k hormonální bouři nebudu později ani vyčítat, že se rozhodla „ušetřit“ sebe a neobětovat se pro dítě.
Kdybych mohl, tak bych to za svou ženu přetrpěl. Ale nemůžu. Může nám to být líto, ale neměli bychom ženě ještě přitěžovat vyhrožováním či výčitkami. Když přijde čas a bude možnost sebeobětování pro dítě, pak se bude zase lámat chleba u nás. Projdeme všichni?
PS: Kdyby se v ČR či v okolí vyskytnul ten trenažer porodních bolestí, tak mi to napište někdo prosím. Fakt bych si to chtěl vyzkoušet. Už jsem zažil pár bolestí, jako tahání nervů ze zubu bez umrtvení, týpek mi chvíli kudlou hrál piškvorky na zádech (opravdu víc bolí otočení kudly v ráně, než samotné vražení), já jsem si musel nožem rozříznout dásně a pár jiných chuťovek, ale stejně si myslím, že bez té přípravy mám příliž nízký práh bolesti.Přijímám i přihlášky dalších
Třeba bychom potom na různé témata pohlíželi jinak
Já bych do toho šel.
@azeta píše:
Tak tohle je teda už hodně silné kafe.. Je to asi sice spíš na jinou debatu, přesto bych se @TrueIsFalse ráda zeptala na pár doplňujících věcí..
Možná nechceš slyšet odpovědi…
@TrueIsFalse píše:Člověk s psychickými potížemi je slaboch a poseroutka?
Ano. Ty bys chtěla za partnera slabocha a poseroutku?
@semto1 píše: Ženy jako ty dávají mužům jako ty bohužel dost silnou argumentační munici. Ikdyž ti blbouni by měli dost „dobrý“ argument kdykoliv a z čehokoliv.Četl jsem diskuzi kam se zvrtla. Na jednu stranu chápu argument „mé tělo“. Na druhou pokud je v tom už i naše dítě a následky rozhodnutí ovlivní jeho, pak je správné, pokud rodič udělá pro dítě co nejvíc, sám prožije bolest, aby on měl lepší život. Já jako chlap jsem ochotný se za dítě obětovat. Mnoho žen říká, že by pro dítě umřely. Tak pokud je myšleno vážně, tak by přeci i trpěly ne? Pokud opravdu přirozený porod pomůže, možná, ale opravdu možná dokonce i jen když může pomoci lepšímu životu dítěte, tak by se mělo. I v rodině mám ženu, která jedno dítě rodila císařem a druhé přirozeně. Hádejte k jakému dítěti chová city a k jkaému i přes snahu neumí. Nedá se zobecnit z jednoho případu, ale možná na tom něco je.
Nicméně. Porod je mnohdy největším zásahem do lidského organismu. Větším je snad jen když se armádnímu pyrotechnikovi nedaří v práci.
Z těchto titulů bych se nejspíš snažil pomoci rozehnat strach, pokud je to onen důvod vyhledávání císaře. (Pokud je to zdravotní důvod a doporučil to doktor, tak ani nedutám. Co řekne doktor já určitě nerozporuju. Medicínu jsem nestudoval a nebudu v kritický moment dělat machra a překážet-ohrožovat.) Pokud by to nešlo, tak bych určitě nenutil. Žena už je pod mnoha hormony, pod velkým stresem. Bolest při porodu je bez přípravy během těhotenství (vylučování spoustu tlumících hormonů) nesnesitelná. A to nesnesitelná není nyní myšleno tak, jak je to v běžné komunikaci myšleno. V této chvíli opravdu nechám konečné rozhodnutí na ženě s doktory. A vzhledem k hormonální bouři nebudu později ani vyčítat, že se rozhodla „ušetřit“ sebe a neobětovat se pro dítě.
Kdybych mohl, tak bych to za svou ženu přetrpěl. Ale nemůžu. Může nám to být líto, ale neměli bychom ženě ještě přitěžovat vyhrožováním či výčitkami. Když přijde čas a bude možnost sebeobětování pro dítě, pak se bude zase lámat chleba u nás. Projdeme všichni?
PS: Kdyby se v ČR či v okolí vyskytnul ten trenažer porodních bolestí, tak mi to napište někdo prosím. Fakt bych si to chtěl vyzkoušet. Už jsem zažil pár bolestí, jako tahání nervů ze zubu bez umrtvení, týpek mi chvíli kudlou hrál piškvorky na zádech (opravdu víc bolí otočení kudly v ráně, než samotné vražení), já jsem si musel nožem rozříznout dásně a pár jiných chuťovek, ale stejně si myslím, že bez té přípravy mám příliž nízký práh bolesti.Přijímám i přihlášky dalších
Třeba bychom potom na různé témata pohlíželi jinak
Díky za to, že o tom přemýšlíš tak empaticky. O nic jiného mi ani v této diskuzi nešlo.
@pohledzdruhestrany píše:
Zlatí, ale to nemělo vazbu na děti, ale na tvůj mozkový orgánA jsem na tom stejně jako ty, žádný muž mě ještě neopustil
@pohledzdruhestrany píše:
Zlatí, ale to nemělo vazbu na děti, ale na tvůj mozkový orgánA jsem na tom stejně jako ty, žádný muž mě ještě neopustil
To je dobře, že jsi se přeorientoval na chlapy.
Nic si z toho nedělej, coming aut může přijít v každém věku. Leccos to vysvětluje.
@Uslava píše:
To je dobře, že jsi se přeorientoval na chlapy.Nic si z toho nedělej, coming aut může přijít v každém věku. Leccos to vysvětluje.
Je nejradši chlapy v ženském těle, proto si tak rád s tebou a tvejma kamoskama tady tolik povídám ![]()
Idealne zadny porod.
Prece nebudu obtezovat svou milovanou takovou nechutnou veci. Jsem gentleman. ![]()
@Jaholos píše:
Idealne zadny porod.Prece nebudu obtezovat svou milovanou takovou nechutnou veci. Jsem gentleman.
@semto1 píše:
Samozřejmě, že tvá varianta je lepší
Psal jsem, pokud by bylo nutnéKdybych viděl, že je tam nějaká babizna, tak bych to udělal. Přinesl bych na sesternu bonbošky, udělal vtípek, popřál nám abychom tu šichtu zvládli…
Mnohdy jsem viděl, že sestry nevrlé na ženy dost trpí na muže. Když budu trošku sebevědomější, tak místo muže dosadím měMožná falešně, ale usmívají se najednou jak sluníčka. POkud bych měl rodící ženu v nemocnici, udělám cokoliv pro její větší pohodlí. Klidně se těmto lidem, kteří se dle mého nehodí na svou pozici, trošku vetřu, i do zadku, pohladím jejich nejspíš nízké ego a dám šanci tomu, aby měli opravdu lepší náladu.
Můžu si o tom myslet co chci, ale nebudu najednou neústupný a zásadový, protože to není správné v podstatě odměňovat za to, že jsou nevrlé a neprofesionální.
trochu OT, ale je to tak, máme babičku v nemocnici, když ji tam přijali, tak s ní sestry zacházely jak s kusem nábytku, stěžovala si nám - když jsme sestrám několikrát donesli kávu a bonbony, hned s ní zacházejí mileji - dávat bonbošky až při odchodu je nanic, mmch ty bonboniery bych nahradila třeba ovocem nebo slaným pečivem, myslím, že sestřičkám musí bonboniery lézt i ušima
@semto1 tak tvůj názor na porody se mi líbí, budeš typ správného muže.
Nicméně ten trenažér - vydržel by to nějaký muž 12-18 hodin? Těžké na porodu je právě to, jak moc dlouho ty bolesti trvají
@Anna766 a souhlasíš s Katy 7, že k dítěti porozenému císařem si matka musí hledat složitě cestu a láska nenaskakuje hned?
Ale jdi ty brepto. Děti mám a ještě žádný muž neopustil mě. Neměla jsem jich moc, ale pořád je mám na dohled a vycházíme spolu velmi dobře. A ty?