Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Raduna-Raduna píše:
A představ si, že i člověk, co si chce léčit rakovinu bylinkama, má na to právo a nikdo nemůže rozhodnout za něj.
Nebo člověk, co chce jít na podle jiných zbytečnou plastiku.
To jde proti zdravému úsudku. Tohle obhajovat je na hlavu. A diky tomu, téhle blbosti navíc ten člověk umře. ![]()
@stinga píše:
@semto1 tak tvůj názor na porody se mi líbí, budeš typ správného muže.
Nicméně ten trenažér - vydržel by to nějaký muž 12-18 hodin? Těžké na porodu je právě to, jak moc dlouho ty bolesti trvají
A k trenažeru. Nemyslím si, že to vydržíme
Jen to chci zkusit, jak dlouho vůbec bych byl schopen, nebo jak moc nereálné to pro mě je. Mít trošku lepší představu. Kdybych to dal, tak je to v podstatě průser (ale to se snad bez přípravy během těhotenství ve formě hormonů nedá). Má to podle mě mít ten efekt, že si pak ženy vážíš ještě víc. Ale v Česku to zatím není.
Pravdou je, že v průměru nejvyšší práh bolesti má jedna jistá skupina lidí. Jsou jí ženy rodičky. Za nimi chlapi zrzci ![]()
@stinga píše:
@Anna766 a souhlasíš s Katy 7, že k dítěti porozenému císařem si matka musí hledat složitě cestu a láska nenaskakuje hned?
Mě nic nemuselo naskakovat. Děti jsem vždycky chtěla. Mám obě narozene císařem a láska k nim ze mě tryskala jak ropa z Kuvajtu. Milovala jsem je před narozením i i hned po něm, miluju je stále.
Ale to jsem já. Někdo jiný to může mít jinak.
@Anna766 píše:
Mě nic nemuselo naskakovat. Děti jsem vždycky chtěla. Mám obě narozene císařem a láska k nim ze mě tryskala jak ropa z Kuvajtu. Milovala jsem je před narozením i i hned po něm, miluju je stále.
Ale to jsem já. Někdo jiný to může mít jinak.
Nemůžu se ubránit dojmu, že to zní, jako bych své děti neměla ráda
Měla a mám ráda i nevlastní, které jsem vůbec neporodila.
Myslím, že tahle otázka byla hlavně bezpředmětná, protože nemáš možnost srovnat pocity po sekci s přirozeným porodem. ![]()
Nemám sílu číst 30 stran hádek, ale na prvních 6-ti jsem to nenašel, tak to zmíním tady. Mě třeba přijde důležitý jak se dítě narodí. A myslím že vůbec není od věci zajímat se o to, jak se narodila třeba moje potenciální žena. Dneska se císař bere pomalu za normální věc, ale s tím nesouhlasím. Co je to za samici, když nedokáže normálně porodit dítě? Vždyť kdekoliv jinde, kde ještě funguje přirozený výběr, by se taková dál nerozmnožila a nepředala své vadné geny dál. A je přeci jasné, že chlap chce investovat svůj čas, peníze a energii do takové ženy, která mu porodí zdravé děti.
@malyparanoik píše:
Nemám sílu číst 30 stran hádek, ale na prvních 6-ti jsem to nenašel, tak to zmíním tady. Mě třeba přijde důležitý jak se dítě narodí. A myslím že vůbec není od věci zajímat se o to, jak se narodila třeba moje potenciální žena. Dneska se císař bere pomalu za normální věc, ale s tím nesouhlasím. Co je to za samici, když nedokáže normálně porodit dítě? Vždyť kdekoliv jinde, kde ještě funguje přirozený výběr, by se taková dál nerozmnožila a nepředala své vadné geny dál. A je přeci jasné, že chlap chce investovat svůj čas, peníze a energii do takové ženy, která mu porodí zdravé děti.
Nevhodná do chovu
@Venetia no takhle u lidí to zní blbě, ale vlastně je to přesně tak.
@malyparanoik píše:
Ale pochop, že dřív by prostě ona nebo dítě anebo oba umřeli u porodu a dnes je to díky lékařské péči jinak, prostě to tak je…
Spousta žen samo neporodí, tak jim doktoři pomůžou, no…
@malyparanoik ty jsi komik, víš, kdo by podle té tvé logiky byly nejlepší matky s nejlepším genetickým materiálem.? Romky, ty vyprdnou dítě raz dva, sprostě si u toho zanadávají a zařvou a dvě hoďky po porodu si jsou zapálit a odcházejí domů-bez dítěte samozřejmě. Protože Dežo to bez ní doma nevydrží a bez toho sexu taky ne.
A co dítě, které do porodu zůstaně v děloze koncem pánevním? To by taky nebylo hodno tvé lásky a úcty, když nebylo schopné se otočit hlavou dolů, aby mohlo slušně a přirozeně z té dělohy vylézt?
@azeta píše: Člověk s psychickými potížemi je slaboch a poseroutka?Je to slaboch nehodný vztahu, natožpak rodičovství? Ráda bych jen podotkla, že počet lidí, kteří během svého života musí řešit nějakou psychickou obtíž neustále stoupá.. Jako ty, mluví lidé s předsudky, kteří si neuvědomují, že psychická nemoc může kdykoli během života postihnout kteréhokoli zdravého jedince, takže i tebe..a že takových namachrovaných „siláků“ bylo a bude..
Co bys těmto lidem poradil? Vzdát se života v partnerství? Vzdát se rodičovství? Měli by se separovat někde v ústavu a žít tam v celibátu jako prašiví s tím, že nemohou žít plnohodnotný život jako ostatní? Nebo se rovnou vzdát života? Řekl bys stejně striktní soud i lidem třeba s roztroušenou sklerózou? Cukrovkou? Jinými nemocemi? Přestože by mohli být mnohdy lepšími rodiči než kdejaký „zdravý“ jedinec?Nebo trpíš předsudkem jen v téhle oblasti?
Právěže CHCI slyšet odpovědi..
Však dneska jsou lidi rozmazlení, muži i ženy. Proto je víc „psychiatrických“ onemocnění - hroutí se z každého prdu. Co radím? Vzdát se rodičovství, rozhodně. O tom ostatním jsem nic nepsal. ![]()
@malyparanoik píše:
Přesně. ![]()
@malyparanoik píše:
A jak víš dopředu, že investuješ do správné ženy? Protože to, zda porodila zdravé dítě, mnohdy nezjistíš ani hned po porodu. Co pak s ní a s tím dítětem? Až se projeví u dítěte cukrovka, autismus, spinalni svalová atrofie… to pak jako správný „chovatel“ přestaneš investovat a půjdeš o dům dál? A co když nedejbože u druhého, třetího nevydařeného pokusu zjistíš, že ten nevhodný do chovu jsi ty?
@TrueIsFalse píše:
Však dneska jsou lidi rozmazlení, muži i ženy. Proto je víc „psychiatrických“ onemocnění - hroutí se z každého prdu. Co radím? Vzdát se rodičovství, rozhodně. O tom ostatním jsem nic nepsal.
Ano, myslela jsem si, že neodpovíš.. Přeju ti z celého srdce, abys žádnou psychickou potíž nemusel nikdy řešit.. protože pak by tě konfrontace s lidmi s předsudky jako máš ty hodně bolela..
A mimochodem psal jsi, že tito lidé jsou nevhodní do vztahu a neměli by mít děti, takže proto mluvím o tom „vzdát se partnerství“ atd..
@Katy 7 píše:
Nemůžu se ubránit dojmu, že to zní, jako bych své děti neměla rádaMěla a mám ráda i nevlastní, které jsem vůbec neporodila.
Myslím, že tahle otázka byla hlavně bezpředmětná, protože nemáš možnost srovnat pocity po sekci s přirozeným porodem.
Hlavně je to úplně jedno. Protože opakuji.. to jsem JÁ, a každý to může mít jinak.
@free333 Ano, je to jak říkáš… dřív by prostě při porodu zemřely a bylo by hotovo. Že je dneska spousta ženských neschopných normálně porodit (nebo i jen počít) a nechává si od doktorů „pomáhat“. To je věc která se vymstí. Ale dneska to tak je. Dneska „JÁ chci dítě“ je víc, než „chci ZDRAVÉ dítě“. Sobec vedle sobce. A tak tady vesele bují kšefty s umělým oplodňováním, porody císařem a další. A že doktoři pomáhají? Jistě, proč by nepomohli? Vždyť si každou takovou „pomocí“ zajišťují další generaci těch, co se bez nich neobejdou. Jesli to takhle půjde dál, už naše děti se budou hodně zajímat o to, jestli jejich vyvolená není z umělého oplodnění, rozená císařem, jestli byla kojená atd. Z čistě praktických důvodů. Vždyť už dneska, když se podívám po třídě u našeho dítěte, tak u několika holčiček vím, že „do chovu“ se nehodí. U pánů to bude to samé v bledě modrém.