Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kris1988 poprvé jsme potratila díky super lékařské péči
, přitom stačilo včas nasadit léky
Bohužel nestačila jedna revize
hcg nízké a po revizi po pár dnech ko a hcg o něco vyrostlo takže další revize, po revizi hcg nízké a po týdnu zase vyšší
takže další revize + laparoskopie a nikde nic se nenašlo
při další ko hcg opět o pár jednotek vyšší a primář sám že tohle nezažil jenže 3 revize během 3 týdnů je moc a další revizi udělat nemůže že by se mohla poškodit děloha
. Tohle bylo víc jak po 3 letech snažení, pak jsme změnila lékaře, ten rovnou řekl že s mojí léčbou neplodnosti okamžitě při pozitivním testu jsme měla mít nasazené hormony min do 12tt. Původní lékař když jsme tam došla asi 5 den zpoždění řekl že krev slabě pozitivní a at dojdu za týden že mne nasadí léky nebo do té doby začnu krvácet což se den před kontrolou stalo. Až po letech jsme se dostala ke svojí kartě v nemocnici a ten 5 den zpoždění bylo hcg víc jak 1000
Pak kvůli děloze 6 cyklů zákaz a pak za dalších 8m se povedlo. Okamžitě rizikové
. A když jsem se snažili pak o druhé tak test pozitivní a začal slábnout takže bylo jasné že to je špatný pak na testu nic a do 2 dnů silné krvácení, nikam jsme nešla a za 2 měsíce jsem byla těhotná. po druhém porodu doktor že antikoncepce je v mém případě zbytečné, bez hormonů nikdy neotěhotním a když měl malej cca 19m
a vše tabulkové a v 8 tt šílené krvácení, když jsme viděla ty velké sraženiny a šílený bolesti břicha tak jsme jela druhý den k lékaři že jsme potratila a on že zatím ještě ne ale vypadá to víc než špatně
V nemocnici že ten hematom je snad na nejhorším místě a doporučují ukončení. jenže když mne ukázali na utz jak malá bojuje tak jsem řekla že počkám, nesrovnala bych se s tím že jsme ukončila těhotenství když to dítě tak bojovalo. Ko po týdnu a od 12tt už hematom nikdo neřešil
. takhle zpětně to už vidím lépe, porod byl opět psycho stejně jako ten druhý. opravdu se nedalo říct nejkrásnější období v životě
strach a to manžel vše dělal sám a jen říkal že nechápe jak to vše zvládám že on večer odpadával
nesměla jsme nic zvedat, po tom 22tt jsme měla povolené krátké procházky. jen manžel mne vždy zabavil peněženku, že prý je mu jasné že bych se chtěla zastavit v krámu a táhla bych se s tím tak prý vycházka ano ale projít ne nákupy
doktoři si dělali srandu že po tom šíleném krvácení se tam malá zakousla a až jí vyndají bude mít už zuby
Doktor si mne moc dobře pamatoval a prý si vše musím prosadit, moc dobře si prý pamatuje jak jsem mu říkala že je škoda že nejde rodit sekcí v neděli a malá je v neděli. U nás ve městě oslavy tak doktor že se malá má když na její narozeniny je vždy na náměstí ohňostroj ![]()
@denkat tak dnes mi doktor potvrdil potrat, vzali mi asi dvě ampulky krve a v pondělí si mam volat o výsledky.. taky mi říkal, že mi nemůže zaručit, že se to nestane zase, stejně tak jako to může probíhat naprosto v pořádku… Doporučil mi nějaký vitamíny kvůli těm bolavým žilám… Ještě když mě kontroloval, tak říkal, že není nic ztraceno, když mi nikdo potrat nepotvrdil, ale já už to stejně věděla… A on samozřejmě věděl sám, po tom, co jsem mu vyprávěla, že to dobrý nebude, tak hned křičel na sestru, že ještě nemá předávat krev, že mi ji budou muset vzít…už tam stepoval laborant za dveřmi… V každém případě říkal, že si máme teď dát pokoj (což jsem teda i měla v plánu) a za 4-6 týdnu se můžeme snažit znova…
@Markéta80 takže jste se tři roky snažili a pak sis zažila tolik revizi? No to by mě kleplo… Jako my jsme to jednou neuhlidali a hned to bylo, ale samozřejmě to tak příště být nemusí, nebo to může být ve výsledku rychlý a zase potrat… Taky bych si asi to těhotenství nenechala ukončit, kdyby se neukončilo samo… Takže i s hematomem bych to riskla ( pokud by to nějak významně neohrožovalo na životě mě), to se přiznám, že bych zvažovala… Ale je to teda mazec… Já se obávám, že mě tak jako tak budou chtít strčit na riziko… Mám problémy se srdcem, štítnou žlázou, hraniční astma, taky mám špatnej jeden z trombogenu a tak, ale chtěla bych se tomu vyhnout, pokud by to šlo…
@Markéta80 hele a přišli na to, proč museli dělat tolik revizi, resp. proč to vše? A kdy se to začalo snižovat? Pak jako samo od sebe?
Dobrý den, jsem tu nová, je mi 22 let, neberu HA. Mám zpoždění MS zatím o 4 dny, podbrisek me střídavě boli a sem tam v něm píchne,mám zvýšenou teplotu a je mi blbě od žaludku po ranu. Test jsem si dělala 2 dnech vynechani a byl negativní. Nevíte co to může být? ![]()
Dobrý den, jsem tu nová, je mi 22 let, neberu HA. Mám zpoždění MS zatím o 4 dny, podbrisek me střídavě boli a sem tam v něm píchne,mám zvýšenou teplotu a je mi blbě od žaludku po ranu, s přítelem jsem spala na „zeleny“ den
. Test jsem si dělala 2 dnech vynechani a byl negativní. Nevíte co to může být? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem tu nová, je mi 22 let, neberu HA. Mám zpoždění MS zatím o 4 dny, podbrisek me střídavě boli a sem tam v něm píchne,mám zvýšenou teplotu a je mi blbě od žaludku po ranu, s přítelem jsem spala na „zeleny“ den. Test jsem si dělala 2 dnech vynechani a byl negativní. Nevíte co to může být?
TAk ještě se test může vybarvit a nebo to klidně můžou být hormony a nebo stres, nemoc cokoli. To těžko říct. A nebo klidně opožděný PMS.
Ahojky dělala jsem si ranní test a ukázal mi tohle nevím na čem jsem
Ale dělala jsem si odpoledne a jen jedna čárka tak nevím
@markous3 to je normální, moc je naredena, proto se ma test delat z prvni ranni moči, obvzlášť tak brzy. Ktery den cyklu jsi?
@denkat píše:
@Kris1988 ahoj, tak co? Už máš po kontrole?
tak dneska jsem volala na gyndu a HCG asi 7,5
takže je to definitivní… nevíš, za jak dlouho budu třeba na nule? Myslela jsem, že to klesne hned… ale zjevně ne… i když jsou to výsledky z pátku… v tu neděli předtím jsem měla 136… ale na kontrolu prý už nemusím…
@Kris1988 píše:
tak dneska jsem volala na gyndu a HCG asi 7,5takže je to definitivní… nevíš, za jak dlouho budu třeba na nule? Myslela jsem, že to klesne hned… ale zjevně ne… i když jsou to výsledky z pátku… v tu neděli předtím jsem měla 136… ale na kontrolu prý už nemusím…
Ach jo …to mě moc mrzí
…nicméně ber to z té lepší stránky, je lepší, že si s tím tělo poradilo samo a odešlo to bez větších problémů, horší by bylo kdyby se to pak stalo později .....hele to netuším, ale myslím si, že to není tak úplně podstatné
prostě pokračujte normálně dál ve snažení, přeju hodně štěstí
![]()
@Sanny.741 píše:
Ahoj, prosím o radu.. Mám zpoždění Ms, měla přijít již před týdnem. Test byl negativní,ale mám nafouklí podbřišek a stále chodím na toaletu. Také pozoruji větší chuť k jídlu.
Děkuji za Vaše rady..
Dobry den,
Mam bolava prsa a podbrisek,
Sem unavena a mota se mi hlava a test takovyto.
@Lucie95 píše:
Dobry den,
Mam bolava prsa a podbrisek,
Sem unavena a mota se mi hlava a test takovyto.
Těhotná, není co řešit
gratuluji ![]()