Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já vám nevím holky… Buď jsem paranoidní, nebo fakt nevím… Byla jsem na gynde, doktor nic na ultrazvuku neviděl, ale odebral mi krev a mám si zavolat zítra odpoledne. Tak jsem nelenila, dojela jsem si pro stejný test jako předtím, a ty dvě čárky tam vidím… Možná bych řekla, že jsou o něco silnější než posledně… Co myslíte? Zase je to vývoj během těch 3-5ti minut. Nic po termínu.
@Kris1988 píše:
Tak já vám nevím holky… Buď jsem paranoidní, nebo fakt nevím… Byla jsem na gynde, doktor nic na ultrazvuku neviděl, ale odebral mi krev a mám si zavolat zítra odpoledne. Tak jsem nelenila, dojela jsem si pro stejný test jako předtím, a ty dvě čárky tam vidím… Možná bych řekla, že jsou o něco silnější než posledně… Co myslíte? Zase je to vývoj během těch 3-5ti minut. Nic po termínu.
Ale říkal mi doktor, že vaječníky v pohodě atd., Takže to by mělo být ok…a nechal mi udělat HCG a progesteron, jestli se nepletu.
@Kris1988 píše:
Hele tohle vypadá hodně dobře, čárky jsou vidět pěkně takže já to vidím nadějně nicméně být tebou bych ještě udělala to, že bych si koupila běžný papírkový test (Pepino, mamatest) a udělala si ten a nebo bych ještě zkusila digitální CLEARBLUE, ten je sice dražší, ale podle uživatelek ten nejspolehlivější vůbec
a nebo prostě počkat na zítřejší výsledky z krve
@denkat mě to prostě přijde, že i přes to, že jsem včera lehce krvácela, to vlastně vypadá docela dobře… Ale jaktože by na tom ultrazvuku nic neviděl? Nebo je možný, že by to bylo ještě brzo? Byla bych asi cca 6tt…
@Kris1988 píše:
@denkat mě to prostě přijde, že i přes to, že jsem včera lehce krvácela, to vlastně vypadá docela dobře… Ale jaktože by na tom ultrazvuku nic neviděl? Nebo je možný, že by to bylo ještě brzo? Byla bych asi cca 6tt…
To bude mladší než 6 TT, protože v 6 TT už by něco bylo vidět …zkus ten digitální CLEARBLUE, ten ukazuje i týdny ![]()
@denkat počítá se to od poslední menstruace ne? Tu jsem měla 16.9., ale je pravda, že to vždy pořádně dostanu až dva dny po začátku, takže teoreticky 18.9. - to by pak byl teoreticky úplný začátek 6tt… Já už fakt nevím, asi do zítra nevydržím
samozřejmě si dělám srandu, ale když už jsem si na to začala zvykat, na tu představu, ta najednou tohle…
@Kris1988 píše:
@denkat počítá se to od poslední menstruace ne? Tu jsem měla 16.9., ale je pravda, že to vždy pořádně dostanu až dva dny po začátku, takže teoreticky 18.9. - to by pak byl teoreticky úplný začátek 6tt… Já už fakt nevím, asi do zítra nevydržímsamozřejmě si dělám srandu, ale když už jsem si na to začala zvykat, na tu představu, ta najednou tohle…
Jo to rozhodně, ale také hodně záleží kdy došlo na oplodnění takže podle poslední MS budeš třeba v tom 6TT, ale těhotenství bude nakonec mladší ..nicméně teď to jsou všechno jen spekulace, budeš muset tak jako tak vydržet do zítra, ale vzhledem k tomu, že ti testy pořád vycházejí krásně pozitivní tak si myslím, že to tam je ![]()
Ahoj holky,
jsem tady nová, a nelze mi založit vlákno. Už jsem nějaké prošla ale stejně žádná odpověď na mojí otázku, proto se sem trošku drze nasáčkuji. Zakladatelce se omlouvám.Mám trošku odlišný problém. S bývalým přítelem jsme spolu spali naposledy 24.8. Tedy přesně před dvěma měsíci. Problém je ten, že minulý měsíc se MS dostavila s jednodenním opožděním. Tenhle měsíc už týden čekám a stále nic. Prsa mě sice pobolívají ale to je tak celé. v Pondělí jsem dělala test. Negativní dneska se výsledek opakoval. Já nevím, jestli se stresuji zbytečně, nebo já nevím. Stalo se vám taky, že se vám prostě opozdila aniž by jste byly těhotné? Nikdy se mi tohle nestalo. Lehce panikařím děkuji za Vaše odezvy
@Jahůdka250 pokud by si byla už 2 měsíce těhotná tak test by spolehlivě ukázal 2 čárky. Pokud ti vychází negativní nejsi tehotná. Příčin může být spousta, nebrala jsi nějaké léky, nemoci, stres? Ono i ta panika hodně působí, klidně si můžeš tu MS oddálit tou psychikou, když se třeba moc bojíš těhotenství nebo si ho naopak moc přeješ ![]()
@Kriss Tina píše:
@Jahůdka250 pokud by si byla už 2 měsíce těhotná tak test by spolehlivě ukázal 2 čárky. Pokud ti vychází negativní nejsi tehotná. Příčin může být spousta, nebrala jsi nějaké léky, nemoci, stres? Ono i ta panika hodně působí, klidně si můžeš tu MS oddálit tou psychikou, když se třeba moc bojíš těhotenství nebo si ho naopak moc přeješ
Žádné léky, jsem neuživala ani nebyla vystavená stresu, v minulosti jsem byla pod větším tlakem a MS přišla dříve. třeba o den. Právě mám kamarádku, které testy ukazovaly negativní a negativní a pak šla k doktorovi, že co se děje a on ji oznámil že je těhotná. Začinám panikařit až dneska a pořádně no. Nejsem moc velký jedlík, ale to co spořadám během posledních dní.. napřiklad česnekovou klobásu jsem si namáčela do gervais. Minulý týden
Ditě určitě nechci. Tak bych byla strašně ráda kdyby se už MS dostavilo
@Jahůdka250 tak bez na gyndu, vezmou ti krev ono i na utz by bylo něco vidět kdybys otěhotněla v srpnu a dají ti vyvolávačku.
@Jahůdka250 to by test ukázal víc než jasně. nejspíš stres
Tak zase týdenní zpoždění ještě je ok. počkala byhc ještě týden a pak na vyvolávačku. těhotná ale nebudeš ![]()
@Kriss Tina jsem objednaná na příští týden. Tak snad do té doby dorazí. Každopádně děkuji, trochu mě to uklidnilo. Nevím jestli jsem více vyděšená z toho, nebo že bych musela komunikovat s bývalým partnerem. Nebyl to zrovná hezký rozchod, takže si asi dokážu představit ten jeho výstup.
@Kris1988 píše:
To je divné, testíky mluví jasně
Určitě taky doporučím digi Clear blue, ukážou i týden. Kolem 5-6tt by měl být vidět už gestační váček, al je možné, že mimi zapadlo později. Zítra budeš vědět i více z krve, moc moc držím palce ![]()