Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kláro a co si najít nějaké kamarádky co mají také malé děti? Můžete se scházet jak s dětmi tak bez nich. Mně se to tak po porodu nějak samo upravilo. Chápu, že bezdětný kamarádi s náma už moc nepočítají. Ale nebyli jsme jiní. Většina mých kamarádek je štasná, když spolu sami někam vypadneme. Zanadáváme si, odpočineme od dětí a druhý den ten kolotoč nanovo. ![]()
Otázka je ale jestli máš opravdu depresy a nebo jak se to jenom tak říká „mám depku“. Protože pokud je to vážné, tak určitě zajdi k dr. To už jen tak rozum nevyřeší. ![]()
KláraNem píše:
z prahy 6 jsem a ty ?
Aaa tak to je daleko, ja ze 4. Tak spolu muzem depkarit aspon online ![]()
KláraNem píše:
wapik - já se nemůžu kamarádit ani s někým kdo má děti, protože všichni kolem mě mají spokojený životy rodinný a já jsem na děti sama..jsem prostě nežádoucí element…
To urcite nejsi, takovy znam taky ![]()
je to strašný… asi to máme v rodině…má matka je sama, nemá žádné přátele, ale protože nechce, ale já chci a moc, ale nedaří se mi to.. ![]()
KláraNem píše:
tak například… když zavolám své kamarádce, která děti má a řeknu jí poj´dte třeba do zoo tak nikdy neřekne, že půjdou, ale vždy slyším, že už něco mají, že si budou o víkendu užívat i s tatínkem, pač na ně přes týden nemá čas… a tak vyrážejí kamsi jako rodinka… a nebo jiné kamarádce zavolám a ta mi řekne, že jedou jako rodina lyžovat do francie a nazdárek…je vymalováno
Jo..tak to je u nas v blede modrym
Ted mi o vikendu ma priject kamoska z Plzne a pujdem s deckama samy do aqua parku, protoze jinak se tam nedostanu, sama nechci.
Jak mas stary deti?
já si stejně myslím, že si člověk musí pomoci sám, nějaké sezení u psychologů se mi nezdá jako dobré řešení, akorát z tebe tahaj prachy.
Kláro tak to je celkem drsný na to se asi nedá říct nic jiného, než že to nejsou ty pravé kamarádky a chtělo by to jiné. ![]()
Já chápu, že víkend lidi často tráví v rodině, ale co třeba přes týden? Vím chodíš do práce, ale co si prostě jeden večer za týden/14dní nevím jak máš možnosti, prostě někam vyrazit. To kamarádky taky nemůžou?
Jak máš vlastně staré děti?
U mě je to trochu jiné, že jsem ještě na mateřské, tak já přes týden furt někde vláčím dítě a objíždíme kamarádky, obchody, zoo atp. Jsem pak vyžitá někdy až moc.
sezení u psychologů - nevím jestli to byla reakce na mě. Ale v mém okolí je hodně žen, které berou antidepresiva. Není to o vysedávání u psychologů. To je asi něco jiného. Některé by bez toho ani nevylezly z postele, nešly mezi lidi. Deprese se může prohlubovat, je to nemoc. Jinak jsou moc fajn.
Prostě někdy v hlavě chybí nějaké hormony a člověk se v tom jen plácá a sám to nezvládne. Nevím jestli je to tvůj případ, ale vím, že je drsná doba a takových lidí přibývá. ![]()
A to nemuzou hodit deti na krk tatinkovi? Ja bych to udelala z fleku, ale moje kamaradky uz vecer taky nikam nechteji. Dokonce mam listky u nas na zumbu, s tim, ze po Novym roce zacnem chodit…a houby, takze jsem vyhodila skoro 500 a sama se tam do cervna nejspis nevykopu.
Ale nehazej flintu do zita!
přesně jak píše asha, taky nemám hlídání, ale holt se vystřídáme s manželem. Většinu kamarádek jsem naočkovala at si taky udělají nějaký den jen pro sebe. A když se domluvíme tak si prostě chlapy udělají večer s dítětem a my vyrazíme.
Třeba dneska jsem sama, manžel je na rautu. Nejraději bych šla s ním, ale není kdo by hlídal. Tak mu říkám ok běž sám s kámošem a já si vyrazím zítra. Obvolala jsem holky a jdu s kamarádkou z porodnice. ![]()
Mě zase mrzí, že si moc často nevyrazíme sami s manželem. Dát 500kč a víc za večer za hlídání, nějak nejde moc často. Babičky přes půlku republiky. Ale nechci se doma zbláznit.