Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to mame podobny, babicky taky v coudu. Ja uz mam bohuzel kamaradky pracujici, takze na vecer nikoho moc neukecam
Tech par, co je doma s detma, bydli celkem daleko a kdyz uz by byl cas se srazit, tak nam to prekazi deticky nejakou chorobou. ![]()
Ale bude lip, za chvili je jaro! ![]()
Dělám parašutismus a paragliding… Zážitky nejsou stereotypem…
Zvol si něco a obohať svůj život! ![]()
kláro já myslím že opravdu potřebuješ kamarádku. já jich měla moc, s narozením dítěte se téměř komplet vyměnily,ale zase jich je dost. hledej mezi spolužačkami nebo mezi maminama v jeslích, ve školce, někoho kdo má stejně staré děti a hodně zaměstnaného manžela/partnera. já znám takových dost, i mezi ně patřím a taky se s nima scházím. (ale nejsem z prahy)
moje nejlepší kamarádka z dětství, měla jsem radost že má podobně staré děti, ale taky nemá čas, protože bez manžela se z domu nehne, ale já se za to na ni nezlobím, přeju jí, že mají takový hezký až závislý vztah, a třeba je to časem přejde a zase budem řádit spolu (s dětma)
a taky někdy jezdím i s prcekm ke kamarádce (150km)na víkend a ona ke mě a jezdíme po okolí a užíváme si to.
hledej, určitě někoho najdeš.
Vecer je to vzdycky horsi…tak at je lip! Nebo mi napis SZ, chystam se uz 100 let do kina, ale nejsou lidi ![]()
ahojky Kláro mám podobný problém, jen s tím rozdílem, že mimi teprve čekám. Mateřskou jsem oddalovala jak se jen dalo, nastoupila jsem až poslední možný termín a i tak je to na
za týden bych teda měla porodit a dost se k tomu upínám, protože konečně budu mít nějakou náplň. Jsem na tom taky dost bledě. Žijeme na dost malinkým městě, víceméně vesnice, ale má to „městský“ úřad, takže je to asi město. Přítel je dost často v práci, dělá směny, takže i víkendy, sice to od dubna bude jinak, ale zase bude dělat dvanáctky, takže věčně v čudu. Tady v baríku sice máme příbuzný, ale ty chodí do práce, nejlepší kamarádka bydlí dost daleko, vídáme se tak jednou do měsíce, ale i ona je dost pracovně vytížená a kamarádky s malýma dětma nemám, přítel má sice hodně příbuznýhc s dětma, ale jelikož je nejmladší z rodiny, tak všichni ostatní už mají děti odrostlý. Navíc auto si bere do práce a já se odtud těžko někam dostanu i kdybych chtěla, navíc v tomhle stavu už těžko
takže mám taky docela depky, furt je TV a net a už mi hrabe. Modlím se aby Dominiček byl hodně živý mimčo, abych měla co dělat, já vím, že je hodně mamin, co by daly cokoli za to mít klidný mimčo, který by furt jen spalo, ale já doufám v pravý opak
holt jsem člověk, co je zvyklý být stále v jednom kole.................a tohle mě ubíjí
Ahoj holky… tak abych se z toho všeho aspoň malinko vypsala… Já nevím, mám nějakou depku… ![]()
Vše mě mrzí…s**e! Mám krásnou, zdravou holčičku, toho si hrozně vážím, o tom žádná…s partnerem relativně to jde, jsme spolu skoro 3roky a máme mimíse. Ale poslední dobou to na mě nejak vše dolehlo.. prachy, partner… já sama…
Bydlíme v podnájmu, peníze na prd… Ten byt začínám nesnášet…všude jen lino…hrůza…takový neosobní a prázdný…
Přítel maká za 13.000, já mateřskou 8100,– ale i tak… na malou docela prdí… moc ji toho nekoupí, když dostane peníze navíc, koupí si mobil… ![]()
Dnes jsme jeli pro malou k mamce, tak v autě říkám, že se mi po ní stýská a myslím na ní když u mě není a on mi na to řekne, že jsem matka na hovno, že na mě bude akorát malá závislá…
prostě takovýhle s prominutím s***ky dokážou tak dorazit…
tak teď opět hraje na PC a já sedím na gauči jak oukropeček a chce se mi bulet… ale abych poslouchala - „ty zase řveš“… to se mi nějak nechce… ![]()
Asi trochu sobec bude. Pokud máš nějaký čas pro sebe, když můžeš mít malou u rodičů, tak žij jen pro sebe, užij si ty chvíle, budeš mít lepší náladu a třeba to i s partnerem trochu pohne. Myslím, že pokud není chlap úplný blb, tak ho to nenechá jen tak. Ale musí u tebe tu změnu vidět. Lepší nálada a já zastávám názor, že nemusíš volný čas trávit jen s ním.
@novina píše:
Asi trochu sobec bude. Pokud máš nějaký čas pro sebe, když můžeš mít malou u rodičů, tak žij jen pro sebe, užij si ty chvíle, budeš mít lepší náladu a třeba to i s partnerem trochu pohne. Myslím, že pokud není chlap úplný blb, tak ho to nenechá jen tak. Ale musí u tebe tu změnu vidět. Lepší nálada a já zastávám názor, že nemusíš volný čas trávit jen s ním.
Zkoušela jsem dnes vše… pustila jsem si oblíbenou písničku…dala si čokolku…
marně… malou mám 24h denně, krom kdy mi ji občas hlídá mamka..
My jsme bez hlídání úplně, problémy nemáme, i když jako snad všude občas nějaká krize přijde. Já když je hezky a hlavně vím, že manžel je doma, tak jsem se schválně sbalila a celý den jsem byla s malou v zoo, prostě den venku. Bylo to super, manžel ani neměl odvahu zavolat, když jsme večer přijely domů, já nemluvila, malá už byla tak utahaná, že jsem ji vykoupala a hned spinkala. Já si lehla, četla si a viděla jsem jak ho to žere…Nevěděl kde jsme, s kým jsme, co děláme…Tohle na něj platí, mrzí ho to potom. Asi záleží na chlapovi, ale za mě vyzkoušet všechno, všechny možné zbraně. Nějak prostě na toho chlapa vyzrát.
@novina píše:
My jsme bez hlídání úplně, problémy nemáme, i když jako snad všude občas nějaká krize přijde. Já když je hezky a hlavně vím, že manžel je doma, tak jsem se schválně sbalila a celý den jsem byla s malou v zoo, prostě den venku. Bylo to super, manžel ani neměl odvahu zavolat, když jsme večer přijely domů, já nemluvila, malá už byla tak utahaná, že jsem ji vykoupala a hned spinkala. Já si lehla, četla si a viděla jsem jak ho to žere…Nevěděl kde jsme, s kým jsme, co děláme…Tohle na něj platí, mrzí ho to potom. Asi záleží na chlapovi, ale za mě vyzkoušet všechno, všechny možné zbraně. Nějak prostě na toho chlapa vyzrát.
Děkuji… u nás je stoprocentní, že jakmile nejsem doma a on jo, celý den prosedí u facebooku a píše si a to samé na Chatu lidé…
![]()
No, tak to je blbý s těma počítačema. To u nás naštěstí tak nefunguje. U pc sedí většinou jen večer, když už dcera spí, já taky odpadnu a on nemůže spát. To je asi snad už závislost a pěkně likvidující rodinu, pozoruju to i ve svém okolí, ale věřím, že s tím nic moc nenaděláš.
@novina píše:
No, tak to je blbý s těma počítačema. To u nás naštěstí tak nefunguje. U pc sedí většinou jen večer, když už dcera spí, já taky odpadnu a on nemůže spát. To je asi snad už závislost a pěkně likvidující rodinu, pozoruju to i ve svém okolí, ale věřím, že s tím nic moc nenaděláš.
Nenadělám…s tím jsem se už smířila… vše plyne z toho… sedí u toho co přijde cca.17.30h až než jde spát, v práci je tam celý den.„Nestíhá“ se ani najíst…
Počkej, on je i v práci na FB?? já tady ty po. raný soc. sítě nesnáším..nevlezla bych tam ani za prase…když si chci s někým pokecat, tak snad z očí do očí…
hele a není to i tím, že jste třeba hodně mladí? ono to u chlapa dost dělá…
@domecekPJVS píše:
Počkej, on je i v práci na FB?? já tady ty po. raný soc. sítě nesnáším..nevlezla bych tam ani za prase…když si chci s někým pokecat, tak snad z očí do očí…
hele a není to i tím, že jste třeba hodně mladí? ono to u chlapa dost dělá…
Jemu bude třicet… mě dvacet…
ale má rád holky.. „přidává si i sedmnáctiletý“… nevím, co si tim dokazuje ![]()