Asi se chci vdávat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6956
7.1.23 22:15

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.23 22:18
@Anonymní píše:
A on reakci své rodiny nevidí? Neví, co ti říkala jeho sestra? Nebo to ví a nic s tím nedělá? Že by aspoň rodině oficiálně oznámil, že sice si tě nevezme, ale počítá s tebou a chce, aby s tebou počítali i oni?

Co znamená, že se obáváš, že vám toto zničí vztah? Jaký vývoj předpokládáš?

Pokud myslíš tu otázku na konci svého příspěvku vážně, tak na sobě můžeš zkusit zapracovat ve smyslu přijímat druhého takového, jaký je, neplýtvat energií na to, že chceš změnit realitu (nebo jiného člověka), nemít očekávání, nehledat štěstí u jiného člověka, ale v sobě atd. (z knih se těmto tématům věnuje např. Bdělost, Dar volby nebo pokud by sis chtěla zároveň přečíst něco o výchově, tak Vědomý rodič)

A je super, že jsi napsala, jak to u vás vypadá!

Reakci rodiny vidí a mrzí ho to. Na svatbu sestry jít kvůli tomu odmítl. Načež jeho otec řekl, že jsou KVŮLI MNĚ rozbroje v rodině a teď nemluví ani s partnerem, ani s partnerovou matkou (jsou rozvedení, ale zůstali přátelé, doteď), která se postavila na „naši” stranu. Partneruv otec mne na to konto nepozval na tradiční oběd na první svátek vánoční a postavil to tak, že když partner nepůjde, tak ho vydědí a jestli přijdu já, vyhodí mne (a nazval mne ludrou). Partner nepřišel.

S partnerem zas teda nemluví sestra a s ní teda její vlastní matka… a proto se bojím, že nám to zničí vztah. Nabralo to úplně šílený směr, rodina rozhádaná a všechno moje vina.

Já s partnerem na téma svatby mluvila celkem třikrát: loni, kdy jsem ještě neměla úplně jasno, pak když se v létě ženil ten kamarád „odpůrce” a partnerova sestra (měli to v jednom týdnu) a teď o Vánoce, kdy jeho otec rozvířil téma „ludrou.” Jinak ne.

Ano, otázku myslím vážně a děkuji za odpověď. To, co předvádí jeho rodina (tedy hlavně otec se sestrou, která se teď vdala po 20letém vztahu, tak je na koni), je prostě už moc…

• Citovat
  • Upravit
6956
7.1.23 22:21
@Anonymní píše:
Reakci rodiny vidí a mrzí ho to. Na svatbu sestry jít kvůli tomu odmítl. Načež jeho otec řekl, že jsou KVŮLI MNĚ rozbroje v rodině a teď nemluví ani s partnerem, ani s partnerovou matkou (jsou rozvedení, ale zůstali přátelé, doteď), která se postavila na „naši” stranu. Partneruv otec mne na to konto nepozval na tradiční oběd na první svátek vánoční a postavil to tak, že když partner nepůjde, tak ho vydědí a jestli přijdu já, vyhodí mne (a nazval mne ludrou). Partner nepřišel.

S partnerem zas teda nemluví sestra a s ní teda její vlastní matka… a proto se bojím, že nám to zničí vztah. Nabralo to úplně šílený směr, rodina rozhádaná a všechno moje vina.

Já s partnerem na téma svatby mluvila celkem třikrát: loni, kdy jsem ještě neměla úplně jasno, pak když se v létě ženil ten kamarád „odpůrce” a partnerova sestra (měli to v jednom týdnu) a teď o Vánoce, kdy jeho otec rozvířil téma „ludrou.” Jinak ne.

Ano, otázku myslím vážně a děkuji za odpověď. To, co předvádí jeho rodina (tedy hlavně otec se sestrou, která se teď vdala po 20letém vztahu, tak je na koni), je prostě už moc…
8o

To jsou teda divní lidi :think:

Jinak partner stojí při tobě, postavil se za tebe, za vás vztah, i přes otcovy výhrůžky a sestřinu svatbu. To by pro mě mělo asi i větší váhu, než ta vytoužená svatba.
To totiž každej neudělá (i když mu postoj roidny přijde deb. ilní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
7.1.23 22:26

Můj kamarád si svou přítelkyni vzal až po 15ti letech a to jenom kvůli tomu, aby si mohl adoptovat její děti. Svatby se bál jako čert kříže, protože to u jeho rodičů neklapalo, nechtěl se brát nikdy, ale teď je za to rád a manželkou se chlubí. Ta jeho nechuť v žádném případě neznamenala, že by s ní nechtěl být do konce života, nemělo to s ní, pokud vím, nic společného. A ona byla dost moudrá na to, aby mu sice řekla, že by o svatbu stála, ale věřila mu, že s ní počítá, a vztah na tom nestavěla…
EDIT: Jeho rodina se ale chovala úplně normálně a vždy s ní počítala.

Příspěvek upraven 07.01.23 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.23 22:27
@OpportunityNox píše:
8o

To jsou teda divní lidi :think:

Jinak partner stojí při tobě, postavil se za tebe, za vás vztah, i přes otcovy výhrůžky a sestřinu svatbu. To by pro mě mělo asi i větší váhu, než ta vytoužená svatba.
To totiž každej neudělá (i když mu postoj roidny přijde deb. ilní).

Pro ně je holt svatba strašně důležitá (což je poněkud úsměvné, když jsou sami rozvedení a sestra žila 20 let na hromadce) a nesezdaný pár odmítají akceptovat jako rodinu. A když jim došlo, že svatba nebude, dávají mi to sežrat stejně jako to dávali 20 let sežrat partnerovi (nyní manželovi) sestry. Ten byl nyní legalizován a sestra se přidala k šikaně (když už sama šikanována není).

Ano, partner stojí za mnou. Jen se prostě nechce ženit a po tomhle brutálním masivním nátlaku se mu upřímně ani nedivím…

• Citovat
  • Upravit
6956
7.1.23 22:31
@Anonymní píše:
Pro ně je holt svatba strašně důležitá (což je poněkud úsměvné, když jsou sami rozvedení a sestra žila 20 let na hromadce) a nesezdaný pár odmítají akceptovat jako rodinu. A když jim došlo, že svatba nebude, dávají mi to sežrat stejně jako to dávali 20 let sežrat partnerovi (nyní manželovi) sestry. Ten byl nyní legalizován a sestra se přidala k šikaně (když už sama šikanována není).Ano, partner stojí za mnou. Jen se prostě nechce ženit a po tomhle brutálním masivním nátlaku se mu upřímně ani nedivím…

Já taky ne.

Jinak to je rodina, to je hrůza, tedy.
A sestra, tak ta by měla být předmětem nějakého psychologického experimentu, protože tím prošla sama, respektive jeji teď už manžel, a ona, místo, aby měla pochopení a odlišné názory, než fotr, tak se ještě zachová takhle :zed: asi bych byla ráda, že do té rodiny nebudu oficiálně „patřit“.

A sestřin manžel teda asi musel mít 20 let svatozář, když snášel tchánovy moresy

Tvůj partner se zdá jako fajn chlap. Vykašli se na svatbu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
7.1.23 22:50

Postavil se za tebe, to je pro mě důkaz lásky.
Jeho rodina bude asi dost manipulátorská, nejspíš proto má strach ze svatby, aby nezažil na vlastní kůži to, co viděl u svých rodičů. Jako neženatý má prostě pocit, že v případě velkých problémů může snáze odejít.
Být tebou se na svatbu vyprdnu, on tě miluje, nemusí ti to dokazovat svatbou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.1.23 00:18

Mrzelo by mě to hodně, ale na větší váhu bych asi dala to, jak se za tebe staví, to je hezký a důležitý. Ta rodina je fakt padlá na hlavu, žít v tomhle tak se na truc taky nevdám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
8.1.23 01:28

Je to jednoduché. Buď dobrá a bude si tě chtít vzít. Buď špatná a nechce tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.1.23 07:36

Ahoj anonymní, přečetla jsem celou diskuzi. Chtěla bych Ti napsat zprávu, ale nejde to, protože jsi anonymní. Napsala bys mi zprávu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 09:56

Pokud bys ho postavila před rozhodnutí rozchod nebo svatba, co by si vybral?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 10:02

Ten popis situace v jeho rodině částečně vysvětluje jeho nechuť ke svatbě. Je důležité, že se za tebe postavil a vybral si tebe místo rodiny.
Podle mě by se měl ale odpoutat od své předchozí rodiny taky mentálně. „Nebudu se na truc ženit, protože je to pro mého otce zásadní a nutí mě do toho.“ - to není moc dospělý postoj. Ale je samozřejmě těžké to celé přehodnotit, když je tomu nátlaku vystavený tak dlouho a vyrostl v takové rodině. Možná by mu pomohla psychoterapie, aby si v sobě udělal pořádek a vyřešil si svůj vítr ze svateb.
Můžu se prosím zeptat, odkud pochází ta přítelova rodina? My bydlíme na echt Moravě, lidi jsou tady na ty svatby víc než třeba v Praze, kde jsme předtím žili, ale to co popisuješ, to je extrém i na místní poměry (my sezdaní s přítelem také nejsme).

• Citovat
  • Upravit
2003
8.1.23 12:30

Já si myslím že se nechce ženit, protože si prostě nechce vzít tebe. Vždyť ti i sám řekl, že by musel počkat na tu pravou, byť ve srandě. Prostě mu nestojíš za to, aby překonal svůj strach, nebo nějaké přihlouplé zásady kterých se drží, nebo se přestal ohlížet na to co si myslí ostatní(že se na truc nebude ženit protože to po něm někdo chce). Dokonce ani vaše dítě mu za to nestojí, že by to udělal aspoň kvůli němu. Prostě pro něj nejsi ta pravá. Až ji potká, bude to úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
8.1.23 14:05
@medvidka píše:
Já si myslím že se nechce ženit, protože si prostě nechce vzít tebe. Vždyť ti i sám řekl, že by musel počkat na tu pravou, byť ve srandě. Prostě mu nestojíš za to, aby překonal svůj strach, nebo nějaké přihlouplé zásady kterých se drží, nebo se přestal ohlížet na to co si myslí ostatní(že se na truc nebude ženit protože to po něm někdo chce). Dokonce ani vaše dítě mu za to nestojí, že by to udělal aspoň kvůli němu. Prostě pro něj nejsi ta pravá. Až ji potká, bude to úplně o něčem jiném.

To je podle.me blbost. To by zakladatelku zazdil uz dříve. Nebo by ustoupil otci, nebo na tu sestřinu svatbu šel. Takhle riskuje že se s ním celá jeho rodina nebude bavit, pro ženu, která pro něj není ta pravá? To by asi byl trochu mag.or, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
8.1.23 15:30
@OpportunityNox píše:
To je podle.me blbost. To by zakladatelku zazdil uz dříve. Nebo by ustoupil otci, nebo na tu sestřinu svatbu šel. Takhle riskuje že se s ním celá jeho rodina nebude bavit, pro ženu, která pro něj není ta pravá? To by asi byl trochu mag.or, ne?

A tak co by zazdíval, má kde bydlet, má sex i vytoužené dítě, vlastně mu nic nechybí. Chybí mu jenom ta pravá, které by byl schopen vyznat lásku, a požádat ji o ruku. A tu pravou může klidně hledat i s děckem na krku a pak se zdejchnout.
A že je ma.gor? To souhlasím, protože který normální chlap by byl schopný říct matce svého dítěte, že ona ta pravá vlastně není, dělat že to je hrozná sranda a dál si žít spokojeně vedle ní. Totální neúcta k té ženě. S tím že si rozhádá rodinu asi holt zapomněl dopředu počítat.

Druhá věc je, že zakladatelka se od počátku toho vztahu tvářila že ho vlastně nepotřebuje a že vše zvládne sama, takže on je zvyklý že má vedle sebe „mužatku“ a proč by se najednou snažil. Počká si až potká tu princeznu. Oba mají co chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí