Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KimL píše:
@botl Přijde mi, že tady dost lidí nečetlo do konce: „Tu moji práci ale shazuje celkove. On je ekonom, je vše.“ Takže ano, ponižuje ji z hlediska práce pořád.
Ale jo, dočetla jsem. Ale jak říkám, jen zakladatelka ví, jestli to je nad limit.
Předpokládám, že ano, pokud sem napsala.
@KimL píše:
@botl Přijde mi, že tady dost lidí nečetlo do konce: „Tu moji práci ale shazuje celkove. On je ekonom, je vše.“ Takže ano, ponižuje ji z hlediska práce pořád.
No, ono je taky potreba brat prispevek od nekoho, kdo svou chybu hazi na druheho, ta trochu (dost) s rezervou… S jinak mel pravdu, zaklafatelka evidentně svou chybu uznat neumi.
@Reflex píše:
Financování domácnosti půl na půl? Schválně, jak dlouho by jí to vydrželo
půl na půl to je zajímavé.
@Bebuše naprosto souhlasím. Ale může se to brát i tak, že pohár přetekl.
@Reflex píše:
Tak se naštval, no… prostě dostal pocit, že on je ten zodpovědnej a on ponese tíhu chodu domácnosti z finančního hlediska, on bude ten, kdo bude zajišťovat nějaké jistoty. Jemu by se nikdy nestalo, že by neposlal nájem. On musí dělat zaměstnance, klopit hlavu, držet hubu, makat přesčas, nechat se buzerovat. A madam je maximálně free, dělá si jen tak na dohodu, nesnaží se o kariérní a finanční růst, tomu odpovídá i její mindset
To teda fabulujes docela hodne. Za prve studuje, tj. nema na svou karieru tolik casu. Za druhe kdyz ucis jazyky, v podstate na volne noze byt skoro musis. Za treti zodpovednost je jen na tobe, nemas sefa, kterej ti prideluje zakazky, o studenta muzes prijit ze dne na den, pokud neni spokojeny nebo mu dojdou penize. A maximalne free? To uz si teda vylozene cucas z prstu. Ja jsme takhle free pres dvacet let a makam jako sroub. Karieru jsem udelala velmi slusnou. Z ceho soudis, ze na tom zakladatelka neni podobne jako ja?
@j.a.n.i1 píše:
No, ono je taky potreba brat prispevek od nekoho, kdo svou chybu hazi na druheho, ta trochu (dost) s rezervou… S jinak mel pravdu, zaklafatelka evidentně svou chybu uznat neumi.
Ja mam pocit, ze chyby si je vedoma. Trochu tapu v tom, co vycita partnerovi - ze ji o zpozdene platbe nerekl hned, jak majitelka zavolala? To ji teda mohl rict, byla by to napravila driv. Ale nevim, jestli to chapu dobre.
@Kubula.K No, ja tedy, kdyz jsem si vedoma chyby, tak nestekam na partnera… A nepisu pak na diskuzi, ze on je na me oklivy a ja chudinka…
@j.a.n.i1 Jo. Když jsme v minulosti tapetovali obývák, tak jsme byli během 3 hodin asi 4× rozvedený..
@j.a.n.i1 píše:
@Kubula.K No, ja tedy, kdyz jsem si vedoma chyby, tak nestekam na partnera… A nepisu pak na diskuzi, ze on je na me oklivy a ja chudinka…
Ja nevim, jestli stekala, ty jo? A jestli mu domaci volala a on ji to dal vedet az po par dnech, fakt neudelal chybicku i on? A hlavne, jak s tim souvisi nejaka fiktivni nadrazenost zamestnance vuci cloveku na volne noze? ![]()
@Forest_Gump1 píše:
@j.a.n.i1 Jo. Když jsme v minulosti tapetovali obývák, tak jsme byli během 3 hodin asi 4× rozvedený..
Tak nejak, ale fakt by me nenapadlo z toho usuzovat, ze si me partner nevazi a podobne, jako tu padlo.
@Kubula.K píše:
To teda fabulujes docela hodne. Za prve studuje, tj. nema na svou karieru tolik casu. Za druhe kdyz ucis jazyky, v podstate na volne noze byt skoro musis. Za treti zodpovednost je jen na tobe, nemas sefa, kterej ti prideluje zakazky, o studenta muzes prijit ze dne na den, pokud neni spokojeny nebo mu dojdou penize. A maximalne free? To uz si teda vylozene cucas z prstu. Ja jsme takhle free pres dvacet let a makam jako sroub. Karieru jsem udelala velmi slusnou. Z ceho soudis, ze na tom zakladatelka neni podobne jako ja?
Soudím z jeho projevu, že si tohle tak trochu myslí. Však si to zakladatelka může ověřit. Já o zakladatelce nic netvrdím, nic o ní nevím a ani mě to nezajímá. Pokud si fakt ten přítel myslí to, co si myslím, že si myslí a pokud to tak ani v nejmenším není, tak si to musejí vyřešit spolu. Zakladatelka ale vypadá vyplašeně a překvapeně, možná, že ani neví, co ho k těm řečem vede. Tak jí píšu svůj pohled, co se mu tak třeba může honit hlavou.
@j.a.n.i1 píše:
Tak nejak, ale fakt by me nenapadlo z toho usuzovat, ze si me partner nevazi a podobne, jako tu padlo.
No tak asi nemá nějakou super úctu k její práci, no. A co.
@Reflex píše:
No tak asi nemá nějakou super úctu k její práci, no. A co.
A co? Asi to, ze skoro nikdo nenese dobre, kdyz se nad nej nekdo vyvysuje. ![]()
Je hrozně nebezpečné tady radit rozchod po jedné hádce. Resp. radit z informací, které jsme dostali jenom od jedné strany. Neznáme pozadí, historii, neznáme tón jakým to řekl. Vše toto je totiž důležité. Informace jenom od ublížené a jenom strohé a to, co si zrovna odnesla.
Vždyť je tolik nedorozumění a ti lidi si to pak vyříkají, jak to mysleli. MOhl myslet jinak, zakladatelka si odnese svůj dojem z řečeného, tomu se třeba vypustí jedno slovíčko, přehodí se slovosled, každý si dosadime ton a už je to uplně něco jiného. Poznám to moc dobře, když moje máma cituje mého otce. Je to ten největší ubožák a zasloužil by kulku do hlavy. Jenže několikrát jsem byl u toho, co říkal a jak to potom podává máma ![]()
Samozřejmě můžeš mít ubožáka doma. To ale o něm musíš vědět ty. My ho neznáme. Držím ti palce ![]()
Soud bez možnosti žalovaného se bránit je zlovůle.
@Anonymní píše:
Já tam příkaz dávala už 9.1.,ale peníze neodesly, to je jedno.
To vůbec není jedno! Nezaplacení důležité platby je vážná chyba a je o to vážnější, že je za ni v důsledku kárán partner. Srovnání se zaměstnáním je na místě. Po zjištění chyby mělo následovat její uznání, omluva a nějaké opatření, aby se neopakovala. Tím by měl být problém vyřešen bez další eskalace.