Aupair - vaše zážitky a dojmy (špatné i dobré)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
6.12.13 21:30
@EndyEs píše:
Uff, holky, vy mě děsíte 8o Se ted docela bojím..
Slečna v agentuře mi řekla, at nečekám moc nabídek, že budu ráda za 1, a že jí spíš nemám odmítat, jinak budu čekat další měsíce třeba..
To teda nevim, jak bych se pak měla rozhodnout :nevim:

Tak jed pres Au-pair world.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.12.13 00:50

Všechny moc zdravim,
Chci se zeptat, nikdy jsem nikde nebyla jako Aupair a chci vycestovat do Nemecka.. Na netu jsem našla dve agentury.
Janu a Studentagency, ale nemám zádné zkušenosti tak nevím kterou volit :) Ani nevím jak je to věkové za mesic mi bude 28 let a slyšela jsem, ze to bývá někde věkové omezené :( tak abych to ještě stihla :lol: A navíc nemám zádné zkušenosti s detma, ale myslím, ze se do toho rychle dostanu. Další podminky splňují maturita z němčiny atd. :pankac: Tak díky za připadne info. Hezky večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dellynka
26.12.13 14:08

@Lusienn Ahoj zkus jeste studyline.cz nebo coolagent.cz a nebo pres stranku www.aupair-world.net

• Citovat
  • Upravit
1
22.1.14 19:29

Co a jak

Ahoj, začátkem červa se chystám do Anglie, nemám to přes agenturu, ale přes kamarádku která se chystá domů, tak se s ní vyměnit. Jde spíš o to, že newím jak začít s vyřizováním věcí tady u nás…s úřady a tak podobně..:) Mohl by mi někdo poradit prosím? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dellynka
22.1.14 19:33

@terka9359 Asi nejdulezitejsi vec je zaridit si cestovni pojisteni.

• Citovat
  • Upravit
Dellynka
23.1.14 23:21

Holky, nebyla jste některá jako au-pair v ITALII?

• Citovat
  • Upravit
15575
17.2.14 22:41

Jee to je krasny :andel: To by se mi taky libilo :lol: Ale strach je vestsi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.14 19:06

aupair do rakouska a přes agenturu

Zdravím vespolek:)já jsem byla na aupair pobytu v Rakousku a určitě nechci nikoho odrazovat, jakýkoliv odjezd chce pořádný kus odvahy.. je to zkušenost, která je k nezaplacení a člověk se osamostatní úplně neuvěřitelně.. protože jsem trošku strašpytel a chtěla jsem předejít případným problémům, být chráněná… svůj pobyt jsem vyřizovala přes agenturu… neříkám, že jsou všechny stejné, to vůbec ne, ale už bych nikdy takovouhle chybu neudělala.. za zprostředkování jsem dala nemalé peníze, podepsala smlouvu a věřila, že v případě potíží se na agenturu budu moci spolehnout.. bohužel jsem se ale šeredně spletla… svůj pobyt jsem ukončila po 8měsících, kdy už se situace nedala vydržet.. poslední výplatu jsem nikdy neviděla, klíčky vhazovala do poštovní schránky.. protože jsem věděla, že bude rodina požadovat novou slečnu,..obracela jsem se na agenturu ve snaze uchránit, ne už sebe, ale človíčka po mně… bohužel.. dočkala jsem se odpovědi typu.. finanční záležitosti si musíte s rodinou vyřešit sama a pokud vás pustí.. můžete pobyt předčastně ukončit.. děkuji za váš upřímný email.. za předčastné ukončení pobytu jsem zaplatila 5000Kč a do rodiny se po mně dostaly ještě další 2holčiny.. já byla jejich 14… tak těžko říct, kde se stala chyba… jenom vás všechny moc prosím… kdyby se něco dělo, nenechte to nikdy dojít tak jako já 8 měsíců.. ty následky potom stojí za to… a všem budoucím aupairkám přeji moc štěstí…

• Citovat
  • Upravit
10.4.14 15:22

Au-pair Berlin

Dobrý den,
je tu někdo kdo byl nebo je jako au-pair v Berlíně?
Momentálně si s jednou rodinkou volám a píšu, vypadá to nadějně.
Zajímalo by mě, jaký máte na Berlín názor? Přemýšlím i o jazykovce, jak to probíhá? Spíše jako konverzace nebo lektor vysvětluje a vy si zapisujete? Jen by mě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.14 11:32

Ahoj všichni,
za necelý měsíc odjíždím jako au-pair do Rakouska minimálně na 1 rok. Zařizuji si to přes Student Agency. Nevíte jak je to nyní se zdravotním pojištěním? Navíc jsem vedená na úřadu práce jako nezaměstnaná, takže když jsem se zde paní ptala, co musím udělat před odjezdem, tak odhlásit se na úřadu práce a na zdravotní pojišťovně den před odjezdem - tedy 4. července, když vím, že budu odjíždět 5. července. Ve Student Agency mi navíc nabídli asi pojištění na 1 rok za 4 500Kč. Je tu někdo ve stejné situaci jako já? Nemáte někdo zkušenosti nebo radu kam se mám podívat, zeptat se? Email: ***@seznam.cz
Děkuji Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
3.6.14 11:57

Ahoj, ja byla cca pre 10lety taky v Rakousku coby au-pair, pobyt zajistovala take SA, celkem spokojenost. puvodni plan byl si to pote prodlouzit, ale srovnala jsem si tam priority, myslenky a hrozne rada se po cca 8 mesicich vratila zpet do vlasti. pojisteni mi tu rodice platili + hostitelska rodina v Rakousku. vsem doporucuji tuto zkusenost, clovek dospeje!
muzu se zeptat, kolik ti nabizi plat? je pro srovnani…

• Citovat
  • Upravit
5.6.14 08:36

Rodina mi nabízí 395 E za měsíc + 98 E za měsíc (kredit, městská doprava…)

Vzpomněla jsem si, že paní ve Student Agency říkala, že v Německu mi pojištění platí rodina, v Rakousku mi rodina pojištění neplatí.

Máte někdo nějaké bližší informace pro laika jak přesně mám postupovat? Nerada bych někde něco zbytečně platila, jelikož jsem navíc vedená jako nezaměstnaná, tak vlastně ani nemám z čeho co zaplatit.

Děkuji Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
5.6.14 08:45

@Veronika149 ten plat byl takto podobne i za me pred deseti lety, teda bez toho priplatku za dopravu.
ted si vzpominam, ze m rodina platila pojisteni dobrovolne, proste to tak chteli, tak se zkus dohodnout s nimi, treba to vymenit za prispevek na dopravu, to zdravotni je dulezitejsi…

• Citovat
  • Upravit
Dellynka
15.6.14 21:07

@Veronika149 https://www. facebook. com/groups/169432663200593/?fref=ts
Pokud si na FB pridej se do teto skupiny, najdes tam dost informaci

• Citovat
  • Upravit
1
18.7.14 22:47

Au pair v anglii

Já jsem momentálně jako au pair v Basildonu kousek od Londýna už přes 8 měsíců a řeknu vám že jediný co chci je jet domů. Kromě toho že to město je naprostá díra, kde není co dělat a ani tu nejsou jiné au pair, tak není ani moc pěkné, aspoň že tu jsou nějaké obchody. Prostě jak tu nemáte auto, tak buĎ vyhodíte hrozný peníze za hromadnou dopravu, nebo budete sedět doma a nebo musíte šlapat po svých. Jsem u rodiny afričanů (Kena a Nigerie), kteří tu žijí již 15 let, mají 4 děti (18,11,5,2) ale první dvě nejsou jejího manžela ale někoho předtím než se poznali. Máma původně hledala pomoc, protože měla rakovinu prsu, takže byla pořád doma, takže jsem na to nebyla sama. Ona byla fajn, hodně jsme si povídali o všem možným, ale pak po 4 měsících co jsem u nich byla, tak umřela. Pak jsem u nich teda zůstala i nadále, ale už to bylo jen já a táta a děti. Po pohřbu tady došlo k několika konfliktům, např. že ten nejstarší kluk mi ukradl peníze, pak ukradl tátovi nové kreditní karty, které tady v Anglii běžně doručují skrz domovní schránku, pak s tou kartou nakupoval. Takže ho nevlastní táta vyhodil z domu, pak se ještě zjistilo že mu bral a dopisy a další a další věci. Teď je tu problém i s jeho mladším bráchou, který mu i přes výslovný zákaz dal balíček, který si ten zmetek objednal přes operátora (nový telefon) na tátův účet, který u operátora má. Ty dva nejmladší jsou spratci, ani tu v podstatě žádná výchova neprobíhá, když chce k objedu místo jídla sušenky tak se mu prostě dají sušenky aby nebrečel apod. Jsou chválený za každou blbost ale vynadáno nedostávají, já (nedobrovolně) a táta jsme jejich otroci. Co tu mám kamarádky, tak ty tady taky nejsou nejšťastnější, jejich děti jsou taky spratci. Zlatá česká výchova, děti v anglii jsou prostě spratci, rozmazlený, ničeho si nevážící. Naštěstí za skoro měsíc jedu domů. Au pair je jen a jen o rodině, ale bohužel si myslím že většina rodin bude podobných, je to prostě způsob jak děti „ne)vychovávat)“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová