Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59358
10.3.14 13:53
@Anonymní píše:
@Markéta80
Moc děkuji za Vaši reakci. Jde mi o ten oční kontakt a ty tyčové předměty a pásky, nabíječky apod. Když je doma nebo u prarodičů je jako kapr ve vodě, když je však někde venku nebo v prostředí kde to nezná není úplně ve své kůži. Venku převážně nabere směr a utíká, proto jí ráda vodím za ručičku, to jde dobře. Možná jsem blázen já, možná ji moc sleduji a pozoruji a hledám problém tam kde není :zed: Prostě nevím co je normální chování a co již není. Všude se najednou píše a mluví o autismu :,(

je malá, neřeš to ;), může jít o povahový rys. já u nejstaršího si taky říkala jestli neni autista, nemluvil, nejraději byl doma a je mu 8 a je vše ok, jen je extrémně klidnej ;), mladší syn je autista a až ted vidim ty maxi rozdíly, třeba jí vadí koukat do očí moc z blízka ;), bud v klidu, ono se i říká že v určitém věku hodně dětí má určité rysy autismu ale věkem to zmizí a u autistů to zůstává ;)ale nic autistického z toho co píšeš nevidim, nejstarší nechtěl být ani v hernách, a do ted moc dětí pohromadě nemá rád ale to je prostě povaha, malá naopak jen vidí děti a už by za nima běžela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
10.3.14 19:47

Ahoj, chtela jsem se zeptat zkusenych, co se tyce diagnostikovani autismu, plati to i opacne, ze napr. pokud dite v roce ukazuje, udrzi ocni kontakt, mluvi, probehla u nej separacni uzkost, nechodi po spickach - da se jednou pro vzdy vyloucit autismus? Nebo se muze autismus objevit necekane treba ve dvou letech u ditete, ktere do te doby pusobilo zcela normalne? Diky moc za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
10.3.14 19:55
@Anonymní píše:
Maminky, já jsem celá zmatená. Z hloubi duše si přeji, aby bylo vše v pořádku a chování mé dcery byl jen povahový rys. Trochu ji tedy popíšu :-) Dceři je 22 měsíců, umí docela hodně slov, začíná již používat první jednoduché věty - Co to je? Táto tytyty :-), ukazuje, hodně nás nebo děti napodobuje, ráda si prohlíží knížky - umí říct co vidí na obrázku, jak dělají zvířátka, oční kontakt má - ale musí být od nás trochu vzdálená, pokud ji mám na ruce či si ji posadím před sebe, nechce se na mě dívat :nevim: když ji řeknu, ať se na mě podívá, tak to udělá, ale vzápětí se hned odvrátí. Problém je ji také vyfotit, nechce se na mě podívat. Ukazuje na mě i na sobě kde má oči, nos, pusinku atd. S hračkami si hraje normálně, nic neroztáčí, nerovná do řady apod., má ráda normální hračky, se kterými si hraje, ale také násadu na vysavač, vařečky, obouvací lžíce, pásky do kalhot, nabíječku na telefon, vodítko na psa a tak nějak tyčové věci. :roll: Když je mezi dětmi, tak si s nimi zatím moc nehraje, někdy jim jde sáhnout na nosánek nebo na pusinku, umí některá jména svých kamarádů a když jí řeknu, kde je Terezka, tak ukáže na onu kamarádku. Jinak na své jméno reaguje, pokyny také většinou plní, někdy musím zvýšit hlas a pak pádí jak o život. Před nedávnem jsme byli na dětské oslavě narozenin, hrála tam hudba a bylo tam hodně dětí, maminek a prostě rachot. Byla celá opařená jako paralizovaná, z toho šrumu, vůbec nebyla ve své kůži. Jinak chodíme do MC a tam s dětmi problém nemá, nevšímá si jich, ale nevadí jí. Prosím maminky, které mají autistické děti, aby mi prosím napsaly svůj názor, popř. jaké jsou jejich dětičky, co v tomto věku dělají či nedělají. Děkuji

Taky si myslím, že máš zdravé dítě a nic bych v tom nehledala, to že si neumí hrát s dětmi je v tomto věku prý normální, já myslím, že máš šikovnou holčičku :) S tím zrakem nebo pohledy bych možná zvážila oční centrum a pro jistotu nechat skontrolovat, ale i to může být normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.3.14 09:48
@randr píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat zkusenych, co se tyce diagnostikovani autismu, plati to i opacne, ze napr. pokud dite v roce ukazuje, udrzi ocni kontakt, mluvi, probehla u nej separacni uzkost, nechodi po spickach - da se jednou pro vzdy vyloucit autismus? Nebo se muze autismus objevit necekane treba ve dvou letech u ditete, ktere do te doby pusobilo zcela normalne? Diky moc za odpovedi

Může se objevit zcela náhle u dítěte, které se projevovalo dosud zdravě a úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
20.7.14 09:11

Teď jsem našla na novinkách, že nějaká studie prokázala, že za autismus dětí mohou i pesticidy.

http://www.novinky.cz/…-studie.html

Máte s tím někdo podobnou zkušenost?
Mám pocit, že pesticidy jsou dneska všude. Sice je to nějaká studie z Kalifornie, ale naši zemědělci si s tím asi taky moc hlavu nelámou a používají tuto chemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.14 10:31

Ahoj, jsem máma čtyřletého Toníka, který má teď diagnózu dětský autismus. Já teď ale vůbec nevím, kam bych se měla obrátit nebo co mám dělat… on je prostě svůj, na pískovišti se nekamarádí, vůbec nechápe, proč si nemůže hrát s každou hračkou co tam je, mluví málo, ale z kostek staví obrovský věže a hlavně zdi. Nejhorší je když mu to spadne a on zrovna není u toho, pak se může zbláznit že mu to někdo shodil a tak.On vlastně staví ty zdi a ohrádky úplně ze všeho, člověk by nevěřil, co to dítě všechno dokáže postavit na sebe. Někdy má takový stavy že nechci nikoho vidět a zavrtá se do deky nebo do polštářů a nechce se ani pomazlit nebo utěšit a já tam u něj sedím a prostě NEVÍM co dělat. Tonda nemá od nikoho žádné léky ani nic, má něco brát? Já pro braní léků moc nejsem, ale vůbec nevím, kde bych se měla poradit a jak mu mám pomoct.
Tak jestli máte nějakou radu, kam bych se měla objednat nebo tak, děkuju za každou snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
24.7.14 12:23

@HelaBinova kdo mu to diagnostikoval? chce to spec centrum, tam poradí jak s nim pracovat, já s malym ještě chodim na psychiatrii tam dostal teda i léky a psycholog ale hledam jiného. klidně napiš do zpráv na mém profilu :hug: :hug:,jestli chceš můžu poslat odkaz na uzavřenou skupinu kde jsme jen maminky autistů :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.15 11:54

Ahoj holky, prosím o pomoc možná trochu uklidnění, i když je mi jasné, že dg. mi nestanovíte, jde mi spíš o zkušenosti. Mám skoro 20 měsíčního syna, od malinka byl hodně dráždivé a uplakané miminko, měl ABKM, vyvíjel se ale normálně, v 7 měsících lezl v 11 chodil. Separační uzkostí jsme si prošli tak cca od 9 měsíců do roka, možná déle. Tak cca od roka Umí různé hry typu paci paci a jak jsi velikej, sám si vyhraje, převážně s autíčkama. Například bagrem nakládá na tatru, každému autu chce přidělávat přívěs kam si něco naloží a vozí to. Nebo dává auta do garáže, staví jim garáž i z knížek. Miluje i knížky s autama a nebo rád kouká na bagry na youtube. Umí postavit i komín z kostek, ale i se jen obyčejně schovat a dělat baf. Miluje mickey mouse a krtečka. Oční kontakt asi má, hlavně když děláme kraviny kouká do očí. Hůře reaguje na jméno, jak je do něčeho zabranej, tak volám i 5×. Povelům typu dones boty, pojď papat, odnes to do koše, jdi do chodby pro kalhoty, zatáhni žaluzie a podobně rozumí. Co mě ale znepokojuje je to, jak se vzteká, začal nedávno dělat takové scény, že dneska hodinu v kuse řval až usnul. Nedal se moc uklidnit a to vše jen proto, že už jsem chtěla jít domů a on chtěl ještě posílat lodičky u potoku(háže tam listy). A to nebylo poprvé, včera zas nechtěl zavřít skříňku, kterou otevřel a ví, že nesmi. Strašně se bojí silných zvuků vrtačka, vysavač, mixér. Pokud ho na to upozorním, tak se jen schová, třeba jde ke mně vždy, když vidí, že manžel nese vysavač na krb, ale když vrtají sousedi, tak by se zbláznil. Vždy jednou za čas má strach z koupání. Pak ho to přejde a řádí tam jak vodník. Poslední týden se ani nechce mazlit a odstrkuje nás a říká nám pryć a to vždy usínal tak, že nás držel za ruku. Během týdne se i sám oddudlíkoval a to bez něj předtím nedal ránu. Mluvit mluví, ale jen co se mu chce a spoustu věcí mu rozumíme jen my a něco zase umí krásně. Do vět zatím nespojuje. Umí všechny zvířátka jak dělají. Udělá papa, někdy sám, jindy na výzvu. Na věci ukazuje, když něco chce, tak řekne, ukáže nebo nás tam dovede. Je zatím plně na plenkách, když ho posadím vyčůrá se, ale když ne, kropil by kudy chodí. Nechci být za hysterku, a prosím o vaše zkušenosti, anonym snad chápete. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
59358
18.1.15 11:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o pomoc možná trochu uklidnění, i když je mi jasné, že dg. mi nestanovíte, jde mi spíš o zkušenosti. Mám skoro 20 měsíčního syna, od malinka byl hodně dráždivé a uplakané miminko, měl ABKM, vyvíjel se ale normálně, v 7 měsících lezl v 11 chodil. Separační uzkostí jsme si prošli tak cca od 9 měsíců do roka, možná déle. Tak cca od roka Umí různé hry typu paci paci a jak jsi velikej, sám si vyhraje, převážně s autíčkama. Například bagrem nakládá na tatru, každému autu chce přidělávat přívěs kam si něco naloží a vozí to. Nebo dává auta do garáže, staví jim garáž i z knížek. Miluje i knížky s autama a nebo rád kouká na bagry na youtube. Umí postavit i komín z kostek, ale i se jen obyčejně schovat a dělat baf. Miluje mickey mouse a krtečka. Oční kontakt asi má, hlavně když děláme kraviny kouká do očí. Hůře reaguje na jméno, jak je do něčeho zabranej, tak volám i 5×. Povelům typu dones boty, pojď papat, odnes to do koše, jdi do chodby pro kalhoty, zatáhni žaluzie a podobně rozumí. Co mě ale znepokojuje je to, jak se vzteká, začal nedávno dělat takové scény, že dneska hodinu v kuse řval až usnul. Nedal se moc uklidnit a to vše jen proto, že už jsem chtěla jít domů a on chtěl ještě posílat lodičky u potoku(háže tam listy). A to nebylo poprvé, včera zas nechtěl zavřít skříňku, kterou otevřel a ví, že nesmi. Strašně se bojí silných zvuků vrtačka, vysavač, mixér. Pokud ho na to upozorním, tak se jen schová, třeba jde ke mně vždy, když vidí, že manžel nese vysavač na krb, ale když vrtají sousedi, tak by se zbláznil. Vždy jednou za čas má strach z koupání. Pak ho to přejde a řádí tam jak vodník. Poslední týden se ani nechce mazlit a odstrkuje nás a říká nám pryć a to vždy usínal tak, že nás držel za ruku. Během týdne se i sám oddudlíkoval a to bez něj předtím nedal ránu. Mluvit mluví, ale jen co se mu chce a spoustu věcí mu rozumíme jen my a něco zase umí krásně. Do vět zatím nespojuje. Umí všechny zvířátka jak dělají. Udělá papa, někdy sám, jindy na výzvu. Na věci ukazuje, když něco chce, tak řekne, ukáže nebo nás tam dovede. Je zatím plně na plenkách, když ho posadím vyčůrá se, ale když ne, kropil by kudy chodí. Nechci být za hysterku, a prosím o vaše zkušenosti, anonym snad chápete. Děkuji

a ty máš na něco podezření? Já tam nic divného nevidim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
18.1.15 11:57

Já tam také nevidím nic, co by mě znepokojovalo. Zcela normální 20 m batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.15 11:59

@Markéta80 ani ty záchvaty vzteku? A ten strach z těch zvuků? Ještě jsem zapomněla že občas chodí po špičkách, ale jen někdy a začal s tím tak před dvěma měsíci. Pokud ti nic podezřelého nepřijde, budu jen strašně ráda a půjdu léčit svou hysterii :-)

• Citovat
  • Upravit
59358
18.1.15 12:02
@Anonymní píše:
@Markéta80 ani ty záchvaty vzteku? A ten strach z těch zvuků? Ještě jsem zapomněla že občas chodí po špičkách, ale jen někdy a začal s tím tak před dvěma měsíci. Pokud ti nic podezřelého nepřijde, budu jen strašně ráda a půjdu léčit svou hysterii :-)

hele ten vztek patří k věku ;), je ještě malej tak na nějaké diagnozy je brzo ;). Nejsem doktor :mrgreen: :mrgreen: ale dej se do klidu a nepozoruj :hug: Vali je taky hodně vzteklá, víceméně pořád jak řeknu že ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa

Vždyť je úplně normální co blááááááázníš!

• Citovat
  • Upravit
12185

Já myslím, že je vše v pořádku. Když se mi syn prvně vztekal, nechala jsem ho. Zavřela do postýlky a šla si dělat svoje. Vydrželo mu to asi 4 hodiny. Podruhé asi 2 hodiny a rychle pochopil. Od té doby si sice občas zavzteká, ale už jen v rámci normálního dětskeho zlobeni. Tvůj syn je šikovný, myslím, že jen zkouší, co si může dovolit. Jinak se mi zdá jako zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
18.1.15 12:06

Holky tak moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie