Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Domluvit se s jinyma rodicema a stridat se? I treba z vedlejsi vesnice, lepsi si dvakrat tydne zajet par km nez to jezdit denne cele. Patnactilete deti jeste dlouho mit nebudu, ale pripada mi to teda desne nebezpecne.
To mi mimo téma připomnělo, ze když jsem byla doma, tak jsem odpovedela na inzerat mamince, která hledala nekoho na vyzvedavani deti ze skoly z vedlejsi vesnice. Nakonec to seslo na tom, ze nechtěla, abych jeji deti vozila v aute, ze nikomu cizimu neduveruje. Ridim od roku 2000 bez nehody a mam tri roky nove/stare MPV. Predstavovala si, ze deti budu vozit autobusem, tak jsem ji doporučila nejakou studentku… ![]()
@Anonymní píše:
No já se přiznám, že ekonomická stránka taky hraje roli, platit někoho nebo taxík, to je úplně mimo.
Ale ty náklady budeš mít i s tím autíčkem. Jen vstupní náklady budou vysoké, pak benzín, servis, pojištění. Neříkej, že to autíčko v celkových nákladech vyjde nějak výrazně levněji, než taxík nebo. spolujizda s někým.
@Anonymní píše:
No já se přiznám, že ekonomická stránka taky hraje roli, platit někoho nebo taxík, to je úplně mimo.
Nejde se stridat mezi rodicema?
Sestnactilete dite chodi na tréninky a stridame se dvoje/troje rodice…
Jinak jestli hodlate do ojete skorapky vrazit 100 litru, to bych propocitala, jestli by to s tim placenim nekoho nevyslo lip…
@lucenka píše:
Ale ty náklady budeš mít i s tím autíčkem. Jen vstupní náklady budou vysoké, pak benzín, servis, pojištění. Neříkej, že to autíčko v celkových nákladech vyjde nějak výrazně levněji, než taxík nebo. spolujizda s někým.
než taxík rozhodně, to je 300 jedna cesta, 600 na trénink, to je 10.000 měsíčně. A spolujízda není, nikdo nejezdí, a platit někomu aby vozil, to úplně neřeší tu situaci, ekonomicky je to rozhodně pro autíčko, to je taky plus. Jediné minus je ta bezpečnost. Jediné a největší.
Muj spoluzak na stredni mel prave toho aixama, bydlel asi 50 km, no koukali jsme na nej jako na snoba, za me lepsi nez motorka, ale svymu ditet bych nekoupila pokud by mel jezdit s tim do skoly, pokud za sportem tak bych o tom uvazovala…kluci na nej jednou udelali zertik, ze mu ho odnesli do vedlejsi ulice..asi v sesti, takze moznost odcizeni, na nehlidanem parkovisti velika
Takže tam je to z kopce a zpátky do kopce? V tom případě bych ho tam posílala na kole a zpátky bych pro něj jezdila, pak by stačilo pro něj jezdit jen jednou ne? Kolo na zpáteční cestu samozřejmě naložíte do auta 🙂.
@K92 píše:
Takže tam je to z kopce a zpátky do kopce? V tom případě bych ho tam posílala na kole a zpátky bych pro něj jezdila, pak by stačilo pro něj jezdit jen jednou ne? Kolo na zpáteční cestu samozřejmě naložíte do auta 🙂.
v šest vecer bude za par dni - po zmene casu - tma jak v riti, to bych dite na kole neposilala…Ja třeba mam velke auto - kombika a presto se tam dospele kolo do kufru nevejde…
Viděla jsem před základkou, jezdili s tím deváťáci, auto je za 500 tis nové, za 100 už bych čekala rachotinu. Nikdo padesátkou nejezdil, takže to asi měli nejak extra poštelované, laždopádně je to fakt plastová hrůza
Mimo téma, ale fakt jsem myslela, ze tyhle plastaky stoji tak pulku co normalni nove auto, tak jsem zila v domneni, ze se tohle da poridit za nejblizsi sumu jako ta nejlevnejsi Dacia.
Pokud je teda Dacia stále nejlevnejsi auto na trhu…
Už jsem toto auto několikrát potkala na silnici a jako řidička musím říct, že bych to zakázala. Neskutečně brzdí provoz (max. rychlost 45 km/h). Ještě ve městě, budiž, ale na silnicích mimo město - hrůza
Jede toto auto, za ním se plíží kamion, a pak nervózní řidič
O bezpečnosti ani nemluvím ![]()
Zakldatelko, co dela za sport? pokud dela neco kde se mu vejde vybava do baglu, skoro bych vic zvazila motorku. bezpecnost plus minus stejna (mozna hypoteticky lepsi na motorce, protoze kazdy vidi co to je oproti autu ktere vypada jako auto ale ma uplne jine vvlastnosti)
pokud he hokejovy brankar, je to samozrejme mimo misu… porizovaci naklady proto mopedautu zanedbatelne…
@Anonymní píše:
než taxík rozhodně, to je 300 jedna cesta, 600 na trénink, to je 10.000 měsíčně. A spolujízda není, nikdo nejezdí, a platit někomu aby vozil, to úplně neřeší tu situaci, ekonomicky je to rozhodně pro autíčko, to je taky plus. Jediné minus je ta bezpečnost. Jediné a největší.
Jaký je tam měsíční cenový rozdíl? Na PHM, pojistku a pořizovací náklady? Jen jestli se to vzhledem k bezpečnosti opravdu vyplatí.