Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsme je pro jistotu dostali hned k prvnim Vanocum
Takze mala uz pichnuto ma a dokonce nam je chtely koupit obe babicky, jen nase mami chtela, at si je vyberem sami, coz jsem porad nejak odkladala ze stejne se muzou dat az po te prvni serii ockovani a tcanojc byli rychlejsi, takze jsme nechavali dat cca v pulroce, driv to neslo, lezly ji zuby, tak jsem ji nechtela trápit v tu dobu jeste s timhle. V tech 3 letech je to blby vek, ja usi nemam pichle vubec, taky to nechali na mne…asi jsem pak uz nechtěla nebo se bala, nevim, ale moje mami si nechala usi pichnout az v dospelosti a pak ji to hnisali, pichli ji to nejak moc nizko. U tech deti si asi davaji vic záležet…ale ted uz bych taky pockala, az z toho bude mit rozum
klidne az pujde do skoly, ale treba retizky ja na tak malych detech nemam moc rada, jednak z duvodu bezpecnosti, nelíbí se mi to hlavne u kluku a ani si na ne celkove sama nepotrpim…
Dcera má 6 měsíců a taky pořád poslouchám kdy už jí jako nechám píchnout uši
Jenže na to zatím nemám abych poslouchala zbytečný pláč.. Prababička taky koupila náušnice a pořád do mě ryje kdy jí je dám
Buď jí je nechám v roce třeba nebo až bude sama chtít. Je to tvoje volba a ty se rozhodneš kdy je vhodná doma aby měla ozdobu ![]()
Nechápu tuhletu hysterii kolem náušnic… Sama mám uši propíchnuté od malinka a jsem za to ráda!!! Jsem totiž takový strašpytel, že bych se k tomu v životě už asi neodhodlala a v dětství, kdy jsem se bála každé inijekce, už vůbec ne. Náušnice nosím ráda a jsem štastná za normální rodiče. Milovaná babička mi koupila první náušničky a dnes je mám schované pro svoji dcerku, které se snad jednou dočkám. Myslím, že to dámy fakt přeháníte. ![]()
@Šmoula2014 Tak ať se babička jde s prominutím vycpat. Je její právo dát dítěti šperk jako dárek, a zase vaše právo rozhodnout jestli v tak mladém věku ten šperk bude nosit. Pokud se urazí, tak je to čistě její problém, je dospělá.
Píchnutí náušnic není ženská obřízka ![]()
Taky bych z toho nedělala vědu. Dcerce jsem nechala píchnout jako malé a teď je ráda, že si to nepamatuje (stejně jako já kdysi) a nemusí řešit strach z bolesti a odkládat…
Ale ať se každá maminka rozhodne sama ![]()
@Lojzísek píše:
Nechápu tuhletu hysterii kolem náušnic… Sama mám uši propíchnuté od malinka a jsem za to ráda!!! Jsem totiž takový strašpytel, že bych se k tomu v životě už asi neodhodlala a v dětství, kdy jsem se bála každé inijekce, už vůbec ne. Náušnice nosím ráda a jsem štastná za normální rodiče. Milovaná babička mi koupila první náušničky a dnes je mám schované pro svoji dcerku, které se snad jednou dočkám. Myslím, že to dámy fakt přeháníte.
Mně taky náušnice píchli, když jsem byla malá a měla jsem každou chvíli oteklé a zhnisané uši, náušnice nenosím ani dnes, ale stejně mi dírky občas hnisají, je to fakt super
Jakákoliv rána se mi špatně hojí, dlouho to hnisá, takže kdybych se mohla rozhodnout sama, fakt si tuhle přítěž s píchnutím uší nevymyslím ![]()
@Lojzísek Třeba moje sestra měla s ušima kvůli naušnicím problémy (alergie) a ve 4 letech jí ve školce jiné dítě natrhlo ucho. Spousta mých kamarádek má v dospělosti dírky moc vysoko/nízko protože se jim jako dětem nezrefili do správného místa ![]()
@osvc náušnice si dam tak dvakrát za rok a pak toho par týdnů lituji, taky bych se bez direk obešla
Ja bych nausnice nenechala pichnout, ale nastrelit. Dceri usi namazali anestickou masti a nebolelo ji to (byla teda miminko, fnukala, ze ji drzime hlavu, ale zadny hystericky plac se nekonal). Klidne bych do toho sla
Pokud si to neprejete, tak bych se s tim neparalaa vymyslela jiny darek ![]()
@terulína píše:
Píchnutí náušnic není ženská obřízka
Taky bych z toho nedělala vědu. Dcerce jsem nechala píchnout jako malé a teď je ráda, že si to nepamatuje (stejně jako já kdysi) a nemusí řešit strach z bolesti a odkládat…
Ale ať se každá maminka rozhodne sama
souhlasím, zbytečné hysterie, ale chápu to, že když někdo nausnice nesnese, nechce dát své dceři, mám proto pochopení, moje dvě děti naušnice mají a dírky píchnuté celkem správně, takže asi tak
, jinak holčička od mé známé by je chtěla, ale nikdy si je nedá, protože se bojí bolesti, ta jí to nedovolí, a jenom vypráví, jak holky mají naušnice, takže každá mince má svou stranu,4
ALE JINAK KDYŽ NECHCETE TAK SI OD NIKOHO DO TOHO NENECHEJTE KECAT, FAKT NECHÁPU, TO CHCEŠ ABY TI TO KAŽDÝ TVOU VOLBU OSVÍTIL NA CESTU, NEBO JAK??
Nase mala taky nema pichle nausnice. Az si sama rekne ze je chce, tak pujdem nastrelit a vybere si je sama. Babicky to taky nemohly prekousnout, cpaly mi nejake zlate nausnice po nekom. Ja na tohle nejsem, nelibi se mi zlute zlato a at si dcerka nosi, co se bude libit ji. Ja jako dite nerada nosila nausnice, tlacilo me to pri lezeni na boku. A jeden cas jsem mela takove zapinaci, porad se to nekde zahakovalo, treba do koberce a tak. Ted uz nekolik let nausnice nenosim. Me se treba ani na malych miminkach nausnice nelibi. Takze se nedejte a trvejte si na svem. Akorat si dejte pozor, aby do toho malou nenatlacily, az bude u nich na prazdniny. Kolikrat jsou tu pribehy, jak babicka ostrihala dite, protoze chtela ona sama a rodice ne. ![]()
@Lojzísek tak ne každej ty uši chce mít píchlý. Mně je jako miminu nechali píchnout, logicky jsem do toho nemohla kecat, ale kdybych mohla, tak si je určitě nenechám propíchnout
Naušnice si vezmu na sebe tak jednou za čtvrt roku na pár hodin, pak mě z nich akorát bolí uši. Nesnáším ty díry, co po nic mám ![]()
Příspěvek upraven 21.05.18 v 14:35
Záleží na tobě, je to tvoje rozhodnutí. Taky zvažuji nastřelení naušnic, dcera bude mít 2 roky. Rodina mě do toho taky tlačí, ted je ten nejvyšší čas pak už z toho bude mít rozum a to už bych nechala rozhodnutí na ní. Nechával někdo nastřelovat naušnice až kolem druhého roku? Já sama mám naušnice ve 3.mesících a jsem za to ráda ![]()
Mám 17mesicni dceru a uši propíchle nemá a ani neplánuju. sama náušnice nenosim, přijde mi to zbytečně tak malému dítěti zasahovat do těla kvůli věci, kterou nepotřebuje. Rodina nejdřív na mě koukala divně, že je to přeci tradice ale zvykli si. Teď si toho ani nikdo nevšímá ![]()
Az mi přijde s brekem domu, že chce mít náušnice jako ostatní holčičky tak pak teprve nad tím budu uvažovat ![]()
@Lojzísek píše:
Nechápu tuhletu hysterii kolem náušnic… Sama mám uši propíchnuté od malinka a jsem za to ráda!!! Jsem totiž takový strašpytel, že bych se k tomu v životě už asi neodhodlala a v dětství, kdy jsem se bála každé inijekce, už vůbec ne. Náušnice nosím ráda a jsem štastná za normální rodiče. Milovaná babička mi koupila první náušničky a dnes je mám schované pro svoji dcerku, které se snad jednou dočkám. Myslím, že to dámy fakt přeháníte.
A já si je nechala sama píchnout jako dospělá, ale fakt by mě nenapadlo někomu vyčítat, že mi to nenechal udělat v dětství
. Sestře bratranci při hře zatáhli za náušnice a roztrhli jí oba lalůčky.