Babička, náušnice a píchnutí uší

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5585
21.5.18 14:49
@Šmoula2014 píše:
@osvc náušnice si dam tak dvakrát za rok a pak toho par týdnů lituji, taky bych se bez direk obešla

To já je ani nenosím, žádné ani nemám a stejně mi to občas hnisá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
21.5.18 14:50

Jasně, na každou věc je xy pohledů… Napsala jsem svoji zkušenost, ze které nemám žádné trauma a jsem ráda, že díry v uších mám.. Ségra je měla taky píchlé jako miminko, ale vadí jí skoro všechny kovy, takže si ty dírky nechala zarůst a je v pohodě..
Nikdy dopředu nevíte, co je lepší. Zda bude Vaše holčička litovat, že nemá dírky, jestli je bude chtít, ale zároveň se bát apod. Pracuju s dětmi a holčičky, co nemají propíchlé uši, to spíš berou jako svůj handicap (zveličeně řečeno). Teď zrovna si jedna nechala k narozeninám propíchnout uši, hnisá jí to jako blázen :-( Jsem fakt ráda, že tohle všechno jsem řešit nemusela. Ale jsou to vaše děti a vaše věc, dělejte, co uznáte za nejlepší. Jen mi tato diskuze přijde zbytečná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.5.18 14:55

@Šmoula2014 No jo no ty babičky ty se budou pořád do něčeho montovat…i když jim řekněte že je to vaše vec tak to stejně nepochopí a pojedou si porat tu svoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
21.5.18 14:59
@Lojzísek píše:
Jasně, na každou věc je xy pohledů… Napsala jsem svoji zkušenost, ze které nemám žádné trauma a jsem ráda, že díry v uších mám.. Ségra je měla taky píchlé jako miminko, ale vadí jí skoro všechny kovy, takže si ty dírky nechala zarůst a je v pohodě..
Nikdy dopředu nevíte, co je lepší. Zda bude Vaše holčička litovat, že nemá dírky, jestli je bude chtít, ale zároveň se bát apod. Pracuju s dětmi a holčičky, co nemají propíchlé uši, to spíš berou jako svůj handicap (zveličeně řečeno). Teď zrovna si jedna nechala k narozeninám propíchnout uši, hnisá jí to jako blázen :-( Jsem fakt ráda, že tohle všechno jsem řešit nemusela. Ale jsou to vaše děti a vaše věc, dělejte, co uznáte za nejlepší. Jen mi tato diskuze přijde zbytečná…

Jenže té holčičce by to pravděpodobně hnisalo, i kdyby jí to nechali píchnout jako miminu. A je v tom rozdíl, nechat si dírky udělat dodatečně je menší „problém“, než komu uši hnisají, tak jim propíchnuté dírky nezarostou nikdy (můj případ). Mě na tom nejvíc baví, jak se někdo podivuje, že nechtějí holčičce nechat propíchnout uši a ti stejní se ještě víc podivují, když má dírku a náušnici chlapeček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 15:06

@Lojzísek dcera je neslyšící, takže spis než chybějící náušnice se bude řešit přebývající kochleár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
21.5.18 15:10

My jsme náušnice chtěli dát jako mimču, ale kvůli operaci jsme to odkládali, pak už byla větší a moc by se cukala, takže jsme to nechali na ní. Ve třech letech se rozhodla, že chce náušničky (ona je vůbec dost parádivá), jako mám já, ségra, babi… a nechali jsme je nastřelit, bylo to úplně v pohodě, natřeli anestetickou mastičkou, takže nebolelo a dobře se zahojila.

Je to jen na vás, chápu, že řešíte spíš jiné problémy, nechala bych to rozhodnutí na dcerce, však ona si o ně řekne, až je bude chtít. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
21.5.18 15:18

Rozhodnutí je na tobě a manželovi, jak se domluvíte.

Jen si myslím, že dnes to není žádný problém. Dcerce jsem nechala píchnout uši. Po dvou letech se narodila neteř a paní doktorka ji dírky nastřelila. Kdybych to věděla, nechala bych je nastřelit. Bylo to v pohodě.
Jinak obě holky jsou velké parádnice a mění si náušnice každou chvíli, myslím, že to holčičkám moc sluší a neumím si představit, že by byly bez náušnic.

Když jsem byla já miminko, tak mi mamka nechala propíchnout uši, dírky jsem měla ale moc vysoko, a nemohla jsem si pořádně koupit žádné náušnice, tak jsem si je nechala asi před třemi lety taky nastřelit o kousek níž, a musím říct, že to vůbec nebolí a neměla jsem s tím žádný problém.

Takže nepropichovat ale nastřelit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.5.18 15:30

@Makito Nastřelení je pro ucho horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
21.5.18 15:31

@Šmoula2014 To zda necháte dcerce propíchnout uši je na vás. Ale zase babička chce udělat radost, protože si myslí, že k holčičce naušnice patří.

Já sama mám od malinka propíchlé uši, v pubertě neskutečné problémy s hnisáním. Dcerce jsem nechala propíchnout uši v 7 mi měsících, ale než jí byly propíchnuty, tak jsem si nechala já propíchnout na jíném, vhodnějším místě. Nic to nebylo - nechávala jsem je nastřelit - dcerka ani moc neplakala, spíše se jen lekla zvuku té pistole, než že by to bolelo. Nyní je dcerka ráda, že může nosit naušnice, dokonce je dostala letos jako dárek k narozeninám od nás, sama si je šla vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.5.18 15:46
@Šmoula2014 píše:
Ahoj všem, jdu se hlavně vypovídat. Dcera má v úterý narozeniny, budou ji tři a babička přišla s tím, ze my ji necháme píchnout uši a oni pořídí náušnice. Já jsem pro počkat, až bude dcera chtít, já skoro žádné náušnice nesnesu, tak i proto. Nicméně babička se do mě po sdělení důvodu, proč nemá dírky, pustila, ze už je dávno měla mít a teď je zřejmě urazena. Přijde mi i teď špatná doba, ještě tomu nerozumí..,manželovy návrhy, ze to časem propichneme nebo ať náušnice nechají aspoň na Vánoce se neujaly. Co s tím?

Dovedu si představit ten nátlak, kdybychom měli holku. Taky by babička (i prababička) řešila náušnice. Naštěstí máme kluka. Asi bych to uražení ignorovala. Je to vaše dítě. Jestli chce utrácet, ať koupí řetízek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
21.5.18 20:19

@rozand V čem je horší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 21:05

Děkuji všem za reakce i za pochopení. Ta debata nebyla moc příjemná, tak jsem se z toho potřebovala vypsat. Podle mě nausnice zkratka v dětství jsou zbytečně a určitě si nemyslím, ze bez nich není dost holka. Řetízek prý ztratí a na velký dárek, na který přispívá i teta a druzí prarodiče nám přidat nechtějí, nic jiného je nenapadá a moje typy nejsou dost dobré. Ještě prý máme dovézt holky na hlídání a oni si to s nima oslaví bez nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
21.5.18 21:12

Samozřejmě pokud si to nepřejete vy, tak má babička smůlu.
Já osobně jsem dcerce nechala naušničky nastřelit asi ve 4 měsících. Teď čekám opět holku a udělám to stejně. Dcerka plakala cca 4 minuty, protože se lekla. Uši ji namazaly nějakým krémem a naušnice byli plastové.
Já si nechala náušnice nastřelit když mi bylo 15 (hned 3 dírky) a co se týká bolesti… nebyla to bolest, jen pocit, že máte horké uši. Pokud by v budoucnu holky dírky nechtěly, tak si je prostě nechají zarůst, já už mám taky jen 2 dírky.
Ale je to věc rodičů, jen jsem chtěla uvést na pravou míru, že to opravdu není tak ukrutná bolest. Odřené koleno bolí více. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 21:24

@jiti81 já se bojím reakcí na kovy, ne bolesti. Jsou to její uši, ať se rozhodne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
22.5.18 09:32

@Šmoula2014 tak to je jasné, já i dcera máme alergii na kovy asi Nikl, a ty obyčejné bižu taky nemůžeme nosit - nejen naušnice, ale ani náhrdelník. Ale na začátku do půl roku byly nášnice plastové a pak zlaté nebo stříbrné. Ty nám naštěstí nevadí.
Co mám tedy zatím zkušenost, tak hodně těch, co dírky nemají si je nakonec udělat nenechají, protože se bojí právě té bolesti. Hlavně, když dítku ve školce někdo řekne, že jestli chce nášnice, tak se jí musí udělat do uší díra… to je 100%, že řekne NE.
Ale je to každého věc, já jsem typ, že prostě o jejím těle rozhoduju ve všem - jídlo, očkování apod. a ty ouška mi nepřijdou zas tam mimořádný úkon. Jsou horší věci, musela jsem ji nechat střihnout jazyk, gynekologické zásahy - taky to nebylo nutné, ale představa, že to bude muset řešit až si bude vše plně uvědomovat :nevim: Stresy před tím i pak, tak to byl chvilkový pláč a je klid navždy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová