Běháme! - start: jaro 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9659
1.6.15 08:21

Ahoj holky, ráda bych se přidala :-) Začala jsem běhat o víkendu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
3.6.15 13:46

@Eveelin Ahoj a vítej! Držím palce ať nadšení neupadá…

Ale tady to nějak upadá ne? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
3.6.15 20:55

@Sinquinita díky :hug:

Asi je horko, možná teď frčí bazénky ;)

Ráno jsem byla na hodinku běhat v lese. I když dnes jsem víc šla než běžela. V úterý jsem byla po delší době na step AE a všechno mne bolelo :roll:

Ke konci běhání jsem se natáhla a sedřela si fest koleno a dlaň ruky. Asi jsem si sáhla na nějaký kámen… Doma jsem si kus kůže z dlaně musela odstřihnout (tak 2×3 cm). Tak uvidím zítra, jestli raději nezůstanu doma, aby se to trochu zatáhlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
3.6.15 21:10

Ahoj holky, koukam, ze tady se taky beha. Je super, ze se behu venuje cim dal vic lidi. Kdyz jsem behavala pred dvaceti lety po jihoceskych kopcich, lidi na me koukali jak na exota a klepali si na celo. Nastesti uz se z behu stala bezna vec, coz je skvele :palec: Jen tak dal, drzim vam vsem palce, at vydrzite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.6.15 13:57

Holky, mám dotaz. Jak jsem psala, mám v září tu svatbu. Poslední dobou jsem změnila životní styl - vysadila jsem alkohol, dodržuju jídelníček i dietní pravidla (žádné ovoce odpoledne apod.), běhání a další sporty (piloxing, posilování břicha..). Včera jsem po měsící vlezla na váhu a nejen že jsem nic od ledna, kdy se věnuju běhání, neshodila - naopak mám o 2kg více :) Moc mě to netrápí, protože se cítím lépe, dopnu kalhoty, trošku se mi začala rýsovat postava a hlavně mi zmizela celulitida + nejsem vůbec unavená a tím pádem jsem namotivovaná ke sportu i odpoledne, když přijdu z práce. Každopádně nevíte čím můžou být ty dvě kilo hore? Myslíte, že svaly nebo voda?

A mám druhý dotaz - včera jsem vyběhla se sporttestrem a snažila jsem běžet (podotýkám běžet, protože když jsem začínala tak jsem ve spalovacím pásmu pouze chodila a to ještě ne moc rychle) podle tepovky. Běháte taky s tepovkou a držíte se spalování nebo to neřešíte? Chci ať má běhání nějaký význam - nejen lepší kondice - ale ani po půl roce jsem nezačala hubnout, tak to teď řeším… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.6.15 13:58

@Eveelin S tou rukou to je nepříjemné, ale pokud ses vykotlala někde venku a máš tam takovou ránu, určitě bych nepodcenila dezinfekci. Ty ale čeče musíš fičet jak drak - s mým tempem tohle nehrozí…buď ráda, že sis nezvrtla kotník nebo něco neudělala s nohama. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
4.6.15 14:04
@Sinquinita píše:
Holky, mám dotaz. Jak jsem psala, mám v září tu svatbu. Poslední dobou jsem změnila životní styl - vysadila jsem alkohol, dodržuju jídelníček i dietní pravidla (žádné ovoce odpoledne apod.), běhání a další sporty (piloxing, posilování břicha..). Včera jsem po měsící vlezla na váhu a nejen že jsem nic od ledna, kdy se věnuju běhání, neshodila - naopak mám o 2kg více :) Moc mě to netrápí, protože se cítím lépe, dopnu kalhoty, trošku se mi začala rýsovat postava a hlavně mi zmizela celulitida + nejsem vůbec unavená a tím pádem jsem namotivovaná ke sportu i odpoledne, když přijdu z práce. Každopádně nevíte čím můžou být ty dvě kilo hore? Myslíte, že svaly nebo voda?A mám druhý dotaz - včera jsem vyběhla se sporttestrem a snažila jsem běžet (podotýkám běžet, protože když jsem začínala tak jsem ve spalovacím pásmu pouze chodila a to ještě ne moc rychle) podle tepovky. Běháte taky s tepovkou a držíte se spalování nebo to neřešíte? Chci ať má běhání nějaký význam - nejen lepší kondice - ale ani po půl roce jsem nezačala hubnout, tak to teď řeším… :nevim:

K prvni otazce, ano svaly vazi vic, nez tuk, takze paradoxne muzes i nejake to kilo nabrat. Ale vytvarujes telo a jak jsi psala, citis se lip, to je hlavni.

A druha otazka, ja to neresim vubec, tepovku jsem nikdy nemerila a merit nehodlam. Me by to spis stresovalo. Beham ale opravdu hodne ruzne, jak pomalu, tak rychle, kratke i dlouhe vzdalenosti. Je treba to stridat. Znam dost spickovych sportovcu, kteri si tepovku taky nemeri, treba na intervaly k nam chodi jedna doktorka, ktera to taky neresi a vyhraje kazdy zavod. Ten posledni pred dvema tydny ME na 10km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.6.15 14:16
@Martina T píše:
Znam dost spickovych sportovcu, kteri si tepovku taky nemeri, treba na intervaly k nam chodi jedna doktorka, ktera to taky neresi a vyhraje kazdy zavod. Ten posledni pred dvema tydny ME na 10km.

No jo, ale já neznám žádného sportovce s 10ti kg nadváhy :lol: Kdybych měla postavu jako špičovká sportovkyně, tak si tep taky neměřím a běhám pro vítězství. Teď jsem ale ve fázi, že běhám, protože mě to baví a když už, tak bych chtěla vidět nějaký výsledek ve formě snížení váhy… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
4.6.15 14:47
@Sinquinita píše:
No jo, ale já neznám žádného sportovce s 10ti kg nadváhy :lol: Kdybych měla postavu jako špičovká sportovkyně, tak si tep taky neměřím a běhám pro vítězství. Teď jsem ale ve fázi, že běhám, protože mě to baví a když už, tak bych chtěla vidět nějaký výsledek ve formě snížení váhy… :jazyk:

Ale jo, pro hodně lidí je to vodítko, jak mají běhat. Když ti to mentálně pomůže, určitě jdi do toho. Chce to ale občas i zrychlit na maximum, zkrátka tempa střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.6.15 22:01

@Sinquinita jestli vypadáš lépe, tak to budou asi svaly ;)

Tepovku vůbec neřeším. Resp. běžím tak, abych u běhu mohla případně s někým mluvit a ne lapala po dechu. To jsem pak ve správném pásmu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1852
5.6.15 08:33

Ahoj holky, jednou jsem sem psala, že bych chtěla běhat. Ano, nezačala jsem na jaře, ale teď. Hlavně, že jsem začala, ne?! :D No dnes jsem se vrátila ze svého 2 běhu. A mám 3,3km za 28 min. Ano není to moc, ale na to, že jsem běžela podruhé v životě to jde, ne? :D Oproti prvnímu vyběhnutí mám o 0,9km lepší vzdálenost a jen o 4 minuty jsem běžela déle. Je to prostě super. Dokonce jsem běžela v naší ulici místo abych to docházela, jak jsem dělala. Jsem nadšená. Chtěla bych dát do 16.6 5km kolem 30 min, tak to snad dokážu.

A holky mám cca 15kg navrch a tepovku neřeším, protože bych musela jen chodit. Rozhodla jsem se běhat ob den a když nemám běhací den, tak vlezu na orbitrek a tam si tepovku uhlídám. Ale jinak nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.6.15 10:55
8o
@rencakk píše:
Ahoj holky, jednou jsem sem psala, že bych chtěla běhat. Ano, nezačala jsem na jaře, ale teď. Hlavně, že jsem začala, ne?! :D No dnes jsem se vrátila ze svého 2 běhu. A mám 3,3km za 28 min. Ano není to moc, ale na to, že jsem běžela podruhé v životě to jde, ne? :D Oproti prvnímu vyběhnutí mám o 0,9km lepší vzdálenost a jen o 4 minuty jsem běžela déle. Je to prostě super. Dokonce jsem běžela v naší ulici místo abych to docházela, jak jsem dělala. Jsem nadšená. Chtěla bych dát do 16.6 5km kolem 30 min, tak to snad dokážu.A holky mám cca 15kg navrch a tepovku neřeším, protože bych musela jen chodit. Rozhodla jsem se běhat ob den a když nemám běhací den, tak vlezu na orbitrek a tam si tepovku uhlídám. Ale jinak nee

Tak to jsi hodně šikovná, já jsem začínala na páse a měla jsem 3,3 km za 30 min. To byly moje první běhy. Ale dát 5 km kolem 30 min - to nevím jestli nedělám něco špatně, ale i po půl roce mám 5 km za 40 - 48 min. (poslední dobou hodně podle počasí…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.6.15 11:16
@Sinquinita píše:
8oTak to jsi hodně šikovná, já jsem začínala na páse a měla jsem 3,3 km za 30 min. To byly moje první běhy. Ale dát 5 km kolem 30 min - to nevím jestli nedělám něco špatně, ale i po půl roce mám 5 km za 40 - 48 min. (poslední dobou hodně podle počasí…)

Ale jak jsem psala, tak já se spíš zaměřuju na to spalování, tak mám pomalé tempo v tepovce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karollka.fit
11.6.15 11:59

Ahoj holky, taky začínám běhat a inspiruji se články, kde to jde… motivace je vždy zapotřebí! :-) Tady je pěkný krátký článeček, něco k běhu. :-) http://bodyshape.cz/…ravne-behat/

• Citovat
  • Upravit
5185
16.6.15 11:31

@Eveelin @Sinquinita Tak dnes jsem se ráno vydala poprvé běhat a dala jsem si 4,6 km za asi 45 minut. Ale na začátku jsem na konec naší ulice šla a pak taky jsem měla 10ti minutovou zastávku pod zralou třešní :oops: Tepovku jsem neřešila. Běžela jsem pomalu, abych v pohodě stačila s dechem a jelikož jsem byla na takové polňačce, zvládla jsem si u toho i zpívat :mavam:
Mám ze sebe dobrý pocit. Skvělá je aplikace Endomondo, která mi měřila délku trasy, čas, spálené kalorie atd. Takže napříště mám motivaci se překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková