Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky,
napadlo mě založit diskuzi, nebo třeba i skupinku, ve které bychom se vzájemně podporovaly a movitovaly k běhání.
Důvod: začala jsem trošku s běháním na podzim, ale s příchodem zimy jsem toho nechala, párkrát jsem byla běhat na pás. Je to fajn, ale venku je venku. Jaro se bliží, tak začínám čistit tenisky. Přítel běhá maratony a za moje uběhnuté 3 km se moc pochvaly nedočkám. Žádnou parťačku na běh ani na motivaci nemám…
Požadavky: pokud možno, pouze začátečnice, které chtějí s běháním začít. Z počátku opravdu třeba jen od 2 km a přidávat…
O mě: Jak jsem psala, mám teď dlouhou pauzu, tak začínám od znova. Jsem z Ostravy, tak budu ráda, pokud se tady nějaká Ostravanda najde a řekne, kde běhá ona ![]()
Představy: Vzájemná motivace, psaní si kdo, kolik uběhl a třeba i další věci kolem - výbava, výživa před a po běhání, další cvičení příp. i váhové úbytky nebo zkušenosti (motivace) z minulosti…kdo je pro?
![]()
Ahoj taky se chystám začít;)) jsem z Prahy a před 3 měsíci jsem porodila druhyho prcka a řekla jsem si, že budu dělat něco pro sebe…chci zpevnit postavu a zároveň se trochu odreagovat;))
Také bych ráda začla, ale právě se potýkám se zánětem průdušek, tak musím ještě chvilku vydržet…
Jinak jsem od Mělníka, plánuju běhat se psem tady po lese - aspoň mě nikdo neuvidí…
@Sinquinita Jsi z ostravy? odkud? Začala jsem chodit do běláku, je tam super okruh
jen jsem zatím v čase závislá na hlídání od chlapa, až bude sport. kočár, budu běhat i s mrnětem ![]()
@Sinquinita mmchdm, kašli na to, co uběhnou ostatní - děláš to pro sebe.. taky dám tak 3 km a to ještě půlku možná jdu
na začátku to jinak nejde.
@martina.se Jsem z Hrabůvky, před 2mi lety jsem bydlela v u Běláku, tak tam moje běhání vlastně začalo…teď bych se tam musela nějakým záhadným způsobem doplazit od rondlu
jet tramvají je mi blbé, tak se asi projdu…
@Sinquinita proč blbé, však je to pár zastávek. On je tam ten okruh fakt dobrý - navíc ten povrch super, nebolí z toho nohy.. já musím taky překonat sídliště, než se tam dostanu ![]()
Jinak moje „čísla“ na podzim byly v terénu : cca 3 km za 30 min, pak jsem začala běhat na páse, a to jsem běhala maximálně 3,4 km za 30 min. - tempo podle situaci v práci
Na pás jsem chodila asi 2 měsíce, a neshodila jsem ani deko…pak mi nějaká dobrá duše řekla, že běhám špatně - že mám běhat pomalu, abych spalovala tuk a ne se hnát, abych vybila energii
Nevím proč, ale nějak mě to demotivovalo a od února jsem se už nerozběhla, proto takhle motivační diskuze ![]()
Akorát čekám, až bude venku hezky, protože nemám „zimní“ výbavu a investovat se mi nechce..chlop říká, ať si půjčím jeho, ale on má 30 kg i s postelí. Ty jeho gatě si můžu tak uvázat kolem krku… ![]()
Ahoj, taky bych se ráda přidala, ale asi vás nepotěším - jsem z Brna
, takže zatím jsme pěkně rozlezlý po celý republice
už jsem začala v minulém roce v únoru a vydrželo mi to do července, zhubla jsem 6kg, běhala jsem 2×týdně cca 7km, ale hlídala jsem si tepovku takže do kopců jsem jen šla, abych neměla infarkt (nikdy jsem nijak vážněji nesportovala) a jedla jsem pořád stejně - takže nic moc zdravýho ![]()
v červenci jsem toho nechala, protože jsem otěhotněla a v teď v únoru rodila a už se poohlížím po běhání, abych se odreagovala a zhubla do léta, takže budu ráda, když v tom nebudu sama, jelikož nemůžu kojit, tak jsme na UM a to manžel ovládá, takže čas by byl, já zase čekám na lepší počasí
jinak mám 167cm a 73kg, kdybych se zbavila 8kg byla bych přešťastná
Ahoj, tak já začala běhat vloni 1.8.
a teď o víkendu jsem si zaběhla cvičně půlmaraton ![]()
@martina.se No tramvají jsem myslela, protože bych umřela než bych tam doběhla…asi se tam projdu a pak začnu běhat ![]()
Ahoj holky, jdu vám popřát hodně zápalu a pevného zdraví, nechť vám to vydrží
My tady už jednu skupinu měly a máme i vlákno, sešlo se hodně začátečnic a dotáhly jsme to daleko ![]()
Já běhám čtvrtou sezónu, začínala jsem v březnu taky indiánem na 3 km a v říjnu jsem uběhla svůj první půlmaratón.
@mag píše:
Ahoj holky, jdu vám popřát hodně zápalu a pevného zdraví, nechť vám to vydržíMy tady už jednu skupinu měly a máme i vlákno, sešlo se hodně začátečnic a dotáhly jsme to daleko
Já běhám čtvrtou sezónu, začínala jsem v březnu taky indiánem na 3 km a v říjnu jsem uběhla svůj první půlmaratón.
Ty brďo, krásné! A kolikrát týdně
jsi běhala (trénovala)?
@Sinquinita píše:
@martina.se No tramvají jsem myslela, protože bych umřela než bych tam doběhla…asi se tam projdu a pak začnu běhat
jo tak
![]()
@mag waw, tak to je paráda ![]()
@Sinquinita Tak to bych se musela podívat do elektronických análů, počítám, že tak 4× týdně. Letos se snažím udržet se na 6ti výbězích týdně, ale jde to ztuha ![]()