Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
16.4.12 15:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.4.12 15:00

Napsala jsem to víš… že mi vadí rady, které pak nejsou radami, ale trestem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.4.12 15:02

Mě se několikrát stalo, že mi známé říkaly, že si někde něco přečetly , řídi se podle toho, ale prostě jim to nevyhovuje, ale proto, že to bylo napsané někde v knize, tak prostě jsou nešťastné, že prostě to tak je a hotovo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
16.4.12 15:04
@kvaček píše:
Mě se několikrát stalo, že mi známé říkaly, že si někde něco přečetly , řídi se podle toho, a le porstě ůjim to nevyhovuje, ale proto, že to bylo napsané někde v knize, tak prostě jsou nešťastné, že prostě to tak je a hotovo..

To bude důsledek „blbé“ výchovy. Poslouchají autoritu a ne svůj vlastní rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.4.12 15:05

No tak nevím, co si mám o tom myslet, ale prostě jsem se několikrát s tím setkala, že pak je maminka vystresovaná, protože dalších x lidí ji říká, že je to napsané, že to tak je, a ji to nevyhovuje…nebo spíš dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
16.4.12 15:06

susacek
Jo, taky někdy reaguju jako jsem byla zvyklá z dětství a ne vždycky je to dobrá reakce.
Některé ty neefektivní způsoby komunikace znám taky dobře a až po přečtení jsem si uvědomila, jak něco dělám úplně automaticky a blbě a stačí jen málo, aby to člověk změnil. Takže mně čtení pomáhá uvědomit si vlastní chyby.

• Citovat
  • Upravit
14335
16.4.12 15:08

HOlky mě je to celkem jedno, jak kdo vychovává a kde čerpá .. Já sama třeba vím,co mi ubližovalo jako dítěti- citově, tak je to přínos,že si to člověk zažil, a ví co a jak, co nedělat , ale jak jsem psala, knížky neodsuzuju, ale opravdu asi všeho s mírou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
16.4.12 15:11
@kvaček píše:
HOlky mě je to celkem jedno, jak kdo vychovává a kde čerpá .. Já sama třeba vím,co mi ubližovalo jako dítěti- citově, tak je to přínos,že si to člověk zažil, a ví co a jak, co nedělat , ale jak jsem psala, knížky neodsuzuju, ale opravdu asi všeho s mírou…

No, dobre, vis co a jak nedelat, ale jak vis co a jak misto toho delat, kdyz to nemas zazite s detstvi? Myslis, ze by ti spravna knizka v tom nepomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
16.4.12 15:11

Kvaček
A co se týká těch knížek, tak jedna z těch nejhorších, co jsem četla je právě kniha pro generaci našich matek od Mudr Fugnerové „Naše dítě“, vyšla v r. 1971. Tam jsou opravdové perly (v nějaké diskusi už jsem něco z toho vypisovala) a jestli se tím někdo řídil, tak potěškoště :) a chudáci dětičky…

Ale zase ne vše je tam hrozné, každopádně opravdu není dobré se řídit čímkoliv, co nějaká autorita Mudr Phdr Csc napsala, ale používat zdravý rozum.

• Citovat
  • Upravit
14335
16.4.12 15:15

Ale já neříkám, že si něco nepřečtu v knížce - netu, časopise, já se i tady hodně radím, ale prostě já nehcci, aby moje výchova byla jenom knižní!..
Třeba nebudu všechno dělat jak sa má - a to nevěřím, ani s knížkami, ale prostě se člověk snaží a chci ,aby to byla moje výchova , aby byl malý asoň trochu vychovaný…
A zase si nemyslím, že bych byla nějaká saň a nebo měla nevychovance :mrgreen:
Já jsem neměla citu od jednoho ale zažila jsem od druhého, takže vím, co mi citově přinášelo a jak s tím pracovat..

Příspěvek upraven 16.04.12 v 15:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.4.12 15:18

Stačila knížka o příkrmech, kdy každý psal něco jiného a byla jsem víc zmatená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.4.12 15:26

Susacek… nebudem se dohadovat ne ;) Důležitý je prostě výsledek, aby to dítě mělo dost lásky, nebylo na něho křičeno, bito, nebylo ponižováno..
To si myslím, že snad ví každá maminka, že nejhorší je, když se dítě ponižuje, že je neschopné - to jsem právě zažila a myslím, že je to horší jak bití…
Asi máme trochu jiné názory, ale jak jsem psala, důležité je, aby ty naše děti byly spokojené, vychované a věděly, že je máme rády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
16.4.12 15:35
@kvaček píše:
Susacek… nebudem se dohadovat ne ;) Důležitý je prostě výsledek, aby to dítě mělo dost lásky, nebylo na něho křičeno, bito, nebylo ponižováno..
To si myslím, že snad ví každá maminka, že nejhorší je, když se dítě ponižuje, že je neschopné - to jsem právě zažila a myslím, že je to horší jak bití…
Asi máme trochu jiné názory, ale jak jsem psala, důležité je, aby ty naše děti byly spokojené, vychované a věděly, že je máme rády
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
16.4.12 17:13
@susacek píše:
kvacek: A jak vis, ze zkusena maminka to dela dobre, ze to na tvoje dite bude fungovat, kdyz sama pises, ze kazde dite je jine. Ja se obcas zkusenych matek taky ptam, treba tady na emiminu, ale jejich nazor beru s rezervou. Uz mi taky „par zkusenych matek“ poradilo, ze dite ve vzteku mam dat pod studenou sprchu nebo zavrit do komory. :zed:

No,nevím jestli ti někdy ve vzteku přestalo dítě dýchat,ale to už jsme tu myslím probírali.A zavírání do komory nemá smysl,vynalézavý záškodník má akorád čas vymyslet další nas..... akci,hned po tom co se uklidní.

Mě se líbila knížka Malý tyran,ale též jsem ji nedočetla,jak začnu číst,zjistím že 70 procent dělám intuitivně „správně“, tak jak to dělala moje maminka :mrgreen: A sněčím opravdu nesouhlasím,a ani bych to nepraktikovala :zed: Takže si myslím,že to není generací,do hlavy toho chtějí psychologové a odborníci natlačit tolik,zvlášť když se jim to zdá jako super nápad,a za pár let je to jinak.Špatně,příjde se zase na nový trend výchovy,a jede se nanovo.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
16.4.12 17:15

Tohle se mi líbilo,kdo bude mít chuť ;) :mrgreen: :mrgreen:  :

http://relax.lidovky.cz/…-/vztahy.asp?…

Ale to je tak na odlehčení :D

Příspěvek upraven 16.04.12 v 17:22

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...