Termín porodu - Březen 2026

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
29.9.25 14:10

Tak já jsem nad tím neuvažovala ještě :) ale vyjde to asi celkem draho že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.9.25 14:22

@San87 to jsem ráda že ti výsledky dopadly dobře :smiling_face_with3_hearts: já teda zatím nic na sebe nekupuji zatím se vlezu do svých věcí a pak to nějak vyřeším 🤣 u dcery jsem třeba nosila moje rifle a gumičku přes knoflík a Dlouhé triko aby nešlo nic vidět. Nechtěla jsem si nic kupovat protože to bylo stejné jen na chvíli. Ale co bude teď to se uvidí 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
29.9.25 15:38

Brisko nestiham moc sledovat, ani poradne nevim, v jakem jsem tydnu… :lol: Kdyz se me nekdo z rodiny zepta, musim do appky, nebo reknu cca, hihi.
Ted moc casu na sledovani mimca neni. Mam tu 3 lete ditko, ktere se fakt za celej den ani na chvili nezastavi… Za par dnu k nam prijede tchyne s tchanem, na 14 dni. Tak budu nejvic happy, az si alespon na chvilinku odpocinu. :srdce:
Jinak porodni asistentku jsem u porodu mela a byla jsem s ni nejvic spoky. Nase porodnice ji na porodni sal posila automaticky a je tam od sameho zacatku, az do konce… Bez ni bych asi neporodila. :mrgreen: Porod trval cca 16 hodin a po cely ten cas mi masirovala zada, delala naparky, pomahala mi neskutecne… Ted bych chtela zkusit porod do vody, tak snad pujde vse podle planu. Tepla voda mi dela strasne dobre totiz. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.10.25 09:05

No u mě to vychází zhruba na nějakých 20 tis. Kč za PA, ale je to samozřejmě balíček různých věcí vč. doprovodu k porodu, o který mi jde asi vlastně nejvíc :D

Jinak dnes 15+4 tt. Jak jste na tom? Jak se cítíte? Mě se opět vrátila viróza, naštěstí bez teplot. Brzy nás čeká kontrola, to čekání je vždycky hrůza. Navíc teď se poslední dny necítím vůbec těhotná, neroste mi břicho, je to takové hluché období. :roll: Hlavně aby vše bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.10.25 09:16
@oli.afg píše: Více

Ja jsem na tom uplne stejne. 8) Kontrolu mam v utery. Take se necitim vubec tehotne. Jen teda musim rict, ze vcera me cely den bolelo bricho. Byla to takova tupa bolest „pnuti“… Sama to uplne neumim definovat, ale nemohla jsem skoro vubec chodit. Myslim, ze to bude rustem delohy, ale tezko rict. :nevim: U male jsem tohle moc nezaznamenavala. Ma to nektera z vas take?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
1.10.25 10:09

Mě občas jen tak divně píchne v podbřišku ale jakože taková bolest to není. Četla jsem ale že to jsou běžné příznaky růstu dělohy takže to k tomu asi patří. Já si teď taky připadám tak netěhotne, bříško sice nějaké mám ale pořád není když si dám tričko viditelné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.10.25 10:29

@lenicka123456 Já nedokážu pořád rozpoznat těhotenské bříško od nafouknutí :D To se asi dělá lépe těm, co před těhotenstvím s nafouknutím nebojovaly. Když ležím, tak nemám vůbec nic. Ono teda nejde o to, že bych nutně potřebovala mít buben, ale spíš člověk přemýšlí, jestli je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.10.25 11:02

No holky, tak ci tak je to des. Kdyby alespon clovek vedel, ze je mimi v poradku. Vcera jsem si pomalu nemohla dojit ani na zachod a dnes uz je zase vse ok. :nevim:
@oli.afg Ja kdyz lezim, tak taky zadne brisko nemam. :D A to budu pristi tyden najizdet na 5. mesic, hihi. Aktualne mam 56,7kg. Vazila jsem se ted, po snidani tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.10.25 11:05

@Romča25 A už jsi něco přibrala? Já mám pocit, že vůbec, váha mi ukazuje cca pořád stejné číslo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.10.25 11:12
@oli.afg píše: Více

Kilco jsem mela nahore! A ted jsem ho zase schodila! Nechapu. :D A to mi manza prinesl z prace 3 dny zpet plnou krabici zakusku :D Snedla jsem tak pulku, a to nekecam! :D
No, uvidime, jak to pujde dal… S dcerou to slo vsechno pomalinku nahoru, kazda navsteva u dr. bylo nejake to kilco vzdycky nahore.
Nejhorsi bude 3. trimestr… Vzpominam si, ze ta potreba jidla se tak 5ti nasobne zvetsila a uz jsem jedla i v noci po ceste na wc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
1.10.25 11:16

Jsem na tom stejně jak si lehnu tak taky nic nevidím… :D ale buďme holky rády, až to přijde což přijde tak budeme vzpomínat jak nám bylo bez bříška 🤣 tak já jsem měla počínající váhu 62 a jsem pořád na ní takže taky žádná změna, vlastně dokonce minule u Dr jsem měla i o něco méně. U dcery to taky šlo pomalu nahoru co kontrola tak něco málo nahoře ale nakonec se z toho taky vyklubalo krásných 15 kilo navíc 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vendyyys
9.10.25 12:08

Ahoj holky, s tím přibíráním jsem na tom hůř, jsem teď 16+4tt a každý týden cca 0.5 kg nahoře :D. Tak uvidím, jak se to posune dál…zatím to jde schovat, ale dlouho už to asi neutajím :srdce:

Mám na Vás prosbičku, vy, co jste už byly na 2.screeningu, dělal Vám dětský kardiolog i echo srdíčka? Mám hrozný dilema, na 1.screeningu jsem nebyla spokojená, tak jsem se nahlásila jinam a zjistila jsem, že ho tam nedělají. Standardně se prý nedělá, jen když na něco přijdou, tak teď nevím, jak se rozhodnout. Na klinice, kam běžně chodím ho dělají vždycky. Poradíte mi co si o tom myslíte vy? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
26
9.10.25 14:13

@Vendyyys Já ještě ne, ale předem mi sestra říkala, že se bude “měřit” srdíčko, ale jestli myslela přímo toto nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
14.10.25 12:23

Ahojda, tak jak se cítíte, nějaké novinky?

Já dnes 19+6 a zítra jdu na 2. screening. Myslím, že od začátku tohohle týdne i cítím pohyby - došlo na pověstné „praskající bublinky“. :) Není to teda nějak často, ale myslím, že je to ono :) Přibrala jsem další kilo a najednou se mi změnilo těžiště těla a hýbat se začíná být těžší a bolavější. V pátek jdu na fyzioterapii a už se nemůžu dočkat, moje kříže volají SOS. Zkouším nemyslet na to, jak mi bude za dalších pár měsíců 8o :D

Jinak hodně z vás tu čeká už své druhé dítě, tak máte víc zkušeností, a já čekám teprve první - neposdílíte mi prosím nějaké tipy k výběru postýlky, přebalováku a taky ke kočárku a šátku/nosítek, nebo posdílet značky, co máte vy a osvědčily se vám? Mi už z toho jde hlava kolem. Určitě chci brát věci z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.10.25 16:02
@San87 píše: Více

Ahojky! Na druhy screening jdu pristi tyden v patek. Pohyby miminka citim uz zhruba od 14. tydne - nejdriv to bylo takove jemne „bublani“, ale od 17. tydne uz to byly regulerni pohyby.
Zatim mam nahore jen kilo, chut k jidlu se mi nastesti vratila, coz je pro me velka uleva - jsem za to fakt vdecna. :dance:
Postylku mam rostouci od znacky Modern Baby – kupovala jsem ji uz v roce 2022 pro dceru. Spala v ni asi pul roku, ale pak uz chtela byt vyhradne se mnou v posteli. :D V postylce hodne plakala a bylo to pro me jednodussi mit ji u sebe - kojila jsem 18 mesicu, a kdyz se v noci vzbudila, stacilo nakojit a mohla jsem spat dal. Byla hodne kontaktni. Uvidime, jake bude tohle miminko - treba bude spokojene i v postylce. :palec:
Ted mame nove prebalovak, protoze jsme se prestehovali do domecku. V byte na nej bohuzel nebylo misto, takze jsem prebalovala na posteli - a to bylo fakt narocne, hlavne na zada. Ted mame komodu znacky Vicco, 80×100 cm, s peti supliky. Vsechno se tam krasne vejde a mame to pekne prehledne. :srdce:
Kocarek teprve budeme porizovat - zatim porad vaham, jaky. :roll:
Nositko jsme meli ERGOBABY | ADAPT NOSITKO Soft Flex Mesh – Onyx Black a dcera ho milovala. Ted ho urcite vyuziju znovu, ale samozrejme zalezi, jake bude miminko. Kazdemu vyhovuje neco jineho - nektere deti noseni zboznuji, jine spis preferuji kocarek. :nevim: To pak sama zjistis. :D :srdce:
Dej pak vedet, jak screeningove vysetreni dopadlo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital