Poradna duly
Jana Čurdová
Bré ránko ![]()
SARI, to je dobře,že je to se špiněním lepší, u mě špinění zmizelo úplně, ale nevím na jak dlouho… ![]()
Teda s tím placením za porody a podobně je to síla ![]()
SEZNÁMEK
NOLY — 22 let — USA — KO 17.8. — druhé mimi — TP 2.3.
DENDULKA --- 28 let — sev. Čechy — KO 31.7. — třetí mimi — TP 3.3.
MARKETINKA --- 22 let — KO ? — první mimi — TP 3.3.
LAU --- 28 let — Středočeský kraj — KO 10.8. — první mimi — TP 4.3.
MÍŠA --- 31 let — Zlín ---KO 1.8. — první mimi — TP 6.3.
PETT --- 29 let — Středočeský kraj — KO 28.8. — druhé mimi ---TP 7.3.
PRVOSENKA --- 31 let — vých. Čechy — KO ? — první mimi — TP 7.3.
JANA --- 28 let — Karlovarský kraj — KO 7.8. — druhé mimi — TP 8.3.
EVULA --- 36 let — Prostějov — KO ? ---čtvrté mimi — TP 9.3.
BETULI --- 31 let — Uherské Hradiště — KO ? — druhé mimi — TP 10.3.
VALLI --- 24 let — Vysočina — KO 14.8. — druhé mimi — TP 11.3.
TERKA --- 29 let ---Praha — KO 15.8. — druhé mimi — TP 11.3.
PETUL --- 25 let — Středočeský kraj — KO 2.8. — první mimi — TP 15.3.
JOSEFINA --- 30 let — Praha — KO 15.8. — první mimi — TP 15.3.
SARAAI --- 29 let — Japonsko — KO 1.8. — první mimi — TP 19.3.
PETULDA --- 28 let — sev. Čechy — KO 21.8. — druhé mimi — TP 19.3.
ALIA --- 36 let — MA — KO 31.7. — první mimi — TP 19.3.
EVULKA I --- 23 let — Brno — KO DNES — první mimi — TP 19.3.
SÝKORKA --- 29 let — Brno — KO 4.8. — první mimi ---TP 20.3.
VRONY --- 30 let — Zlínský kraj — KO 2.8. — druhé mimi — TP 21.3.
KOLBA --- 26 let — Jihomoravský kraj — KO 31.7. — první mimi — TP 22.3.
LASIČKA — 30 let — Kralupy nad Vltavou — KO 7.8. — druhé mimi — TP 25.3.
LENULINKA --- 27 let ---sev. Čechy — KO DNES — první mimi ---TP 26.3.
JITI --- 29 let — Brno — KO 31.7. — druhé mimi — TP 28.3.
WONCA — 27 let ---Havířov — KO ? — druhé mimi — TP 31.3.
MALINKA --- 28 let — Středočeský kraj — KO ? — druhé mimi ---TP 31.3.
KACENA --- 28 let — Plzeň — KO ? — první mimi — TP ?
JANDULKA --- 29 let — Brno — druhé mimi — KO ? — TP ?
SSUSSI --- první mimi
[/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444]
Dendulko - to je dobre, ze uz nespinis.
Alio - tak tobe se rozjely nevolnosti naplno ![]()
Tady te zase z porodnice nepustej driv ani kdyby nevim, co, protoze by prisli o penize.
No chci si schovavat vsechny uctenky, abych pak priblizne videla ty naklady, bohuzel uz jsem povyhazovala ty ucty, co jsem zaplatila, nez jsem dosahla //, ale proti tomu, co prijde je to pakatel. Ale pro mimiska prece vsechno ![]()
Jé holky, vidíte ten můj metřík? Už mi to skočilo na 3. měsíc
To se na to hned líp kouká…
Tak vy máte nevolnosti a mě zas přešli, jen včera, když jsem snědla Magnum, trošku jsem to rozdýchávala, ale tot vše.. ![]()
Dneska má kontrolu EVULKA a LENULINKA ![]()
Jeee, Dendulko zas jsem zelena zavisti
Ja uz chci taky!!! Ale to si jeste pockam…vic nez 2 tydny.
Gratuluju. Ted uz ti to poleti.
Však ono to poletí za chvíli nám všem
Nejhorší jsou ty první týdny, strašně se to táhne, moc se sledujeme atd, ale po deseti týdnech se to rozjede…
Uz aby to bylo.
Me prijde, ze uz jsem tehotna desne dlouho a pritom je to teprve neco kolem mesice, co to vim. Tvoje mimi na metriku uz vypada jako mimi, to moje je porad spis pulec ![]()
SARAAI - jsem ráda, že už to s tebou vypadá růžověji než včera.
DENDULKA - bledá závist! Ani jsi nemusela psát, že se máme kouknout na metřík. Razilo to při prvním pohledu. Přeju a tiše závidím. Stráááášně se těším na pondělí, na svou první kontrolu. Sice tam asi ještě nebude nic moc vidět, ale aspoň se ujistím. I když mám gynekologa, ke kterému chodí párkrát za těhotenství maminy od spousty jiných lékařů z Brna, protože má hodně kvalitní UTZ a je dobrej. Takže třeba mě překvapí něčím víc, než jen tím, že TO tam je.
Jitka
Dnes jsi 6+4, to už tluče srdíčko
a tvoje mimčo má nějakých 7mm ![]()
Už se nemůžu dočkat pondělní kontroly, je to ten kritický týden, tak boojim, už by mělo mimčo měřit 2,5cm ![]()
V pondělí jdeme na kontrolu 4 ![]()
JITI, to už tam doktor uvidí určitě gestační váček a jestli má tak dobrej UTZ, tak možná i to srdíčko… ![]()
Jiti - ja pise Dendulka, uz mozna uvidi i srdicko. To uvidis srdicko nakonec driv nez ja. ![]()
Dendulko jakypak kriticky tyden. Doted ti mimisek roste presne podle tabulek, tak se neni ceho bat.
SARI, vždyt víš jak to myslím ![]()
No zatím se loučím, musím jít něco dělat a večer jdeme asi na večeři, přítel má narozky…
Dendulko - jasny. Pozdravuj tatku-pritu, ze taky preju vse nejlepsi k narozeninam. ![]()
Me se tu zveda zaludek, protoze me v nem neco tlaci, to bude narez, az vrhnu obed na klavesnici. ![]()
Holky je bezva, ze jste prestaly spinit. Jen tak dal… ![]()
Vcera to bylo hrozny, chtela jsem vecer napsat, ale bylo mi tak zle, ze jsem si myslela, ze za chvili budu lizt po zdi
. Vypada to, ze mam spis vecerni nevolnosti, je fakt, ze jsem zatim neblila, ale zaludek mi plave az v krku
. Dnes rano taky, ale podarilo se mi to rozchodit a uspesne jsem dorazila do hokny.
Dendulko, vse nejlepsi pritelovi. Ja slavila narozky predevcirem a dneska jsme si s kamaradama naplanovali na vecer opikani, grilovani a tak.. no jsem zvedava, jak to preziju, jestli mi bude tak zle jako vcera. Takova oslava by se mi moc nelibila
.
To placeni za porod je mazec!
. Jestli by se to zavedlo i u nas, tak si myslim, ze by misto soucasneho prumeru 1,28 ditete na zenu vychazel prumer sotva 0,5.
Jiti, muzu se zeptat, kam chodis k MUDr.? JSem taky z brna, tak by me to zajimalo, protoze s byvaly MUDr. to nebylo moc dobry. Ted je doktorka o dost lepsi, ale jsou tu stale nejake ale…
Taky jsem se chtela zeptat, jak to probiha pri poradne. Dela MUDr. zase UTZ nebo jen kontroluje moc a meri tlak a vazi? Da se nejak ziskat ten predchozi obrazek z UTZ?
btw? Holky, jak to resite s alkoholem. Nekde jsem cetla, ze se nesmi ani kapka, jinde pisi, ze malo neva. Jsem z toho rozpacich. Manza mi pohrozil, ze nesmim vubec nic, ani si prituknout deci sampusu na oslave svych vlastnich narozek, ze nechce mit dite postizene
.
Diky moc a preji vsem krasne a beznevolnostni dopo.
SYKORKAA - už je to třetí gynekolog v průběhu 4 let v Brně. První gynekoložka - katastrofa. O jejím vyšetření se mi zdálo ještě týden poté a její necitlivý přístup byl vážně hrozný. Jednou jsem ji slyšela v kabince říkat ženské, která potratila - z toho si nic nedělejte, pánbůh dal, pánbůh vzal. Udělalo semi špatně a velmi rychle jsem zahla kramle.
Pak jsem se na radu své obvodní přehlásila k Velčevskému na Masarykovu, ale jeho přístup mi taky nepřipadal ideální. Byl se mnou vždycky strašně rychle hotový a nechci mu křivdit, ale řekla bych, že kdyby mi věnoval více péče, mohla jsem mít miminko už půl roku před Haničkou.
Teď chodím k Vlašínovi do Centra prenatální diagnostiky (dříve na Kozí, nově na Veveří). Jsou tam ještě další asi 2 doktorky, ale o těch nic nevím. Má několik ultrazvuků, čekárnu stále plnou mamin s žádankami o UTZ od jiných gynekologů. Mě dělal UTZ často, nejsem si jistá, jestli vždycky, ale takových 8 jich asi bylo. S pohlaví Haničky si byl jistý v 17tt. Měla jsem na něj doporučení z Gyncentra v Praze. Má ale asi plno, napřed mě nechtěl vzít. Jestli chceš, napíšu Ti kontakt.
S alkoholem nestraš. Já jsem minulý týden na dovolené měla dvakrát po sobě asi decku vína. Malé množství zakázané není.
Jitka