Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak se zase hlásím po krátké oblmlce. Nějak jsem včera vůbec neměla sílu cokoliv přečíst nebo napsat. Ale teď jsem slyšela, že ke konci příštího týdne by mohly teploty klesat až někam k 25, huráááááááá.
Reagovat adresně nezvládnu, snad příště.
Výtok - taky mám a minule jsem měla celou dobu. Bez slipovky ani ránu. Dvakrát jsem měla i nějaký tablety na zavádění, protože tam byli nějaký kvasinky či co. Ale je to prý v těhu běžný a dokud to není vyloženě nějaký zánět, je to vpoho.
Alkohol - občas nějaká ta decinka samo neuškodí. Já to teda minule praktikovala tak, že v prním trimestru jsem se ho ani nedotkla (ale ani jsem neměla chuť), potom už jsem si občas nějakou tu decku vínka dala. Navíc mám nízký tlak, tak jsem to měla i ze zdravotních důvodů
.
placení porodu - to je fakt síla, to v těch zemích se asi nesnaží zvyšovat porodnost, že ne. Ty bláho, to bysme to dítě měli tak max 1 a ještě tak za 10 let, haha. Ne, to přeháním, ale je to fakt dost.
Sykorko - určitě by porodnost klesla, ale myslím, že takové tmavší spoluobčanky by to moc neřešily a vesela rodily dál, třeba i doma
.
A holky - Alio, Saraai - jak to dělaj, když prostě na to ženská nemá a potřebuje porodit? To jí prostě nevemou a nechají svému osudu? To mi přijde celkem drsný.
Sem si v tý souvislosti vzpomněla, jak se lidi tady děsili toho, že by měli připlácet pár korun za recept a třeba za jídlo v nemocnicích. Kdyby tady zavedli něco podobného, to by šli teprve do kolen.
Holkám, co jdou dneska na kontrolu držím palce a dejte vědět, co nového.
Zatím všem hezký den
P
Ahoj po ránu holky.
Jiti: O doktoru Vlašínovi se nesou zvěsti až k nám do Vyškova:-) Je prý úžasný. Dokonce můj doktor, který taky není k zahození, posílá své pacientky kolem 20. týdne na utz k němu, tak se těším. Mé dvě kolegyně u něj byly a nemůžou si ho vynachválit. Další kolegyně a kamarádka se objednali k nějaké doktorce, která je tam taky a obě přijely s brekem domů, že děs a hrůza.(fofr, něudělala si na ně pořádně čas, byla nepříjemná, protivná) Kamarádka byla dokonce tak asertivní, že žekla našemu gyndaři, že to byl děs a že chce ještě jednou, tentokrát k Vlašínovi. Poslal ji tam znovu:-) Takže tak
K alkoholu:Předevčírem jsem si dala malé řezané pivo, jednak jsem na něj měla hroznou chuť a to jinak pivo vůbec nepiju, takže asi vitamín B. Odpovídalo by to , pač ječtě před 3 týdny jsem úplně šílela po kvasnicích a to jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhu.
Ahoj holky,
tak jsem byla na kontrole. Všechno je v pořádku!!!
Jsem moc šťastná!!!
Viděla jsem 8 mm velký váček, prý je všechno, jak má být. Podle doktorky jsem 5tt+1.
Na další kontrolu jdu 25.8.
Mějte hezký den a ať nám není špatně!!! ![]()
LENULINKO - skvělé zprávy! Gratuluju. Taky se těším na svých 8mm. ![]()
Jitka
Zdravím březňátkové Těhulinky ![]()
Já v Brně chodím k panu doktorovi Procházkovi, docela ujde, akorát jak už jsem psala, má teďka superdlouhou dovolenou, takže na první prohlídku jsem musela k Mudr. Mátlové - úžasná paní, kamarádka k ní chodila vloni a byla moc spokojená. Bohužel ani jeden nemá UTZ u sebe, takže se na KO musím objednat až kolem 7.8., takže budu v hrozné nejistotě až do 10tt - na druhou stranu se utěšuju, že snad uvidím nejen srdíčko, ale i zdravého macatého prcka
(ani nevíte, jak Vám závidím ty UTZ ve 4tt, jsem hrozně zvědavá ženská).
S těmi nevolnostmi mě trošičku děsíte! Špatně mi bývá opravdu jen sporadicky a to spíš až večer (někdy to ale stojí za to), spíš je mi ale dobře, dokonce i v noci se nejraději válím na břiše, nějak se nemůžu donutit spát na zádech ![]()
Vedro mi taky moc nepřidává, mám už pocit, že začnu cestovat (hlavně v MHD) v nepropustném igelitovém pytlíku. V noci musíme dokonce spát na terase, nemůžeme totiž pořádně větrat a jinde prostě neusnu.....
To jsem se to rozepsala
tak zatím.........a opatrujte mimíse!
Marketinka
AHOJ
gratuluji LENULINCE ke KO.
jinak CENY to je teda sila.to kdyz uz se u nas kazdy vymlouva ze ve 20 nemuze mit rodinu ze az budou penize,tak v tomto pripade by asi nebyly ty deti kolem 30,ale 40 nebo taky nikdy.to je des.
NEVOLNOSTI :vcera mi bylo pomerne dobre.asi jak jsem se pekne vyspala bez maleho.hm za to dnes!v noci dobry maly spal a vzbudil se az se rozednivalo,jenze nechtel falsku a rval a tocil se,a ja mela prso jak ze scifi,tak jsem mu ho dala,upil ho a spal.pak vstaval ale uz tak o pul 7.takze me bylo blbe z nevyspani,hladu.tak jsem jen polehavala.pak prisla mamka,dala malemu najest a mne taky.hm ja se pred tim ale pekne pozvracela skoro z niceho!
ted je to lepsi.ale itak je to des.maly spi.
taky mi na PC blbne net,tak jeste ze amm notebook ![]()
DENDULKA:SARAAI: to je dobre ze uz nespinite
VRONY:u tebe to snad brzo prejde.
zacinam se nejak obavat jak to po porodu zvladnu.jako ze mi bude blbe-z toho jak budu kojit a pri tom budou odchazet ocistky a jeste se starat o druhe docela male dite,hm,ale chtela sjem to,tak to snad nejak preziju ![]()
tak zatim.jdu polehavat.to je vedro!!
Holky, moc vám všem děkuju za podporu a gratulace!!!
Ještě to kromě muže nikdo neví a dlouho ještě vědět nebude, takže o tom můžu mluvit jen s vámi! ![]()
LENULINKO:to jsi teda dobra,ja to rekla uz vsem.
ALIA:gratulace k metriku!
holky pridavejte foto!!
LENULINKO, gratuluju k úspěšné kontrole ![]()
Holky děkuju za gratulace k příťovým narozkám. On stejně nemá rád oslavy, tak si dáme jen tu večeři a s tím alkoholem, malé pivo určitě neuškodí, dám si ho dnes ![]()
SYKORKA, myslím, že ses ptala, jak to chodí v poradně, u nás je to vlastně klasická kontrola, +moč, nahlásím svoji váhu a doktor udělá UTZ, jenže ten nedělá každý doktor, je to jeho dobrá vůle ![]()
VALLI, neboj, po porodu to hravě zvládneš, ono se to ted nezdá, taky si ted říkám, jak jsem to mohla zvládnout, ale fakt větší záhul byl s nima až byli větší, ne že se o ně musím nějak fyzicky starat, ale moje psychika je někdy zralá na CHocholouška
Se začnou hádat, jeden na druhého bonzovat, ječej u toho na celé město, no sranda ![]()
A mladší synátor už ví, že bude mimčo. Totiž jsem si prohlížela na netu kočárky, on to viděl a začal se ptát, proč si to prohlížím, když mimčo nebude? No a na stole jsem měla tu fotku z UTZ, koukal na ní a zeptala jsem se ho, jestli ví, co to je, on že to je fotka miminka, jen se přiblble uculoval ![]()
DENDULKA: Ty máš tedy chytrý dítě
To víš, před nimi nic neutajíš…
SYKORKA: Aklenka šampaňaského mu určiztě neuškodí. Rozhodně bys ale neměla být naložena v alkoholu od rána do večera (a to určitě nejsi). Já jsem už od začátku naprosto vyloučila alkohol, protože mi to teď hrozně smrdí (obzvláště pivo a rum…).
LENULINKA: Gratuluju k úspěsné prohlídce. Taky se už těším, až mi dr. poví, co nového. Mladší neteř se mne pořád ptá, jak se mimi má. (Strašně by si přála bratrance a zlobí se, když o mimi mluvíme jako o Julii.)
Nevolnosti: Buď mi pomalu odcházejí, nebo jsem se s nimi naučila zacházet - stačí se každé 2 hodiny najíst, přičemž musím začít ihned po probuzení.
O víkendu nás s Julií čeká mytí oken, u nichž manžel v uplynulém týdnu natřel rámy. Tak to snad zvládneme, když na to budeme dvě ![]()
Lenulinko - super, že je všechno OK. Já byla na kontrole 5+1tt a měla jsem taky 8mm váček
.
Marketinko - neplaš, každýmu nemusí být špatně. Buď ráda, že je ti dobře
. A na břiše klidně ještě spi, tak do 4.-5. měsíce je to vpoho.
Valli - neboj, budem se tu psychicky podporovat
. Já si to zatím moc nepřipouštím, ale je mi jasný, že to bude pěkný záhul. Určitě to zvládnem, neboj.
Dendulko - vidíš, jak máš chytrýho synáčka
. A jak jsou vlastně starý?
Jinak u nás to ví, teda kromě manži, jenom naši a ségra. Teď o víkendu jedeme k manžovo rodičům, tak jim to taky řekneme. Jinak ale chci zatím taky mlčet jak hrob
.
PETULDO, staršímu je 8 a půl a mladšímu bylo v červnu 6 ![]()
Jdu si dát asi studenou sprchu, to dusno mě ubíjí, to tady chvilku sprchlo, ale než kapky dopadly na zem, vypařily se ![]()
Lenulinko - gratuluju ke kontrole. Ja na tom byla podobne.
Akorat se k tomu muj doktor nijak nevyjadroval.
Me je dneska pekne blbe, uz jsem 2× navazovala kontakt se zach. misou. A mam pocit, ze za chvilku vyrazim znovu. ![]()
Myslim, ze trocha alkoholu rozhodne nevadi. Sklenicka vina nebo piva…kdyz je chut ![]()
Lau a co porad jis? Ja nemam vubec na nic chut.
Teda holky breznovy,tady navsteva z ledna, ja jak tak koukam na ty tydny… prijde mi to strasne davno co sem ja byla v devatym a pritom to je jen mesic a kousek
zavidim tem z vas co nemaj nevolnosti,mne to drzelo od devatyho do konce 12ho tydne, jeden tyden sem doslova musela byt celou dobu v posteli… At vam to vyjde ![]()